توضیحات «طلایی‌نیک» درباره روند اجرای قانون معافیت فرزندان ایثارگران از خدمت وظیفه عمومی

معاون پارلمانی وزارت دفاع گفت که اذن لازم برای اجرای قانون برنامه ششم مبنی بر کسر خدمت فرزندان ایثارگران به ازای هر ماه حضور در جبهه، اسارت و یا درصد جانبازی داده نشده است و لذا قانون برنامه در این باره اجرایی نمی‌شود.

توضیحات «طلایی‌نیک» درباره روند اجرای قانون معافیت فرزندان ایثارگران از خدمت وظیفه عمومی

سردار رضا طلایی نیک در جلسه علنی امروز (دوشنبه) و در جریان طرح اصلاح بند «د» ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه مربوط به کاهش سهمیه معافیت فرزندان ایثارگران گفت: مجلس شورای اسلامی در بند «د» ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه مصوب کرد که به ازای هر ماه حضور رزمندگان در جبهه هر درصد جانبازی جانبازان و هر ماه سابقه اسارت آزادگان یک ماه کسر از خدمت به فرزندان آنها داده شود منتها در ابتدای این مصوبه اعلام شد که این موضوع در صورت اذن رهبری رخ می‌دهد، یعنی باید نیازهای دفاعی کشور سنجیده شود و آمار و میزان مشمولین برآورد شده و به تناسب نیاز نیروهای مسلح و شرایط ایجابی این قانون اجرایی شود. برای این موضوع اذن داده نشد چون با ساختار و روند جمعیت آماری کشور میزان مشمولین کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: در این شرایط باید از یک طرف میزان نیاز دفاعی کشور تامین شده و از طرف دیگر سابقه ایثارگران برای معافیت فرزندانشان لحاظ شود. طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم اذن رهبری برای به ازای یک ماه کسر خدمت برای فرزندان ایثارگران داده نشد.

معاون پارلمانی وزارت دفاع یادآور شد: جلساتی در دفتر رییس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی با حضور مسئولانی از ستاد کل، فراکسیون ایثارگران و نمایندگان برگزار شد جمع‌بندی این بود که برای یک فرزند ایثارگران به ازای یک ماه حضور در جبهه یا اسارت و یا درصد جانبازی یک ماه معافیت داده شود یعنی اگر کسی بالای ۲۴ ماه آزادگی داشت قطعا یک فرزندش معاف می‌شود و اگر ۴۸ ماه آزادگی داشت دو فرزندش معاف می‌شوند یا اگر ۲۵ درصد جانبازی داشت یک فرزندش از خدمت وظیفه عمومی معاف می‌شود. این شامل ۳۰ ماه سابقه جبهه هم می‌شود.

طلایی‌ نیک افزود: ابهام این بود که آیا درصد جانبازی و میزان آزادگی و حضور در جبهه قابل جمع برای معافیت است که با این طرح این ابهام برطرف می‌شود، لذا مجلس شورای اسلامی در قانون خدمت وظیفه عمومی پیش از این درباره معافیت تعیین تکلیف کرده و ستاد کل هم اذن لازم را گرفته است. اگر کسی بیشتر از میزان معافیت از خدمت وظیفه عمومی، سابقه حضور در جبهه و آزادگی و جانبازی را داشت به ازای هر ماه سابقه بیشتر فرزند دیگرش هم کسر خدمت خواهد داشت. به عبارت دیگر مازاد سابقه ایثارگری می‌تواند برای سایر فرزندان خود در کسر خدمت استفاده کند. البته این موضوع در برنامه ششم اجرا نمی‌شود چون اذن داده نشده است مجلس شورای اسلامی در این طرح به ازای هر ماه سابقه ایثارگری ۱۲ روز کسر خدمت می‌دهد.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی علی‌رغم این توضیحات با کاهش سهمیه معافیت فرزندان ایثارگران مخالفت کردند.

منبع: ایسنا

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • نظام الدین مداحیان
    0

    یک فرزند پسر دارم خودم سابقه ۱۸ماه ایثارگری دارم .آیا معافیت تک پسری دراین مورد کمکی به او میکند؟ضمناً از بعد روحی نمیتواند خدمت کند.لطفاً راهنمایی بفرمائید .

  • ارسلان دولتخواه
    0

    با سلام بازنشسته هستم 490 روزخدمت در منطقه عملیاتی و20 درصد جانبازی شیمیایی دارم یک فرزندم درسال1388 از معافیت خاص استفاده کرده است فرزند دیگرم ترم آخر کارشناسی میباشد لطفا بفرمایید چقدر کسر خدمت به او تعلق میگیرد جناب طلایی نیک ساده وشفافتر توضیح بفرمایند. ضمنا باید به خدمت اعزام واقدام نماید ؟؟؟ یا خیر؟؟

  • ارسلان دولتخواه
    0

    با ادب واحترام سردار طلایی نیک شفاف توضیح بفرمایند اگر مشمولین الان به خدمت اعزام بشوند آیا کسرخدمت شامل فرزند دوم میشود ؟؟؟مثال: پدر 490 روز سابقه خدمت درمنطقه عملیاتی و20 درصد جانبازی شیمیایی دارد ویک فرزندش در سال 88 از معافیت خدمت استفاده کرده باشد فرزند دوم چقدر باید خدمت نماید؟؟؟؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها