حداقل مزد کارگران به اندازه مصوبه کمیسیون تلفیق هم نشد/ نقض ماده 41 قانون کار

نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه حداقل دستمزد کارگران به اندازه مصوبه کمیسیون تلفیق برای کارمندان و بازنشستگان دولت هم نشد، گفت: با مصوبه شورای عالی کار ماده 41 قانون کار نقض شد.

حداقل مزد کارگران به اندازه مصوبه کمیسیون تلفیق هم نشد/ نقض ماده 41 قانون کار
علی خدایی در گفت‌ وگویی افزود: مصوبه شورای عالی کار در مورد حداقل حقوق کارگران در سال جاری به امضای هیچ یک از نمایندگان کارگران نرسید و به اعتقاد نمایندگان کارگری ماده 41 قانون کار اجرا نشده است.

به گفته وی، تکلیف ماده 41 قانون کار این گونه است که باید حداقل دستمزد کارگران با توجه به هزینه زندگی آنها و نرخ تورم تعیین شود که این دو مؤلفه در مصوبه فعلی شورای عالی کار رعایت نشده است.

نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: برداشت ما این است که طرح‌هایی که کارفرما و دولت می‌گویند، اجرا نشده و نظر گروه کارگری این است که ماده 41 قانون کار باید اجرا شود، اما اکنون اجرا نشده است و لذا گروه کارگران تصمیم گرفتند، مصوبه شورای عالی کار را امضا نکنند و سه عضو اصلی گروه کارگری مصوبه حداقل مزد را امضا نکرد.

خدایی در پاسخ به اینکه آیا این اولین بار است که نمایندگان کارگران مصوبه شورای عالی کار را امضا نمی‌کنند و آیا این مصوبه قانونی است، گفت: سال 87 هم نمایندگان کارگران مصوبه شورای عالی کار را امضا نکردند، اما متأسفانه دولت وقت تغییری در آیین‌نامه شورای عالی کار انجام داد که بر اساس آن تغییر قرار شد، اگر اکثریت آرا یعنی 7 نفر از 10 نفر اعضای اصلی شورای عالی کار مصوبه را امضا کردند، قابلیت اجرا دارد، بنابراین اگر حتی سه نفر نماینده کارگران هم امضا نکنند، قابلیت اجرا پیدا می‌کند.

وی گفت: بر اساس آن مصوبه با تغییر آیین‌نامه رئیس سازمان استاندارد هم به شورای عالی کار اضافه شد بنابراین نماینده دولت 4 نفر شامل وزیر کار، وزیر صنعت، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان استاندارد است. همچنین نماینده کارفرمایان سه نفر و نماینده کارگران نیز سه نفر خواهند بود که اگر 7 نفر از این اعضا مصوبه را امضا کنند، رسمیت پیدا می‌کند.

* حداقل مزد کارگران به اندازه مصوبه تلفیق 2.8 میلیون تومان هم نشد

نماینده کارگران در شورای عالی کار در پاسخ به اینکه آیا پیشنهاد کارگری رشد 50 درصدی حداقل مزد بوده است،‌گفت: نه این گونه نبود بلکه خواسته اصلی ما عمل به قانون و اجرای ماده 41 قانون کار است، اما وقتی در مذاکرات دیدیم که به نتیجه‌ای نمی‌رسیم و نمی‌توانیم مصوبه شورا را بپذیریم، گفتیم حداقل رقم مصوبه کمیسیون تلفیق برای کارمندان و بازنشستگان دولت که 2.8 میلیون تومان در ماه است را مصوب کنید که مورد قبول واقع نشد.

خدایی تأکید کرد: ماده 41 قانون کار به ما تکلیف کرده که حداقل مزد کارگران بر اساس دو مؤلفه تعیین شود که شامل نرخ تورم و هزینه معیشت خانوار کارگری است که با توجه به اینکه نرخ تورم طبق روایت بانک مرکزی که در قانون آمده 41 درصد است اما نرخ تورم به روایت مرکز آمار 34.8 درصد است که گرچه در قانون گفته نرخ تورم بانک مرکزی باشد، اما قانون متأخر می‌گوید مرکز آمار ایران ملاک قرار می‌گیرد.

وی افزود: همچنین مؤلفه دوم برای تعیین حداقل مزد تعیین معیشت خانوار کارگری است که در قانون می‌گوید مزد تعیین شده باید به قدری باشد که بدون در نظر گرفتن ویژگی‌های جسمی، روحی و نوع کار محوله به کارگر حداقل‌های یک زندگی کارگری را تأمین کند.

نماینده کارگران در شورای عالی کار در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر شما هزینه معیشت خانوار کارگری در شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک یکسان است، گفت: میانگین این هزینه خانوار در نظر گرفته می‌شود که قبلاً در مورد آن بحث شده است و حداقل سبد معیشت خانوار کارگری با 3.3 نفر در میانگین کل کشور 4 میلیون و 940 هزار تومان تعیین شده است.

خدایی با بیان اینکه در شورای عالی کار یک تصمیم ملی برای کارگران گرفته می‌شود، گفت: وقتی دولت در تعیین تعرفه خدمات و یا قیمت بنزین و یا یارانه نقدی خانوار برای کل کشور یک رقم را در نظر می‌گیرد، ما نیز باید برای حداقل مزد در کل کشور یک رقم را تعیین کنیم و بنابراین مزد منطقه‌ای منتفی است اما حداقل معیشت خانوار کارگری به طور میانگین در کشور 4.9 میلیون تومان تعیین شده است.

وی در مورد اینکه آیا به نظر شما نمی‌توان برای دستمزد کارگران به صورت منطقه‌ای تصمیم‌گیری کرد، گفت: برای مسائل ملی یک تصمیم گرفته می‌شود و دولت آیا برای قیمت بنزین یا یارانه نقدی مگر طبق مناطق مختلف تفاوت قائل است البته مسائلی مانند قیمت مسکن یا اجاره‌بها که توسط دولت تعیین نمی‌شود، بلکه بازار آن را تعیین می‌کند متفاوت است، اما قیمت خدماتی که دولت به صورت ملی تصمیم می‌گیرد، برای کل کشور یکسان است، بنابراین دستمزد کارگران نیز باید به صورت ملی تعیین شود.

منبع: فارس

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 17
  • کاربر ناشناس
    0

    نمیدونم چرا زورشان به کارگر میرسه

    نظرات شما -
    • هموطن
      0

      چون کارگر یک سکه داره و وارفرما و دولت چند کیسه سکه...قهوه تلخو یادتونه...تلخیشو با تمام وجود حس میکنیم الان

  • همرزم
    0

    غریبه ایم. تو این مملکت بی صاحب

  • ه
    0

    دولت . وزیر .نماینده دولت خیانت کردند به ۱۴ میلیون خانواده کارگران آنهم در سال جهش تولید. ما از دست اینها شکایت میکنیم به جناب آقای رییسی رییس قوه قضاییه . حقوق طبق قانون میخواهیم ما کارگران مثل رییس جمهور قانون را زیر پا نمی گذاریم .باید کسانیکه امضا کرده اند این بخش نانه افزایش حقوق کارگران باهم دیگر سازش کردند باید محاکمه شوند در حضور مردم .چرا باید دست دولت و نماینده دولت و وزیر دستش باز باشد که جنایتی درمورد ۱۴ میلیون خانواده کارگران کند شاید هم رییس جمهور خبری نداشته و جمعه برای بنزین رفته

    نظرات شما -
    • م
      0

      کواکبیان ها مصوب کنند شیخ کلید ها اجرا کنند بهترازاین نمیشود

  • م
    0

    بابودن شیخ کلید وریش بزی ها مصوبه کیلویی چنده

    نظرات شما -
    • هموطن
      0

      همه سر و ته یه کرباسن رسما غیر قانونی عمل کردن پس قوه قضاییه کجا خوابیده؟

  • سیدعلی بیات
    0

    واقعا شرم اوره که درروز روشن قانون مملکت رانمایندگان فراعنه نقض میکنند وافراد بی صلاحیتی چون نماینده استاندارد که کلا هیچ درکی نسبت به وضعیت 14میلیون کارگر رانداردصرفا حسب خستگی وبی حوصلگی امضامینماید.مدیون تک تک کارگران وخانواده هایشان هستند.

  • ع
    0

    واقعا جای تأسف هست که احساس مسولیتی در این شرایط بد اقتصادی به حال کارگر نیست،این حق خوردن ندارد و تاوان آن را اگر در این دنیا نه ولی در آن دنیا هزاران برابر پس خواهید داد. هنوز در شرایط زندگی یک کارگر قرار نگرفته اید که ببینید هرماه از چه مواد غذایی واجب و شادی بچه هایش میزند تا ماه را به آخر برج برساند ایکاش این شرایط در زندگیتان پیش می آمد تا راحت پشت آن صندلی ها برای دستمزد یک کارگر که عرق جبین می ریزد تا نان حلال بر سفره خانواده اش بگذارد را درک کنید. ..

  • دادا و نانا
    0

    سلام به همه کارگران زحمتکش و نماینده با وجدان کارگران.آخه چرا این همه بی عدالتی ؟ مگر کارمندان دولت تخم دو زرده میکنن که حداقل حقوقشان دومیلیون هشتصد هزار تومان به غیر از مزایا و غیره و ..... ولی کارگر بیچاره حقوقش ودستمزدش یک میلیون و هشتصد هزار تومان.درصورتیکه ساعت کار کارمندان حداکثر۶ساعته ولی ساعت کار کارگر به ۱۰ و ۱۱ ساعت هم میرسه

  • مری
    0

    لعنت بهتون. انقدرتحت فشاریم فقط خواستارنابودیتون هستیم بخداجانمون به لب رسیده

  • حسین خانی
    0

    درباره حقوق کارگران تصمیم میگیرند دولتها 4نماینده دارند واقعا افتضاء است چرا رهبری و قوه قضائیه کاری نمی کنند .

  • کارگر
    0

    سلام نماینده گان کارگران در جلسه یعنی برگ چغندره وقتی دولت تصمیم میگیره شماها در جلسه چیکار میکنید به حق فاطمه زهرا خیر از زندگیتون نبینید حق کارگران را پایمال کردین بی لیاقت ها

  • حسین
    0

    خیر نبینین انشا لا که حق کارگرو میخورین

  • حسین مسعودی
    0

    دولت حامی کارفرما و نظام سرمایه داری است . استاندارد هم زیرمجموعه دولت هست . طبیعی هست به نفع دولت رای بدهد . ما از ریاست محترم قوه قضائیه و رهبر معظم عاجزانه خواستاریم تا ورود پیدا کنند و حق کارگر مظلوم رو از دست این خونخوارها بگیرند . به خدا قسم با این وضع نمیشه زندکی کرد .

  • کارگر
    0

    این هست عدالت اونم تو کشور اسلامی!? اگه این حقوقی که برای کارگرا در نظر گرفتین به حق هست چرا خودتونم به همچین حقوقایی اکتفا نمیکنیدو دوسه برابر یه کارگر حقوق میگیرید نه نمیتونید شما برای زندگی لوکس ولاکچری ساخته شدین وقشر کارگر هم برای زجرکشیدن وشرمنده زن وبچه شدن...ما که ازتون نمیگذریم ولی روز حسابی هم هس

  • کاظم
    0

    سلام من یک کارگرنیمه فنی هستم که با امضانکردن اعضای هیت کارگری موافق هستم ولی ایرادی درجلسات دارداین است که تعدادهیت کارگرها وکارفرماها بایدبه یک اندازه باشد بعد رای گیری شودیعنی اگر هیت کارفرماپنج نفرباشدباید هیت کارگران هم پنج نفر باشد تامنسفانه رای گیری شودخواهشان درحق ماکارگران ستم دیده بیشترازاین ظلم نکنیدکه چیزی بجز ناله نفرین بدرقه هیت دفاع از کارفرمایان نیست

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها