چرا مردان بیشتر از زنان قربانی ویروس کرونا می‌شوند؟

طبق تحقیقات منتشر شده، مردان بیشتر از زنان هم به این ویروس آلوده شده‌اند و هم جان خود را از دست داده‌اند.

چرا مردان بیشتر از زنان قربانی ویروس کرونا می‌شوند؟

در حالیکه بیش از سه ماه از شیوع ویروس جدید کرونا در چین و سپس در سراسر جهان می‌گذرد، تاکنون مشخص شده است قربانیان این ویروس بیشتر افراد مسن و افراد با بیماری‌های خاص هستند. اما این ویروس درباره جنسیت نیز تبعیض قائل می‌شود. طبق تحقیقات منتشر شده، مردان بیشتر از زنان هم به این ویروس آلوده شده‌اند و هم جان خود را از دست داده‌اند.

این روند برای نخستین بار در چین مشاهده شد، جاییکه طبق بررسی صورت گرفته مشخص شد که میزان مرگبار بودن این ویروس در بین مردان ۲.۸ درصد و در بین زنان ۱.۷ درصد بوده است.

این موضوع بعدها در فرانسه، آلمان، ایران، ایتالیا، کره جنوبی و اسپانیا نیز تکرار شد.

۷۱ درصد قربانیان کووید ۱۹ در ایتالیا را مردان تشکیل می‌دهد و طبق آمار منتشر شده در اسپانیا نیز مردان دو برابر بیشتر از زنان در اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان باخته‌اند.

اما چرا مردان آسیب‌پذیرتر هستند؟
پروفسور سارا هاوکز، مدیر مرکز جنسیت و بهداشت جهانی در اینباره می‌گوید: «پاسخ صادقانه این است که هیچکدام از ما نمی‌دانیم چه چیزی باعث این تفاوت می‌شود.»

در اوایل شیوع این ویروس، سیگاری بودن به‌عنوان یک توضیح احتمالی برای این تفاوت مطرح شد. حدود ۵۰ درصد مردان در چین سیگاری هستند، این در حالی است که تنها حدود ۲ درصد زنان در این کشور سیگار می‌کشند، بنابراین تفاوت‌های اساسی در سلامت ریه مردان و زنان وجود دارد.

فرضیه ارتباط سیگاری بودن با احتمال ابتلا به ویروس جدید کرونا در مطلبی که ماه گذشته در یک مجله علمی منتشر شد، مورد تاکید قرار گرفته است. یافته‌ها حاکی از آن است که ۱۲ درصد افراد سیگاری با علائم ملایم و خفیف به این ویروس مبتلا می‌شوند اما ۲۶ درصد افرادی که به به‌خاطر حاد بودن وضعیت به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شدند یا در نهایت جان باختند سیگاری بودند.

از سوی دیگر کشیدن سیگار می‌تواند یکی از راه‌های انتقال ویروس به بدن باشد چراکه سیگاری‌ها بیشتر لب‌های خود را لمس می‌کنند و ممکن از طریق سیگاری که آلوده است، ویروس به داخل بدن راه پیدا کند.

اما علت دیگر می‌تواند به عادت‌های رفتاری که در هر جنس متفاوت است ربط داشته باشد. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مردان کمتر از زنان دست‌های خود را می‌شویند، کمتر از صابون استفاده می‌کنند، کمتر به‌دنبال مراقب‌های پزشکی هستند و بیشتر توصیه‌های پزشکی را نادیده می‌گیرند. این موارد می‌تواند بیشتر جمعیت مردان را به نسبت زنان در معرض خطر قرار دهد.

با این حال، نظری در بین متخصصان در حال افزایش است که می‌گویند عوامل اساسی بیولوژیکی نیز در این بیماری نقش دارند. در حالیکه در بسیاری از کشورها مردان بیش از زنان سیگاری هستند اما در ایتالیا ۲۸ درصد مردان و ۱۹ درصد زنان سیگار می‌کشند که نشان می‌دهد اختلاف به مانند چین بسیار زیاد نیست با این حال باز هم مردان بیشتر از زنان قربانی کووید ۱۹ هستند.

سابرا کلین، استاد بهداشت عمومی مدرسه جان هاپکینز بلومبرگ در اینباره تایید کرد که میزان مرگبارتر بودن این ویروس در بین مردان در چین، ایتالیا، اسپانیا مشاهده شده است و افزود: «این موضوع را در کشورهای بسیار متفاوت با فرهنگ‌های مختلف مشاهده می‌کنیم.»

وی افزود: «وقتی این موضوع را می‌بینم فکر می‌کنم که باید چیزی فراتر و جهانی در این بین وجود داشته باشد.»


واکنش سیستم ایمنی مردان در مقابل عفونت‌ها چگونه است؟
طبق تحقیقات قبلی که پروفسور کلین نیز به آن پرداخته است، به‌طور ذاتی سیستم ایمنی مردان در مقابل طیف وسیعی از عفونت‌ها و بیماری‌های ویروسی از جمله هپاتیت سی و اچ‌آی‌وی واکنش کمتری نشان می‌دهد. مطالعه روی موش‌ها این موضوع را ثابت کرده است که می‌تواند درباره ویروس جدید کرونا نیز صادق باشد گرچه هنوز مطالعه خاصی در این زمینه انجام نگرفته است.

سابرا کلین تصریح کرد: «سیستم ایمنی آن‌ها [مردان] ممکن است در هنگام مشاهد ویروس پاسخ مناسب را شروع نکند.»

هورمون‌ها نیز می‌توانند نقش داشته باشند به‌طوریکه مشخص شده است که استروژن پاسخ‌های ضد ویروسی سلول‌های ایمنی را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر بسیاری از ژن‌ها که سیستم ایمنی بدن را تنظیم می‌کنند بر روی کروموزوم ایکس رمزگذاری شده‌اند که زنان دو کروموزوم ایکس دارند در حالیکه مردان یک کروموزوم ایکس دارند بنابراین ممکن است که برخی از ژن‌های دخیل در واکنش سیستم ایمنی در بین زنان نسبت به مردان فعال‌تر باشند.

تفاوت جنسیت در واکنش سیستم ایمنی به ویروس جدید کرونا، احتمالا در بررسی پادتن‌ها (آنتی بادی‌ها) که در سراسر جهان در حال انجام است ظاهر می‌شود.

خانم کلین می‌گوید مقاله‌هایی که گروه‌های چینی در این زمینه نوشته‌اند بررسی کرده است. آن‌ها در این مقاله‌ها اشاره کرده‌اند که نمونه خون بیماران را در طول دوره بیماری در هر مرحله بررسی کرده‌اند. وی افزود که به‌زودی می‌تواند درباره این موضوع به موارد بیشتر رسید.

در اینباره دکتر هاوکز نیز تاکید کرد که زیست شناسی، سبک زندگی و رفتار همه احتمالا نقش دارند.

اما متخصصان معتقدند که تازمانیکه داده‌های تفکیک شده جنسیتی به‌طور گسترده‌تر در دسترس قرار نگیرند نمی‌توان در این زمینه به‌طور دقیق اظهارنظر کرد. این در حالی است که تاکنون تنها شش کشور از ۲۰ کشوری که شیوع این ویروس در آن‌ کشورها بیشتر است چنین اقدامی را انجام داده‌اند.

منبع: یورونیوز

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 18
  • حیدری
    0

    سلام این جملات آقایان براتون آشنا نیست؟ یه بار مردن حقه !!! حالا دکترا یه چیزی واسه خودشون میگن ! من از تو هم سالمترم چشمات مریض میبینه ! من هیچیم نیس نفوس بد نزن اصلا معلوم نیس کی راست میگه کی دروغ؟ دوماه پیش چکاپ دادم هیچیم نبود فقط یه ذره چربی داشتم که اونم قرص میخورم ! کسی باسیگار نمیمیره اینهمه ملت سیگارمیکشن و... و... ماشالا همه آقایون یا صدی نود هم دکترن هم تشخیص آزمایشگاهی شون خوبه خب نتیجه شم معلومه دیگه

    نظرات شما -
    • همایون
      0

      سلام به نظر من به این دلیل است که در سه کشور چین اسپانیا وایتالیا تعداد مبتالایان به کرونا مردها بیشتر از زن ها هست اینه که مواد مخدر سنتی استفاده نمیکنن ولی در ایران از این خبرا نیست زنده باد برادرای بلوچ وافغانی

    • همایون
      0

      سلام به نظرv من به این دلیل است که در سه کشور چین اسپانیا وایتالیا تعداد مبتالایان به کرونا مردها بیشتر از زن ها هست اینه که مواد مخدر سنتی استفاده نمیکنن ولی در ایران از این خبرا نیست زنده باد برادرای بلوچ وافغانی.

  • ح گ
    0

    اینهمه آدما بین زن و مرد تبعیض جنسیتی قائل شدن حالا یه بارم خدا میخواد برا خانما جبران کنه چشم ندارید ببینید؟

  • طباطبایی
    0

    اساسا مردان به دلیل ساختار کروموزومی بیش تر از زنان به انواع بیماری ها مبتلا می شوند. این باید دلیل اصلی باشد. اما مردان به دلیل داشتن ارتباطات بیرونی بیش تر، بیش از زنان در معرض ابتلا قرار می گیرند. قاعدتاً باید این گونه باشد که زنان هم بیش تر از طریق مردان خود که ارتباطات بیرونی دارند، مبتلا شوند.

  • سیدی
    0

    بیشتر مردا در معرض خطر هستن و تامین نیاز های خانواده بر عهده ی اقایون هست ک در معرضش هستن و زودتر مبتلا میشن و میمیرند

  • عظیم
    0

    بخدا نه کار تفاوت ژنی و نه هیچ چیز دیگه ست فقططططط غیر بهداشتی و هپل بودن آقایونه من شخصا از دست همسرم در حال دیوانه شدن و سکته قلبی مغزی هستم اولا ما از روز ۳۰ بهمن خود قرنطینه هستیم و اما همسرم علاوه بر اینکه محل کارش میره از وقتی کرونا اومده با جهت و بیجهت دائم بیرونه !!! موقع اومدن به خونه هم با داد و فریاد و دعوا مجبوررر به دست شستن میشه !!!! لباساشم بخدا چهل روزه نمیذاره بشوریم !!!! بله ،اینه ،و نتیجه بیشتر مبتلا شدن و مردن آقایونه !

  • ارش
    0

    چون حواسش باید به همچی باشد به غیر از خودش

  • کاربر ناشناس
    0

    چون مردها حسودنند وقدهستنند

    نظرات شما -
    • دقیق
      0

      تو دیگه کاربر ناشناس نیستی شناسایی شدی، یه زن حسود فمنیست هستی .

  • کاکت
    0

    چون برای امرار معاش مجبورند بیشتر اوقاتشان را در بیرون ازخانه بگذرانند وناخواسته درمعرض الودگبها قرار میگیرن

  • بزرگخو
    0

    سلام من خودم وهمسرم مبتلا شدیم درست روزهای اولیه ۲۷ بهمن مریضی همسرم با سرفه شروع شد ۳۰ بهمن مریضی من با دردکمروبدن شروع شد وکاملا با علائم متفاوت درحالیکه پزشکان تجربه این بیماری رو نداشتن وبا چندین بار مراجعه تشخیصشون آنفولانزابود که در نهایت همسرم بستری شد وبسیار بدحال بود ونظر پزشکان برای سلامتی فقط سلامت جسمی ایشون یعنی عدم استفاده از سیگار مشروب قلیون و.. بود که باعث بازگشت سلامتیشون شد. ولی من تو خونه درمان شدم حتی به خاطر شرایط..من استراحت هم نکردم فقط این قضیه منجربه از دست دادن حس چشایی و بویایی من شدو...ولی طبق تجربه بنده، فقط جنسیت تو این قضیه دخیله و موضوعاتی مثل عدم بهداشت ویا شرایط کاری..در مراحل بعدی قرار داره. این ویروس بسیار سخت و حساب شده عمل میکنه به طوریکه دوتا دختر ۱۳و۲۳ ساله ما اصلا درگیر نشدن. به امید روزی که تمام این ابهامات کشف بشه که باعث براندازی این بیماری خواهد بود. سلامتی شما دوستان آرزوی قلبی ماست.

  • بزرگ مرد
    0

    ویروس ووهان از نظر روازاده و تبریزیان نخبه های علوم پزشکی اسلامی!!!!! که در دنیا خیلی تک هستند و آمریکا قصد دزدیدن اینها رو داره مونث هستند و به مردان علاقه ی وافر دارم و بازم طبق نظر دکتر تبریزیان با عناب و سه پستون + گیاهان بیابون درمان قطعی ویروس ووهان هست . فقط باید حلقه محافظتی این نخبگان فشرده تر بشه که خدای ناکرده آمریکا و استکبار جهانی نتونه این الماس های درخشان و گرانبها رو از ما بگیره.

  • طبیب اسلامی
    0

    طبیب اسلامی هستم درمانش نیمه چپ ناموس کفتار ماده + سه پستون + ۱/۲ قاشق شکرخوری عسل گربه کوهی و اسطخدوس هست اگر افاقه نکرد حتما طبع شما سرده و با چای نبات درمان میشود

  • حکیم طبیییب
    0

    از مطالعات عمیق کتب طب اسلامی و جمع نظر طبیبان حاذق چنین استنباط شده که چای نبات و شیاف نبات مرض را در طرفه العینی به دوزخ میفرستد عزیزان من

  • محمد
    0

    شاید چون بدن خانمها داغ تر هستش و تو اون داغی از بین میره...یا شاید چون بدن خانمها به این عفونتها عادت داره مث عفونتهای قسمت پایین..و بدنشون امادگی مقابله رو داره

  • آقامون
    0

    چون از زنا بدش میاد ، ویروس هم فهمیده نباس زن بگیره ‌. حوصله غر زدن و تلفن های پیاپی برای معالجه به شمسی خانوم رو نداره.

  • کوروش
    0

    من فکر میکنم به این دلیل هست که مردها بیشتر از خانوم ها بیرون از منزل هستند و تردد بیشتری در سطح جامعه دارن بیشتر مبتلا میشن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها