رئیسی: دستگاه قضایی، پیشانی عدالت است/ باید منافذ فساد را شناسایی و مسدود کرد

رئیس قوه قضاییه تدبیر، مهربانی و اقتدار را سه مولفه مهم کار نیروهای حفاظت و اطلاعات دانست و از داوری و تصمیم‌گیری درباره افراد بر مبنای گزارش‌های ارزیابی نشده پرهیز داد.

رئیسی: دستگاه قضایی، پیشانی عدالت است/ باید منافذ فساد را شناسایی و مسدود کرد

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در نخستین همایش روز حفاظت و اطلاعات، با تسلیت شهادت امام محمد باقر (ع)، ۱۷ مرداد روز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه را تبریک گفت و تصریح کرد: این روز را به همکاران عزیز تبریک می‌گوییم و یاد و خاطره شهدای قوه قضاییه به ویژه شهید آیت الله دکتر بهشتی، شهید قدوسی، شهید لاجوردی و همه شهدای بزرگواری را که جلوه‌های اخلاص، پایمردی، عدالتخواهی و حق خواهی در دستگاه قضایی بودند، گرامی می‌داریم.


رئیس قوه قضاییه، مسئولیت حفاظت و اطلاعات را بسیار سنگین توصیف کرد و ادامه داد: زمانی ایمان برای مومن اثربخش است که از آن مراقبت شود و انسان دچار لغزش در فکر، اخلاق و عمل نشود. سازمان اداری هم مانند فرد نباید دچار لغزش و انحراف شود. بر همین مبنا کسانی که در مجموعه حفاظت و اطلاعات هستند، وظیفه سنگینی از باب جلوگیری از لغزش و انحراف در یک سازمان دارند.

آیت الله رئیسی، اولین شرط فعالیت به عنوان یک نیروی اطلاعاتی را داشتن ظرفیت بالا عنوان کرد و افزود: فرد با ظرفیت، اطلاعات را تحلیل می‌کند و با تدبیر و اندیشه، آن را در جهت بهره وری صحیح به کار می‌گیرد.

رئیس قوه قضاییه، ظرفیت افراد را متناسب با میزان عبودیت و اخلاص دانست و اظهار کرد: نیروهای حفاظت و اطلاعات در قوه قضاییه، دستگاه‌های اطلاعاتی و نیروهای مسلح، در واقع وظیفه صیانت از مجموعه نظام و نهایتا صیانت از امت اسلامی را برعهده دارند؛ بنابراین شرط اساسی برای موفقیت دستگاه‌های رصدکننده، سلامت خود نیروهای این دستگاه هاست.

آیت الله رئیسی ادامه داد: صیانت از دستگاه قضایی به عنوان خط مقدم برخورد با مفاسد و ناهنجاری‌ها نیازمند تدبیر، مهربانی و اقتدار است و هیچ یک از این سه عنصر با یکدیگر منافاتی ندارند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مرتبطان یک پرونده قضایی اعم از قاضی، وکیل، کارشناس، ضابط و اصحاب دعوا باید از هر گونه لغزش و آسیبی مصون بمانند، این امر را وظیفه مجموعه حفاظت و اطلاعات دانست و خاطرنشان کرد: تدابیر حفاظت و اطلاعات در مراحل مختلف از جمله جذب قاضی، آموزش‌ها و انتصابات می‌تواند بسیار اثربخش باشد. اگر فردی در جای نامناسبی قرار گیرد هم زمینه لغزش خودش فراهم می‌شود و هم به کل مجموعه آسیب می‌رساند.

آیت الله رئیسی جایگاه حفاظت و اطلاعات در اعلام صلاحیت افراد را جایگاهی خطیر دانست و افزود: نباید بگویید ما قاضی نیستیم. شما دقیقا در جایگاه داوری و قضاوت در مورد افراد نشسته اید و بر این اساس باید از افراط، تفریط، غفلت و تغافل به شدت پرهیز کنید.

رئیس قوه قضاییه در ادامه بر ضرورت ارزیابی گزارش‌هایی که منشاء اعلام نظر و داوری حفاظت و اطلاعات می‌شود تاکید کرد و یادآور شد: گزارش‌های واصله به حفاظت باید به دقت ارزیابی شود تا خدای ناکرده داوری در مورد افراد، مخدوش و نادرست نباشد.

آیت الله رئیسی، سوء ظن بیجا و همچنین حسن ظن بیجا را آفت کار مجموعه‌های اطلاعاتی دانست و در ادامه با بیان اینکه کوچکترین فساد در قوه قضاییه، نیروهای مسلح و دستگاه‌های اطلاعاتی یک آسیب برای نظام است، تصریح کرد: دستگاه قضایی، پیشانی عدالت است. بر این اساس باید منافذ فساد را شناسایی و مسدود کرد.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه اغلب افراد به آبروی خود بیش از هر چیزی حساس هستند، هشدار و تذکر را مانع بسیاری از لغزش‌ها دانست و تاکید کرد: نباید اجازه دهیم اساسا فساد منعقد شود، زیرا ایجاد فساد موجب از دست دادن نیروی انسانی می‌شود که سازمان برای تربیت آنان سرمایه گذاری کرده و دارای تجربه و دانش هستند.

آیت الله رئیسی گفت: به همکاران خود در سراسر کشور گفته ام که اگر افراد ناصالحی بودند که نبودنشان در دستگاه موجب خلل و تاخیر در رسیدگی به پرونده‌ها می‌شود، به مردم اعلام کنید که ما ترجیح می‌دهیم در کار شما تأخیر رخ دهد، اما کار را به دست افراد ناصالح نسپاریم. قطعا مردم نیز به این امر رضایت دارند.


رئیس قوه قضاییه، فساد اقتصادی را ریشه بسیاری از فسادها از جمله فساد اخلاقی و سیاسی دانست و با تاکید بر اینکه برخورد با قضات و یا کارکنان فاسد موجب تقویت دستگاه قضایی می‌شود، اظهار کرد: نباید اجازه دهیم دستگاه قضایی به ذره‌ای فساد آلوده شود، زیرا اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی را از دست می‌دهیم.

افزایش سرمایه اجتماعی در گرو برخورد با فساد است و این نیز به معنای افزایش دستگیری‌ها نیست بلکه باید در جهت پیش بینی و پیشگیری گام برداریم.

آیت الله رئیسی بهره مندی از اطلاعات مردم‌پایه را بنا به فرموده امام راحل بسیار مفید دانست و افزود: مشارکت مردم در اصلاح امور کشور بسیار مهم است. باید به گونه‌ای عمل کنیم که مردم احساس مسئولیت و همکاری کنند و نسبت به محیط پیرامونی خود حس مسئولیت داشته باشند. در روایات آمده است که اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه‌ای ترک شد، آن جامعه مرده است. اگر راهنمایی‌های مقتدای بصیرت آفرین ما مردم را حساس نمی‌کرد، امروز داعش در منطقه همچنان مشغول جنایت و خونریزی بود. بسیاری از مواقع، نوجوان‌ها و جوان‌هایی از نسل سوم و چهارم انقلاب نزد من می‌آمدند که برای حضورشان در سوریه و مقابله با داعش، واسطه شوم. این نشان دهنده احساس مسئولیتی است که از جانب رهبر معظم انقلاب در وجود این جوان‌ها زنده شده است.

رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: اگر این احساس مسئولیت در مردم به وجود بیاید، آحاد جامعه تبدیل به نیروهای غیررسمی حفاظت و اطلاعات می‌شوند و حتی یک زندانی اجازه نخواهد داد در زندان محل محکومیتش فساد باشد.

آیت الله رئیسی ضمن تقدیر از تلاش‌های مسئولان سابق این مجموعه، برای حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس جدید مرکزحفاظت و اطلاعات قوه قضاییه آرزوی موفقیت کرد و از نیروهای این مرکزخواست که در تعامل و همکاری با دستگاه‌های امنیتی عمل کنند تا مردم طعم شیرین عدالت را بچشند و به دستگاه قضایی به چشم یک ملجاء و پناهگاه بنگرند.

منبع: ایسنا

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • حسن عاملی
    0

    جناب آقای رئیسی .رئیس با اقتدار قوه قضائیه باسلام..باتوجه به اینکه عده ایی از افراد بامصرف مشروبات الکلی بدترین جنایت ها را انجام می دهند وبرای سرپوش گذاشتن بر این جنایات میگویند که حال طبیعی نداشتیم.(عذربدتر ازگناه)عاجزانه خواهشمندیم که برای اینگونه افرادوکلا افراد مصرف کننده مشروبات الکلی شدیدترین مجازات را در نظر بگیرید.با آرزوی سلامتی وتوفیق روز افزون شما.

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      سلام به اقای رعیسی من عرض کردم کسی هست پروند من بخاند

  • رزمنده دفاع مقدس
    0

    فعلا که آقای رئیسی حرف میزنه 40ساله حرفهای قشنگ زیاد شنیدیم اما عملی درش ندیدیم .اگر راست میگویید آقای رئیسی افراد ناشناس را به دادگاهها بفرستید براتون تحقیق کنند ببینید چه بیدادگاههایی داریم چقدرباگرفتن رشوه حق مردم را ضایع میکنند چقدر قضاوتهای نادرست انجام میدهند قاضی ازقیافه طرف خوشش نمیاد یا طرف داره ازحق خودش دفتع میکنه میگه برو بیرون .حکم بنا حق میده اینجوریه که بعضی از قاضیها در معرض خطر هستن وبیرون کتک میخورند مجرم مجرمه باید محاکمه بشه ولی باید ازحق خودشم دفاع کنه .خدا شاهده تااینجا که من دیدم وضعیت دادگاههای ما خیلی خرابه خدا نکنه یه زن بررورودار بره دادگستری اکثرکارکنان بهش نظردارند خیلی وضعیت دادگاههای ما بغرنجه اگر واقعا مرد عمل هستید بکوشید ازیکی 50گرم شیشه میگیرند 15سال زندانی میبرند براش طرف باسه تا بچه باید بره زندان بعدشم زنش باید برای سیرکردن شکم بچه هاش هرکاری بکنه کارم که نیست مجبوره خود فروشی بکنه این درسته ولی از یه آدم دیگر یک کیلو میگیرند پول میده میاد بیرون آخه اینم شد دادگاه باید بیگیم بی دادگاه .امیدواریم آقای رئیسی مرد عمل باشه وتحول ایجاد بشه دراین دستگا ه قضا

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      سلا مبه اقای رعسی قوقضایه امیدوارم که خوب باشید من فردی بی گنا حکم کامیونم گرفته ۴ سال کامیون من نمی دهند کجا بروم فروختن ۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰ ای خدا عدالت کجاست نان خوردن ندارم گدای می کنم هشت سر ایله

    • کاربر ناشناس
      0

      سلام جناب اقای رعیسی من فردی در دادگا یاسوج بی گنا بفرماید تا پروند ر ضا جرا کامیون من نمی دهند حکم هم دارم ۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰ ایا عدالت می گویند امد کجا بروم فروختن کامی ون دویست تومان حالا یک ملیارد کجا بروم خانم دادم هم فروختم برای اقساط بدهکاری کجا بروم داد بزنم۲

    • محمد
      0

      سلام مصعولان بی گنا کامیونم نمی دهند فروختن حکم من کجا ببرم حالا کامیون شد یک ملیارد ۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰

    • کاربر ناشناس
      0

      سلام مصعولان بی گنا کامیونم نمی دهند فروختن حکم من کجا ببرم حالا کامیون شد یک ملیارد ۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰اقای رعسی همه را درست می کند کمکم

  • ا
    0

    گفته های رزمنده دفاع مقدس را بطور کامل تایید می کنم. بعضی قضات فاسد از خدا هم نمی ترسند چه رسد از آقای رئیسی.

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      سلام به اقای رعیسی من پر‌وندی دارم که هرکس می خاند می گوید عدالت کجاست ۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰ ۴سال کامیون من نمی دهند ایا کسی جواب من با عدالت می دهد تا بداند عدالت کجاست

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها