ریاکاری محیط زیستی در عملکرد اجرایی/اعتماد عمومی را از میان نبرید
یک فعال محیط زیست گفت: تناقضات مشهود در گفتار و عملکرد دولت در پایبندی به الزامات و رعایت ملاحظات محیط زیستی، سبب کاهش اعتماد عمومی جامعه و آسیبپذیری سرمایههای اجتماعی در این حوزه شده است.
عضو شبکه تشکلهای تشکلهای محیط زیستی و منابع طبیعی استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان گفت: تناقضات مشهود در گفتار و عملکرد دولت در موضوع پایبندی به الزامات و رعایت ملاحظات محیط زیستی، سبب کاهش اعتماد عمومی جامعه و آسیبپذیری سرمایههای اجتماعی در این حوزه شده است.
هومان خاکپور افزود: بهرغم شعارهای محیط زیستی دولت تدبیر و امید که انتظار میرفت چیدمان توسعه در مناطق مختلف کشور بر بنیاد اصول آمایش سرزمین و فارغ از تمایلات و منافع گروهی و منطقهای طراحی و اجرا شود، متاسفانه شاهد تشدید همان فضای تصمیمگیریهای رانتی منطقهای و گروهی در حوزه آب هستیم تا جائیکه این روزها شاهد از سرگیری تدارک طرحهای مسکوت مانده انتقال آب از سرشاخههای کارون در دیار بختیاری به استانهای فلات مرکزی هستیم.
وی تاکید کرد: پس از آنهمه تلاشها و مقاومتهای تحسینبرانگیز مردم استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان در مخالفت با طرحهای ضدمحیطزیستی انتقال آب، ناباورانه خبر از حضور تدارکاتچیان طرحهای انتقال آب بهشتآباد و سولگان رفسنجان و کوهرنگ ۳ و سبزکوه در گوشهگوشه استان چهارمحال و بختیاری میرسد که حکایت از سرگیری و آغاز بکار مجدد این طرحهای تعطیل شده دارد.
این فعال محیط زیست تصریح کرد: حقیقت تلخ ماجرا این است که تمامی این اتفاقات در دولتی رخ میدهد که عالیترین مقام اجرایی آن یعنی رئیس جمهور محترم، در ابتدا از دولتش به عنوان دولت محیطزیستی نام میبرد و باعث جلب نظر این بخش از جامعه مدنی شده بود. باور ما بر این است که تناقضات نگرانکنندهای بین آن شعارها و چنین عملکردی از دولت وجود دارد که به شدت بر این بخش از سرمایههای اجتماعی خسارت وارد میکند.
خاکپور ادامه داد: بنابر همین تناقضات شعاری و رفتاری دولت، پیشنهاد ما نشان دادن اعتراضمان از طریق خودداری و عدم حضور تشکلها و فعالان اجتماعی دو استان در «گردهمایی بزرگ فعالان مشارکت اجتماعی کشور» که در تاریخ ۱۰ بهمن ۹۷ و با حضور رئیسجمهور برگزار میشود، خواهد بود.
وی در پایان گفت: امیدواریم قبل از آنکه همه فرصتها از دست برود، مقامات دولت تدبیر و امید قدر این سرمایههای اجتماعی را سزاوارانه درک کرده و شاهد بازگشت اعتماد مردم و مشارکت داوطلبانه و مسئولانه آنان در آبادی این سرزمین باشیم.
منبع: مهر
1981