نامه موسوی خوئینی‌ها درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

دبیرکل مجمع روحانیون مبارز نوشت: بی‌توجهی به امر خطیرِ انتخابات ریاست جمهوری قطعاً اوضاع آشفته و نابسامان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را نه‌تنها به سامان نمی‌رساند که بدتر از آنچه هست می‌کند.

نامه موسوی خوئینی‌ها درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

سیدمحمد موسوی خو‌ئینی‌ها در نامه‌ای که آن را در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، به موضوع انتخابات ۱۴۰۰ با توجه به مشکلات معیشتی مردم و کرونا و دلایل لزوم مشارکت در این انتخابات پرداخت.

در بخشی از این نامه آمده است: گفته می‌شود یکی از علل عدم مشارکت بعضی گروه‌ها و برخی فعالان سیاسی رفتار ناصواب نهادهای مسئول و غیرمسئول و دخالت‌های ناروای آنان در تمام مراحل انتخابات است. بنده این نگاه را تخطئه نمی‌کنم؛ اما آیا نباید به همین علت در انتخابات مشارکت فعال داشت تا هرچه بیشتر این رفتارها و دخالت‌های ناروا آشکار شود و ملت را به تصمیمی مناسب برساند؟ اگر دیگران مرتکب رفتارهای ناصواب و دخالت‌های ناروا شده‌اند، چرا ما صحنه را ترک کنیم؟ آیا عرصه را ترک می‌کنید تا معلوم نشود که آنان چه بر سر انتخابات می‌آورند؟ هرگز چنین گمانی به شما گرامیان نمی‌رود. پس در انتخابات شرکت کنید تا به إِحْدَی الحُسْنَیَیْن دست یابید: یا پیروزی، یا افشای بیشتر چهرهٔ کسانی که انتخابات را به بازی گرفته‌اند.

متن کامل این نامه را در ادامه بخوانید:

بسم الله الرحمن الرحیم

در آغاز، سالگرد دوران دفاع مقدس را گرامی می‌داریم، دورانی که سرو قامتان عرصهٔ عشق و ایمان به خاک افتادند و در خون خود غلتیدند تا ایران و جمهوری اسلامی سربلند و پایدار بماند. رحمت خداوند و درود ملت ایران بر آنان و بر مادران و پدرانی باد که چنین دلاورانی را در دامان خود پروراندند و تقدیم راه خدا و وطن کردند و با گذشت و فداکاری، دشمن بعثی و حامیانش را ناکام گذاشتند.

انتخابات ریاست جمهوری ِ پیش رو ذهن فعالان و نخبگان سیاسی کشور را به خود معطوف ساخته و در بسیاری از محافل موضوع بحث و بررسی قرار گرفته است. آنچه سبب شد تا نکاتی را به عرض خوانندگان محترم برسانم این است که شنیده می‌شود بعضی از فعالان سیاسی در اصلِ مشارکت فعال در این انتخابات تردید دارند و برخی نیز تصمیم بر عدم مشارکت گرفته‌اند.

البته روی سخن من با کسانی نیست که با اساس جمهوری اسلامی مخالف‌اند و در انتظار سقوط آن و برپایی نظامی جدید نشسته‌اند؛ به آنان خیرخواهانه عرض می‌کنم آنچه در ورای جمهوری اسلامی می‌بینید سرابی بیش نیست و به آن دل نبندید؛ شما نیز برای آبادانی و سربلندی ایران به همین نظام و به اصلاح آن بیندیشید.

اما در روزگاری که هم ویروس کرونا و هم سختی معیشت عرصه را بر هموطنان عزیز تنگ کرده است، آیا طرح مباحثی از قبیل انتخابات و لزوم مشارکت فعال یا معرفی نامزد انتخاباتی و نظایر آن‌ها برای مردم پذیرفتنی است و حمل بر خیرخواهی می‌شود؟ امیدوارم خوانندگان بر ما ببخشند اگر برای نجاتشان از این گرفتاری‌های نفس‌گیر کاری نمی‌کنیم و یا کاری از ما ساخته نیست.

بی‌تردید مسائلی هست که پیش از طرح قضیهٔ انتخابات باید به آن‌ها توجه شود و بنده در نامهٔ مورخ ۹۹/۴/۷ به یکی از آن‌ها اشاره کردم، یعنی ضرورت آزادی اظهارنظر تحلیلگران و صاحب‌نظران دربارهٔ مسائل مهم کشور و تصمیمات گرفته‌شده یا تصمیماتی که گرفته می‌شود. در این‌صورت معلوم خواهد شد که کدام‌یک از آن‌ها درست بوده و از کدام تصمیم، کشور به چنین وضع آشفته‌ای رسیده است و فقر و تنگ‌دستی به اندازه‌ای شده که توان تدبیر معیشت را از خانواده‌ها و سرپرستانشان ربوده است و وادارشان کرده که گاهی تن به هر کاری بدهند تا بتوانند به زندگی آکنده از حسرت و اندوه و ناداری خود ادامه دهند. باید کاری کرد که همهٔ کارشناسان، که شمارشان امروز به برکت انقلاب و جمهوری اسلامی به هزاران نفر می‌رسد، به صحنه بیایند. رسانه‌ها و به‌ویژه صداوسیما و رسانه‌های مجازی باید محل طرح مسائل حیاتی کشور شود و هیچ‌کس نگران پیامدهای ناگوار بیان اندیشه و انتقاد خود نباشد، تا برآیند تضارب آرای اندیشمندان تبدیل به اراده و خواست عمومی شود و کشور و ملت و جمهوری اسلامی از این وضعیت اسف‌بار و غیرقابل‌دوام بیرون بیاید.

زمان آن است که تمام احزاب و گروه‌ها و فعالان سیاسی از هر قشر و جناحی در انتخابات حضوری فعال داشته باشند. اگر در کشور آزادی است و انتخابات آزاد برگزار می‌شود، پیروزی یک جناح و شکست جناح دیگر هیچ خطری برای کشور و ملت و جمهوری اسلامی ندارد

آری، موضوعاتی هست که باید ابتدا به آن‌ها پرداخت، اما در روزها و ماه‌های آینده از اهمیت انتخابات نیز نباید غافل ماند. همین‌جا عرض می‌کنم که بی‌توجهی به امر خطیرِ انتخابات ریاست جمهوری قطعاً اوضاع آشفته و نابسامان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را نه‌تنها به سامان نمی‌رساند که بدتر از آنچه هست می‌کند. نهاد ریاست جمهوری تنها نهادی است که، در قوارهٔ سایر جمهوری‌های دنیا، نماد جمهوریت نظام است و برخلاف انتخابات خبرگان رهبری (که آن هم مشکلاتی دارد و باید در زمان دیگری به آن پرداخت) یک انتخابات صنفی نیست. ریاست جمهوری نهادی است که با همه آنچه دستگاه های مسئول و غیرمسئول به هنگام انتخابات بر سرش آوار کرده و می کنند باز هم نماد جمهوری است، و همین هم آرامش را از گروهی گرفته است و می‌خواهند با هر بهانه‌ای آن را از ساختار نظام حذف کنند و نمی‌دانیم چه خواب‌هایی برای پس از آن دیده‌اند. همین دلیل کافی است که همهٔ فعالان سیاسی و گروه‌ها و احزاب و انجمن‌ها و دیگر تشکل‌هایی که دل در گرو جمهوری اسلامی دارند فعالانه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند تا این نهاد و نماد جمهوریت مستحکم‌تر از پیش بماند و خیال محو آن را از سر خام‌اندیشان و احیاناً بدخواهان بیرون کند.

گفته می‌شود یکی از علل عدم مشارکت بعضی گروه‌ها و برخی فعالان سیاسی رفتار ناصواب نهادهای مسئول و غیرمسئول و دخالت‌های ناروای آنان در تمام مراحل انتخابات است. بنده این نگاه را تخطئه نمی‌کنم؛ اما آیا نباید به همین علت در انتخابات مشارکت فعال داشت تا هرچه بیشتر این رفتارها و دخالت‌های ناروا آشکار شود و ملت را به تصمیمی مناسب برساند؟ اگر دیگران مرتکب رفتارهای ناصواب و دخالت‌های ناروا شده‌اند، چرا ما صحنه را ترک کنیم؟ آیا عرصه را ترک می‌کنید تا معلوم نشود که آنان چه بر سر انتخابات می‌آورند؟ هرگز چنین گمانی به شما گرامیان نمی‌رود. پس در انتخابات شرکت کنید تا به إِحْدَی الحُسْنَیَیْن دست یابید: یا پیروزی، یا افشای بیشتر چهرهٔ کسانی که انتخابات را به بازی گرفته‌اند.

عده‌ای می‌گویند که بخش عظیمی از هموطنان به پای صندوق‌های رأی نخواهند آمد، هم به علت یأس و سرخوردگی از انتخابات، هم به عللی که به برخی از آن‌ها اشاره کردم و هم به علت مشکلات ناشی از کاهش شدید درآمدها و افزایش بی‌سابقهٔ هزینه‌ها. می‌گویند مردمی که این اوضاع تاب و توانشان را گرفته است انتخابات و صندوق رأی را بازی بزرگان می‌پندارند و در این بازی مشارکت نمی‌کنند. اگر چنین است، شما نخبگان و فعالان و تحلیلگران سیاسی باید با تمام توان تلاش کنید تا آنان را قانع کنید که راه علاج این مشکلات ویرانگر رهاکردن انتخابات نیست و باید با حضور همهٔ اقشار جامعه راه را بر رفتارها و دخالت‌های ناصواب بست. شما عزیزان برای آوردن مردم بر سر صندوق‌های رأی تلاش کنید و تلاش خود را مضاعف کنید؛ اگر انتخابات با مشارکت حداکثری و قابل قبول برگزار شد، شما پیروز شده‌اید و اگر مردم به‌ گونهٔ دیگری رفتار کردند، این شما نیستید که شکست خورده‌اید،‌ بلکه کسانی شکست خورده‌اند که بارها با تمام قوا تلاش کرده‌اند تا اصلاحات را ناکام بگذارند و مردم را از اصلاحات ناامید کنند و در نتیجه مردم از پای صندوق‌های رأی و انتخابات کنار روند. آنان نه‌تنها به نظام لطمه می‌زنند، که خود را هم به اقلیت تبدیل می‌کنند و ادارهٔ کشور را برای خود سخت‌تر و به‌تدریج غیرممکن می‌سازند.

پس زمان آن است که تمام احزاب و گروه‌ها و فعالان سیاسی از هر قشر و جناحی در انتخابات حضوری فعال داشته باشند. اگر در کشور آزادی است و انتخابات آزاد برگزار می‌شود، پیروزی یک جناح و شکست جناح دیگر هیچ خطری برای کشور و ملت و جمهوری اسلامی ندارد. اگر انتخابات آزاد نباشد و از همان آغازِ راه و در مراحل مختلفِ انتخابات، عده‌ای مرتکب کارهایی شوند که نباید بکنند، سرانجام این ملت بزرگ ایران است که تصمیم نهایی را خواهد گرفت، و در این‌صورت خسران از آن کسانی است که راه را بر اصلاحات بستند.

من آنچه را که درست می‌پنداشتم صادقانه به عرض رساندم؛ امیدوارم خیر و صلاح ملت نیز در آن باشد.
خداوندا؛ کشور و ملت بزرگ ایران و جمهوری اسلامی را از مشکلات و مصائبی که به آن دچار شده است نجات عنایت فرما.

سید محمد موسوی خو‌ئینی

منبع: اعتمادآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 24
  • احمد
    0

    به نظر بنده بعضی ها باید فعلا نه تنها باید سکوت کنند بلکه تا سالها پاسخگوی حمایت خود از دولت هایی را باشند که باعث نا امیدی مردم از حکومت بخاطر عدم کارایی بوده اند

  • کاربر ناشناس
    0

    سلام می خام بگم قبلا ها فکر میکردم طلحه زبیر ابوبکر عمر عثمان معاویه ها و.....که همه اینها یا صحابه ویا علمای دین اسلام بودن چطور شد به پیامبر اسلام و حضرت علی علیه السلام و فرزندان ایشان نه تنها پشت کردن بلکه بزرگترین خیانت ها و ظلم ها بر این خاندان و امت اسلامی کردند ولی وقتی شما و امثال شما را دیدم و شناختم باورم شد که می شود.

  • متنفر ازین آدمهای فرصت طلب
    0

    الان آقای موسوی خوینی ها این نامه را خطاب به کی نوشته؟ حقیقتش چون خیلی طولانی بود نخوندم و دیدم در تیتر نامه هم اسمی از کسی بعنوان مخاطبش ننوشته

  • کاربر ناشناس
    0

    دیگه ممه رو لولو برد

  • س
    0

    خدا شهید لاجوردی را رحمت کند و قاتلانش را در صورت امکان هدایت

  • مودب
    0

    سلام علیکم یادت رفت

  • محمد راد
    0

    جل الخالق!؟پاروپیش گرفته که پس...،آره چطوردیروزدوره این بود که چه نشستید برای بقای ارض و سماوات به این آقا رای دهید ،حال دوره گذرازکه بود که بود من نبودمه؛ او که باید گوش شنوا داشت و نصیحت ناصحان مشفق رونوش می کرد،حال در مقام ناصح به اصطلاح مشفق نشسته است ،چه اینکه تفاوت قول عملش ،بمثابه لیف و قیف، و مجمع و نهج البلاغه بودن است.

  • آقا
    0

    آقا ،،،،دیگر گول این حرف‌ها قشنگ را نمی خوریم ،،،برو فکر انتصاب باش ،،،هرچه ملت به آنها رای ندادند ،آماده اند سرکار ،رییس هم شده اند ،،،پس تشریف ببرید فکر انتصابات باشید

  • درود خدا بر محمد و آل محمد (مهری )
    0

    ایشون از اقوام خانم بازیگر هستن ؟

  • متفاوت
    0

    نمیدونم چراناخوداگاه یاد فیلم ،،روزی روزگاری ، افتادم اونجایی که میگه : التماس نکن گوشهات میبرم میندازم کف اتیش ها.عجب فیلمی بود روزی روزگاری.

  • احمد
    0

    دروغگو های نامرد

  • محمد راد
    0

    تفاوت قول و عمل توهمچون:مجمع وملاقه و نهج البلاغه است

  • رضا
    0

    آنچه من ازاین پیام فهمیدم اینست که دردل جمهوری اسلامی عده ایی هستند به بهانه ولایت مخفیانه وناصواب نهاد برخاسته از رای مردم یعنی جمهوریت را ازبین ببرند .آنها ازمدافعان بسیار سرسخت این کشورند که حاضرند کشته شوند وتعدادآنها نسبت به وضع موجود کشور دراقلیت هستند . عده ایی دیگر برعکس رنگ ولایت را منوط به رای ونظر اکثریت مردم ویا همان مقبولیت تصور میکنند .اما غافل ازتصورات این دوجریان آنچه حائز اهمیت هست اینست که فشارهای اقتصادی توام با ناتوانی احرازشده اکثریت قریب به اتفاق سناتورها کشوررا اگر نگوییم درشرایط حساس قرار داده اند مردم ازوضع موجود خسته شده اند وتمام گرفتاریها وناملایمات جاری ناشی از خستگی مسئولان میدانند واین خستگی سبب شده که مردم تحت فشار قرار بگیرند . حالا تواین آشفته بازار عده ایی پیدا شوند که مردم را که اشک از چشمانشان جاری است توصیه میکنند درپای صندوق حاضر شوند نمک می پاشید برزخم بعد هم میگویید آرام باشید .

  • د ا
    0

    عامل بدبختی ایران با گروگانگیری

  • کاربر
    0

    یعنی بازم رای بدیم؟

  • محمد
    0

    بابا روت و برم ۸ سال دولت تحت حمایت تو و امثال تو سر کار بوده و به معنی واقعی کلمه گند زده اصلا موندم چجوری روت میشه باز هم اظهار نظر کنی...

  • کاربر ناشناس
    0

    آقای دبیرکل با رفتارهایتان وعملتان کارد به استخوان مردم رسوندین دم از انتخابات نزنید که حالمان به هم میخورد

  • کاربر ناشناس
    0

    آقا ما نخوایم رای بدیم کی رو باید ببینیم جمع کنید هر روز یک مقاله هر روز یک نظر سرتون کردین تو برف فکر نمیکنی مردم چه مصیبتی دچارند امثال تو فکر اینند که جناهشان رای بیاره تا از رانت استفاده کنند ممه رو لولو برد

  • قلندر
    0

    با سلام خدمت جناب آیتالله خوئینی عزیز من شما را به دین و وتقوا و منطق میشنام اگر به تعداد انگشتان دو دست مثل شما مشاور مقامرهبرمعظم بودید قطعا ما در ریل درستش در حرکت بودیم متاسفانه گروهی با ظاهر سازی و تعریف و تمجید باعث مشکل شدند آقای شهید مطهری مشاور دلسوز امام خمینی بود تا جایی که تهدید به امام میکرد اگر این نشود من دیگر با نظام کاری ندارم.امام هم البته میدانست شهید مطهری دلسوز نظام اسلامی و کشور و مردم است از نظریات ایشان استفاده میکرد حالا قدری جمعیت زیاد شده و بعضی مشاوران دست پخت مسؤولان هستن تا خود را ارتقاء دهند هرچند مقامرهبرمعظم هوشیارتراز این حرفا هستن.مثال خود من بسیجی جانباز هرگز از حضرت آقا مایع نگذاشته و بی آنکه جانبداری خشن کنم با مخالفان با منطق صحبت کردم و گفتم آیا شخصیت بهتری از ایشان سراغ دارید و آنها توش مانده اند.آقای خویینی شما مردی فاضل و دانشمند هستید مطمئنم حضرتآقا هم متوجه دلسوزیهای شما هستن اما یکسری آدم بی خود که فکر دنیاطلبی هستن بی آنکه این متن شما را دقت کنند تهمت افترا و ناسزایت میگویند اینان مزدور اسرائیل وایادی داخلی هستن دورد خداوند بر همچون شما آزادمنش و دلسوز نظام ورهبری

  • مهدی سهرابی مزوشی
    0

    برو عمو ما دیگه نگاه هم به صندوق نمیکنیم

  • ریزه میزه
    0

    اقای محترم جناب خوئیینی ها!اقای ناصح ودلسوز! 7سال است دولت مورد تاییدشما وضعی برسرمعیشت مردم اورده که....! خداوکیلی دراین مدت نامه ای یا پیامی به رییس دولت ومعاونیش ووزرایش هم دادیدکه جلو خودتان وبرادران ودخترودامادهایتان بگیریدتا دست درازی به بیت المال واختلاس ورانت را بخود روا ندارند تابراثر ان زندگی وحق مردم پایمال نشود...!؟ اخرعمری بدانید! شیطان گرد افرادی که ادعای بزرگی وفهم ودلسوزی دارندوقلم وزبان رابه نصیحت میچرخانندبیشترمیچرخد ها. فتدبروا ...!

  • یوناس
    0

    ایشان با این کارهای خود دراین چند سال نقش اشعث کندی در صفین ایفا میکنند

  • ناشناس
    0

    مشکل حکومت ایران ریس جمهور آن نیست بلکه سیاست های غلط که بر تکبر استوار است میباشد . ملت را به مشقت فراوان انداخته اند و امید را از جوانان گرفته اند که بسیاری از آنها فکر ازدواج را دست نیافتنی میدانند . ولی با چها تا فشفشه که درست کردند که تکنولوپی آن نیز کپی برداری است و با اقتصادی نابود شده یکسره برای دیگر کشورها شاخه شونه میکشد و میخواهد ابرقدرت شود . البته شما خبر فوری از حالا میخواهید تنور انتخابات را داغ کنید .

    نظرات شما -
    • ...
      0

      بر عکس اتفاقا مشکل عمده و اساسی انتخاب های نادرست و غلط مردم است چرا عده ای می خوان رئیس جمهور رو بی تقصیر و بی اختیار جلوه بدن!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها