یک انتصاب در هیأت مدیره شرکت نفتی با استفاده از قاعده ژن خوب/ ۴ پست مدیریتی خواهرزاده در ۳ سال

مثال بازر ژن خوب، پیشرفت‌های شگرفی است که سیدابراهیم سقایی‌فومنی، خواهرزاده محمدباقر نوبخت رئیس فعلی سازمان برنامه‌وبودجه طی چندسال اخیر در پست‌های مدیریتی شرکت‌های زیرمجموعه صندوق‌های بازنشستگی داشته است.

یک انتصاب در هیأت مدیره شرکت نفتی با استفاده از قاعده ژن خوب/ ۴ پست مدیریتی خواهرزاده در ۳ سال

اواخر تیرماه سال 1396 بود که فرزند یکی از نمایندگان فعلی مجلس در گفت‌وگویی در پاسخ به دلایل موفقیت خود، پاسخ جالب توجهی داد. وی با اعتماد به‌نفس کامل گفت: «توانایی‌هایش به دلیل ژن خوب پدر و مادرش است.» در همان زمان و مدت بسیار کوتاهی واژه «ژن خوب» با واکنش افکار عمومی و رسانه‌ها، به یکی از چالش‌های اجتماعی کشور تبدیل شد. گرچه واکنش افکار عمومی به این مساله بسیار سنجیده و به‌موقع بود، با این حال با گذشت زمان و پیش آمدن چالش‌های جدید، این حساسیت از حافظه عمومی تقریباً پاک شد و حالا نمونه‌های دیگری وجود دارند که بدون حساسیت عمومی پست‌های مدیریتی و مسئولیت‌های اجرایی می‌گیرند و برخلاف همه اقشار مردم، پله‌های ترقی را به‌سرعت طی می‌کنند. مثال بازر و نمونه جالب توجه آن، پیشرفت‌های شگرفی است که سیدابراهیم سقایی‌فومنی، خواهرزاده محمدباقر نوبخت رئیس فعلی سازمان برنامه‌وبودجه طی چندسال اخیر در پست‌های مدیریتی شرکت‌های زیرمجموعه صندوق‌های بازنشستگی داشته است.

۴ پست مدیریتی خواهرزاده در ۳ سال

اوایل سال ۹۷ بود که سیدابراهیم سقایی‌فومنی به‌دلیل عملکرد ضعیف و با حاشیه‌های فراوان، از مدیرعاملی پتروشیمی فارابی (از زیرمجموعه‌های شستا) استعفا داد. سقایی در تیرماه همان سال طی حکمی از سوی محمود مخدومی، مدیرعامل هلدینگ تاپیکو به‌عنوان عضو موظف هیات مدیره و قائم‌مقام‌ پتروشیمی غدیر منصوب شد. وی بعد از اینکه نتوانست مدیرعاملی پتروشیمی غدیر را بگیرد، ۱۳ ماه بعد یعنی در اوایل مرداد ۹۸ این‌بار با حکم مدیرعامل پتروشیمی جم به‌عنوان مدیرعامل توسعه انرژی پادکیش (تاپکو) از زیرمجموعه‌های پتروشیمی جم منصوب شد. در حکم مدیرعامل پتروشیمی جم خطاب به خواهرزاده نوبخت آمده بود: «امید است با برنامه‌ریزی و بسترسازی لازم، آن شرکت به مجموعه‌ای سرآمد در حوزه بازاریابی و فروش محصولات پتروشیمی جم و توسعه بازار در صنعت پتروشیمی و نفت نایل گردد.»سقایی تا مدتی پیش مدیرعامل مجموعه تاپکو (بخش فروش خارجی پتروشیمی جم) بوده و اکنون نیز مسئول فروش پتروشیمی جم است. اما شنیده ها حاکی است حالا گویا قرار است خواهرزاده آقای نوبخت به لطف دایی‌اش و با اعمال فشار اکبر افتخاری (مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری) بر شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری و پتروشیمی جم، به‌عنوان عضو هیات مدیره پتروشیمی جم منصوب شود. با این حال به‌رغم نارضایتی اعضای هیات مدیره پتروشیمی جم از انتصاب احتمالی ابراهیم سقایی، اکبر افتخاری همچنان اصرار دارد حتما این انتصاب در روزهای آتی انجام شود.

چرا اتفاقات صندوق بازنشستگی مهم است؟

اهمیت صندوق بازنشستگی کشوری بیش از همه برای بازنشستگان تأمین اجتماعی قابل‌درک است، چراکه وقتی سخن از صندوق بازنشستگی کشوری می‌شود، بازنشستگان تأمین اجتماعی به‌خوبی تبعیض در پرداخت‌ها بین خود و بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری را که همه کارمندان و کارکنان سابق دولت هستند با گوشت و پوست خود لمس می‌کنند. آخرین مورد این مساله به تصمیم یک‌ماه اخیر دولت برمی‌گردد که بدون توجه به کم‌وکاستی‌های حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، ۱۰هزار میلیارد تومان بودجه برای یکسان‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی اختصاص داد و مقرر کرد مستمری هیچ‌بازنشسته این صندوق کمتر از ۲.۸ میلیون تومان نباشد. اما مساله صرفا تبعیض بین بازنشستگان دولتی و غیردولتی نیست، مساله اصلی این است که شاید جالب باشد بدانیم براساس آمار و ارقام ذکرشده در بودجه کشور، کمک مالی سالانه دولت به صندوق بازنشستگی کشوری از حدود ۵.۱۱ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۲ با رشد ۴/۴ برابری به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه سال‌جاری رسیده است. غم‌انگیزتر اینکه رقم ۵۰ هزار میلیارد تومان کمک دولت به صندوق بازنشستگی درحالی صورت می‌گیرد که این رقم معادل نیمی از کسری بودجه‌ای است که دولت امسال دارد و به‌خاطر آن مجبورشده چوب حراج به اموال عمومی و سهام شرکت‌های خود بزند. همچنین براساس اسنادی که سازمان برنامه‌وبودجه منتشر کرده، دولت در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۳۹هزار میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کمک کرده است. جدای از اینکه این کمک‌های مالی گسترده دولت به صندوق بازنشستگی کشوری خود به کسری بودجه کشور دامن می‌زند، اما نکته قابل‌تامل اینکه خود صندوق بازنشستگی کشوری مالک ۱۱۳ شرکت کوچک و بزرگ بوده و بسیاری از آنها در بخش‌های سودده اقتصاد ایران ازجمله پتروشیمی، نفت، فولاد و... فعالیت می‌کنند. همچنین نکته عجیب‌تر اینکه براساس گزارش سازمان برنامه‌وبودجه در سال‌های اخیر فقط حدود ۱۴ درصد از بودجه صندوق از محل منابع داخلی تامین شده که باز هم مشخص نیست سهم آن همه شرکت کوچک و بزرگ در تامین هزینه‌های صندوق دقیقا کجاست.اما مساله صندوق بازنشستگی کشوری فقط به اینها ختم نمی‌شود و اگر حدود ۱۰ ماه به عقب بازگردیم، مساله انتصابات فامیلی و قوم و خویشی ابعاد جالب‌تری هم خواهد داشت.

اواخر مرداد بود که سیدمیعاد صالحی، رئیس جوان صندوق بازنشستگی کشوری که از چندی قبل مساله انتصاب غیرقانونی‌اش به ریاست صندوق بازنشستگی مطرح بود، از کار برکنار شد. جدای از اینکه استدلال سختگیرانه دولت درخصوص برکناری وی منطقی بود یا نه، اما مساله قابل‌تامل این است که صالحی دقیقا زمانی برکنار شد که قبل از آن حقوق‌های نجومی در این صندوق ازجمله دریافت حقوق ماهانه ۴۷ تا ۵۳ میلیون تومانی برخی اعضای هیأت مدیره و مدیران زیرمجموعه صندوق بازنشستگی را افشا کرده بود و طبق وعده‌ای هم که در صفحه شخصی‌اش داده بود، قرار بود ساعاتی بعد (چندساعت قبل از برکناری) جزئیات قرارداد‌های چندهزارمیلیاردی صندوق بازنشستگی را منتشر کند. گرچه صالحی بعدها و پس از برکناری از صندوق بازنشستگی کشوری درمورد قرارداد‌های چندهزار میلیاردی سخنی نگفت، اما معلوم بود که انتشار آنها شاید می‌توانست گره از فسادهایی باز کند که موجب شده این صندوق به‌رغم داشتن ۱۱۳بنگاه اقتصادی، همیشه دستش جلوی دولت و بودجه عمومی دراز باشد. با ابعادی که گفته شد، به نظر می‌رسد لازم است نهادهای نظارتی و ازجمله مجلس برای یک‌بار هم که شده چراغ قوه‌ای به عملکرد و فعالیت‌های این صندوق بیندازند تا مشخص شود چگونه انتصابات فامیلی و جناحی این حیاط خلوت را به پاشنه آشیل بودجه ایران تبدیل کرده است.

منبع: فرهیختگان آنلاین

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 21
  • دبهل
    0

    هميشه به بازنشستگان تامبن اجتماعي ميرسن آخرازهمه است مگر اينها تو اين مملكت زندگى نميكنند.رسيدگى كننده نداريم .تواين مملكت پارتي داشت يابايد وابسته به بچه هاي بالا بود والسلام .

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      نوبخت جان اینبار چه فکری کر دی دیواری کوتاه تر از بازنشستهای تامین اجتماعی پیدا نکردی خودت در هیئت مدیره چه گلی به سر زدی وفقط خوار زاده بی کفایت مانده بودچراهیچ جا دوام نیاورده چون لیاقت نداره.

  • هادی
    0

    توی کشور ما همه فامیل اقایان به پستهای مهم مشغول هستند این است عدالت اسلامی درکشور ما مگر بقیه مردم حقی ندارن اگر اختلاسی هست وابستگان اقایان هستند اگه پست وریاستی هست باز هم فامیل اقایان هست پس مردم بدبخت چه باید بکنند

  • سلوا کی نژاد
    0

    کاش ما هم خواهرزاده جناب نوبخت بودیم! افسوس، البته به ژن خوب بودن ایشان هیچ شکی نیست!!! دایی ایشان جناب نوبخت در این ۶ سال مملکت را به فلاکت کشانده با این حجم از دروغگویی هاش

  • هغ877
    0

    مدیریت فا میلای مافیای در کشور توسط آقازاده ها دولتی

  • زهرا
    0

    به همین شبهای قدر خدا نگزره ازتون که چقد حق را ناحق کردین اخه از خواهر زاده........ تو باسواد تر نداشتیم

  • محمود
    0

    من باز نشسته کشوری هستم با34سال خدمت ومدرک کارشناسی ارشد ان زمان و پست مدیریتی نزدیک جهار تومان دریافتی در سال 99 دارم بنویسید تاهمه بدانند که درزمان نوبخت با وجود برنامه ششم کاری برای ما نشد همسان سازی نشد برنامه ششم اجرا نشد بنویسید صدای دهل شنیدن از دور خوش است. فقط برای کسانی خوب شده که با 10-12 سال باز نشسته شده یا به فرنگ رفته اند یا دنبال کار ازاد ویا زن خوب بوده اند بنویسید تا بازنشستگان تامین اجتماعی بدانند. بنویسید تاشیپورجی هامطلع شوند.خدانگهدار شما باشد.

  • کاربر ناشناس
    0

    واقعا که همه مردم را هیچ انگاشته اند و اینگونه خدمت به شکم خود می کنند خدا نابودشون کند آمین

  • کاربر ناشناس
    0

    مگه مجلس کیه از سر خود دولته واب به اسیاب دولت میریزه

  • ناشناس
    0

    وقتی انسان این اوضاع رو می بینه دیگه باید از زندگی ناامید بشه نوه نتیجه نبیره اقایان دارند بعد از چهل سال همه و همه بزرگ می شوند سریعا ازدواج می کنند خانه دار می شوند از قبل هم شغل هم دارند وزارتخانه صمت وزارتخانه نفت و.... وزارتخانه خارجه مشغول بکار می شوند فرزند طرف فارغالتحصیل شده سنش هم شده بالای چهل وپنچ سال نه می تواند ازدواج بکنه و نه شغلی داره و....هنوز هم بیکاره اخه تا کی اخه تا کی خدایا خودت کمک کن می بینی فقط همین رو میشه گفت

  • ابراهیم حامدی
    0

    جای فداءیان اسلام خالی .

  • کاربر
    0

    لطفا از ایشون ک تموم اقوامش پست مدیریتی گرفتن بپرسین بدهی سازمان تامین اجتماعی و کی پرداخت میکنند و آیا این دروغای ایشون و لبخند مصنوعی ک رو لباشه تا کی ادامه داره ؟ ما بازنشسته های تامین اجتماعی با ماهی ۱ میلیون و ۷۰۰ زندگی سختمونو میگذرونیم

  • ناشناس
    0

    همه جا از اقازاده وخانم زاده وداماده زاده وژن برتر از بالا تا پایین پر است کشور بطورکلی در چنگ گرفته وبه صغیر وکبیر بدبخت کشور رحم نمی کنند فساد مالی وغیره از سر ورو این انگل ها می بارد هزاران سال کشور عقب بردند دین وباورهای مردم نابود کردند الکی به دین ومذهب پنجه زده اند فقط برای بقای خود وقدرت وثروت شان اه وناله میلیون ها جوان نفرین کننان دارند خداوند کرونا را حواله این جماعت حقه باز فریب کار نیرنگ باز کند وریشه شان از روی کره ای زمین برچیند.خدای بزرگ منتظریم اقدام کن.یا علی مدد.

  • علی
    0

    آقای نوبخت از همسان سازی حقوق بازنشسته های تامین اجتماعی چه خبر؟؟

  • م
    0

    مصداق بارز نفسش از جای گرمش در میاد رو باید به اقای نوبخت داد.

  • محسن
    0

    من نمي فهمم مردم چه مشكلي با اين آقازاده ها دارن ، تو شركتهايي كه من كار كردم توي همش بوده از اين خواهر زاده ها و برادر زاده ها زياد ديدم . نه يكي نه دو تا . خيلي ....، اما اگه مشكلي باهاشون نداشته باشيد باهاتون كاري ندارن. مثلا ازشون كار نخوايي ، انتظار بيجا ازشون نداشته باشي وگرنه سايه شون مستدام باشه انشاالله خدا انشالله به دايي جان ناپلئون و عمو جان ناپلئون سلامتي بده

  • دکتر
    0

    حضرت عباسی من نمیدونم اینها از کجا شانسشون جفت شیش میاره و از این پست به آن پست در تردد هستند آنوقت سر نخواستن بنده با سالها تجربه و مدرک تجصیلی دکترا دعواست. بخدا سالم هم کار کرده و می کنم اما نمیدونم چرا از این شانسها ندارم .

  • ایرانی
    0

    شماببینددرمجموعه دانشگاه نفت چقدرفارغ تحصیل شایسته وخدمتگزارداریم تااین باندبازی هاست هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت چه برسد به رشدواقعااینقدردیگرهمه چیزقبح آن ریخته که هرنسبت زاده آی رابه هرجادوست داشته درجایگاه درجه یک قراربدهیم

  • رضا
    0

    با این همه تبعیض و اجحاف که در حق بازنشستگان تامین اجتماعی صورت می گیرد و فروش اموال بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی ما کارمندان که صندوق تامین اجتماعی را انتخاب کرده ایم از انتخاب مان پشیمان شده ایم و از ماه آینده نسبت به تغییر صندوق به بازنشستگی کشوری اقدام خواهیم کرد. امیدواریم این کار فراگیر شود و مسولین تامین اجتماعی که جهت حفظ صندلی از انجام وظایف قانونی خود نسبت به حراست از اموال صندوق کوتاهی می کنند متوجه قصور و خیانت خود شوند.

  • رتبه 4 کنکور
    0

    کار به کجا رسیده که یک خبرگزاری در پیت هم نظرات مارو سانسور میکنه. کجای دنیا همچنین چیزی رو میشه دید. به تانزانیا هم بری همچنین چیزی نیست که 5 خط بنویسی و تایید نکنن نظرتو. خب یه دفعه بخش نظرات رو ببند و خیال خودتو راحت کن. جناب خبر فوری که دوست نداری نظرات مخالف خودتو بشنوی . تعطیل کن این بخشو

  • ناطق
    0

    اینکه چیزی نیست من در شرکتی بودم خواهز زاده هیات مدیره بانک اونجا بود و همش خواب بود رو میز از بیکاری در آخر ما تعدیل شدیم اون سرکار موند با ۵میلیون حقوق و من با ۲۵۰۰ با حجم کاری بالا هرچی هم گفتم خدا جواب میده نداد فکر کنم خدا هم با ژن خوب بیشتر حال میکنه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها