برخی نهال های مقابله با بیابان در خوزستان رشد لازم را نکرده اند

استاندار خوزستان گفت: برخی نهال های کاشته شده برای مقابله با بیابان در خوزستان به علت کم آبی رشد لازم را نکرده‌اند.

برخی نهال های مقابله با بیابان در خوزستان رشد لازم را نکرده اند

غلامرضا شریعتی ظهر جمعه در حاشیه بازدید از عملیات مقابله با کانون های ریزگرد جنوب شرق اهواز اظهار کرد: خوشبختانه وضعیت نهال کاری های گذشته نسبتاً مناسب است؛ در برخی بخش ها وضعیت بسیار خوب بود و در برخی مناطق دیگر هم شرایط مطلوب نبود البته اکثر بخش‌ها سبز بود ولی در برخی مناطق به علت خشکسالی و کمبود آبیاری، نهال فقط خود را حفظ کرده بود و به میزان لازم رشد نکرده بود.

استاندار خوزستان افزود: در برخی از مناطق هم نهال ها خشک شده بود که باید واکاوی (کشت مجدد) شود و آن بخش هایی که سبز است اما از شرایط مطلوبی برخوردار نیست باید آبیاری انجام شود که دستورات لازم داده شد.

شریعتی بیان کرد: امیدواریم با برنامه زمانبندی شده و کار مطالعاتی گسترده ای که توسط مرکز تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و با همکاری دانشگاه‌ شهید چمران و سایر دانشگاه های کشور انجام شده است، بتوانیم بر این مشکل فائق شویم و آن را کنترل و مدیریت کنیم.

استاندار خوزستان تصریح کرد: امسال هم طبق کار مطالعاتی برنامه داریم برای کنترل ۸۹ هزار هکتار کانون های ریزگرد در جنوب شرق اهواز که یکی از فعال ترین کانون هاست اقدام کنیم و در همین راستا کانالی حفر شده و به سمت تالاب شریفیه به خوبی پیش رفته است و کانال های فرعی برای آبیاری پهنه ها در حال اجرا است و اکثر آنها تا هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

استاندار خوزستان ادامه داد: امیدواریم تا پائیز آینده آب به تالاب شریفیه برسد. تالاب منصوره در سال گذشته آبرسانی شد و به خوبی جواب داد. همچنین حقابه هورالعظیم و اعتبار طرح های مقابله با ریزگرد در امسال اختصاص داده شده است.

استاندار خوزستان در خصوص اقداماتی که تاکنون در کانون های فوق بحرانی جنوب شرق اهواز انجام شده تصریح کرد: در این کانون ها تا کنون ۲۰ هزار هکتار نهالکاری شده است، ۱۲ هزار هکتار مدیریت چرا انجام دادیم تا پوشش گیاهی برگردد و هفت هزار هکتار را آب اندازی کردیم که جمعاً ۳۹ هزار هکتار می شود؛ همچنین یک هزار و ۵۰۰ هکتار هم مالچ پاشی و نهالکاری شد که سرجمع حدود بیش از ۴۰ هزار هکتار از کانون های فوق بحرانی ریزگرد تحت پوشش عملیات مقابله با ریزگردها قرار گرفت.

شریعتی اضافه کرد: پنج هزار هکتار هم در سال‌های گذشته انجام شده بود اما در قسمت های مختلف و به صورت پراکنده بود ولی امسال انتظار داریم آب اندازی در کانون های ریزگرد به ۱۶ هزار هکتار برسد و نهال کاری هم افزایش یابد و امیدواریم ظرف امسال تا سال آینده بتوانیم ۸۹ هزار هکتار کانون های جنوب شرق اهواز را مدیریت کنیم و سپس سایر کانون ها را تحت پوشش عملیات مقابله با ریزگرد قرار دهیم.

استاندار خوزستان در خصوص همراهی اهالی ساکن در مناطق تحت عملیات اجرایی مقابله با ریزگردها توضیح داد: همراهی اهالی بومی این مناطق خوشبختانه خوب بوده است و ما در بسیاری موارد کارهای مختلف از قبیل کشت، آبیاری و نگهداری را به آنها تحویل دادیم و اهالی هم خوشبختانه خوب مدیریت کردند و کارشان نتیجه داشته است.

وی افزود: در مواردی هم که تحویل بسیج دادیم نیز همین‌طور نتایج خوب بوده است و همچنین برخی از پیمانکاران نیز عملکردشان به همین منوال رضایت بخش بوده است.

منبع: مهر

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها