تمامی علائم در کووید ۱۹ همزمان بروز نمی‌کند

فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: ویروس کرونا معمولا سیستم تنفسی را درگیر خود می‌کند و فرد مبتلا ممکن است همه نشانه‌ها را با هم نداشته باشد.

تمامی علائم در کووید ۱۹ همزمان بروز نمی‌کند

زهرا حبیبی فوق تخصص بیماری‌های ریه با اشاره به اینکه کووید ۱۹ از دسته کرونا ویروس‌ها محسوب می‌شود، اظهار کرد: به‌طور کلی کروناویروس‌ها می‌توانند سرماخوردگی ساده ایجاد کنند و انواع شدید آن‌ها سارس و مرس هستند.

وی با بیان اینکه نوع جدید کروناویروس‌ها یعنی کووید ۱۹ از راه چشم، دهان، بینی و گوش وارد بدن می‌شود، افزود: این ویروس به محض ورود معمولا سیستم تنفسی را درگیر خود می‌کند و انتظار می‌رود علایمی را که ایجاد کند تنفسی باشند که با نشستن بر روی گیرنده سلول شروع به تکثیر کرده و سلول‌ها را در اختیار خود می‌گیرد و از این طریق گسترش پیدا می‌کند.

این استادیار دانشگاه با بیان اینکه فرد مبتلا ممکن است همه نشانه‌ها را با هم نداشته باشد، تصریح کرد: این ویروس به‌طور کلی یک‌سری علائم تنفسی و عمومی ایجاد می‌کند، به عنوان مثال تب در همه وجود ندارد و علائم سیستمی مثل خستگی مفرط، سردرد، بدن درد ممکن است بروز پیدا کند.

حبیبی گفت: زمانی‌که ویروس سیستم تنفسی را اشغال کند علائم تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس از انواع خفیف تا شدید تولید می‌کند و در برخی موارد علائم تنگی نفس شدید به حدی است که ریه قادر به نگهداری اکسیژن در حد نرمال نیست و ایست تنفسی شدید پیدا می‌شود و در این حالت از دستگاه‌های تهویه مکانیکی برای ادامه حیات استفاده خواهد شد.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه تاکید کرد: قائدتا افرادی که بیماری ریوی مانند آسم و برونشیت دارند احتمال اینکه بیماری شدیدتر پیدا کنند بسیار بیشتر است، پس توصیه می‌شود این افراد داروهای خود را منظم مصرف کنند و به محض دیدن نخستین علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

حبیبی نشانه‌های عفونت تنفسی را تحتانی و فوقانی دانست و بیان کرد: آبریزش بینی در این بیماری شایع نیست و شاید فرد مبتلا درجه خفیفی از آبریزش بینی را پیدا کند.

وی گفت: این ویروس تنها سیستم تنفسی را درگیر نمی‌کند و حتی ممکن است روی کلیه و قلب بنشیند و تظاهرات قلبی مانند افت عملکرد قلبی و در انواع شدید نارسایی کلیه شود.

این استادیار دانشگاه استفاده از مکمل‌ها را در افراد دچار سوءتغذیه و دارای بیماری‌های خاص مهم برشمرد و اظهار کرد: هر فرد بالغ باید روی تغذیه صحیح تمرکز و از ویتامین‌ها و پروتئین‌ها به اندازه کافی در روز استفاده کند و افراد سالم نیازی به استفاده از مکمل‌ها بیشتر از نیاز بدن ندارند.

حبیبی افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی و ریوی را گروه‌های خطر دانست و خاطرنشان کرد: لازم است مردم کرونا را جدی گرفته و با بیرون نرفتن و تماس حداقلی با دیگر افراد سلامتی خود و عزیزانشان را حفظ کنند.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • صالحی
    0

    سلام ای زن به تو از فاطمه اینگونه خطاب است ارزنده ترین زینت زن حفظ حجاب است

    نظرات شما -
    • محمد
      0

      به نکته خوبی اشاره کردید به موضوع هم خیلی ربط داشت دکتر

  • ميثم نيك رفتار
    0

    بيمارى كرونا شناخته شده نيست كه نيست. پزشكانى كه اظهار نظر ميكنند فقط باحترام اينكه پزشك هستند اظهاراتشان شنيده و خوانده ميشود. در هيچ بيمارى همه علايم وجود ندارد مخصوصا در سرماخوردگى ها. گاه با سرفه است و كاه بدون سرفه گاه با اب ريزش بينى گاه بدون اب ريزش گاه با درد ر اندام فوقاني گاه بدون درد. حالا اي خانم دكتر بمن جواب بدهد : ايا بين كرونا و زونا رابطه اى وجود دارد يانه باين معنى كسيكه قبلا زونا گرفته در مقابل كرونا كمى مقاوم باشد ؟ درمان كرونا ميتواند شباهتى با درمان زونا داشته باشد؟ متشكرم

    نظرات شما -
    • ميثم
      0

      اگر خانم دكتر متوجه پرسش من شدند لطفا مرا بدون پاسخ نگذارند

  • ناشناس
    0

    واقعن

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها