«کرونا» ترمز فروش تلفن هوشمند را در جهان کشید

شیوع کرونا ضربه‌ای سنگین به اقتصاد جهان وارد کرد و در این میان بازار فروش تلفن هوشمند نیز از پس لرزه‌های این دردسر بزرگ در امان نمانده است.

«کرونا» ترمز فروش تلفن هوشمند را در جهان کشید

شیوع کرونا ضربه‌ای سنگین به اقتصاد جهان وارد کرد و در این میان بازار فروش تلفن هوشمند نیز از پس لرزه‌های این دردسر بزرگ در امان نمانده است. مؤسسات پژوهشی مختلف با رصد بازار تلفن هوشمند جهان عنوان کردند که این بازار در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی بیشترین کاهش میزان فروش سالانه را تاکنون تجربه کرده است.

نگاهی به بازار تلفن هوشمند
یکی از این مؤسسات پژوهشی، IDC است که در تازه‌ترین گزارش خود آورده است میزان فروش تلفن هوشمند جهان در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی (ژانویه تا مارس)، کاهشی 11.7درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است و کل شرکت‌های تولیدکننده تلفن هوشمند درمجموع تنها موفق به فروش 276میلیون دستگاه تلفن هوشمند در این مدت شده‌اند. این در حالی است که در سه ماهه نخست سال 2019 میلادی، میزان فروش تلفن هوشمند در جهان نسبت به مدت مشابه سال 2018 میلادی اگرچه کاهش 6.6درصدی داشته و تعداد کل تلفن‌های هوشمندی که دراین مدت به فروش رسیده 312میلیون دستگاه بوده است، اما مقایسه ارقام سه ماهه نخست 2019 و 2020 و همچنین نگاهی به آمار سال‌های گذشته نشان می‌دهد که این رقم، بزرگترین کاهش فروش تلفن همراه در دنیا - تاکنون - را نشان می‌دهد.
«نابیلا پوپال» مدیرتحقیقاتی شرکت IDCدراین باره گفت: مشکلی که ابتدا تصور می‌شد تنها به کاهش عرضه در چین ختم می‌شود، حالا به یک معضل و بحران اقتصادی جهانی تبدیل شده و در سه ماهه نخست سال 2020 شاهد کاهش تقاضا در جهان نیز بوده‌ایم.
وی ادامه داد: درست زمانی که چین از معضل کرونا تا حد زیادی نجات پیدا کرد و زنجیره تأمین در چین آغاز به کار کرد، اقتصادهای بزرگ جهان وارد مرحله قرنطینه شدند و به‌دلیل خانه نشینی مردم، میزان تقاضای خرید این وسایل دیجیتال کاهش یافت.
«پوپال» افزود: امروزه کاربران برای خرید بسیار محتاط شده‌اند و این کاهش تقاضا در کنار قرنطینه و بسته شدن بسیاری از فروشگاه‌ها در سراسر جهان، بر این بازار تأثیرگذار بوده‌اند.

صدرنشینی سامسونگ
اما در بازار راکد تلفن هوشمند سهم هریک از برندهای مطرح این حوزه چقدر بوده است؟ با وجود کاهش فروش جهانی تلفن هوشمند، سامسونگ با سهم 21درصدی بازار، جایگاه نخست را به خود اختصاص داد و موفق شد در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی 58.3میلیون دستگاه تلفن هوشمند را به فروش برساند. هرچند این رقم نشان از کاهش 18.9درصدی فروش سامسونگ نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته دارد اما به هرحال این برند صدرنشین است.
«نابیلا پوپال» یادآور شد: سامسونگ موفقیت نسبی خود دراین بازار کم فروغ تلفن هوشمند را مدیون گوشی‌های سامسونگ سری A و استقبال کاربران از آن می‌داند.
دومین جایگاه این فهرست نیز به هوآوی اختصاص یافته است. سهم این برند در بازار تلفن هوشمند نسبت به مدت مشابه سال 2019 کاهشی جزئی داشته و از 18.9درصد به 17.8درصد رسیده است. تعداد دستگاه‌های به فروش رسیده نیز از 59میلیون عدد سال 2019 به 49میلیون دستگاه سال 2020 رسیده است. طبق گزارش مؤسسه IDC، هوآوی تلاش کرد تا مشکلات خود را در این بحران کمتر کند.
یکی از استراتژی‌های این برند، کاهش بهای گوشی‌های سری Mate30 و P30 بود و ازسوی دیگر گوشی‌های سری V30 و 9X مدل Honor خود را از طریق کانال‌های آنلاین و آفلاین به فروش رساند تا به کاربران کمک کند که بتوانند حتی در دوران قرنطینه، بدون خروج از خانه گوشی مورد نظرشان را خریداری کنند. مجموع این تلاش‌ها هوآوی را در جایگاه دومین فروشنده برتر جهان قرار داد.
میزان فروش آیفون نیز در سه ماهه نخست امسال، 36.7میلیون دستگاه بود وبه این ترتیب اپل درجایگاه سوم مسابقه فروش تلفن‌های هوشمند ایستاده است.این برند امسال 13.3درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده است که نسبت به سهم 11.8درصدی مدت مشابه سال 2019، افزایش جزئی نشان می‌دهد. تحلیلگران بخشی از این رشد سهم بازار را به‌دلیل گوشی‌های آیفون سری 11 می‌دانند.
در این بازه زمانی، برای نخستین بار سهم بازار شیائومی از 10درصد گذشت و میزان فروش گوشی‌های هوشمند در این برند چینی نیز از 27.8میلیون دستگاه در سال گذشته به 29.5میلیون رسید. شرکت چینی ویوو(vivo) نیز در این بازار بحرانی، رشد را تجربه کرد و میزان فروش آن از 23.2میلیون دستگاه در سال 2019 به 24.8میلیون عدد تلفن هوشمند در سه ماهه نخست سال 2020 رسیده است. سهم بازار این برند نیز در سه ماهه نخست سال‌جاری میلادی به 9درصد رسید درحالی که این رقم در مدت مشابه 2019 حدود 7.4درصد بود.

بیشترین کاهش فروش در چین
اگر بخواهیم به موضوع فروش تلفن همراه به‌صورت منطقه‌ای هم نگاه کنیم، نتیجه تحقیق مؤسسهIDC نشان می‌دهد که چین بیشترین میزان کاهش فروش سالانه را در جهان تجربه کرده و این رقم به 20.3درصد رسیده است. البته این موضوع از نگاه تحلیلگران IDC اصلاً عجیب نیست چون همه مشکلات از این کشور آغاز شد. کاهش فروش چین بر کل بازار جهانی تأثیری فراوان داشته است چراکه چین در شرایط معمولی به تنهایی حدود یک چهارم فروش کل تلفن همراه جهان را در اختیار دارد. اما در شرایط اضطراری کرونا، بیشتر مغازه‌های فروش وسایل دیجیتال ازجمله تلفن هوشمند در چین از فوریه تعطیل شد و این روند برای مقابله با ویروس کرونا مدتی ادامه یافت. اتکای جهان به چین از نظر قطعات و خطوط مونتاژ تلفن هوشمند نیز مشکلات این بازار را مضاعف کرد. با توجه به این محدودیت‌ها، میزان فروش تلفن همراه در سایر مناطق نیز کاهش داشت و امریکا و اروپای غربی به ترتیب کاهش فروش 16 و 18درصدی را تجربه کردند.
البته بازار چین به‌دلیل کاهش تعداد بیماران مبتلا به کرونا و همچنین افزایش میزان تقاضا در ماه مارس وضعیتی بهتر از حد انتظار را پیدا کرد. با وجود این تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند اقتصاد بازار تلفن هوشمند چین و جهان در سه ماهه چهارم 2020 به رشد سالانه قابل توجه دست خواهد یافت.

تردید در ادامه رشد چین
یکی دیگر از مؤسسات پژوهشی که در زمینه بازار تلفن هوشمند جهان به مطالعه پرداخته، Canalys است که نشان از کاهش فروش 18درصدی فروش تلفن هوشمند برای چین دارد و رقم فروش رفته را 73میلیون دستگاه عنوان کرده است. اما این مؤسسه یادآور شده است که چین نسبت به سایر مناطق دنیا اکنون وضعیت بهتری دارد چراکه به‌دلیل زیرساخت‌های قدرتمند تجارت الکترونیک، موفق شده خریداران را بسرعت به بازار بازگرداند. یکی دیگر از دلایلی که چین سریع‌تر از سایر نقاط جهان موفق به مدیریت اوضاع شده، این است که بیشتر مؤسسات تجاری چین پس از دو هفته قرنطینه و محدودیت‌های پروازی به سر کارهای خود بازگشتند.البته «پنگ» از تحلیلگران ارشد این مؤسسه نسبت به ادامه بهبود سریع وضعیت اقتصادی چین در سال‌جاری تردید دارد و معتقد است بیکاری فزاینده در بخش‌های تولیدی، سفر و گردشگری و همچنین کاهش سریع درآمد و سود شرکت‌های بزرگ این کشور و همچنین کاهش توان مردم برای خرید وسایل دیجیتال، می‌تواند مانع رشد صعودی توسعه این بازار شود.
وی همچنین یادآور شد احتمالاً شرکت های چینی تولیدکننده تلفن هوشمند مجبور به کاهش قیمت این وسایل دیجیتال خواهند شد تا مصرف‌کنندگان رغبت بیشتری به خرید نشان دهند. این تحلیلگر پیش‌بینی کرد که در بهترین حالت، چین در سال‌جاری میلادی شاهد فروش 326میلیون دستگاه تلفن هوشمند خواهد بود که 137میلیون عدد از آن مجهز به تکنولوژی 5G خواهد بود.

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها