رونمایی از یک بدهکار 3000 میلیاردی / سهامدار بانکی که به خودش وام 1400میلیاردی داد

محمد صدر هاشمی ۳۰۰۰میلیارد تومان بدهی بانکی دارد. او از بانک خودش(اقتصاد نوین) ۱۴۰۰میلیارد تومان وام گرفته و ۱۳۶میلیون یورو بدهی معوق دارد!

رونمایی از یک بدهکار 3000 میلیاردی / سهامدار بانکی که به خودش وام 1400میلیاردی داد

هنوز یک سال از اعدام باقری درمنی بدهکار بانکی، شش ماه از دستگیری قربانعلی فرخ زادرین، خریدار ماشین‌سازی تبریز و متهم دریافت یک میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی، چند هفته از برگزاری دادگاه هدایتی، چند روز از برگزاری جلسات دادگاه متهمان بانک سرمایه نگذشته که بازهم پای یک پرونده بانکی به محافل خبری باز شده است. بر این اساس سهامدار اصلی یکی از بانک‌های خصوصی کشور با استفاده از انواع ابزارهای خود، اقدام به پرداخت وام به خودش کرده است.

سهامدار اصلی بانکی که به خودش 1400 میلیارد تومان وام داد
بر اساس اطلاعاتی که سازندگی از منابع آگاه و همچنین بررسی اطلاعات مالی یک بانک خصوصی به دست آورده، سهامدار اصلی این بانک خصوصی ۳ هزار میلیارد تومان به نظام بانکی بدهی دارد. مجموعه شرکت‌های او همچنین ۱۳۶ میلیون یورو بدهی به نظام بانکی کشور دارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد طی ماه‌های گذشته چند مجموعه شبه‌دولتی تلاش کرده‌اند تا با خرید بخشی از سهام این بانک مانع از بروز بحران گسترده در سطح نظام مالی کشور شوند ولی بررسی صورت‌های مالی این بانک خصوصی تایید می‌کند سهامدار اصلی این بانک، هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از مجموعه خودش وام گرفته است. سهامدار اصلی این بانک بیش از ۶۰ شرکت در اختیار دارد. همچنین او موفق شده تعداد قابل توجهی شرکت اقماری با حضور کارمندان خود راه‌اندازی کند. اوج‌گیری مجموعه‌های وابسته به او مربوط به سال ۶۴ می‌شود. در ابتدای دهه ۶۰ مجموعه‌های تحت هدایت او دچار بحران مالی شده بودند. پیش از این مجموعه او در یکی از پروژه‌های مهم «خلع ید» شده بود ولی مدتی بعد از طریق حضور در بازار سرمایه همچنین تجارت با پاکستان به وضعیت خود سامان داد.

در میانه دهه هشتاد مجموعه ساختمانی او در آمریکای جنوبی وارد پروژه‌های ساختمانی شد. در این دوره زمانی سایت‌های خبری داخلی از ارتباط ویژه‌ای اطلاع دادند که میان این مجموعه و دولت وقت رقم خورده بود. سایت‌های زرد خبری از او به عنوان یکی از هشت ثروتمند ایران یاد می‌کنند. اما بحران‌های اخیر اطراف او زمانی اوج گرفت که صورت‌های مالی بانک مورد بررسی قرار گرفت. این صورت‌ها نشان می‌دهند این مجموعه سال گذشته با زیان هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی مواجه شده است. این بانک تنها در یک ماه بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است. تنها طی یک ماه گذشته ۲۴۴ میلیارد تومان سپرده از این بانک خارج شده است. این بانک در دوره زمانی یک ساله نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان سود به سپرده‌گذاران خود پرداخت کرده بود. در صورت تداوم بحران مالی در این بانک، موجی از تحولات مالی در اقتصاد ایران و بازار سرمایه رقم می‌خورد.

*افشاگری درباره بانک ها از سال ۹۷ به ۹۸
بانک‌ها طی سه سال گذشته منظومه‌ای پیچیده از روابط را ایجاد کرده‌اند. برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از معروف‌ترین بانک‌های خصوصی از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان منابع خود برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ساختمانی استفاده کرده است. سهامدار اصلی این بانک بیش از ۱۰ درصد سهام مالکیتی را به کارمندان دفتری خودش (راننده و...) واگذار کرده است. همزمان یکی دیگر از بانک‌ها بخش مهمی از منابع خود را در پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری کرده که امکان بازگشت مالی برای آنها از دست رفته است. بانک دیگری ادامه حیاتش به یک مجموعه پتروشیمی گره خورده است. وضعیت بانک‌ها طی چند سال اخیر به یکی از بحران‌های بزرگ نظام مالی ایران تبدیل شده است.

بدهکار بانکی یکی از مخالفان جدی رئیس قبلی بانک مرکزی
پرونده بدهکار ۳ هزار میلیارد تومانی سال گذشته نیز در دستور کار بررسی قرار گرفت و وزارت امور اقتصادی و دارایی و رئیس وقت بانک مرکزی مکاتبات برای برخورد با این بدهکار بانکی را آغاز کرده بودند. همزمانی موضوع این پرونده و بحران دلار و همچین فشار برخی طیف‌های سیاسی و بخصوص تعدادی از نمایندگان مجلس موجب شد تا دولت روند پیگیری این پرونده را با تاخیر مواجه سازد. با این حال گفته می‌شود طی هفته‌های گذشته باز هم موضوع برخورد با او مطرح شده است. بدهکار بانکی یکی از مخالفان جدی رئیس قبلی بانک مرکزی به شمار می‌آمد.

افشای رازهای جدید در مورد فعالیت‌های زیرزمینی برخی از سهامداران عمده بانک‌ها
طی چند ماهه اخیر رایزنی‌های بسیاری با بانک مرکزی در مورد پرونده بدهکاران بانکی و بخصوص بدهکار ۳ هزار میلیاردی انجام شده است. بانک مرکزی تاکنون به صورت رسمی در مورد این موضوعات اظهارنظری نکرده است ولی برخی خبرها نشان می‌دهد که پس از بحران ارزی یک سال گذشته، موج اخلال بانک‌ها در نظام اقتصادی کشور، عدم پیگیری دستور رئیس‌جمهور برای برخورد با بانک‌های متخلف، معطلی مصوبه فروش اموال مازاد بانک‌ها و افشای رازهای جدید در مورد فعالیت‌های زیرزمینی برخی از سهامداران عمده بانک‌ها دوره جدیدی از برخورد با این گروه آغاز می‌شود. پیش از این دولت در تلاش بود تا موج ادغام بانک‌ها را آغاز کند. سرنوشت موسسات مالی و اعتباری نشان داده که خطر جدیدی اقتصاد ایران را تهدید می‌کند. برخی تحلیلگران بدبین اقتصادی معتقدند که به زودی آوار بانک‌ها روی سر اقتصاد ایران خراب می‌شود. سه سال قبل در جلسات اتاق بازرگانی به دولت در مورد وضعیت آشفته نظام بانکی هشدارهای جدی داده شده بود.

سرنوشت موسسات مالی و اعتباری زنگ خطری جدید برای اقتصاد ایران
آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد بانک‌ها بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اموال مازاد در اختیار دارند که حداقل ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از این دارایی‌ها در بخش مسکن قرار دارد. «خرید سهام و مشارکت در سرمایه یک یا چند شرکت یا خرید اوراق بهادار داخلی یا خارجی به حساب خود، به میزانی بیش از آنچه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به موجب دستورها یا آیین‌نامه‌های خاص تعیین خواهد کرد.» این بند سوم از ماده ۳۴ قانون پولی و بانکی کشور در سال ۱۳۵۱، یکی از اصلی‌ترین مفرهای قانونی بود که از گریزگاه آن بانک‌ها توانستند به بنگاه‌داری روی آورند. با وجود الزام قانونی، تنها ۱۰ بانک مجموعه دارایی‌های خود را اعلام کرده‌اند.

اطلاعاتی که سه سال قبل منتشر شد تایید می‌کرد بانک ملی با ۵۴ شرکت (مجموع شرکت‌های تحت مدیریت و تحت پوشش)، پاسارگاد با ۴۹ شرکت، سپه با ۳۲ شرکت، بانک شهر با ۲۳ شرکت، بانک مسکن با ۲۰ شرکت، اقتصاد نوین با ۱۹ شرکت، پارسیان با ۱۷ شرکت، ملت با ۱۶ شرکت، تجارت و بانک دی هرکدام با ۱۵ شرکت، ۱۰ بانک دارای بیشترین بنگاه هستند. مسکن و مستغلات، فرآوری معدنی، کارگزاری، بیمه، صرافی، لیزینگ، سیمان و فولاد ازجمله بخش‌های جذاب برای سرمایه‌گذاری بانک‌هاست. از مجموع ۳۲۵ شرکت، ۵۴ شرکت وابسته به بانک‌ها در زمینه ساخت‌وساز و مستغلات و یک شرکت در زمینه مشاوره املاک فعال هستند. مدیران بانک‌ها در مقابل فروش اموال مقاومت می‌کنند. همزمان در بانک‌های خصوصی ترکیبی از هیات مدیره‌ها حاکم شده‌اند که هر کدام به روش‌های مختلف به سهامدار اصلی وابسته‌اند. بررسی‌های سازندگی نشان می‌دهد سهامدار اصلی یکی از بانک‌های خصوصی بیش از ۱۵۰ شرکت اقماری تاسیس کرده است./

منبع: روزنامه سازندگی

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 25
  • حمید رضا
    0

    ناظرین و بازرسین بانکها و موسسات اقتصادی دمتون گرم . دولت الکترونیک دمت گرم. غائبین سیستم دمتون گرم.فاصله زمانی که طرف به خودش وام نجومی داده تا لو رفته را میگوییم: زمان هرز

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      اینارو که دستگیر میکنن اون پولارو تحویل میدن ،چکارش میکنن،میره تو جیب دولت،

    • کاربر ناشناس
      0

      مردم دارن از گرسنگی میمیرن خدا لعنت کنه هرکسیکه این همه فساد و باعث میشه اعدام تنها راه علاج این مشکلاته

    • کاربر ناشناس
      0

      وقتی برای یک کیلو گوشت باید التماس قصاب بکنیم و این دزدها را میبینیم باید بگذرم الله برکالله

  • کاربر ناشناس
    0

    همین پول هاست که معادله زندگی رو برای طبقه ضعیف بهم ریخته میلیونها نفر اعصاب و روان ندارند بیکاری و فحشا و فقر و طلاق بیداد میکند مطمعن باشید برایشان هیچ جزائی نیست پشتشان محکم محکم است

  • کاربر ناشناس
    0

    چه بگم

  • شاهین
    0

    وقتی این همه دونه درشت دست تو خوردن و بردن مال مردم دارن، چجوری میخواید یه کیف قاپ و یه میوه فروش که کم فروشی میکنه یا یه قصاب که سنگدون جای گوشت به مردم میده رو توجیه کنیم که دزدی نکنن؟؟

  • کاربر ناشناس
    0

    عجب مملکتی

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      این موارد مردم را از حکومت جدا و باعث تضعیف شدید اعتماد عموم مردم و یاس و نامیدی در مردم میشود پس کی باید به این موارد رسیدگی شود؟

  • db
    0

    شب و روز نفرین شون می کنیم ، به خدا واگذارشون کردیم

  • محمد داودآبادی
    0

    وای بر این زالوهای بره نما اینها سالها از اعتماد و یاری و حمایت از بخش خصوصی برای نفع بیشتر خیانت کردند ابزارهای قانونی و محدودیتهای مردم رو پیچوندند و فقط نفع بیشتر و شاید برنامه ضربه به نظام اسلامی رو داشتند اینها عمرعاص های اقتصادی و سیاسی هستند لعنت و نفرین بر ایشان و

  • علی
    0

    سلام، شما را به خدا و به تمام مقدساتی که می پرستید و به جان تمام عزیزانتان و به روح تمام امواتتان قسم میدهم که با این مردم صادقانه رفتار کنید و مثلا بیایید بانکی را میدانید ورشکسته است قبل از بروز بحران، اموال و دارایی ها و... آن به اندازه دیون و بدهی هایش بلوکه کنید تا فرار نکنند و بعد به ریش مردم بخندید، آخه وقتی کسی دوزار ده شاهی گذاشته توی بانک و سود میگیره (به خاطر اینکه بنده خدا کاسبی بلد نیست و می‌ترسه که پولش سوخت بشه) وقتی ببینه که بانک‌ها هم اینطوری میشن، نتیجه اش میشه اینکه پولشو از بانک میگیره و میاد به اسامی مختلف ماشین مینویسه که بعد بفروشه، یا اینکه ارز و طلا و سکه خرید و فروش میکنه، یا اینکه مایحتاج ضروری مردم رو احتکار مینکه و گران‌فروشی مینکه و هزاران مصیبت دیگه، پس اینقدر مردم رو توی آمپاس نگذارید

  • کاربر
    0

    گرحکم شود که مست گیرند در شهر هرآنچه هست گیرند نتیجه این اختاپوس درهم تنیده بلایی است که برسر مردم ایران در اقتصاد درآمده

  • ****
    0

    واقعا خدارو خوش نمیآد و معلوم نیست که چقدر به این مملکت دست اندازی میشه اینها هم دشمن مردم مستضعفند و از دشمن بدترند. مملکت ما ایران خیلی ثروت داره و حق مردم عزیز ما نیست در فقر و بدبختی زندگی کنند تورو خدا مسئولین همه جا مواظبت کنید از بیت المال تا دست این دزدان و خائنین کوتاه بشه. باید ریشه همه این افراد و کسانی که از پشت سر حمایتشون میگردند و الان قایم شدند بخاطر حفظ سمتهاشون را خشکاند و از بین برد تا درس عبرت برای بقیه باشد اینها به تنهایی نمیتوانند چنین کاری بکنند حتما حامی داشتند چون یک نفر بدون حامی قوی نمیتواند چنین اختلاسهایی بکند ریشه را پیدا کنید و بخشکانید. از حاج آقای رئیسی هم باید تشکر کرد.

  • علی
    0

    فقط اعدام

  • علی
    0

    با وجود این گونه دشمنان داخلی که دست درازی به بیت المال و جان و مال و ناموس مردم میکنند ، دشمنی آمریکا در حد صفر است.

  • علی
    0

    این همه کمیته های مختلف برای سلامت اداری و مبارزه با فساد و رزومه جمع کردن یک عده در دولت برای چیه؟ کارایی نظام اداری در حد صفر است.

    نظرات شما -
    • بهروز
      0

      اگر قانونی تصویب میشد که بابت هر اختلاس جریمه‌ی سنگینی نیروهای نظارتی بپردازند دیگر شاهد اینهمه اختلاس نبودیم... حکم کسی که ناظره و این اتفاقات رو شاهده اما بخاطر منافع شخصی و یا رشوه دم بالا نمیاره به مراتب سنگین تر از کسی هست که اختلاس میکنه...

  • رضا
    0

    چاقو دسته خودشو هرگز نخواهد برید یعنی دولت خودش فاسده اگه با اولین مجرم بانکی و اختلاس با جدیت برخورد میکردن اینهمه اختلاس و دزدی نبود

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      چه سری است که همه شروع کردن به با لا کشیدن بیت المال .اگه خبریه بگید ما هم یه چند قرونی بجیب بزنیم شاید دزدی حلال شده و ما بی خبریم راستی هرکی دزدی نکرده دستش بالا

  • بهروز
    0

    هر دم از این باغ بَری می‌رسد... مُختلسِ تازه‌تری می‌رسد...

  • کسری
    0

    پس رئیس قوه قضاییه و رییس جمهور کجا بوده

  • عبدالله حسینی
    0

    ساختار فاسد. که افترا وتهمت نیست!!!

  • ولف
    0

    یک میلیارد هم به ما بدن از این همه پول چی میشه تا یه زندگی بی دغدغه داشتع باشیم

  • هاشم
    0

    دولت وبانک مرکزی باید رجوع کنند که اخذ تسهلات ارزی را که میبایست جای خودش مصرف کنه کجا رفته ؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها

      نظرسنجی
      به نظر شما "مهمترین افشاگری سال" کدام افشاگری بود؟