چرا سوریه، عراق، لبنان و حتی یمن در لیست سیاه FATF نیستند، اما کره شمالی هست؟

باید از اعضای مجمع تشخیص پرسید آیا در صورتیکه معیشت مردم در اثر بازگشت به لیست سیاه FATF تنگ تر شود یا حتی یک ریال قیمت ارز یا کالایی گرانتر شود پاسخی برای ۸۰ میلیون ایرانی خواهند داشت؟

چرا سوریه، عراق، لبنان و حتی یمن در لیست سیاه FATF نیستند، اما کره شمالی هست؟

در دو سال گذشته همواره این سوال مطرح بوده است که چرا اجرای درخواست های FTAF اینگونه مورد مخالفت برخی از گروه های سیاسی قرار گرفته است آن هم در حالیکه فرآیند اجرای این توصیه ها در دولتی اصولگرا آغاز شده است؟

این فرآیند که ظاهرا با دستوری از جانب سعید جلیلی به وزارت امور خارجه آغاز شده است بخاطر تحریم های شورای امنیت سازمان ملل مدتی متوقف می شود و پس از برداشته شدن این تحریم ها بواسطه برجام، تاثیرات اقدامات مقابله ای FATF (که در ایران آن را به لیست سیاه معروف است) برای دولتمردان مشهود می شود.

در راستای بیرون آمدن از این لیست طیب نیا در سال ۹۵ اقدام به امضای یک تعهد سیاسی می کند چرا که تنها در این صورت است که FATF اقدام به ارائه برنامه اقدام یا همان اکشن پلن به هر کشور می کند. علت اصلی ماندن کره شمالی در لیست سیاه FATF نیز همین مساله است. در واقع با وجود آنکه کره شمالی کنوانسیون های پالرمو و CFT را نیز پذیرفته است اما از آنجایی که حاضر نیست تعهد سیاسی بدهد برنامه اقدام خود را دریافت نکرده است و برای همین مساله است که همچنان در لیست سیاه باقی مانده است.

چرا کشورهای محور مقاومت در لیست سیاه FATF نیستند؟

اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که کشورهای محور مقاومت چرا در لیست سیاه قرار ندارند؟ کشورهایی مانند سوریه، عراق، لبنان و حتی یمن جنگ زده نیز با قبول کنوانسیون ها و به پایان رساندن برنامه اقدام خود دیگر در لیست سیاه قرار ندارد و هیچ مشکلی برای این کشورها به وجود نیامده است. پس بهانه مقاومت در برابر جبهه استکبار در این زمینه قابل قبول نیست و به نظر می رسد با توجه به مسائل فوق الذکر قرار است تا زمان عوض شدن دولت کنونی در لیست سیاه باقی بماند تا حتی در صورت توافقی جدید و برداشته شدن تحریم های امریکا دولت کنونی نتواند مبادلات مالی خود را به حالت عادی درآورد و نهایتا پس از تغییر دولت و سر کارآمدن دولتی همراه با جریان حاکم در مجمع، با توجیهات جدیدی این کنوانسیون ها مورد پذیرش قرار بگیرند.

مخالفان FATF نکاتی را مطرح می کنند که به ناصواب بودن آن عالم هستند

کما اینکه کنوانسیون مبارزه با فساد (مریدا) در دولت قبل و در زمان معاون اولی آقای پرویز داوودی از اصلی ترین مخالفین کنوانسیون ها به عنوان لایحه به مجلس ارائه شده است. این کنوانسیون از لحاظ زمانی از بقیه جدیدتر و مفاد آن بسیار گسترده تر از باقی کنوانسیون ها است.

چرا سوریه، عراق، لبنان و حتی یمن در لیست سیاه FATF نیستند، اما کره شمالی هست؟

آنچه مسلم است برخی از اعضای مجمع تجاهل می کنند و نکاتی را مطرح می کنند که خود عالم به ناصواب بودن آن هستند. اینکه عضو ناظر بودن در FATF به چه معناست با توجه به تجربیات بین المللی اکثر اعضاء امر مغفولی نیست اما هوچی گری رسانه ای ایجاب می کند که برخی از مخالفین FATF مسائلی را خلاف واقع مطرح کنند.

مراحل راستی آزمایی سیستم مبارزه با پولشویی

اگر کمی در مورد FATF مطالعه کنیم متوجه می شویم که تمامی کشورها باید مراحل مختلفی را برای راستی آزمایی سیستم مبارزه با پولشویی خود بگذارند.

در مرحله نخست تمام کشورها باید دو قانون پولشویی و تامین مالی تروریسم خود را در مجلس به تصویب برسانند و پس از آن FATF با بررسی نواقص قانونی آن کشور اصلاحاتی را ارائه می کند که همین برنامه اقدام یا اکشن پلن است. در مرحله بعد که به آن next step یا گام بعدی گفته می شود بازرسان FATF با مراجعه حضوری به آن کشور میزان کارآیی سیستم مبارزه با پولشویی آن کشور را راستی آزمایی می کنند.

در این مرحله به عنوان مثال با مراجعه حضوری در بانک ها و موسسات مالی ایرانی که به صورت اتفاقی انتخاب می شوند از آنها خواسته می شود که نشان دهند چگونه مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را رعایت می کنند یا چگونه در راستای اجرای این مقررات مشتریان خود را احراز هویت می کنند.

این مرحله بدون آنکه اطلاعات خاصی از کشور خارج شود به راحتی پایان خواهد یافت و پس از آن ایران از لیست کشورهای غیرهمکار به لیست کشورهای همکار منتقل می شود. پس همانطور که مشاهده شده نگرانی خاصی نسبت به گام های بعدی وجود ندارد و آموزش های لازم جهت برداشتن مطمئن این گام ها به کارمندان بانک مرکزی داده شده است که متاسفانه اعضای مجمع یا از آن بی خبرهستند یا تمایلی به شنیدن آن ندارند.

با توجه به نکات فوق باید از اعضای مجمع تشخیص پرسید آیا در صورتیکه معیشت مردم در اثر بازگشت به لیست سیاه تنگ تر شود یا حتی یک ریال قیمت ارز یا کالایی گرانتر شود پاسخی برای ۸۰ میلیون ایرانی خواهند داشت؟

منبع: خبر آنلاین

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • جواد
    0

    افرادی که منافع ملی و معیشت مردم و ابروی ایران را در مجامع بین المللی فدای مصلحت حزبشان میکنند نزد مردم منفور و بی ابرو هستند

  • رزمی
    0

    بسمه تعالی از مجمع تشخیص مصلحت با عنایت به جایگاه تعیین کنندگی آن در تصویب و صدور مجوز اجرایی شدن قانون مصوبه ، (با در نظر گرفتن اختلاف نظر شورای نگهبان و مجلس ) انتظار خیلی بیشتر و فراتر از اینهاست که فرآیند مصالح ملت و نظام را در امور سیاست خارجی و اقتصادی بایکوت نماید و یا دلایل عدم پذیرش را روانتر از ابهامات موجود آگاهسازی نکند ، چه بسا عدم روشنگری و عدم اعلام نظر بموقع تبعات منفی بیشتری به همراه داشته باشد . این هم قابل ذکر است که دراعلام مواضع در این امور باید منطق بیشتر مد نظر باشد تا احساسات و تعصب غیر منطقی

  • sk
    0

    با کلی گویی که در این مقاله آمده است چیزی دستگیر من نشد ولی می توانید بگوئید اگر مانند برجام هیچ اتقاقی نیفتاد و معیشت مردم با بستن راههای دور زدن تحریم ها تنگ تر شد انوقت شما چگونه می توانید این فرار به جلو خود را جبران کنید ؟ آیا مانند برجام کسی از ملت بابت گرانی ها و کم شدن ارزش پول ملی پوزش خواست و در نهایت گفتند ما نبودیم و تمام تقصیر ها را به گردن رهبری انداختند که از بالا گفته بودند و ما هیچ کاره ایم ... بعد از امضاء اول باید سپاه و خیلی از ارگانهای مردمی و بسیجی را همین دولت روحانی تحریم کند و بعد از اینکه نتواند این کار را انجام دهد حتما در آخر دولت خود استعفاء می دهد و خارج نشین می شود و می شود اپوزسیون جدید ..........

  • سینیور
    0

    جنابِ نگارنده، ۲ دلیل خیلی دم دستی رو میگم بقیه دلایل رو فرض میکنم جنابتان بهتر از ماها میدونید. اول ابنکه سپاه پاسداران از دیدگاه امریکا یه نهاد تروریستی به حساب میاد. پس در صورت امضا کردن اف ای تی اف عملاً پرداخت حقوق به کارکنان سپاه ، کمک به تروریسم حساب میشه! و یا هر نهادی با سپاه همکاری کنه هم مشمولِ همین قانونِ خلق الساعه میشه.و البته تحریم و تحت فشار قرار میگیره. و مورد بسسسیار مهمِ بعدی. مبادلات ایران خصوصاً در زمان تحریم. عملاً با تمام دنیا قطع کامل میشه چون بازرس تو اتاقِ مخصوصش تو بانک مرکزی نشسته و در حال انالیز کردن هستش.به مرور تمام راه های دور زدن تحریم ها بسته میشه و در کمتر از ۵ سال در تحریم های بعدی ،چنان هدفمند و دقیق کمر کشور رو میشکنن که دیگه امکان بلند شدن نداشته باشیم. سوال اینجاست، چرا باید با دست خودمون همچین عهد نامه ترکمانچای ۲۰۲۰ رو امضاء کنیم. هرچند که دوستانِ مورد حمایت شما چه چپی چه راستی پیشتر بی هیچ فشاری، تشریف بردن و سند های وحشتناکتر مثل مریدا و پاریس رو امضاء کردن .پس نگران نباشید این دوتای اخری هم امضا میکنن. اما منه جوون مُرده و شمای ژورنالیستِ منور الفکر زنده. ۵۰ سال دیگه نسل های دیگه که بی زاویه به این خیانتها نگاه میکنن شماها و امضاء کنندگانِ این اسنادی که عزت و شرف ایرانی رو لگد مال کردید رو به سختی قضاوت خواهند کرد. به خاطرِ خاک و شرفمون هم که شده پاک قلم بزنید و از عواملی که میتونه غرور ملیمون رو لگدمال کنه دفاع نکنیم.

  • علی عبدالله صالح
    0

    مگر کسی جوابگوی فلاکت مردم بعد از برجام بوده است چه کسی پاسخگوی گرانی های افسار گسیخته و فلاکت مردم بعد از سیاست غلط برجام بوده است بهتر است خودتان را گول نزنید همه این دست و پا زدنها برای حفظ خود دولتی ها در قدرت است وگرنه جان و مال و ناموس مردم پشیزی ارزش ندارد ....همین جا پیش بینی میکنم اگر دولت بتواند با فشار و ارعاب fatfرا به تصویب برساند اوضاع بسیار بدتر خواهد شد و دولتهای خارجی خالی بودن دست ما را یقین خواهند کرد و چه بسا با استفاده از این اطلاعات فشار مضاعف تری وارد خواهد کرد به نظر من ما تا اینجا امده ایم و باید ایستادگی کنیم تا دولت امریکا خسته شود و دست از تحریم بکشد و سپس ما به fatf بپیوندیم در حال حاضر این کار خودکشی سیاسی است

  • فرزانه
    0

    اصلا تابلو نبود که نویسنده خبر طرفدار اصلاح طلب هاست پس رسالت خبرنگاریت کجا رفته که دروغ رو راست و راست رو دروغ جلوه میدی... میدونم نظرم منتشر نمیشه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها