دانستنی‌های جالب و سرگرم‌کننده درباره همه چیز! (قسمت دوم)

در این مطلب با حقایق جالبی درباره تقریبا همه چیز آشنا می‌شوید که احتمالا نمی‌دانستید و شاید باور هم نکنید.

دانستنی‌های جالب و سرگرم‌کننده درباره همه چیز! (قسمت دوم)

تئودور روزولت یک کفتار خانگی داشت

نام این کفتار «بیل» و هدیه‌ای از امپراتور اتیوپی بود. روزولت حیوانات خانگی زیادی داشت، از جمله یک خروس یک پا، یک گورکن، یک اسب کوتوله و یک خرس



طول زبان زرافه‌ها به ۵۰ سانتیمتر می‌رسد

رنگ آبی تیره مایل به سیاه زبان آن‌ها احتمالا برای پیشگیری از آفتاب سوختگی است.


اروپایی‌ها اوایل می‌ترسیدند گوجه فرنگی بخورند

محققان معتقدند که هرنان کورتس در سال ۱۵۱۹ دانه‌های این گیاه را با هدف میوه‌های تزئینی به اروپا آورد. اشراف‌زادگان در دهه ۱۷۰۰ خوردن گوجه فرنگی را آغاز کردند، اما فکر می‌کردند این میوه سمی است، چون افراد زیادی بعد از خوردن آن مُردند. اما علت واقعی مرگ و میر ظروف قلعی آن‎‌ها بود. از آنجا که گوجه فرنگی اسیدیته بالایی دارد، وقتی روی این ظروف قرار می‌گرفت، سرب را از ظرف بیرون می‌کشید و باعث مسمویت با سرب می‌شد.


انسان‌ها تنها موجوداتی نیستند که خواب می‌بینند

تحقیقات نشان می‌دهد که موش‌ها خواب غذا خوردن یا دویدن در هزارتو را می‌بینند. بیشتر پستانداران وارد خواب رم (rem) می‌شوند، چرخه‌ای که خواب دیدن اتفاق می‌افتد، بنابراین دانشمندان فکر می‌کند احتمال دارد همه آن‌ها خواب ببینند.


مخترع دستگاه مایکرویو تنها ۲ دلار بابت این کشف دریافت کرد

پرسی اسپنسر به عنوان محقق در یک شرکت آمریکایی کار می‌کرد که متوجه شد دستگاه رادار با استفاده از امواج الکترومغناطیس شکلات را در جیبش ذوب کرده است. او تصمیم گرفت یک جعبه فلزی بسازد که با استفاده از امواج الکترومغناطیسی غذا را گرم کند، اما شرکت این اختراع را ثبت کرد. اسپنسر دو دلار پاداش گرفت، اما هیچ حق امتیازی دریافت نکرد.


خطا‌های پزشکی عامل اصلی مرگ و میر هستند

طبق تحقیقات تیم جان هاپکینز، تنها در ایالات متحده هر سال ۲۵۰ هزار مرگ بر اثر خطا‌های پزشکی رخ می‌دهد. این موضوع خطا‌های پزشکی را عامل سوم مرگ و میر در این کشور کرده است.


استخوان گردن تنبل‌ها از زرافه‌ها بیشتر است

گردن زرافه‌ها و بیشتر پستانداران هفت مهره دارد، اما گردن تنبل‌ها ده مهره دارد.


زنبور‌ها می‌توانند بالاتر از کوه اورست پرواز کنند

زنبور‌ها می‌توانند بیش از ۹۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا پرواز کنند، یعنی ارتفاعی بالاتر از کوه اورست که بلندترین کوه جهان است.


مصریان باستان برای تسکین دندان درد از موش مرده استفاده می‌کردند

مردم مصر باستان هنگام دندان درد، موش مرده را در دهانشان می‌گذاشتند.

در گذشته رنگ را در مثانه خوک نگه می‌داشتند

هنرمندان قرن نوزدهم رنگ‌های خود را در مثانه خوک نگه می‌داشتند. آن را با یک نخ محکم می‌بستند و سپس سوراخی برای خارج کردن رنگ ایجاد می‌کردند. نقاش آمریکایی جان جی. رند مخترع تیوب‌های قلعی رنگ با درِ پیچی را در قرن نوزدهم اختراع کرد.


انسان‌ها در المپیک بیشتر از اسب‌ها پریده اند

رکورد جهانی المپیک برای طولانی‌ترین پرش طول انسان بیشتر از رکورد طولانی‌ترین پرش طول اسب بوده است. مایک پاول در سال ۱۹۹۱ توانست ۸.۹۵ متر بپرد، اما اسب «extra dry» در سال ۱۹۰۰ با ۶.۱۰ سانتیمتر رکورد بیشترین پرش طول اسب را کسب کرد.


مدفوع کبوتر جزء دارایی‌های بریتانیاست

در قرن هجدهم، از مدفوع کبوتر برای ساخت باروت استفاده می‌شد، بنابراین شاه جورج اول فضولات کبوتر را دارایی‌ سلطنتی بریتانیا معرفی کرد.


در چشم‌های یک مومیایی مصری پیاز پیدا شد

هنگام مومیایی کردن فرعون رامسس چهارم مصر باستان، به جای چشم‌هایش پیاز‌های کوچک قرار دادند. حلقه‌ها و لایه‌های پیاز مورد پرستش بودند، چون مردم فکر می‌کردند آن‌ها نشان دهنده زندگی ابدی هستند. به همین دلیل به جای چشم‌های مومیایی پیاز گذاشته بودند تا فرعون زندگی ابدی داشته باشد.


بتهوون هیچوقت ضرب و تقسیم را یاد نگرفت

لودویگ ون بتهوون یکی از بهترین آهنگسازان تاریخ موسیقی است. این پیانیست مشهور به مدرسه لاتین tirocinium رفت و در آنجا ریاضی را یاد گرفت. اما هیچوقت ضرب و تقسیم را یاد نگرفت. حتی یک بار که نیاز داشت ۶۲ را در ۵۰ ضرب کند، ۶۲ را ۵۰ بار زیر هم نوشت و آن‌ها را با هم جمع کرد.


سیناپس‌های مغز شما هنگام خواب کوچک می‌شوند
طبق تحقیقاتی که مرکز خواب و آگاهی دانشگاه ویسکانسین-مدیسون در سال ۲۰۰۳ روی موش‌ها انجام داد تا ببیند هنگام خواب چه اتفاقی برای مغز می‌افتد، مشخص شد که اندازه سیناپس‌های مغز بعد از چند ساعت خواب ۱۸% کاهش می‌یابد.


گرازهای وحشی غذای خود را می‌شویند

به گزارش نشنال جئوگرافیک، نگهبانان باغ وحش بازل در سوئیس، گرازهای وحشی جوان و بالغ را دیدند که سیب‌های خاکی را برمی‌داشتند و قبل از خوردن در نهر نزدیک محل زندگیشان می‌شستند. اگرچه برخی چیز‌ها مثل چغندر قند را بدون شستن می‌خورند، اما حتی مرغ مرده را هم قبل از جویدن می‌شستند. اکولوژیست‌ها این رفتار آن‌ها را «رفتار لاکچری» می‌دانند.


داوران بیسبال روی صندلی راک می‌نشستند

انسان‌ از اواسط قرن نوزدهم بیسبال بازی می‌کند. در بازی‌های اولیه، داوران روی صندلی‌های راک بازی را داوری می‌کردند که ۶ متر خارج از زمین بازی قرار داشت. در سال ۱۸۷۸، لیگ ملی اعلام کرد که تیم‌های خانگی باید ۵ دلار برای حق داوری هر بازی بپردازند.


اولین پرواز مسافری تجاری تنها ۲۳ دقیقه طول کشید

شاید امروز پرواز ۲۳ دقیقه‌ای هدر کردن پول به نظر برسد، اما در سال ۱۹۱۴ آبراهام فیل ۴۰۰ دلار بابت یک هواپیماسواری ۲۳ دقیقه ای پرداخت کرد، که معادل ۸۵۰۰ دلار امروز است. او بین شهرهای سنت پترزبوگ و تامپا در ایالت فلوریدا پرواز کرد و تنها مسافر هواپیما علاوه بر خلبان بود.


اولین رمان جهان نصفه رها شد

داستان گِنجی اثر موراساکی شیکیبو در قرن یازدهم، اولین رمان جهان است. بعد از خواندن ۵۴ فصل، خواننده ناگهان وسط جمله متوقف می‌شود. برخی معتقدند که این اثر کامل است، اما برخی می‌گویند چند صفحه از این داستان کم است.


زنی به خاطر اینکه ترافل‌های رنگی روی بستنی اش کم بود، با پلیس تماس گرفت

پلیس وست میدلندز در انگلستان صدای زنی را منتشر کرد که چون ترافل‌های کمی روی بستنی اش بود؛ با پلیس تماس گرفته بود، و بیشتر از این ناراحت بود که بستنی فروش نمی‌خواست پولش را پس دهد.


لاکپشت‌های رودخانه‌ای آمریکای جنوبی در تخم هایشان حرف می‌زنند

لاکپشت‌ها تار‌های صوتی ندارند و گوششان داخلی است، بنابراین دانشمندان معتقد بودند که لاکپشت‌ها ناشنوا هستند و نمی‌توانند از طریق صدا ارتباط برقرار کنند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که لاکپشت‌ها با فرکانس بسیار پایینی ارتباط برقرار می‌کنند که فقط از طریق هیدروفون (یک میکروفن زیر آبی) قابل شنیدن است. حتی این صدا‌ها قبل از اینکه لاکپشت‌ها از تخم دربیایند هم شنیده می‌شود. محققان گمان می‌کنند که این به تخم‌ها کمک می‌کنند همزمان بیرون بیایند.


پنی سیلین در گذشته «آب کپک» نامیده می‌شد

الکساندر فلمینگ یکی از دانشمندانی بود که به طور اتفاقی کشف بزرگی کرد. این باکتری شناس در سال ۱۹۲۸ یک ظرف آزمایشگاهی را در آزمایشگاه رها کرد و به تعطیلات رفت. وقتی برگشت متوجه شد که مقداری مایع در اطراف کپک باکتری‌های ظرف را کشته اند. این اولین آنتی بیوتیک جهان شد. اما قبل از نام گذاری پنی سیلین «آب کپک» نامیده می‌شد.


اولین کالسکه کودک را بز می‌کشید

اولین کالسکه‌های کودک را بز، اسب‌های مینیاتوری یا سگ می‌کشیدند نه والدین کودک. اولین کالسکه را ویلیام کنت، معمار منظر، برای دوک سوم دوونشایر در سال ۱۷۳۳ اختراع کرد.


موی نیل آرمسترانگ در سال ۲۰۰۴، به قیمت ۳۰۰۰ دلار فروخته شد

خریدار خوش شانس، جان رزنیکوف، رکورد جهانی گینس را برای بزرگترین کلکسیون موی اشخاص مشهور تاریخ دارد. اما مارکس سیزمور، آرایشگری که موی آرمسترانگ را کوتاه کرد، از سوی وکلای آرمسترانگ تهدید شد که به خاطر نقض قانون اوهایو مبنی بر حفظ حقوق افراد مشهور از او شکایت می‌کنند. سیزمور گفت که پول نمی‌خواهد و رزنیکوف مو را پس نداد، اما ۳۰۰۰ دلار به خیریه اهدا کرد.


نیکولا تسلا از مروارید متنفر بود

تسلا مهندس برق اروپایی بود که راه را برای موتور‌ها و ژنراتور‌های فعلی باز کرد. به لطف اختراعات او، برق انتقال داده می‌شود و به نیروی مکانیکی تبدیل می‌شود. تسلا از مروارید متنفر بود، به حدی که یک روز منشی خود را که گردنبند مروارید پوشیده بود، به خانه فرستاد.


توپ‌های تنیس ویمبلدون در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد نگهداری می‌شوند

دمای توپ‌های تنیس روی پرش توپ تاثیر می‌گذارد. در دما‌های گرمتر، مولکول‌های گاز داخل توپ منبسط می‌شوند و باعث می‌شود توپ بالاتر برود. مولکول‌های داخل توپ در دمای پایین منقبض شده و باعث می‌شود توپ کمتر بپرد.


پاپ نمی‌تواند اعضای بدنش را اهدا کند

کارت اهدای عضو پاپ بندیکت شانزدهم در سال ۱۹۷۰ صادر شد. اما وقتی در سال ۲۰۰۵ به مقام پاپی رسید، کارت باطل شد. طبق قوانین واتیکان، کل بدن پاپ باید دست نخورده دفن شود، چون بدن او متعلق به کلیسای کاتولیک جهانی است.


بازیکنی که یک دستش قطع بود، گل پیروزی را در اولین جام جهانی به ثمر رساند

هکتور کاسترو در اولین مسابقات جام جهانی در سال ۱۹۳۰، در تیم فوتبال اروگوئه بازی می‌کرد. در بازی آخر بین اوروگوئه و آرژانتین، کاسترو گل پیروزی را در دقیقه آخر زد. امتیاز نهایی ۴-۲ بود که اوروگوئه را به اولین کشور برنده جام جهانی تبدیل کرد.

منبع: برترین ها

1980

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها