در جلسه رای اعتماد به خاوازی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی:

صادقی در مخالفت: رزومه وزیر پیشنهادی اغراق آمیز است / وکیلی در موافقت: تغییر رویکرد از کشاورزی سنتی به علمی با حضور خاوازی

عضو هیأت رئیسه مجلس در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: حوزه کشاورزی نیازمند فردی برای اتصال بخش اجرا و بخش علمی در این وزارتخانه است که حضور خاوازی می‌تواند به عنوان این حلقه مفقوده باشد.

صادقی در مخالفت: رزومه وزیر پیشنهادی اغراق آمیز است / وکیلی در موافقت: تغییر رویکرد از کشاورزی سنتی به علمی با حضور خاوازی

محمدعلی وکیلی در نشست امروز (چهار‌شنبه، 20 فروردین ‌ماه) علنی مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به بررسی صلاحیت کاظم خاوازی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در موافقت با برنامه‌های وی گفت: اهمیت غذا در کشوری مستقل بر کسی پوشیده نیست و امروز قفسه‌های پر سوپرمارکت‌های کشور در مقایسه با کشورهای مدعی پیشرفت، بیانگر این است که تمامی عزیزان حوزه کشاورزی در گذشته از جمله آقای حجتی زحمت کشیده‌اند که تشکر می‌کنیم.

نماینده مردم تهران ، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ادامه حوزه کشاورزی را امن‌ترین بخش اقتصاد کشور به خصوص در شرایط شیوع کرونا دانست و افزود: این حوزه متکی به ارز نیست و این نشان می‌دهد که این حوزه می‌تواند نقطه اتکای کشور در بحران‌ها باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت حوزه کشاورزی می‌تواند اقتصاد کشور را تقویت کند، اظهار داشت: اما از آنجایی که کشاورزی به شیوه سنتی اداره می‌شود، تاکنون از تمام ظرفیت‌های آن استفاده نشده از این رو نیازمند یک شخص دانشمند و علمی در رأس وزارت کشاورزی هستیم تا از رویکرد سنتی عبور کرده و از ظرفیت‌های مغفول استفاده کنیم.

وکیلی ادامه داد: پیش از این آقای خاوازی مدیر تات (موسسه ترویج کشاورزی) بوده است که با مدیریت دو هزار و 700 هیأت علمی، سطح آن از دانشگاه تهران نیز بالاتر است و اکنون که بیش از هر زمان دیگر نیازمند علم و دانش به جای سابقه اجرایی در حوزه کشاورزی هستیم، ایشان فرد مناسبی است تا هزینه‌های بالا و هدررفت منابع را جبران و مدیریت کند تا از رویکرد کشاورزی بیل و کلنگی عبور کنیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: در سال‌های اخیر مافیا در بخش‌های مختلف کشاورزی ایجاد شده که باعث بروز رانت‌ها و برخی امضاهای طلایی فسادزا شده است اما آقای خاوازی تک درختی در کویر بدون رانت بوده و بدون تکیه بر آقازادگی، سیاست و احزاب وارد عرصه شده و با انبار علمی پری که دارد می‌تواند باعث تغییر رویکرد از کشاورزی سنتی به کشاورزی علمی شود.

وی ادامه داد: امروز مسیر برای تغییر رویکرد در حوزه کشاورزی هموار است و تنها حضور شخصی مانند وزیر پیشنهادی کنونی می‌تواند حلقه اتصال میان حوزه اجرا در کشاورزی وحوزه علم کشاورزی باشد، همچنین هوشمندسازی خدمات در این وزارتخانه را در آینده شاهد خواهیم بود.

وکیلی در ادامه با بیان اینکه معیشت یکی از دغدغه‌های کشاورزان است، عنوان کرد: توجه به اقتصاد کشاورزان به عنوان موتور تولید کشاورزی در برنامه‌های وزیر پیشنهادی مورد توجه قرار گرفته که باعث می‌شود این حوزه پایدار و سودده شود و مهاجرت معکوس را به همراه بیاورد.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: گاهی برنامه‌های وزرای پیشنهادی که برای دریافت رأی اعتماد به مجلس می‌آیند غیرقابل دستیابی است اما برنامه‌های خاوازی قابل اجرا و تحقق بوده و خالی از شعار است.

محمود صادقی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 20 فروردین 99) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کاظم خاوازی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: اگر چه آقای خاوازی انسان وارسته ای است، اما رزومه ایشان اغراق آمیز بوده، زیرا نمی توان در دوره کوتاه پس از فارغ التحصیلی به چنین رزومه ای دست یافت.

نماینده مردم تهران، ری، شیمرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس رزومه آقای خاوازی ایشان مجری یکصد طرح کشاورزی بوده اند، این در حالی است که نمی توان این تعداد را با توجه به زمانبر بودن اجرای طرح های کشاورزی و تغییرات جوی در مدت کوتاهی اجرایی کرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، چاپ 150 مقاله توسط وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را غیرممکن خواند و اضافه کرد: اگر چه در برنامه پیشنهادی ایشان بر اجرای اقتصاد دانش بنیان تاکید شده، اما برنامه عملیاتی برای آن ارائه نشده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمانی که آقای خاوازی در وزارت جهاد کشاورزی مشغول بود، طرح پهنه بندی را اجرایی کرد، اما از متخصصان این حوزه استفاده نکرد.

صادقی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تسلط کافی در حوزه کشاورزی ندارد، بیان کرد: راه اندازی سامانه ارتباط بخش خصوصی و دولتی نمی تواند تمام اهداف موجود در برنامه ششم توسعه را اجرایی کند، زیرا این برنامه برای سال 1396 تا 1400 است و در مهلت یک سال و نیم باقی مانده آقای خاوازی نمی تواند اقدام چندانی برای تحقق آن انجام دهد.

این نماینده مردم در مجلس دهم برنامه های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را شعارگونه توصیف کرد و گفت: اگرچه در برنامه ایشان به عدم تحقق اهداف اسناد بالادستی، فقدان همکاری موثر بین دستگاه های حاکمیتی، عدم تخصیص اعتبارات لازم و شرایط نامساعد جوی به عنوان مشکلات حوزه کشاورزی یاد شده، اما ایشان برنامه عملیاتی و مکانیسمی برای فائق آمدن بر این مشکلات ندارند.

صادقی ادامه داد: آقای خاوازی فناوری نوین را به عنوان اصلی ترین عامل ایجاد ثروت می داند، اما برنامه ای برای استفاده از آن ندارد.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگرچه هدف های ارائه شده در برنامه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی مناسب است، اما راهکار عملی مشخصی برای تحقق این اهداف ارائه نکرده است.

وی با بیان اینکه با مکانیسم های موجود نمی توان اهداف برنامه ششم توسعه را در یکسال و نیم باقیمانده اجرایی کرد، ادامه داد: فرصت آقای خاوازی برای مسئولیت در وزارتخانه جهاد کشاورزی تنها یکسال و نیم است و در این مدت کوتاه نمی تواند اموری مانند توسعه و اصلاح نژاد گاومیش، بوقلمون و شتر که هر کدام دقت و انرژی زیادی نیاز دارد را انجام دهد.

نماینده مردم تهران، ری، شیمرانات ، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی چگونه می تواند تولید مرغ لاین را از صفر درصد به 18 درصد برساند، ادامه داد: در برنامه های ایشان به اهدافی اشاره شده که قابلیت اجرا در یکسال و نیم را ندارد، چگونه می توان تولید ماهی سردآبی را از 38 درصد به 44 درصد افزایش داد.

صادقی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، برنامه ای برای حل مشکلاتی مانند تصدیگری دولتی در بخش خصوصی ندارد، تصریح کرد: تصمیمات مربوط به صادرات و وارادات محصولات کشاورزی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است، در حالی که سیاستگذاری تولید برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، آقای خاوازی چگونه این مشکل را حل خواهد کرد؟

وی با اشاره به اینکه آقای خاوازی راهکارهای عملیاتی برای تعامل وزارت کشاورزی و مراکز علمی و بهره مندی از فارغ التحصیلان کشاورزی ارائه نکرده است، افزود: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تجربه اجرایی کمی دارد.

صادقی با انتقاد از اینکه آیین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهره برداری توارث ژنتیکی تصویب شده است، اما آیین نامه اجرایی آن تاکنون ارائه نشده، ادامه داد: اگر چه در برنامه های ایشان بر تولید داخل تکیه شده است، اما برنامه عملیاتی برای اجرای آن ارائه نشده است.

گفتنی است این نماینده مجلس دهم در ابتدای اظهارات خود، با انتقاد از روند برخی تصمیم گیری ها، حکم حکومتی و اختیارات رهبری را ظرفیت مناسب و راهگشایی برای رفع مشکلات دانست که نباید از آن برای سازوکارهای عادی استفاده شود.

منبع: خانه ملت

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها