همسان‌سازی حقوق بازنشستگان؛ زمان اجرا و مقدار افزایش

موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی سال‌هاست مطرح شده، اما اجرایی نشده است و اکنون باید چشم انتظار تصمیم‌گیری مجلسی‌ها باشیم.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان؛ زمان اجرا و مقدار افزایش

سال‌هاست که صحبت از همسان سازی حقوق بازنشستگان مطرح است، اما فقط در حد یک حرف مانده و اجرا نشده است.

تورم، گرانی و هزینه‌های بالای زندگی برای ریش سفیدان جامعه ما مشکلات عدیده‌ای را ایجاد کرده و حقوق کم بازنشستگی جوابگوی برنج کیلویی ۲۵ هزار تومانی و گوشت ۹۰ هزار تومانی نیست.

با حقوق یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان نصف ماه هم نمی‌توان زندگی کرد، هرچند که سالمندان ما همان جوانان قدیم هستند و قناعت پیشه کردن و با حداقل‌ها زندگی کردن برایشان سخت نیست؛ پس بدون اعتراض با همین حقوق کم بازنشستگی مدت هاست که امرار معاش می‌کنند.

اما مدتی است خبرهایی به گوش می‌رسد، انگار خودشان دیگر به این واقعیت رسیدند که با این عدد و رقم نمی‌شود زندگی کرد، با این حقوق ناچیز بازنشستگی نمی‌شود از داماد، عروس و مهمان پذیرایی کرد.

علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان و کارگران تأمین‌ اجتماعی در مورد همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، اظهار کرد: قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی طی سال‌های گذشته فقط یک بار آن هم در سال ۸۹ اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه ۹ سال است که قانون همسان سازی حقوق برای بازنشستگان تأمین اجتماعی اجرایی نشده است، افزود: بازنشستگان این سازمان حقوق کمی دریافت می‌کنند و مشکلات زیادی نیز دارند و هر سال نیز تقاضای جدی آن‌ها اجرای قانون همسان سازی است که تا کنون از سوی مسؤئولان میسر نشده بود.

مسئولان سازمان تأمین اجتماعی خبرهایی از ارائه لایحه همسان سازی حقوق بازنشستگان برای بودجه ۹۹ داده‌اند، تا دولت بدهی خود را به تأمین اجتماعی پرداخت کند و این سازمان از این محل همسان سازی را اجرا کند.

دهقان کیا با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است، افزود: در لایحه بودجه امسال این میزان بدهی نیامده بود، اما بعد از برگزاری چند جلسه، قرار شد بخشی از بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود تا بتوانیم همسان سازی را اجرا کنیم، همچنین کمیسیون تلفیق بودجه نیز موافقت کرد که مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت شود.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان تأمین اجتماعی مدعی است که حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد و اگر این مبلغ به آن پرداخت شود، می‌تواند قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان را اجرایی کند؛ دولت هم علی رغم اینکه در بودجه سال ۹۷ و ۹۸ موظف به پرداخت سالی ۵۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات تأمین اجتماعی بود، تنها ۱۵ میلیارد تومان پرداخت کرده است.

اما چرا با پرداخت بدهی همسان سازی قرار است اجرا شود؟ مگر براساس قانون ششم توسعه دولت مکلف به همسان سازی حقوق بازنشستگان نیست؟

سیدمحمدعلی جنانی مدیرکل امور فنی مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ، گفت: منابع همسان سازی باید از سوی دولت تأمین شود، چرا که اگر سازمان خود این اقدام را انجام دهد، تعهد مازاد بر اعتبار است.

وی بیان کرد: به هر میزانی که دولت برای همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بودجه تعیین کند و این بودجه تخصیص داده شود، ما همسان سازی حقوق بازنشستگان را اجرا خواهیم کرد.

سازمان تأمین اجتماعی از دولت طلبکار است و طلب دولت به این سازمان برای سال‌های گذشته بوده که مدت‌هاست بر روی هم تلنبار شده است.

اکبر شوکت عضو هیئت امنا سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ، درباره بدهی دولت به تأمین اجتماعی، گفت: بارها طلب خود را از دولت خواستیم، اما انگار نه انگار.

عضو هیئت امنا سازمان تأمین اجتماعی گفت: در حال حاضر دولت به تأمین اجتماعی بدهکار است و مجلس شورای اسلامی نیز هیچ نظارتی بر این موضوع نمی‌کند.

وی درباره علت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: در سال ۵۴ تصویب شد که ٣ درصد حق بیمه درمان بیمه شدگان را دولت، ٢٠ درصد کارفرما و ٧ درصد خود بیمه شده پرداخت کند، اما از همان سال ۵۴ تا امروز ریالی توسط دولت پرداخت نشده است.

شوکت افزود: در دهه ٨٠ بیمه هنرمندان، خبرنگاران، رانندگان، خادمان مساجد، زنبورداران و غیره راه‌اندازی شد و دولت از سازمان تأمین اجتماعی خواست که این افراد را بیمه کند و حق بیمه آن‌ها را نیز خود دولت بپردازد، اما این اتفاق نیز نیفتاد و بار بیمه این افراد به دوش تأمین اجتماعی افتاد.

دولت علاوه بر پرداخت بدهی خود به تأمین اجتماعی باید منابع همسان سازی را تخصیص دهد، در حالی که برای سال ۹۹ قصد دارد با یک تیر دو نشان بزند، می‌خواهد پرداخت بخشی از بدهی تأمین اجتماعی را به پای تخصیص منابع برای همسان سازی حقوق بازنشستگان بزند.

شوکت گفت: سازمان تأمین اجتماعی حق ندارد با از طلبی که از دولت دارد، همسان سازی را اجرا کند، اما با توجه به شرایط فعلی مجبور هستیم این اقدام را انجام دهیم و با دریافت بدهی‌مان همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را اجرا کنیم تا معیشت بازنشستگان بهبود یابد.

دهقان کیا بیان کرد: اگر دولت با همین روش فعلی با سازمان تأمین اجتماعی رفتار کند و بدهی خود را پرداخت نکند، این سازمان یک تا ۲ سال آینده فرو می‌پاشد، چراکه وضعیت تأمین اجتماعی از لحاظ مالی خوب نیست.

شوکت با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی ماهیانه برای پرداخت بدهی‌ها ۷۰۰ تا یک هزار میلیارد تومان از بانک پول قرض می‌کرد، ادامه داد: در حال حاضر بانک هم دیگر به ما پول قرض نمی‌دهد و برای پرداخت هزینه‌ها اموال خود را می‌فروشیم، در واقع داریم کت خود را می‌فروشیم تا شکم‌مان را سیر کنیم.

حالا که دولت راضی شده بخش از بدهی خود را به تأمین اجتماعی پرداخت کند، باید منتظر باشیم ببینیم مجلسی‌های جدید چه تصمیمی برای این لایحه دارند، امید است که با تصویب این لایحه و پرداخت ۵۰ هزار میلیارد تومان طلب تأمین اجتماعی، همسان سازی اجرا شده و ریش سفیدانمان زندگی راحت تری را تجربه کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • بهلول
    0

    خدا كند فال حافظ راست باشد.تابيبينيم.شايدبايد اين شعررا براى تامين اجتماعى خواند .بزك نمير بهار ميادو.....

  • بازنشسته
    0

    با سلام و عرض ادب، اسفتد امسال دولت حقوق کارمندها رو ۵۰ درصد اضافه کرده . اولا دولت که پول نداره چه جوری این حجم اعتبار در سال اینده برای ادارات باید بپردازه؟؟!!! چه جوری بدهی تامین اجتمایی و پاداش بازنشستگان رو نمیده؟ ثانیا حتی اگر همسان سازی صورت بگیره با این افزایش ۵۰ دزصدی( اشاره به فصل دهم خدمات کشوری) کارمندی که اوایل سال ۹۸ بازنشست شد با اونیکه اخر سال بازنشست شد ۵۰ درصد اختلاف حقوق بازنشستگی دارن. ایا همسان سازی مشکلو حل میکنه. دولت تبعیض رو در وهله اول کنار بذاره.... فصل دهم خدمات کشوری هم برای کارمنداست و هم بازنشستها. چرا فقط دستور اجرا برای کارمندا صادر شد!!!! مسئولین تامین اجتنایی با دولت زیادی مدارا میکنن.... قانونی برای اعمال دول ت و اجحافش برای بازنشستگان وجود نداره....

  • ناشناس
    0

    من باز نشسته هستم ماهی 800تومن حقوق میگیرم 400کرایه مسکن 400برای خرج منتطر همسان سازی هستم چی شد 9 ساله

  • ف
    0

    جناب آقای رئیسی مدیریت تامین اجتماعی طی ۶ سال گذشته ده ها هزار میلیارد تومان سازمان کارگری تامین اجتماعی و دولت را بدهکار نموده است که اکنون خود معترفند حتی بانک ها دیگر به تامین اجتماعی قرض نمی دهند جالب اینکه آقایان از محل تولید بدهی ماهیانه چند ده میلیون حقوق و مزایا و پاداش دریافت نموده اند آیا حتما باید بحران ایجاد شود تا به سو مدیریت و حیف و میل اموال کارگران رسیدگی شود لطفا رسیدگی نمایید.چشم امید ملت به شماست..

  • سهیلا صدیق
    0

    سلام مجلس لطفابدادبازنشستگان برسید۹لطفالطفالطفا

  • شهربانو منتظری
    0

    من بازنشسته علوم پزشکی ماما هستم درتمام مدت جنگ در بیمارستان خدمت کردم ولی حالا حق منطقه جنگی ب شاغلین که حتی ادنوقع نیودن تعلق گرفتع پس حق ما که اون زمان با بچه در منطقه جنگی خدمت کردیم چی میشه کی جوابگو هست این حق بازنشسته هاس که الان که نیاز ب عینک عصا و دارای نوه دانشجو هستن باید ب اونها داده بشدادع بشه امیدوارم بگوش مسئولین بزسه

  • نهایت شیرزاد
    0

    چرا فقط تامین اجتماعی پس بیمه خدمات درمانی هیچ کاری نمیکنه من کارمند بانک ملت بودم ومیبینم تمام دوستانم از تامین اجتماعی حقوق میگیرند وقتی هر کجامراجعه میکنم میگویند شامل خدمات درمانی نمیشود مگر دراین کشور افراد باهم متفاوتند ؟

  • حسن عابدی درچه
    0

    اقایان مسول بخدا اگرقیامتی باشدکه فکرنکنم شما اینقدربه بازنشستگان تامین اجتماعی ظلم نمیکردیندموقع جنگ میشدمردم نخوری میشدبازم مردم به کی بگم دردم زمان جنگ ما بودیم شما که خارج بودیندوحالاهم مشغول دزدی نکنیند نکنیندبخدا من مجروح جنگ هستم ولی به خاطروطنم نرفتم درصدجانبازی بگیرم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها