دخترايرانى بر سكوى اول جهان / گفتگویی خواندنی با نابغه چرتكه

یُسرا سلیمانی، نابغه کم سن و سال، فرزند کریم بخش سلیمانی و بومی استان سیستان و بلوچستان است که توانسته با وجود تمام محدودیت‌ها تبدیل به چهره‌ای جهانی شود.

دخترايرانى بر سكوى اول جهان / گفتگویی خواندنی با نابغه چرتكه

این نابغه نوجوان دو سال متوالی در سال‌های ٢٠١٦ و ٢٠١٧ موفّق شد در مسابقات جهانی چرتکه که به مسابقات یوسی مَس (ucmas) معروف است شرکت کند و در هر دو سال رتبه‌ نخست جهانی را به دست آورد.

هرچند موفقیت‌های یُسرا سلیمانی به این مقام‌ها ختم نشد و بار دیگر در مسابقات ۲۰۱۸ مالزی، از بین ٢٢٠٠ نفر دانش‌آموز شرکت‌کننده از ٧٥ کشور جهان، بار دیگر گوی سبقت را از حریفان ربود و باز هم مقام نخست را کسب کرد. با همه این افتخارات، اما این دختر تیزهوشِ ایرانى دل پر دردی از وضعیت حال حاضر زندگی اش دارد.

وی در گفت‌وگویی گفت: دوازده ساله هستم و در کلاس هفتم تحصیل می کنم، از کلاس دوم وارد یوسى مس شدم و از کلاس چهارم به مسابقات جهانى رفتم.

وی افزود: مسابقات یو سى مَس سال اول در دُبى بود و سال بعد در مالزى و امسال در کامبوج بود که ٤ هزار شرکت کننده داشت و ٦ نفر از ایران شرکت کرده بودیم که البته همه ما ایرانى‌ها مقام کسب کردیم.

یسرا سلیمانی با اشاره به هزینه‌های سرسام‌آور شرکت در مسابقات جهانی چرتکه ادامه داد: هزینه هاى کلاس و هزینه اعزام و شرکت در مسابقات جهانى به طور کامل برعهده خانواده ام بود.

وی تصریح کرد: هزینه اعزام دو سال اول مسابقات را خانواده ام با گرفتن وام برای من فراهم کردند و دو سال دیگر را با حمایت افراد دیگر توانستند پرداخت کنند.

وی ادامه داد: امسال هزینه تور اعزام به کامبوج تنها بدون در نظر گرفتن مخارج دیگر ٢٧ میلیون تومان بود. هزینه اى که فکر نمیکنم حتى یک خانواده با دارایى متوسط جامعه هم بتواند به راحتى پرداخت کند.

نابغه ایرانی با بیان اینکه در این مدت چند ساله پیشنهادات زیادى از کشورهاى دیگر در خصوص ادامه تحصیل و آماده سازى شرایط زندگى ایده آل داشته ام افزود:از کشور هاى ترکیه و کانادا بیشترین درخواست‌ها صورت گرفت. گرچه همچنان من و خانواده ام تمایلى نشان ندادیم.

وی ادامه داد: از کشور کانادا نامه دعوتى فرستادند مبنى بر این که بعد از مقطع نهم دبیرستان براى ادامه تحصیلات با ایده‌آل‌ترین شرایط پذیراى من خواهند بود.

این دختر سیستانى بلوچستانى با اشاره به آرزوى خود که 'فضانورد' شدن است، بیان کرد: اگرچه شاید روزى براى فراگیرى تحصیلات بالاتر از کشور خارج شوم ولى قطعا ایرانم را براى به ثمر رساندن تلاشهایم انتخاب میکنم و تنها درخواست من به نمایندگى از تمام فرزندان ایران زمین، حمایت مسئولان است تا با قدرت و رغبت بیشترى به مسیر علمى خود ادامه دهیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • بی نام
    0

    من جایی شما بودم میرفتم چون نخبه بودن در ایران معنایی ندارد و هر چه زودتر بار بندیل ببند برو خوشبختی یه دفعه در خونه آدم میزنه . با این حرفها هم دلت خوش نکن

  • حمید
    0

    مسئولان کجایند؟ تاازاین نابغه حمایت کنند! تاکی بایدباید مسئولیت نشناسی مسئولان باعث خروج استعدادهاازکشوربشود؟

  • رضا
    0

    آفرين دختر، مرحبا هموطن ........

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها