جهش کروناویروس می‌تواند ماسک زدن و فاصله اجتماعی را بی‌اثر کند

به گفته دانشمندان، ویروس کرونا قابلیت این را دارد که با ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی سازگار شود و کارایی آنها را تحت تأثیر قرار دهد و حتی آنها را بی‌اثر کند.

جهش کروناویروس می‌تواند ماسک زدن و فاصله اجتماعی را بی‌اثر کند

طبق نتایج یک مطالعه جدید، ویروس کرونا که به بیماری کووید-۱۹ منجر می‌شود، ممکن است به نحوی جهش یافته باشد که مسری‌تر شده باشد.

علاوه بر این، طبق گفته‌های "دیوید مورنز" یک ویروس‌شناس و مشاور ارشد "آنتونی فائوچی" مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا (NIAID)، جهش‌های تصادفی کروناویروس جدید که در این مطالعه ذکر شده است، احتمالاً در واکنش به تلاش‌های جلوگیری کننده در مقیاس جمعی مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی بوده باشد.

این مطالعه که هنوز منتظر بررسی همتا است، بیش از ۵۰۰۰ توالی ژنتیکی ویروس کرونا را شامل می‌شود که از چندین جهش مستمر رونمایی می‌کند و نشان داده است که یکی از آنها باعث افزایش سرایت ویروس می‌شود.

البته این مطالعه این جهش‌های مسری را با احتمال بالاتر مرگ یا تغییر نتایج بالینی ارتباط نداده است. دانشمندان می‌گویند همه ویروس‌ها دچار جهش‌های ژنتیکی می‌شوند و خیلی از آنها قابل توجه نیستند.

"جیمز موسر" نویسنده این مطالعه از بیمارستان متدیست هوستون می‌گوید: جهش ویروس کرونا در ایالات متحده بسیار فعال است. قابل ذکر است که ویروس‌های خانواده کروناویروس مانند "SARS-CoV-۲" نسبتاً پایدار هستند، زیرا دارای یک مکانیسم تصحیح هستند که طی تکثیر فعال باقی می‌مانند، اما هر جهش مانند ریختن یک تاس است و از آنجا که انتقال این ویروس در ایالات متحده بسیار فعال است و در حال حاضر هر روزه شاهد دهها هزار ابتلای جدید است، هیچ فرصتی برای جهش با تنظیمات افزایش شدت برای انسان نداشته است.

همچنین دانشمندان موسسه پزشکی "ویل کرنل"، آزمایشگاه ملی "آرگون"، دانشگاه "شیکاگو" و دانشگاه "تگزاس در آستین" نیز در این تحقیق شرکت داشته اند.

آنها می‌گویند جهش کروناویروس می‌تواند بر توانایی ما بر کنترل آن تأثیر بگذارد. به نظر می‌رسد این مطالعه بزرگترین تجمع توالی ژنتیکی کروناویروس باشد که تاکنون در ایالات متحده انجام شده است. یک دسته بزرگتر از توالی‌های ژنتیکی در اوایل ماه سپتامبر منتشر شد و نشان داد جهش ایجاد کننده تغییر در ساختار "پروتئین سنبله" موجود روی سطح کروناویروس می‌تواند مسئول گسترش نامتناسب آن سویه خاص از ویروس کرونا باشد.

یک ویروس شناس در انستیتوی ملی آلرژی و بیماری های عفونی(NIAID) به نام "دیوید مورنز" مطالعه اخیر را بررسی کرده و گفته است که یافته‌های آن نشان می‌دهد که به احتمال زیاد این ویروس همین‌طور که جمعیت را در می نوردد، توانایی انتقال خود را افزایش داده است که ممکن است پیامدهایی در توانایی ما در کنترل آن داشته باشد و کروناویروس ممکن است خود را با فاصله گذاری اجتماعی و ماسک زدن سازگار کند.

وی گفت: پوشیدن ماسک، شستن دست‌ها و همه اینها مانع انتقال یا سرایت ویروس است، اما این ویروس با توجه با جهش‌های ژنتیکی که انجام می‌دهد از نظر تئوری می‌تواند از این موانع عبور کند.

همین‌طور که واکسن‌های بالقوه کرونا به دسترسی عمومی نزدیک می‌شوند، به نظر می‌رسد کروناویروس نیز در حال پیشرفت است و برای دور زدن موانع مشترک سرایت مانند فاصله اجتماعی، ماسک زدن و حتی شستشوی دست‌ها آماده می شود. اما مراقبت هنوز کلیدی و حیاتی است، زیرا حتی اگر ویروس طوری جهش کند که این اقدامات احتیاطی را بی اثر کند، ما هنوز قادر خواهیم بود با رعایت اقدامات بهداشتی انواع قدیمی و رایج این ویروس را از بین ببریم و مانع از انتقال آنها شویم.

منبع: ایسنا

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • محمود
    0

    خسته شدیم از بس که هر روز اخبار وحشتناک به گوش می رسد امیدوارم یا شرایط بهتر شود یا کار یه سره شود

  • خلیل
    0

    اما الکل هفتاد درصد قاتل این این ویروس هست متاسفانه ضدعفونی معابر و ادارات خیلی کم شده فروردین و هنوز اوایل اردیبهشت چقدر تلاش می‌کردند ویروس را تو فضاها با ضدعفونی دستگاههای خاص از بین ببرند ماشاءالله مردم عزیز هم مثل شیر میروند بیرون و گشت و گذار شأن را تو شهر کم نمی کنند و همه میگن خسته شدیم این که نشد حرف باید بدانیم این بیماری قرن هست و هرچی گفتن کارشناسان گوش بدهیم متاسفانه قانونمند نیستیم و تا بیاییم به مردم حالی کنیم نمیگیرند اقای هنرپیشه بیخود نگفتند هشتادو پنج میلیون همه حرف میزنن اما یکی گوش نمیده

  • عباسی
    0

    آیا با این تفاسیر میتوان گفت که اصولا کرونا ویروس تقریبا به طور ذاتی در بدن تمامی انسانها به صورت خفته وجود دارد وتحت تاثیر آلودگی جوی ،ژنتیکی ونژادی وتغییرات اقلیمی باعث فعال شدن، جهش وتکثیرش میگردد؟ 1-چرا باید کشورهایی مثل آمریکا وبرزیل که شاهد بالاترین تغییرات اقلیمی هستند وشاهد آن آتشسوزیهای نامتعارف جنگلیست بیشترین آمار کرونایی را دارند؟ 2-چرا کشورهایی که از ترکیب نژادی تشکیل شده اند مثل آمریکا بایستی بیشترین آمار را داشته باشند؟ 3- چرا کشورهایی با تنوع اقلیمی مثل ایران وآمریکا لحظه ای آرامش ندارند وهمواره وضعیت استانها با اقلیم متفاوت درحال تغییر است.درحالیکه در کشورهای اروپایی با یک اقلیم ثبات معنی داری از نظر انتشار در یک دوره زمانی دارد؟ 4 -چرا علی الرغم وسیله پروازی هواپیما نحوه انتشار ویروس در ابتدا از شرق به غرب بود درصورتی که میتوانست نامنظم باشد؟.ابتدا چین بعد کره وژاپن بعد ایران سپس اروپا بعد آمریکا ونهایت روسیه که هرکدام غرب کشور قبلیست.مثلا چرا اول کار از چین به روسیه یا برزیل نرفت.؟

  • سرکاری
    0

    یادمه اون روزای اول شیوع تو این جاده ها منع ورود و خروج بود بعد یک بنده خدایی جلوی ماشینو گرفتو گفت پلاکت ماله این شهر نیستو نمیشه برگرد ما هم دعوا راه انداختیمو یه جوری اومدیم تو شهر چون ماشینمو دزدیده بودن اورده بودن تو این شهر

  • 1
    0

    فقط دروغ بگین بجای این چرندیات بهداشت که شهر های رو انجام بدین کمتر دزدی کنید همه چیز بندازید گردن مردم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها