بازی سیاسی یا پاپوش برای وزیر نفت؟/جلیلی بازی چه کسانی را می خورد؟

آخرین بازی جناحی که از سوی دلواپسان علیه بیژن زنگنه درگرفت، ماجرای ارتباط یک زن با 16 نفر از مقامات وزارت نفت بود.

بازی سیاسی یا پاپوش برای وزیر نفت؟/جلیلی بازی چه کسانی را می خورد؟

ادعایی که حاجی‌دلیگانی، نماینده مجلس آن را مطرح کرده بود: «اخیرا نهادهای امنیتی باند نفوذی در وزارت نفت را دستگیر کردند که در رأس آن، خانمی با ایجاد ارتباط با 16 نفر از مقامات ارشد این وزارتخانه، توانسته بود در جهت تکمیل پازل دشمن ضرباتی را به کشور وارد کند». ادعایی که البته بازهم از سوی وزارت اطلاعات رد شد. پیش‌تر نیز در راستای تضعیف وزارت نفت از سوی برخی مسئولان سابق دولتی در زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، ادعاهایی مطرح شده بود که البته بیش از آنکه حمله به حساب بیاید، خودزنی محسوب می‌شد. سعید جلیلی، در توییتی نوشته بود: «در سال‌های ۹۱ و ۹۲ با وجود تحریم‌ها ماهانه یک تا ۱.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات به فروش می‌رفت». این حرف در حالی مطرح شد که به نظر می‌رسد بیان‌کننده این حرف، اطلاعی درباره چگونگی فروش نفت ندارد و نمی‌داند که صادرات نفت در روز مطرح می‌شود که با این حساب، ادعای فروش یک تا 1.5میلیون بشکه نفت و میعانات به‌صورت ماهانه! رقمی بسیار ناچیز و در حد جوک است.

جلیلی کانون اصلی حمله به زنگنه؟
بااین‌حال، این سخن جلیلی را زنگنه بی‌جواب نگذاشت. او از رئیس‌جمهوری درخواست کرد تا در جلسه‌ای نزد سران قوا و مراجع ذی‌صلاح دیگر با آقای جلیلی مناظره کند و در این زمینه نوشت: «اگرچه مشی این‌جانب بر این است که معمولا در برابر این‌گونه تهاجمات به‌خاطر منافع ملی سکوت کرده و این ضربات را به جان‌ودل می‌پذیرم، اما با توجه به اینکه جناب آقای دکتر جلیلی در شرایط کنونی، به‌عنوان یکی از کانون‌های اصلی انتشار ادعاهایی علیه مدیریت فعلی نفت عمل می‌کنند، چاره‌ای جز ارائه پاسخی گذرا به ادعای ایشان ندیدم». او در قیاسی بین عملکرد وزارت نفت در دولت حسن روحانی و محمود احمدی‌نژاد، نوشت: «عملکرد صادرات نفت و میعانات گازی در شش ماه پایانی دولت دهم (اسفندماه ۹۱ تا پایان مرداد ۹۲) بر پایه گزارش رسمی خطاب به سران کشور که به امضای جناب آقای قاسمی، وزیر محترم وقت نفت رسیده، کمتر از روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بوده است، درحالی‌که در هفت ماه نخست دولت یازدهم (یعنی از شهریور تا پایان اسفند ۱۳۹۲) با مدیریت کنونی وزارت نفت، رقم صادرات به‌طور میانگین برابر یک میلیون و ۳۴۰ هزار بشکه در روز بوده است. این رقم، در سال ۹۳ معادل روزانه یک میلیون و ۳۴۰ هزار بشکه و در سال ۹۴ تا پایان دی‌ماه (و پیش از اجرای برجام)، روزانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه بوده است که به‌روشنی مشخص می‌شود عملکرد دولت یازدهم در صادرات نفت و میعانات گازی چه در هفت ماه پایانی سال ۹۲ و چه در سال‌های ۹۳ و ۹۴ که تحریم‌ها همچنان و حتی با شدت بیشتر ادامه داشته، تماما بیشتر و بهتر از عملکرد دولت دهم که به‌طور مشخص مورد توجه جناب آقای دکتر جلیلی قرار گرفته، بوده است. به‌این‌ترتیب آشکار است که مدیریت کنونی وزارت نفت، در آن دوران، بی‌ادعا و با پرهیز از رجزخوانی‌های بی‌پشتوانه، در همه موارد توانسته بود عملکردی بهتر از عملکرد دولت دهم ارائه کند».

چرا حمله؟
در این گیرودار و این روزها که باید از بحران تحریم عبور کنیم، اینکه چرا هجمه و حمله به وزارت نفت تا این اندازه گسترده است و همواره از زبان برخی دلواپسان سیاسی در مجلس یا فعالان سیاسی تندرو راست‌گرا شنیده می‌شود، جای سؤال است. آیا مشکوک نیست که در شرایط بحرانی تحریم، به نهادی که در تلاش است نفت خام ایران را به هر طریق ممکن و به‎صورت کاملا محرمانه به فروش برساند، حملاتی چنین سنگین آن‌هم با پاشنه آشیل «فساد» صورت می‌گیرد؟ همسویی برخی از افراد با طیف مخالف ایران در منطقه، نمایانگر چیست؟ و ... . این سؤالاتی است که شاید بهتر باشد افکار عمومی خود به دنبال یافتن پاسخی برای آنها باشند.

منبع: شرق

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • علی
    0

    مشکل اینجاست که استراتژی های آقای زنگنه قدیمی است و باید به روز شود.

    نظرات شما -
    • Poj
      0

      جناب زنگنه 30سال وزیر نفت بوده وتنها در زمان دولت احمدی نژاد وزیر نبوده.زمان احمدی نژاد تحریم های نفتی به مراتب سنگین تر و با پشتوانه سازمان ملل بود لکن وزیرنفت دولت دهم(رستم قاسمی) توانست بیشترین فروش نفت در کل ادوار پس از انقلاب ان هم با قیمت 120دلار را برای ایران به ارمغان اورد.بطوری که با فروش نفت بودجه دولت برای اولین بار در کل تاریخ انقلاب انچنان زیاد شد که دولت تصمیم به دادن 40دلار(یعنی همان 40هزار تومان سال88که دلار1000تومان بود)به تمام مردم کرد به عنوان کمک هزینه ی ملت. لکن دوباره دولت اصلاحطلب زنگنه را اورد که بجای دور زدن تحریم ها شروع به لودادن راه های دور زدن تحریم ها در دولت احمدی نژاد کرد که حالا منجر به وضعیت کنونی شده. پیداشدن کارتخوان و حساب زنگنه هم نشان از پولشویی این مردک بود.

  • برزو
    0

    وزیر همیشه نفت هیچ وقت هیچ غلطی نکرد چرا بیخود از اودفاع میکنید

    نظرات شما -
    • Poj
      0

      البته جناب زنگنه فقط در زمان احمدی نژاد وزیر نفت نبود که در همان برهه زمانی وزارت نفت بهترین عملکرد را در فروش نفت و دور زدن تحریم ها داشت بطوری که توانست فروش نفت را به قیمت120دلار حفظ کند. این نشان دهنده عدم کارایی زنگنه است.

  • جواد
    0

    مشکل وزارت نفت این است که دردست افرادی قراردارد که به هیچ چیز جزء منافع خود فکر نمی کنند زنگنه ودارودسته اش مثل خوره به جان بیت المال افتاده اند اگرهمین امروز وزارت نفت را از دست این گرگهای بی صفت بگیرند ازفردا خیلی بهتر است اگر زنگنه را یک قاضی عادل که ازهیچ کس سفارش نپذیرد وباپول نشود وی راخرید محاکمه کند هزاران هزار میلیارد دلار ازاو وباندش یعنی دارودسته رفسنجانی اختلاس رو خواهد شد چون زنگنه تک خوری نمی کند پشتش به دارودسته رفسنجانی گرم است وبا آنها چپاول می کند البته هیچ وقت این اتفاق را نمی گذارند که بیفتد وزنگنه محاکمه شود

    نظرات شما -
    • Poj
      0

      تنها زمانی که ایران فوق العاده در وزارت نفت عمل کرد و توانست با وجود تحریم های بیشمار فروش نفت را با قیمت 120دلاری حفظ کرد در زمان دولت احمدی نژاد بوده. وجالب اینجاست که جناب اقای زنگنه تقریبا در همه ی سنوات و دولت ها وزیر نفت بوده جز زمان اقای احمدی نژاد. این نشان دهنده ی عدم کارایی زنگنه است.

  • عباس
    0

    دادستان کل کشور اصل این ماجرا رو تایید کردن که این قضیه اتفاق افتاده. چرا دروغ می نویسید

  • فرزاد صوفی
    0

    بیژن زنگنه مردی درستکار و بی ادعا و متخصص در کار خود است لطفا برای توجیه کار های نابجا و فساد مالی خود از بیت المال نامبرده را وارد حاشیه نکنید. ایران به افرادی مثل زنگنه ها و هاشمی ها(وزیر بهداشت)نیاز دارد.

  • مردم
    0

    تمام این کارها دعوای سیاسی است حتما زنگنه سهم نمایندگان را نداده یا کم داده اقایان نماینده ها ترا خدا بس کنید بزارید دولت کارش را بکند بهتر از زنگنه هم اگر سراغ دارید بسم الله

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها