کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه با مصرف ماست

محققان علوم پزشکی در دانشگاه لنکستر انگلیس اعلام کردند علت کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنانی که به طور مرتب ماست مصرف می‌کنند کشف کرده‌اند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه با مصرف ماست

پروفسور جیم موریس و همکارانش اعلام کردند یکی از دلایل بروز بیماری سرطان سینه، التهابی است که آغازگر آن، باکتری‌ها هستند؛ و ماست نیز باکتری‌های مفید تخمیر کننده لاکتوز دارد که در شیر نیز یافت می‌شوند و شبیه باکتری‌هایی هستند که در شیر مادر دیده می‌شوند.

از آنجا که شیر ممکن است استریل نباشد لذا به مادران توصیه می‌شود از ماست استفاده کنند و باکتری‌های موجود در آن قادرند در زمان شیردهی و حتی به مدت نامعلومی پس از آن، مجاری شیری را در سینه مادر اشغال کنند.

دانشمندان دانشگاه لنکستر می‌گویند این باکتری‌ها خاصیت پیشگیرانه‌ای دارند و خطر ابتلا به سرطان را تا ۴/۳ درصد کاهش می‌دهند.

حدود ده میلیارد سلول باکتریایی در بدن انسان زندگی می‌کنند که بیشتر آن‌ها مضرند و برخی از آن‌ها سمومی تولید می‌کنند که آغازگر روند التهاب در بدن خواهند بود. التهاب مزمن میکروب‌های مضر را از بین می‌برد، ولی به موازات آن به بدن نیز آسیب می‌زند.

یکی از شایع‌ترین انواع التهاب در بدن، التهاب لثه‌ها یا پریودونتیت است که بروز این التهاب با سرطان‌های دهان، مری، کولون، پانکراس، پروستات و سینه مرتبط است.

محققان بر اساس این بررسی به مادران توصیه می‌کنند مصرف روزانه ماست را در فهرست مواد مغذی خود قرار دهند.

سرطان سینه ناشی از رشد خارج از قاعده سلول‌های غیرطبیعی در سینه است. در هر دو نوع تومور‌های خوش خیم و بدخیم، رشد سریع و زیاد سلول‌ها وجود دارد. روند زیاد شدن سلول‌ها در تومور‌های خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف می‌شود، در تومور‌های بدخیم این رشد به صورت غیر قابل مهار ادامه می‌یابد تا حدی که در صورت عدم درمان، تمامی قسمت‌های بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار می‌اندازد.

شایع‌ترین نوع سرطان سینه، سرطان از منشاء مجاری شیری است و از آنجا که این نوع بافت بیشتر در یک چهارم بالایی و خارجی سینه وجود دارد، در حدود نیمی از سرطان‌های سینه در ربع فوقانی و خارجی آن یافت می‌شوند.

باید گفت که در تمام تومور‌ها رشد سریع و زیاد سلول‌ها وجود دارد. خواه این تومور خوش خیم باشد یا بدخیم. آنچه حائز اهمیت است و تفاوت اصلی این دو نوع تومور را سبب می‌شود این است که روند زیاد شدن سلول‌ها در تومور‌های خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف می‌شود، ولی در تومور‌های بدخیم به صورت غیرقابل مهار ادامه می‌یابد. این رشد سلولی در تومور‌های بدخیم که همان سرطان است تا حدی ادامه می‌یابد که در صورت عدم درمان تمامی قسمت‌های بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار می‌اندازد. این در حالی است که این اتفاق، هرگز در تومور‌های خوش خیم نمی‌افتد.

سرطان سینه شایعترین سرطانی است که خانم‌ها به آن مبتلا می‌شوند. در کشور‌های غربی این بیماری بیشتر در سنین بالای ۵۰ سال دیده می‌شود، ولی در کشور ما بیماران جوان‌تر هستند و در بسیاری از موارد به علت عدم آگاهی از علائم بیماری در مراحل پیشرفته تری مراجعه می‌کنند.

هر چقدر سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسان‌تر و موفقیت آمیز‌تر است. به همین دلیل لازم است بانوان جهت حفظ سلامت خود، حقایقی را در مورد این بیماری بدانند.

منبع: صداوسیما

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • سودابه
    0

    عاليه. ماست ما ايرانيان كه حرف نداره اكثر مادران سرزمينم استاد زدن ماست هستند . ايران بهترين انواع ماست ها را دارد الحمدالله شركت ها بسيار كار بلد داريم بهترین تولیدات ماست طبیعي در جهان هستيم،انواع تم داريم توليد وصادر مي كنيم . ولي هستند فروشگاه هاي بزرگ زنجيره اي و سوپر ماركت هاي مجهز يك بسته شش تايي ماست ميارن چند تاش فروش نمي ره ذو تاريخ مصرفش ميگزره و برگشت مي خوره بايد ماست و لبنيات را يارانه اي مي كرديم تا جلوي بيماري ها را بگيره و بقل معرف جلوگيري بهتر از درمان هست و هزينه اش بسيار كم . چرا در اين شرايط سخت فقط فكر اين هستيم جنسدر بازار باشه و زياد باشه به قيمتش كاري نداريم به قدرت خريد خانواده ها كار نداريم بجاي كار كارشناسي و تبليغ در مدارس براي مصرف ماست... فقط فكر اين هستيم مردم ببينند ماست هست گوشت هست ميوه هست نعمت زياد هست ولي خريد بسيار كم شده بابا مسئوليني كه تا حرف مي شود ما در علم اول هستيم ما نسبت به 40 سال قبل پشرفت كرديم گويا مالزي پيشرفت نكرده امارات كه قاشق نمي دونستند چيه خواب مونده نه دنيا با جهش رئ به پيشرفت هست يادمان هست 10 تا سيستم عامل ويندوز بود ايرانيان فقط 3 تاشونو ديدن يه دفع گفتند ويدوز 10 بابا دنيا اينگونه رو به جلوست . در ضمن يه خاطعه بگم عزيزي در مالزي زندگي مي كنه سال 1385 يه فيلم از محله هاي مالزي گرفته بود تا ما ببينيم و اين عزيز 3 سال بعد از همان مكانها فيلم گرفته بود قابل قياس نبود همه چيز جديد و با تكنولوژي روز ديده مي شد در تصاوير كه فقط 3 سال فاصله داشت دهان انسان باز مي موند اين همه پيشرفت كه مي ديديم يك معجزه بود / بايد فقط كار كرد و خدمت فقط بايد ايران ديد حتي بشه يه دلار اضافي وارد كرد تا توليد ناخالصي رشد كنه بايد انجامم داد ما حتي يك سنت بيشتر صادر كنيم بايد بكنيم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها