نبوی: در دفتر فلان سردار دو جاسوس اسرائیلی شناسایی شدند/جریان سوم می تواند یک جریان پوپولیستی باشد/مانورهای دولت در رابطه با برجام قابل برگشت است

نبوی: در دفتر فلان سردار دو جاسوس اسرائیلی شناسایی شدند/جریان سوم می تواند یک جریان پوپولیستی باشد/مانورهای دولت در رابطه با برجام قابل برگشت است

بهزاد نبوی گفت: جریان سوم می تواند یک جریان پوپولیستی باشد که شعارهای پوپولیستی و به ظاهر عدالت خواهانه می دهد. مبارزه با فساد انتخابی را در دستور کار قرار می دهد یعنی برخی افراد فاسد انتخاب شده را هدف قرار می دهد ، به ریشه ها و اصل فساد خیلی کار ندارد. شعار جوانگرایی می دهد. با این شعار نسل اول و دوم انقلاب را عملا کنار می‌گذارد.

بخش هایی از گفتگو با بهزاد نبوی با ستاره صبح را بخوانید:

آیا جریان موسوم به جریان سوم را راهکاری برای برون رفت از مشکلات و حل نواقص سیاست های سه دهه گذشته می دانید؟

بنظر می رسد جریان سوم می تواند یک جریان پوپولیستی باشد که شعارهای پوپولیستی و به ظاهر عدالت خواهانه می دهد. مبارزه با فساد انتخابی را در دستور کار قرار می دهد یعنی برخی افراد فاسد انتخاب شده را هدف قرار می دهد ، به ریشه ها و اصل فساد خیلی کار ندارد. شعار جوانگرایی می دهد. با این شعار نسل اول و دوم انقلاب را عملا کنار می گذارد. من مخالف جوانگرایی نیستم ولی این به معنی استفاده از نیروهای بی تجربه و صفر کیلومتر و نادیده گرفتن تجربیات ۴۰ ساله انقلاب نیست. بنظر من جوانگرایی یعنی جایگزینی تدریجی نیروهای جوانتر با تجربه با نیروهای قدیمی است فی المثل اگر درحال حاضر اداره کشور در دست گروه سنی بطور متوسط ۷۰ ساله است باید به دست افراد ۶۰ ساله داده شود و آرام آرام به گروه های سنی پایین تر، نه اینکه یکدفعه یک جوان خام و بی تجربه را مدیرعامل فلان گروه خودروسازی بزرگ کشور کرد. آنچه که توسط این جریان موسوم به سوم مطرح نمی شود مردم سالاری و توسعه سیاسی و سرمایه گذاری در کشور است . عدالت ورزی در جامعه فقیر حاصلی جز توزیع فقر ندارد. چیزی که در شوروی اتفاق افتاد و به فروپاشی منتهی شد.

شما به موضوع «نفوذ» در کشور باور دارید؟ یا این موضوع را بهانه ای برای برچسب زنی و حذف رقبای سیاسی و نوعی تئوری دایی جان ناپلئونی می دانید؟

من معتقد هستم که در کشور کارهایی می شود که نمی توان آن ها را به اصلاح طلبان و اصولگرایان نسبت داد یا حتی ناشی از تند روی دانست. به عنوان مثال آمریکا بعد از خروج از برجام، برای اولین بار به لحاظ سیاسی در این چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، تا حدود زیادی منزوی شده است و بجز نتانیاهو کسی نیست که از خروج آن دولت از انزوا و نزدیکی آن با اروپا سود ببرد. در چنین شرایطی چه کسی در داخل می تواند کاری کند که اروپا به سمت آمریکا برود ؟ نتانیاهو چندین بار به اروپا سفر کرد تا آنها را به سمت آمریکا بکشاند. اگر کسی در کشور ما این کار را بکند شما به من حق می دهید که دایی جان ناپلئون بشوم؟ خصوصا که در برخی سطوح اتفاقاتی رخ می دهد که به این شائبه قوت می بخشد. مثلا در دفتر فلان سردار دو جاسوس اسرائیل شناسایی شد که در زندان با برخی زندانیان سیاسی هم همبند بودند و یکی از آنها اعدام شد. تازه اینها در رده های پایین است و من نگران رده های بالاتر هستم. بطور مثال در ماجرای بمب گذاری پاریس در محل مراسم مجاهدین خلق، درست زمانی این اتفاق رخداد که آقای روحانی برای اعلام حسن نیت به اروپا سفر کرده است . موضوع نفوذ بسیار مهم و جدی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

در این روزها چندبار تاکید داشتید که الان زمان مناسبی برای مذاکره با امریکا نیست و از سوی دیگر بر مقاومت تاکید داشتید بر اساس تجربه مدیریتی که در زمان جنگ داشتید برای وضعیت امروز چه پیشنهادی دارید؟

من در مصاحبه های دیگر نیز گفته ام که شرایط فعلی زمان مناسبی برای مذاکره با آمریکا نیست. و باید در قبال فشارهای دولت امریکا ایستادگی کرد و بر این باورم که اگر برخورد معقولانه بکنیم به تدریج آن دولت مجبور به عقب نشینی می شود که شاید تا اینجا با افراد تندرو هم موضع بنظر برسم، ولی نوع ایستادگی مورد نظر من با آنها متفاوت است. برای این ایستادگی به لحاظ اقتصادی باید قدرت خرید مردم را حفظ کرد. باید حداقل نیاز مردم را با قیمت ثابت و قابل قبول در اختیارشان قرار داد. در مراسم افطار آقای روحانی، وقتی این پیشنهاد را مطرح کردم، گفتند منظور شما کوپنی کردن است که در پاسخ گفتم کوپن هم می شود ولی راه های مدرن تری نیز وجود دارد. بنابراین باید مردم را بلحاظ اقتصادی مقاوم کرد بویژه اقشار آسیب پذیر را . پس از پایان جنگ همه، چه اصلاح طلب چه اصولگرا دنبال اقتصاد بازار رفتند چرا که روی آوردن به اقتصاد کنترل شده در شرایط فعلی دشوار به نظر می رسد . البته باید توجه داشت که علیرغم حاکمیت اقتصاد بازار در جوامع سرمایه داری، در موارد ضروری آنها هم سراغ کوپنی شدن رفته اند.

بنظر شما برجام تمام شده و ما در عمل از برجام خارج شده‌ایم؟

من معتقدم که نباید از برجام خارج شویم هرچند فشار برای خروج از آن زیاد است ولی آقای روحانی هنوز خارج نشده است. البته دولت مانورهایی می دهد که قابل برگشت است.

منبع: فرارو

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • احمد
    0

    باسلام جریان پو پولیستی در زبان عامه که بیشتر قابل درک وفهم است همان سر کار گذاشتن است، جریان اصلاح طلب و اصول گرا، کلاس ها ی در سطحِ بالا با حضور کار شناسان خبره روانشناسی تشکیل می دهند که از افکار عمومی چگونه به نفع خود بهره بر داری سیاسی بکنند واین یعنی آخر پوپولیستی بودن وخود همین اصلاح طلبان وبعضا اصول گرایان برای مبرا کردن خود از پوپو لیستی بودن راهکاری جز واکسینه کردن ظنِ افکار عمومی نمی بینند یعنی : قبل از اینکه دیگرانی که رقیب ما می شوند واحتمالاً رفتار پو پولیستی ما بر ملا کنند ما باید آنها را به پوپو لیستی بودن متهم کنیم . مردم ایران رفتار های عوام فریبانه زیادی تجربه کرده اند، فکر میکنم از بس ذغال فروش دیدن فن ذغال فروشی را خوب یاد گرفتن. تشخیص اینکه چه کسی رفتار پوپولیسمی دارد به خود مردم بسپارید .

  • شاهین
    0

    شما ها امکان ندارد دست از سر مردم بردارید.احساس تکلیف بس است آقای محترم.شماها نمیدونم خودتونو به اون راه میزنید یا ملتو نشناختین.امام خمینی رحمت الله فرمودند رهبر من آن طفل ....(شهید فهمیده).آقا اگه شما تونستی به این سن برسی حاصل زحمات و خونهای همین جوانهاست!شماها چیزی برای انجام ندارید.مسیر پیشرفت و ترقی این کشور را همین جوانان که شما با اون اعتماد به نفس بالات خام توصیف کردی ادامه خواهند داد،منتها نه با حرکت لاک پشتی پیرمردها!چشماتو باز کن سری به مرزها بزن ،خلیج فارس،آسمان آبی وطنم،اینها را جوانان شیر مردان این مملکت برای خواب آرام منو شما ....چی بگم شماها بیشتر از عمل حرف زدید ولی جوانها عمل کردند.نه پستی دارم نه مقامی ،پنجاه سالمه،از سر تعصب حرف نزدم.آقای نبوی بفرمایید شما چند نفر را تربیت کردید و ...که بتونه جایگزین بهتری برای شما باشد؟کدوم یک از مسؤلین این کارو کردن؟

  • بهبودمنفرد
    0

    هیچ نظری بالاتر نظر شخص رهبری نیست وهرکس هم ادعایی کند بی خود وبی موردهست این رابدانید که بیش از صد سال عمر نمی‌کنید حق وخون شهدا و لایت فقیه را زیر پانگذارید که این دنیا زودمیگذرد

  • hasan
    0

    جریان سوم شهروندی جریان فکری ، فرهنگی ، مدنی است که با محوریت شهروند(انسان) و براساس حقوق بشر و شهروندی و مسئولیت پذیری شهروندان ایرانی بنیان گذاری شده و در پی تحقق دولت حقوقی است، دولتی که متعهد به احترام ،رعایت، تضمین،حمایت و اجرای حقوق بشر و شهروندی ،آزادی های شهروندان ایرانی و برگزاری انتخابات شفاف ، آزاد و عادلانه دانسته و قانون اساسی ، قوانین عادی ،تصمیمات و اقدامات نهادها ،مقامات و مدیران بر مبنای اصل تناسب با حقوق بشر و شهروندی و آزادی های شهروندان تصویب واتخاذ گردد و همه شهروندان ایرانی در برابر قانون یکسان و با همه آنها در شرایط مشابه رفتار برابر در توزیع قدرت ،ثروت ،فرصت ، خدمات و تطبیق قانون اعمال و از هرگونه رفتار مبتنی برتبعیض جنسیتی ،نژادی، دینی ،مذهبی ،قومی،فرهنگی وعقیدتی جلوگیری و در اعمال قدرت و سلطه گری پایبند حقوق بشر و شهروندی می داند. جریان سوم شهروندی هدف غایی خود را تحقق دولت حقوقی که مبشر تحقق حقوق بشر و شهروندی ، قانون مداری ، برابری ، آزادی ، تکثرگرایی ، شایسته سالاری ، عدالت اجتماعی ، تعهد، شفافیت ، تنوع ، مطالبه گری ، پاسخ گویی ، صلح ، توسعه ، مدارا ، بردباری ، مهرورزی ، نفی تبعیض ، عدم خشونت ، ارتقا مسئولیت پذیری شهروندان ، رعایت حقوق زنان و کودکان و کرامت انسانی را در اعمال پروسه متکامل گام به گام روشنگری ، توانمند سازی شهروندان ، سازواری ( ائتلاف) مدنی ، فرمان مدنی ، بازنگری همه جانبه قانون اساسی ، انتخابات شفاف،آزاد و عادلانه ، انتخاب و انتصاب مدیران توسعه یافته بشرح ذیل می داند. جریان سوم شهروندی برخلاف اظهار نظر اقای نبوی جریان پوپولیستی نیست این اظهارات همچون حمله کیهان به جریان سوم شهروندی است

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها