راهکارهای مناسب برای غلبه بر نگرانی

یک روانشناس گفت: نگرانی یک بخش عادی از زندگی روزانه است و اگر به خوبی اداره شود، می‌تواند در انجام بهتر فعالیت‌ها کمک کند.

راهکارهای مناسب برای غلبه بر نگرانی

ماندانا رکنی روانشناس و مشاور، درباره راهکارهای مناسب غلبه بر نگرانی اظهار کرد: نگرانی یک بخش عادی از زندگی روزانه است و اگر به خوبی اداره شود، می‌تواند در انجام بهتر فعالیت‌ها کمک کند.

این روانشناس ادامه داد: اگر نگرانی به شیوه‌‌ای نادرست اداره شود و یا مورد غفلت قرار گیرد، منجر به ضعف عملکرد می‌شود، اما اگر فشار وارد شده بر شما در برابر توانایی‌تان جهت مقابله با شرایط، در حد مناسبی باشد، شما می‌توانید سالم و خوشبخت زندگی کنید.

رکنی بیان کرد: در فشار خیلی زیاد، ممکن است از بیماری‌های ناشی از استرس و نگرانی رنج ببرید و فشار خیلی کم نیز ممکن است باعث نگرانی شود، احساس خستگی، بی ارزشی و یا نداشتن عزت نفس، می‌تواند موجب استرس شود.

وی با بیان اینکه به حرف‌های بدن خود گوش دهید، افزود: آگاهی از آنچه در بدنتان اتفاق می‌افتد، کلید شروع مدیریت استرس شماست و به آنچه که جسم شما می‌گوید، گوش فرا دهید. اگر سردرد یا معده درد در شما ظاهر می‌شود، به امید این که دنبال کارش خواهد رفت، تنها چند قرص نخورید، بلکه علل استرس خود را شناسایی کرده و در جهت پیدا کردن ریشه آن‌ها گام بردارید.

این روانشناس با اشاره به اینکه کار‌های خود را اولویت بندی کنید، اضافه کرد: یک لیست کار داشته باشید، می‌توانید کارهایتان را در آن اولویت بندی کنید و با خالی کردن ذهنتان روی کاغذ و انجام امورتان به ترتیب اهمیت، از استرس‌ها و نگرانی‌های خود بکاهید.

رکنی گفت: برای تمدد اعصاب خود وقت بگذارید، بعضی افراد فکر می‌کنند که اوقات فراغتشان را در آرامش می‌گذرانند، اما سرگرمی‌های آنان می‌تواند برایشان استرس زا باشد، مثل بازی‌های رقابت آمیز، قدم زدن، ماساژ و غیره استرس زا هستند.

وی با اشاره به اینکه در زمان احساس نگرانی و استرس، از تکنیک‌های تنفسی بهره بگیرید، اضافه کرد: تنفس‌های شکمی باعث کاهش استرس می‌شوند، یکی از بهترین تکنیک‌های تنفسی، تکنیک ساده ۸-۷-۴ است که در هر شرایطی قابل اجراست، اما بهتر است با پشت صاف انجام شود برای انجام این تکنیک، در ۴ ثانیه با بینی، دم بگیرید، سپس ۷ ثانیه دم خود را نگه دارید و نهایتا بازدم خود را در ۸ ثانیه انجام دهید، این سیکل را ۳ تا ۴ بار تکرار کنید.

این روانشناس افزود: نگهداشتن دم در این روش بسیار مهم است، چرا که باعث می‌شود ریه‌ها پر از اکسیژن شوند و آن را به تمام بدن بفرستند که این خود منجر به آرامش بخشی بیشتری می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها