معتادان برای درمان بیمه می‌شوند/زنان در اولویت بیمه درمان اعتیاد

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیمه درمان اعتیاد در سال جاری فعال شده است، در حال حاضر اولویت برای استفاده از بیمه درمان اعتیاد را برای خانم‌ها قرار داده‌ایم.

معتادان برای درمان بیمه می‌شوند/زنان در اولویت بیمه درمان اعتیاد

برنامه «صبح و گفتگو» رادیو، با موضوع اعتیاد بین زنان و نوجوانان با دکتر حمید جمعه پور و حسین جعفری جامعه شناس و مشاور خانواده به صورت تلفنی گفتگو کرد.

حمید جمعه پور با اظهار به اینکه از نظر جنبه‌های بیولوژیک آثاری که اعتیاد در میان خانم‌ها دارد نسبت به آقایان متفاوت است، گفت: امروزه ثابت شده به لحاظ بیولوژیک و زیستی در خانم‌ها سرعت پیشروی در اعتیاد بیشتر و تخریب هم در آن‌ها به لحاظ جسمانی و روانشناسی بیشتر است.

وی افزود: خانم‌ها کمتر سراغ مواد مخدر سنگین می‌روند ولی سرعت پیشروی‌شان بیش از آقایان است. معمولاً خانم‌ها در اثر پیشنهاد مصرف از سوی دیگران وارد این حوزه می‌شوند.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد معلول است و علت نمی‌باشد، تصریح کرد: موضوعات زیادی در شکل‌گیری اعتیاد مؤثر است از جمله فقر و بیکاری و دیگر موضوعات اجتماعی.

وی با اظهار به اینکه یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر معتاد تحت پوشش درمان قرار داده‌ایم، گفت: این آمار بسیار بالا است و هدف ما این است که از دو میلیون و هشتصد و خرده‌ای هزار نفر معتادی که در کشور است باید بیشترین پوشش را ایجاد کنیم و انواع خدمات مختلف را به آن‌ها ارائه دهیم و باید ویترینی از انواع خدمات و مراکز ایجاد کنیم.

جمعه پور با اشاره به اینکه بیمه درمان اعتیاد در سال جاری فعال شده است، توضیح داد: الان اولویت برای استفاده از بیمه درمان اعتیاد را برای خانم‌ها قرار داده‌ایم. حتی این افراد بیمه پایه می‌شوند و اگر کسی بیمه هم ندارد از محل این اعتبار، بیمه پایه برایش برقرار می‌شود و بعد با همین دفترچه خدمات ترک اعتیادش هم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد.

وی به خدماتی که به زنان معتاد ارائه می‌شود اشاره کرد و گفت: در حوزه درمان، هشت نوع مرکز درمانی استاندارد داریم. در بعضی از این مراکز نیازی نیست خدمات مستقل شود چون درمان مشخص و واحد است. اما یکسری از مراکز مانند مراکز اقامتی و سرپناه و بستری ما ویژه بانوان هستند که لازم است درمان‌های ویژه‌ای برای این افراد ارائه شود.

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: با همکاری دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی سعی کرده‌ایم تا انواع مرکز را فراهم کنیم که امروز مانند ۱۰، ۱۵ سال پیش کسی نگوید جایی برای درمان نیست و یا اینکه نمی‌دانم کجا مراجعه کنم.

وی با اشاره به انتقاداتی که در حوزه درمان انجام می‌شود، گفت: هدف ما در حوزه درمان این است که افراد معتاد به جای اینکه بروند مواد مخدر غیرقانونی را از بازار قاچاق تهیه کنند بیایند و داروی مخدر قانونی را از ما به قیمت ارزان تهیه کنند. در منطقه هیچ کشوری مانند ما در حوزه درمان اینگونه سرمایه گذاری نکرده است مثلاً داروی بتا متازون که تولیدش برای کشور پر هزینه است اما ما به آن یارانه می‌دهیم تا به دست مصرف کننده ارزان برسد.

جمعه پور با بیان اینکه ۹ هزار مرکز درمان در کشور وجود دارد، اظهار کرد: این مراکز اکثریت خصوصی هستند و نزدیک به ۱۶ درصد دولتی می‌باشند. تمامی مراکز اعم از خصوصی و دولتی می‌توانند تحت پوشش بیمه اعتیاد قرار بگیرند.

منبع: مهر

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • مهدی
    0

    چرادولت مثل عمان، امارات، ترکیه، عراق و...روی موادمخدرحساس نیست ومصرف وفروش اینقدرزیادهست.چه نفعی پشت این بلای خانمان سوزهست که جوانان وخانواده هارو بدبخت کرده.

  • ناشناس
    0

    اگر زنان از چرخه اعتیاد خارج شوند مسئله مردان اولا نیست واگر بوجه ای با قی ماند کمی هم به آنها کمک کنید زنان ستون ومحور قوامیت خانواده هستند اگر بعد از اعتیاد به تأمین اجتمایی وشغل آنها پرداخته شود وبه گونه ای برنامه ریزی شود که از نظر مالی ومسکن هیچ مشکلی نداشته باشند کمتر به سراغ اعتیاد میروند مردان هم فکری به حال خود کنند مسئولین سر گرم خدمات دهی به قصد قربت هستند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها