نکاتی درباره مناظره‌های انتخاباتی آمریکا

پربیننده‌ترین مناظره‌های انتخاباتی آمریکا؛ ترامپ شومن و ریگان بازیگر در صدر/ آیا این شوی تلویزیونی نظر مردم را درباره رئیس جمهور مو قرمز تغییر می‌دهد؟

در سال 2016 وقتی اولین مناظره تلویزیونی ترامپ و کلینتون برگزار شد، حدود 84 میلیون بیننده آن را به صورت زنده دنبال کردند که این عدد در آن زمان یک رکورد به حساب می‌آمد.

پربیننده‌ترین مناظره‌های انتخاباتی آمریکا؛ ترامپ شومن و ریگان بازیگر در صدر/ آیا این شوی تلویزیونی نظر مردم را درباره رئیس جمهور مو قرمز تغییر می‌دهد؟

به گزارش خبر فوری ، مناظرات انتخاباتی آمریکا نزدیک است و بسیاری نه فقط در آمریکا بلکه در سرتاسر جهان منتظرند تا ببینند از بین ترامپ و بایدن چه کسی می‌تواند از این فرصت تاریخی استفاده کرده و پیروز مناظرات انتخاباتی شود.

شاید بی‌مورد نباشد اگر مناظرات انتخاباتی را مهم‌ترین و جذاب ترین قسمت یک انتخابات بدانیم. در تاریخ انتخابات ایران، بسیار شاهد بوده ایم که خیابان‌های شهرها قبل از برگزاری مناظرات انتخاباتی خلوت می‌شده است. بسیاری معتقدند مردم ایران ذاتا سیاسی‌اند و به پدیده‌هایی مانند مناظرات انتخاباتی بیش از پیش علاقه‌مندند. اما نباید از خاطر برد که مناظرات انتخاباتی پدیده‌ای ذاتا جذاب است. مردم ایالات متحده نسبت به ما معمولا کمتر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنند اما نباید از خاطر برد که تعداد بینندگان مناظرات انتخاباتی در آمریکا همواره از تعداد شرکت‌کنندگان بیشتر است. این بدین معنی است که همواره عده کثیری از مردمی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند دنبال‌کننده مناظرات تلویزیونی هستند.

به همین مناسبت باید پدیده مناظرات انتخاباتی را امری بسیار مهم بدانیم. پایگاه تحقیقاتی PEW در گزارشی به بررسی برخی از زمینه‌ها و حواشی این رویداد مهم سیاسی اشاره کرده است. در این گزارش سعی داریم به بخشی از گزارش این وبگاه اشاره کنیم.

یک شو محبوب؛ پربیننده ترین مناظره انتخاباتی چه زمانی برگزار شد؟

تعداد بینندگان مناظرات انتخاباتی آمریکا همانطور که در بالا اشاره کردیم بسیار بسیار بالا است. در سال 2016 وقتی اولین مناظره تلویزیونی ترامپ و کلینتون برگزار شد، حدود 84 میلیون بیننده آن را به صورت زنده دنبال کردند که این عدد در آن زمان یک رکورد به حساب می‌آمد(البته هنوز هم یک رکورد است).

هرچند این تعداد بیننده امری بی‌سابقه بود؛ اما نباید فراموش کرد که مناظره های تلویزیونی همواره در آمریکا محبوب بوده اند. در واقع، بررسی تاریخ مناظرات تلویزیونی آمریکا نشان می‌دهد که تعداد مخاطبان این پدیده همواره زیاد بوده است. جدول زیر را پایگاه تحقیقاتی PEW منتشر کرده و تعداد بینندگان مناظرات تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تاریخ را نشان می‌دهد:

طبق این نمودار، بعد از مناظره اولی کلینتون و ترامپ در سال 2016، مناظره تلویزیونی کارتر - ریگان در سال 1980 پرمخاطب ترین مناظره انتخاباتی تاریخ این مناظرات بوده است.

آیا مناظره‌های تلویزیونی سبد آراء را جابه‌جا می‌کند؟

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا روی رای دهندگان تاثیر مستقیم ندارد. هرچند بیشتر رای دهندگان مناظرات انتخاباتی را مفید می دانند اما بیشتر مخاطبین معتقدند که دیدن مناظرات انتخاباتی تصمیم نهایی آنان را برای رای دادن به یک کاندیدا تعیین نمی‌کند. به طور مثال در سال 2016، فقط حدود 10 درصد رای دهندگان بعد از دیدن مناظرات انتخاباتی تغییر رای داده و کاندیدای مورد نظر خود را تغییر دادند. جالب است بدانید در همان انتخابات بیش از 40 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی‌ها مدعی بودند که مناظرات هیچ تاثیری بر رای و نظر آنها نداشته و آنها قبل از این رویداد تصمیم خود را در مورد انتخابات گرفته بودند.

تاریخچه مناظرات تلویزیونی؛ از 1960 تا 2016

مناظرات انتخاباتی در طول تاریخ تغییر بسیار زیادی کرده است. به طور مثال، مناظرات انتخاباتی 1960 ( که اولین مناظره تلویزیونی ریاست جمهوری آمریکا بوده است) توسط گروهی از روزنامه نگاران طراحی می شد. آنها سوالات خود را مستقیما از دو نامزد می پرسیدند. البته یک مجری یا میزبان واسط بین آنها و دو نامزد بود اما این مجری قدرت زیادی نداشت و فقط قواعد اصلی مناظرات را تعیین و بیان می‌کرد. به همین دلیل، مناظرات انتخاباتی در دهه 60 الی 80 بسیار کم جان شد و مخاطبان خود را از دست داد. این مناظرات بیشتر شبیه کنفرانس خبری شده بود تا مناظرات واقعی. در نتیجه، در اواسط این دهه( دهه 80) تغییراتی در اجرای مناظرات به وقوع پیوست. این تغییرات در دهه 90 نیز ادامه یافت. به طور مثال، بر تعداد افرادی که سوال می پرسیدند افزوده شد و از انحصار هیئت روزنامه‌نگاران و نخبگان سیاسی بیرون آمد. به طور مثال، در بخشی از مناظرات، گروهی از افرادی که قصد شرکت در انتخابات را نداشتند یا مخالف کاندیدای مربوطه بودند سوالات خود را طرح می کردند و یک نامزد را وارد چالش میکردند.

علاوه بر این مجری مناظرات هم قدرت بیشتری پیدا کرد. مجری مناظره های انتخاباتی در دهه 90 و بعدش معمولا یک خبرنگار کاریزماتیک و حرفه ای بود که به خوبی سوالات جذاب را از بین مسائل گوناگون، انتخاب و با لحنی جالب مطرح می کرد. با افزایش قدرت اجرایی مجری، مناظره های انتخاباتی از حالت کنفرانس خبری بیرون آمد. مجری همچنین سعی می نمود نامزدهای انتخاباتی را وارد چالش کند و گاه با آنها وارد چالش می‌شد و حتی سعی می‌کرد دو نامزد را به جان هم انداخته و علیه یکدیگر تحریک کند. این اتفاق باعث افزایش جذابیت مناظره های انتخاباتی در انتهای دهه 90 و هزاره جدید شد و مخاطبان این مناظره ها را بالا نگه داشت.

منبع: خبر فوری

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • منتظريم
    0

    سلام . همه مي دونند جوي بايدن هر پستي در امريكا داشته بغير از رياست جمهوري يعني قوي ترين شخص در برابر ترامپ كسي كه بقول آقاي اسد سوريه ترامپ صادق ترين رئيس جمهور هست كه بايد با احترام برخورد شود . حال بايد ديد خداوند كدام را قرار مي دهد ترامپ يا بايدن . ترامپ مي گويد در تهران با مقامان سپاه و رهبري مذاكره مي كنم بايد مشكل ريشه اي حل شود وزير شما مياد امريكا وزير ما هم بايد بياد ايران هر رفتي آمدي داره وزير شما با شبكه هاي امريكايي مستقيم حرف مي زنه وزير ما هم بايد با روزنامه هاي شما مستقيم حرف بزنه ووو . جوي بايدن اگر رئيس شود شايد نرم تر از ترامپ باشد و چشم پوشي كند ولي كاملاً ديد مسير ترامپ خوب جواب داده و تحريم هاي استادانه ترامپ كارشو كرد همه در ايران مطمئن و فهميدن تحريم چه بلاي سر كشور مياره اين تازه 50درصد تحريم زمان صدام هم نمي شود يعني تحريم عراق بايد ديد چه بوده . حال چه ترامپ چه بايدن شرط عقل اين هست اجماع جهاني را پذيرفت و حتماً ديديم جهان دهكده است كه همه به هم وابسطه اند تك روي عاقبش در بهترين شرايط كره شمالي عقب مانده است . با دوستان مروت با دشمنان مدارا . چرا ما 5 تا دوست داريم 195 تا كشور دشمن چرا در همسايگي تقريباً هيچ كشوري غير تركيه و عمان قطر با ما خوب نيستند يعني همه ي همسايه ها بد هستند اين سه كشور هم مصلحتي گاهي خوب گاهي بد هستند . بابا ديگه وقتش چشم ها را شست. نظر مردم اين هست ترامپ رئيس مي شود چون دارن رشد قيمتها را مي بينند يعني اميد را نمي بينند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      دقیقا این مطلبیست که دولت روحانی میخواهد تو به این نتیجه برسی که بایستی با آمریکا مذاکره کنی .خوب توجه کن وقتی قیمت دلار 4200تومان بود آهن کیلویی 1500 تومان بود حالا که دلار هفت برابر شده آهنی که مواد اولیه وتولیدش کاملا داخلیست شده سی هزارتومان به عبارتی بیست برابر شده .حالا تو بگو چه کسانی پشت پرده هستند که مخصوصا جنسهارو از تورم دلار بالاتر میبرند؟ پس هدفی سازمان یافته در این دولت خائن وجود دارد تا بگوید ماچاره ای جز مذاکره نداریم .همانگونه که پایگاه نطنز را تخریب کردند .هوشیار باشید .آهن که تریاک نیست قایمش کنن.ولله دستی خیانت توی کار هست که وضع را روز به روز بدتر کند.اینقدر تو مملکت پاچه خوار آمریکا داریم که از دشمن بدترند.

    • محسن
      0

      در مورد آهن باید بگم که کی گفته که آهن کاملا داخلیه؟ فقط سنگ آهنش داخلی است. در تولید آهن از مواد و کاتالیزورهایی استفاده میشه که تقریبا تماما وارداتی هستند.بعد از تحریم صنایع فولاد،دیگر به اینها دسترسی نداریم.این یک دلیل افزایش بی رویه است. آقای ناشناس ،یعنی نمیخوای قبول کنی که ما(هرکشوری)برای پیشرفت به کمک تمام کشورهای دنیا نیاز داره؟ کجا سراغ داری یک کشور همه چیو خودش تولید کنه؟ این افکار نشانگر خام بودن شماست. اینقدر سرسری به مسایل نگاه نکن.همه فهمیدند که بااین شرایط به یک سال دیگه نخواهیم رسید. مساله ای مهمتر.به نظرشماماحرفمون تو دنیا درسته؟ ما خوبیم؟ واقعا از حق دفاع می کنیم؟هدف ماکمک به کشورهای منطقه است؟ جواب تمام اینها خیر است. هدف فقط حفظ نظام است.ولاغیر.

  • داروغه
    0

    این کارها فقط برای سرگرمی هستش .کل دنیا میدونه ترامپ چهار سال بعدی هم هستش برید فکر کنم باشید خربزه آبه

  • ناشناس
    0

    جالبه که مسوولین مملکتی اصلا بیننده وشنونده ندارند وآنهایی که توجه میکنند بیشتر به خاطر یارانه یا قیمت تخم مرغ یا سیب زمینی است

  • نظرگو
    0

    فقط مناظره ها جالبه بقیه اش همه اش مسخره ست...

  • ایمان
    0

    انقد ک پیگیر امریکایید و اخبارشو کار میکنن خبرگزاریای ایرانی پیگیر مشکلات داخل و دزدیا و خیانت ها نیستید

  • اریابرزن
    0

    مناظره های اول ترامپ زربه خواهد خورد ولی برنده آخر ترامپ خواهد بود ...پیشنهاد میدم سپاه یک چنگ و دندانی نشان دهد چون مردم آمریکا جنگ دوست ندارن...بلکه فرجی بشه

  • مرتضی
    0

    در آمریکا انتخاب توسط مردم نیست و لابی ها مشخص میکنند کدام رییس جمهور میشود الان هم لابی اروپا انگلیس و چین از بریدن حمایت و اسراییل و کشورهای عربی از ترامپ حالا باید دید لابی کدام قویتر هست

  • ایرانی
    0

    فقط یک نکته جالب و تامل برانگیز از ابتدا معلومه که کاندیداهای ریاست‌جمهوری ما برای چی میان و کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا برای چی تو ایران میشینند که مبادا آقایون خسته بشند اما اونجا ایستاده مناظره میکنند!! اینه فرق ما با اونا

  • راحیل
    0

    مردم آمریکا بر اساس دانش و آگاهی انتخاب میکنند نه بر حسب احساسات و تبلیغات و گفتن کلمه مثل تکرار میکنم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها