پشت پرده جنگ سیاسی علیه دولت روحانی

پس لرزه‌ هتاکی‌ علیه روحانی دامن چه کسی را می‌گیرد، دولت یا نماینده رادیکال؟

تحمل رقیبِ برنده در دو انتخابات ریاست جمهوری در هفت سال گذشته به قدری برای منتقدان سخت بوده که حالا دیگر طاقت ۹ ماه صبر را برای سپری شدن مدت زمان باقیمانده از عمر دولت ندارند و حتی خواستار اعدام رئیس جمهور شدند.

پس لرزه‌ هتاکی‌ علیه روحانی دامن چه کسی را می‌گیرد، دولت یا نماینده رادیکال؟

هر روز که میگذرد گویی عطش مخالفان دولت برای رسیدن به کرسی ریاست در پاستور بیشتر از دیروز می شود وگرنه این حجم از هجمه و اهانت علیه فردی که رئیس جمهوری یک کشور ۸۵ میلیونی است، عجیب است! آنهم در شرایطی که برخی از این مخالفان نه در کسوت کنشگر و فعال سیاسی بلکه به عنوان یکی از مسئولان کشور اقدام به توهین علنی به حسن روحانی می کنند.

در واقع به نظر می رسد تحمل رقیبِ برنده در دو انتخابات ریاست جمهوری در هفت سال گذشته به قدری برای آنان سخت بوده که حالا دیگر طاقت ۹ ماه صبر را برای سپری شدن مدت زمان باقیمانده از عمر دولت ندارند. برای همین برایشان اصلا مهم نیست که حتی در کسوت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خواستار اعدام رئیس جمهور کشور شوند!

این هجمه‌های جدید در حالی انجام شد که چندی قبل و در پی تشدید حملات دیگری به دولت دوازدهم، روحانی خطاب به مخالفان دولتش گفته بود: «از همه آنهایی که بیرون صحنه تصمیم‌گیری هستند که البته ممکن است مقامی داشته باشند یا دو سه ماه آینده مقامی پیدا کنند خواهش می‌کنم که کمک کنند. شرایط ما شرایط مرید جمع‌کردن نیست. شرایط ما شرایط جنگ سیاسی نیست.»

آنچه که باعث شده تا برخی از شخصیتهای سیاسی بدون توجه به موقعیت خاص کشور، عملا جنگ سیاسی را به عرصه عمومی بکشانند؛ سخنان رئیس جمهور درباره یک واقعه تاریخی یعنی صلح امام حسن (ع) با معاویه بود که در آستانه ۲۸ صفر بیان کرد. روحانی در جلسه هیئت دولت گفته بود: «امام مجتبی به ما می‌آموزد که مرد جنگ باشیم به روز جنگ، و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح، جنگیدیم و در روز جنگ، صلح کردیم، هر دو خطا و اشتباه است. به‌موقع باید بایستیم و بجنگیم و به‌موقع باید صلح کنیم».

پس لرزه‌ هتاکی‌ علیه روحانی دامن چه کسی را می‌گیرد، دولت یا نماینده رادیکال؟
در واکنش به این اظهارنظر بود که مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حساب توییتری خود خطاب به رئیس جمهوری نوشت: «اگر برای توجیه مذاکره با دشمن، علت صلح امام حسن بامعاویه راخواست اکثر مردم از امام ذکر میکنید! امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمیشوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود».

این نوشته اعتراضات زیادی را برانگیخت. برخی از این انتقادها به جایگاه حقوقی این نماینده مجلس یعنی ریاست کمیسیون امنیت ملی اشاره داشت و برخی دیگر به لحن و ادبیات غیرمودبانه و متوهمانه این نماینده مربوط می شد. برای همین حتی رسانه‌های خارجی نیز به این توئیت ذوالنوری پرداختند. همچنین برخی کاربران فضای مجازی با اشاره به اینکه واجدین شرایط رای‌دادن در قم بیش از ۸۰۰ هزارنفر بودند و ذوالنوری با آرایی کمتر از ۲۰۴ هزار رای توانسته به مجلس یازدهم راه یابد؛ این ادعای او را مبنی بر اینکه از طرف همه مردم! حرف میزند، به چالش کشیدند.

همچنین رحیم پور ازغدی از شخصیتهای اصولگرای تندرو نیز با بیان اینکه « نسبت سازش را اولین‌بار معاویه به امام حسن(ع) بست» ؛ گفت : «معیشت مردم را برجامی کردند، حالا نوبت به برجامی کردن دین مردم رسیده است.» علیرضا پناهیان روحانی منتقد دولت نیز گفت: «می‌گویند پیامبر(ص) اهل تحمل و مدارا و عفو بود یا امیرالمؤمنین(ع) به حرف مردم گوش کرد و کوتاه آمد یا امام‌حسن(ع) صلح کرد و سخن مردم را شنید. به چنین کسی باید گفت که این حرف‌ها درست است اما ناقص است، همه‌اش را بگو! وقتی نصفش را نمی‌گویی، معلوم می‌شود یک قصد و غرضی پشت سرش هست.»

اعتراض اصولگرایان به توهین‌ها

این سخنان نه تنها با اعتراض افراد سیاسی منسوب به طیف اعتدالی و اصلاح طلب مواجه شد بلکه اصولگرایان نیز به آن معترض شدند. از جمله علی مطهری که در توئیترش و در واکنش به سخنان تهدیدآمیز رئیس کمیسیون امنیت ملی نوشت: «من مذاکره با آمریکا را در شرایط فعلی به صلاح کشور نمی دانم اما معتقدم اظهارنظر هر ایرانی خصوصا رئیس جمهور در این مورد باید آزاد باشد و نباید موجب توهین و تهدید شود. این که مقام رهبری مخالف مذاکره هستند مانع اظهارنظر دیگران نیست.»

همچنین مهدی نصیری سردبیر اسبق کیهان هم به اهانت ذوالنوری علیه روحانی پاسخ داد و گفت:«‌ با تهدید به اعدام به کجا خواهیم رسید؟»نصیری در حساب کاربری‌اش در توییتر افزود: «گام اول انقلاب را با شعار آزادی همه گروهها و جناحها و احزاب آغاز کرده بودیم به اینجا رسیدیم. اکنون در طلیعه گام دوم با تهدید به اعدام به کجا خواهیم رسید؟»

حسین کنعانی‌مقدم، دیگر فعال سیاسی اصولگرا نیز گفت: «برخی از نمایندگان، مشکلات و درگیری‌های سیاسی خود در انتخابات را وارد مجلس کرده‌اند. ولی نباید اجازه داد تریبون مجلس، تریبون عقده‌گشایی عده‌ای شود؛ در واقع تریبونی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نشود.»

مجلس یازدهم که عنوان انقلابی را نیز برای خود انتخاب کرده، به جای آنکه به توصیه رهبری معظم مبنی بر هم‌افزایی قوا توجه کند، مولد تنش‌های سیاسی است؛ تنش‌هایی که‌ بهارستانی‌ها به خوبی می‌دانند حتی طراحانش را هم با چالش مواجه می‌کند

انصراف از اعدام و تمایل به استیضاح!

در حالی که هنوز واکنش‌ها نسبت به توئیت رادیکال و اهانت آمیز ذوالنوری تمام نشده و ادامه داشت، این نماینده مجلس یازدهم باز اقدام به حاشیه‌سازی دیگری کرد. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که به نظر می‌رسید ظاهرا از خواسته چند روز قبل خود یعنی اعدام رئیس جمهوری ! عقب نشینی کرده، این بار خواستار استیضاح روحانی شد و در توئیتی نوشت: «استیضاح حسن روحانی از دستورکار خارج نشده است» .

طیف تندروی اصولگرا از مجلس دهم نیز دنبال استیضاح رئیس دولت دوازدهم بود اما این خواسته در طول ۴ سال همواره بالقوه ماند و در آن دوره به فعلیت نرسید تا اینکه بعد از انتخابات ۲ اسفند و شروع به کار مجلس یازدهم ،همان طیف مجددا پیگیر طرح استیضاح روحانی شد . علاوه بر آن بیش از ۱۲۰ نماینده مخالف دولت طرح سوال از رئیس جمهور را امضا و به هیات رئیسه تحویل دادند.

این موضوع واکنش رهبر انقلاب را در پی داشت. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیداری که به صورت ویدئو کنفرانس با نمایندگان مجلس یازدهم برگزار شد؛ در واکنش به طرح موضوع استیضاح رئیس دولت توسط برخی نمایندگان مجلس ، تلویحا مخالفت کرده و گفتند: «اعتقاد راسخ دارم که دولت‌ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و پیگیری امور به هیچ وجه سست نشود».

این موضع صریح رهبر انقلاب باعث شد تا خواسته استیضاح نمایندگان تندرو برای مدتی به محاق برود ولی حالا با این توئیت ذوالنوری مشخص شد آن عقب‌گرد ، موقتی بوده و باز هم آن طیف از نمایندگان مجلس یازدهم خواسته خود را بدون توجه به وضعیتی که کشور با آن مواجه است، به جریان انداخته‌اند. این موضوعی بود که حسام‌الدین آشنا مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور نیز به آن اشاره کرد. او در صفحه توئیترش با خطاب قرار دادن ذوالنوری نوشت: «استیضاح جق اکثریت قاطع مجلس است اما ایجاد تزلزل در حاکمیت، تضعیف دولت در زمان جنگ اقتصادی، نخ دادن به هر دو نامزد انتخاباتی آمریکا برای کوتاه نیامدن در برابر دولت فعلی ایران و تعویق هرگونه رفع یا کاهش تحریم‌ها تا استقرار دولت بعدی در ایران از وظایف نماینده‌ای با ۲۰۴ هزار رای نیست.»

پس لرزه‌ هتاکی‌ علیه روحانی دامن چه کسی را می‌گیرد، دولت یا نماینده رادیکال؟

وقتی هنر تنها آتش زدن پرچم آمریکاست

تهدید روحانی رئیس جمهور از سوی ذوالنوری نماینده طیف تندروی مجلس یازدهم ، البته که بار اول نیست رخ می‌دهد و پیش از این نیز به شکل دیگری تکرار شده بود. ذوالنوری اواسط آبان ۹۸ نیز در حمله تندی به روحانی صراحتا گفت : «وظیفه من به زیر کشیدن آقای رئیس جمهور است !». طی این یکسال یعنی از آن روز تا امروز که ذوالنور خواستار اعدام رئیس جمهور شده است، شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به خاطر مسائل متعددی،‌ نه تنها بهتر نشده بلکه مطلوب نیست .

از یک سو مشکلات اقتصادی به خاطر احیا وتشدید تحریمهای آمریکا علیه ایران به شدت زیاد شده است. از سوی دیگر، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار داریم که ۱۳ آبان امسال برگزار می‌شود . ایران نیز یکی از محورهای مهم رقابت دو کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا یعنی ترامپ و جو بایدن است . علاوه بر آن مشکلات خارجی به خاطر درگیری‌هایی که در منطقه و همسایگی مرزهای ایران رخ داده است و همچنین شیوع کرونا، مزید بر علت شده تا وضعیت عادی نباشد.

در چنین شرایطی مجلس یازدهم که عنوان انقلابی را نیز برای خود انتخاب کرده، به جای آنکه به توصیه رهبری معظم مبنی بر هم‌افزایی قوا توجه کند، مولد تنش‌های سیاسی است؛ تنش‌هایی که‌ بهارستانی‌ها به خوبی می‌دانند حتی طراحانش را هم با چالش مواجه می‌کند. بدین صورت که این نمایندگان تندرو را با سوالهایی از سوی مردم مواجه می‌کند. این گروه از نمایندگان البته تا کنون نتوانسته‌ ‌اند پاسخی برای تنویر افکار عمومی ارائه دهند. برخی از این نوع سوالها را صادق زیباکلام مطرح کرده است. این استاد دانشگاه در واکنش به تهدید اعدام رئیس جمهور از سوی ذوالنوری به عنوان نماینده طیف تندروی مجلس در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت:« میشود در پاسخ به تقاضای اعدام از ناحیه جناب ذوالنور برای آقای روحانی، یک نظر سنجی ساده از مردم نمود و پرسید چه کسی در انداختن کشور در وضعیت موجود بیشتر مقصر است؟ تندروهای انقلابی امثال جناب ذوالنور که تنها هنرشان در مملکتداری آتش زدن پرچم آمریکا در مجلس است یا روحانی؟»

منبع: خبرآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 14
  • بینام
    0

    بایداعدام بشودکه زندگی اکثرمردم راداغون کرد

    نظرات شما -
    • بینام
      0

      با اعدام روحانی مشکل حل نمیشه ، هر دوره ریاست جمهوری این مشکلات تکرار میشه و همه آقایون که الان اربده میکشن که فلانی را باید اعدام کنیم آیا همین گرانی ها در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد و رفسنجانی اتفاق نیافتاد؟بله اتفاق افتاده اینها .... های هستند که مردم را به بازی گرفتند و می گویند این مشکلات به خاطر رییس جمهور است . نه عزیزم مردم بیدارند با جنگ طلبی و جنگ ستیزی مشکل حل نمیشه ، دست از فضولی در منطقه بردارید و دیکران را تهدید نکنید تا دودش چشم مردم بدبخت نره .مردم نه جنگ می خواهند و نه دشمن تراشی دوست داریم مثل انسان زندگی کنیم اما آدم های به ظاهر طرفدار مردم با سیاست های اشتباه کشور را به بیراهه برند و مردم تقاص پس می دهند ، خدا لعنتتون کنه

  • روح اله
    0

    یه ذره عدالت وجود داشت باید اعدام میشد

    نظرات شما -
    • حسینی
      0

      توکی هستی که برای رییس جمهوریک مملکت تقاضای اعدام میکنی بدان دکتر عزیز روحانی درقلب بسیاری ازمردم جادارد ولی برای حفظ وحدت دراین دوران حساس مملکت سکوت میکنند

    • م.ر
      0

      روحانی رو گیر آوردن تک و تنها.دوره کدوم رییس جمهور انقد تحریم و مریضی بوده.ی خورده انصاف خوب چیزه بخدا. یارو ۲۰۴هزار رای داشته داره رییس جمهور ۲۵ ملیونیشو اعدام میکنه

    • hdi
      0

      حرفت حقه چون خیلیا بخاطر وضعیتی که روحانی بوجود آورد فوت کردن و خون تک تکشون به گردن روحانیه و دارودستش

  • محمد
    0

    اینطور بریم جلو به فحش های چارواداری هم می رسد عینهو دلار میره بالا

  • ناشناس
    0

    اعدام که ن عزلش کنن

  • ا
    0

    باید همه اعدام بشید،خجالت هم خوب چیزی

    نظرات شما -
    • ابوالقاسم نعمتی
      0

      این همه جنگ زرگری این اقایان برای مردم روشنه برای اینکه نمی خواهن برای این مردم بخت برگشته کاری انجام بدن. این مشکل فقط به دست رهبرمون حل میشه.

  • نامداری
    0

    خبر فوری نمی دانم این مزخرفات را کدام نادانی نوشته حتما سر درتوربه روحانی دارد ودسشش برای فساد باز است والا حرف حق یک نماینده اینقدر سوزش ندارد علی مطهری گفتی اصولگرا چقدر سوختی که حزب باد را اصولگرا خطاب کردی اگر واقعا همه نمایندگان مثل آقای ذلنور وارد میدان شوند روحانی که ۸ماه ازلانه اش بیرون نیامده حساب کار دستش می آید خبرفوری نویسنده اگر درد ملت را می دانست که ۶ماه کرایه خانه عقب افتاده گوشت در۶ماه نیم کیلو خریده بود زر نمی زد پس معلوم است سر درآخور دارد

  • حسن
    0

    این یک جنگ زرگریست.الله اعلم.

  • دادفر فتاحی
    0

    سلام منظور آقای ذوالنوری اینست که جناب روحانی آدم بدی نیست اما کارش این نیست برا جای دیگه خوبه!!

  • مجید
    0

    لعنت بر شما که این دلسوزی نمایندگان رو به پای جناحبندی واز این حرفا میزنین. بله شما سیر هستین خبر از گرسنه ندارین

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها