مهاجرت بی‌بازگشت جوانان از کشور و تاثیر منفی آن بر جمعیت

یک جمعیت شناس اظهار کرد: مهم ترین تفاوت مهاجرت جوانان ما و برخی کشورها، مهاجرت بدون بازگشت به کشور مبداء است.

مهاجرت بی‌بازگشت جوانان از کشور و تاثیر منفی آن بر جمعیت

یک جمعیت شناس با تاکید بر تاثیر منفی مهاجرت جوانان به خارج بر روی جمعیت کشور اظهار کرد: مهاجرت از کشورهای در حال توسعه به سمت کشورهای توسعه یافته امری طبیعی است که در کشورهایی نظیر چین، کره و هند هم شاهد آن هستیم اما مهم ترین تفاوت مهاجرت جوانان ما و برخی کشورها، مهاجرت بدون بازگشت به کشور مبداء است.

شهلا کاظمی پور با بیان اینکه اغلب مهاجرت‌ها در کشور ما به دلیل کار و تحصیل و در قشر جوانان اتفاق می‌افتد ادامه داد: در سایر کشورهای در حال توسعه اگر جوانان مهاجرت کنند در نهایت به کشور مبدا باز می‌گردند و به کشور خود خدمت می‌کنند و باعث توسعه و پیشرفت می‌شوند اما در کشور ما یا افراد پس از مهاجرت باز نمی‌گردند و یا به دلیل حجم بالایی از مشکلات که بر سر راه بازگشتشان پیش می‌آید به سایر افراد مهاجرت کرده نیز توصیه می‌کنند که بارنگردند.

این جمعیت شناس معتقد است که در سایر کشورها افراد مهاجرت کرده پس از بازگشت جذب می‌شوند، از تخصص و مهارتشان استفاده می‌شود، میزان درآمد فرد ریسک پذیر نیست اما در کشور ما افراد پس از بازگشت حتی برای تدریس در دانشگاه و هیئت علمی شدن نیز با مشکل مواجه می‌شوند، همچنین برای اشتغال در بخش خصوصی و کار آزاد نیز به قدری تنگناهای متعدد برایش ایجاد می‌شود که از بازگشتش پشیمان می‌شود.

وی با بیان اینکه مهاجرت افراد بر روی جمعیت به قدری تاثیر می‌گذارد که نمی‌توان آن تعداد را با تبلیغ و ترویج زاد و ولد جایگزین کرد، ادامه داد: نکته مهم این است جمعیتی که اغلب از کشور ما به سایر کشورها مهاجرت می‌کند جمعیت متخصصی است که در جامعه مبدا درس خوانده، بزرگ شده و برای پرورشش در کشور مبداء هرینه شده است و اکنون با مهاجرتش جامعه مقصد از او بهره‌برداری می‌کند.

کاظمی پور در پایان به بیان مشکلاتی که منجر به مهاجرت قشر تحصیل کرده کشور شده است پرداخت و گفت: بحث ثبات اقتصادی در مهاجرت جوانان جامعه حرف اول را می زند، به خصوص در سالهای اخیر در کشور ما این مسئله بسیار نمود داشته است. همچنین امنیت اجتماعی و توسعه علمی دانشگاه ها مهم است؛ پس از انقلاب دانشگاه ها را بیشتر به طور کمی توسعه داده ایم تا کیفی و نتیجه آن را پس از فارغ التحصیل شدن جوانان می‌بینیم که جوان تحصیل کرده پس از فارغ التحصیلی امکان استخدام شدن ندارد و درسی که خوانده است عملا به درد نمی‌خورد، بنابراین برای جلوگیری از مهاجرت بی‌بازگشت جوانان به سایر کشورها باید به این عوامل توجه کنیم.

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • عباسی
    0

    پسر عموی من که هم سن من بود وهم بازی بودیم رفت استرالیا . اینجا با موتور کار می کرد . الان اونجا بهترین زندگی رو داره . یه فورد موستانگ خریده ، توی ایران 3 تا آپارتمان خریده ، ظاهرش خوب شده و ..... مگه دیوونست برگرده اینجا .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      تو چرا نمیری؟

  • هم وطن
    0

    ماهم یک روز موقعیت رفتن داشتیم وماندیم واکنون با این نابسامانی ها ی اقتصادی واجتماعی حسرت اون روزها رامی خوریم کاش مثل دیگران راه مهاجرت راپیش گرفته بودیم وجلای وطن می کردیم چرا که این بحران های پیش رو همه را نا امید کرده است.

  • رضا
    0

    مهاجرت کجا بود با کدوم پول، همین قانون ناقص مهریه رو که اهرم فشار زنها شده میروند حسابها و مرد را از کار بیکار میکنن و بازار کاسبیشون داغ شده جلوشو بگیرن مهاجرت پیشکش

  • ناشناس
    0

    تورم و گرانی را درست کنید همه چی درست میشه

  • بد بخت
    0

    برگرده صورت روحانی و جهانگیری یا ظریف را ببیند .یا برای لقمه نانی مثل سگ جان بکند.اقایان در رفاه و ما له شدیم.واقعا خوب ایران را ویران کردید.عجب عدالتی و سرافرازی گدایی شده پیشه ملت وسر در سطل اشغال کردن.حالا موشک درست کنید برای دفاع از خودتان نه کشور.

  • مسیحا
    0

    بیش از ۱۰ ملیون ایرانی از کشور مهاجرت کردند.. سه ملیون فقط ساکن آمریکا هستند.. آوارگی معمولا نتیجه جنگ هست نمیدونم مسولین چه بلایی سر مردم آوردند.. مشکل کشور ما فرار مغزها نیست،ماندن ...‌‌‌ مغزها هست.. خخخخ

  • !!!
    0

    همین دیگر! وقتی مثل قارچ در کشور دانشگاه می روید و هر کسی پول داد و مدرک گرفت خواست پشت میز بنشیند و یادش نبود باید فرقی باشد میان مدرک ایشان و دیگران دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود و بلای جامعه بی سواد مدرک الکی دار دامنگیر همه می شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها