شهردار تهران انتخاب شد

اعضای شورای شهر شهردار آینده تهران را از میان دو نامزد نهایی شهرداری تهران( افشانی و مکارم) انتخاب کردند. با رأی اکثریت اعضای شورای شهر تهران

شهردار تهران انتخاب شد

قرار است شورای شهر تهران دومین انتخاب خود برای شهرداری تهران را انجام دهد. اولین شهردار منتخب شورای پنجم تنها ۷ ماه در شهرداری دوام آورد. برخی از اعضا بابت این انتخاب و هزینه هایی که این استعفا بر شهر تحمیل کرد از شهروندان تهرانی عذرخواهی کردند و وعده دادند در انتخاب بعدی مشکلات و چالش های اولین انتخاب را در نظر می گیرند.

پاکدستی و سلامت جسمی و پذیرفته شدن از سوی نهادهای حاکمیتی برخی ویژگی های مورد توجه اعضای شورای شهر بود. اما انتخاب دوم چندان بی حاشیه نبود. پس از پذیرفته شدن استعفای نجفی اعضای شورا روندی مشخص برای انتخاب شهردار تعریف کردند که در مرحله نخست آن هر کدام از اعضا می توانستند ۵ نفر را به عنوان گزینه های شهرداری معرفی کنند که در این مرحله لیست ۲۸ نفره ای تهیه شد که در آن از نام محسن هاشمی، عارف و مهرعلیزاده بود تا محمود حجتی و ۳ معاون شهردار.

در این مرحله تلاش برخی از اعضا برای حذف نام محسن هاشمی درمیان ۷ گزینه نهایی به نام میثاق نامه و حفظ وحدت آغاز می شود و سرانجام این تلاش می شود لیستی ۷ نفره که برخی از گزینه های آن در اندازه شهرداری تهران نبودند.

این لیست ۷ نفره ۲ چهره شناخته شده داشت. محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی که بسیاری معتقد بودندبا آمدن او به شهرداری حاشیه ها نیز به پایان می رسد. اما با وجود آن که پیش از آغاز رقابت ها گفته شده بود مسئولیت معرفی گزینه ها با فرد معرفی کننده است و کسی از رقابت ها کناره گیری نمی کند و نام ها با هماهنگی اعلام شده، حجتی به دلیل مخالفت رییس جمهور از رقابت ها کناره گیری کرد.

قبل از او انصاری لاری به گفته محسن هاشمی به دلیل مسایل شخصی از این رقابت ها انصراف داد و قبل از آغاز رای گیری برای دو گزینه نهایی هم حجت الله میرزایی هم از این رقابت کناره گیری کرد.

از میان گزینه های باقی مانده تنها محمد علی افشانی گزینه اصلی حزب اعتماد ملی با ۳ عضو در شورای شهر بود. برخی از اعضا حسینی مکارم را به دلیل تعامل بالا با اعضای شورای شهر می پسندیدند و برخی پیروز حناچی را به دلیل تسلط موضوعات تهران وشهرسازی مناسب این سمت می دانستند.

اما همان تلاش هایی که مانع رسیدن برخی گزینه ها به لیست ۷ نفره بود به شکل دیگری شکل گرفت و این بار تمام گزینه های یک حزب در شورا حذف شد این بار تک رای یکی از هم حزبی ها هم به کمک گزینه های رقیب آمد و محمد علی افشانی و سمیع الله حسینی مکارم به عنوان دو گزینه نهایی انتخاب شدند.

پس از پایان رای گیری در حرف های درگوشی راهروی شورا، نام افشانی با ۱۵ رای به عنوان شهردار بعدی تهران به گوش می خورد. اما خبرهایی از تلاش شهردار گذشته تهران برای رای آوری معاونش هم شنیده می شد. این که محمد علی نجفی قبل از بستری شدن در جلسه معاونان شهردار شرکت کرده است و اظهار امیدواری کرده مکارم شهردار آینده تهران شود.

او در آخرین مراسمی که بعد از پذیرفتن استعفایش شرکت کرد در میان تمامی مدیران شهری به شوخی گفت از این پس هر کس من مولای اویم، مکارم مولای او است!

البته این شوخی در روزهای بعد به تلاش جدی برای کسب اعتبار برای مکارم بدل شد تا آنجا که او در تخت بیمارستان نامه ای در حمایت از مکارم نوشت.

سوابق سیدمحمدعلی افشانی:

شهردار تهران انتخاب شد

وی متولداستان کهگیلویه و بویراحمد و گزینه حزب اعتماد ملی و استاندار فارس در دولت یازدهم بوده است. وی در حال حاضر معاون عمرانی وزیر کشور است. در سابقه افشانی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز به چشم می‌خورد. افشانی زمانی معاون استانداری استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و سمنان بوده است.

کارشناسان شهری او را یک مدیر پروژه باتجربه و موفق می‌دانند که در حوزه عمرانی عملکرد قابل قبولی داشته، در عرصه سیاست نیز او یک سیاستمدار مقاوم است که می‌تواند در برابر فشارها ایستادگی کند، اما یکی از نقاط ضعف افشانی که ضعف اصلی نیز به شمار می‌آید، وابستگی به پایگاه قومیتی لُرها است.

یکی دیگر از نقاط ضعف افشانی که به آن اشاره می شود کمرنگ بودن وجوه اجتماعی و اقتصادی در مدیریت وی است؛ درحالی‌که در حال حاضر تهران نیاز به یک مدیر اقتصادی مالی قدرتمند دارد؛ مدیری که بتواند آشفتگی‌های شهرسازی را سامان ببخشد و انفعال در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی را اصلاح کند. همچنین یکی از مهمترین نقاط ضعف افشانی این است که او از وزارت کشور به شهرداری می‌آید و همیشه اختلاف دیدگاه میان وزارت کشور و شهرداری وجود داشته است. وزارت کشور علاقه‌مند است تمامی شهرداری‌های کشور را در سیطره خود داشته باشد.

برنامه هایی که از سوی افشانی برای شهرداری تهران ارائه شده برنامه ای دقیق با جزییات و ارائه راهکار است. هرچنددر طول این سال ها تجربه نشان داده این برنامه های نقشی در انتخاب شهردار تهران ندارد.

سوابق سمیع الله حسینی مکارم:

شهردار تهران انتخاب شد

سمیع الله مکارم حسینی سابقه چندانی در حوزه شهرداری و مدیریتی ندارد. در سابقه او تدریس در دانشگاه‌های علوم اقتصادی و دارایی و دانشگاه پیام‌نور را می‌توان دید. وی مدرک کارشناسی خود را در اقتصاد نظری از دانشگاه شهید بهشتی گرفته و همچنین کارشناسی ارشد این رشته را در دانشگاه تهران گذرانده است. از سوابق اجرایی او می‌توان به معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، ریاست شورای پژوهش و تحقیقات پست بانک ایران، رئیس شورای برنامه‌ریزی پست بانک ایران، ستاد هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد. او در حال حاضر سرپرست شهرداری تهران است.

مکارم مدیری نرم و انعطاف‌پذیر است که می‌تواند با نهادهای تأثیرگذار و ذی‌نفع در شهرداری ارتباط خوبی داشته باشد که این هم امتیاز مثبت برای وی محسوب می‌شود و هم امتیاز منفی، زیرا بیم آن می‌رود که با امتیازدهی غیراصولی، منافع شهر و شهروندان به خطر بیفتد.

حسینی مکارم را مدیری عملگرا و سنتی می‌شناسند که با ابزار نوین مدیریتی، فاصله بسیار زیادی دارد و هنوز تحول پیدا نکرده است و کاملاً سنتی و فردی مدیریت کرده و کمتر با روحیه کار جمعی سازگار است. می گویند برنامه های او برای اداره شهر همان برنامه های نجفی است و به همین دلیل برنامه خاصی به شورا ارائه نکرده است.

شهردار پایتخت نیاز به جسارت برای ایجاد نوآوری در مدیریت شهری دارد و باید از یکسو نگاه سنتی به اداره شهر را که طی سال‌های گذشته بر ساختار شهرداری حاکم بوده کنار بگذارد و دربرابر جریان‌های مخالف ایجاد تحول در ساختار شهرداری بایستد باید دید اعضای شورای پنجم در دومین انتخاب خود چه معیارهایی را در نظر می گیرند و کار به سومین انتخاب خواهند رساند یا بازی انتخاب شهردار را تمام می کنند.

امروز شهردار تهران مشخص می شود؟

ظاهرا قرار نیست امروز همه چیز تمام شود! آن گونه که شنیده می‌شود، برنامه‌های جدیدی تدارک دیده شده تا نشست شورای شهر تهران به سرانجام نرسد و شهردار، انتخاب نگردد.

اخبار رسیده حکایت از آن دارد که دو حزب مهم اصلاح‌طلبِ «مشارکت» و «کارگزاران» از آنجایی که هیچ کاندیدایی برای رسیدن به جایگاه شهردار تهران ندارند، با یکدیگر به توافق رسیده‌اند که رای سفید، آن هم ده عدد به گلدان بیاندازند تا فرایند انتخاب شهردار تکرار شده و امکان انتخاب فرد دیگری فراهم شود.

یعنی تلاش برای رای نیاوردن همزمان مسعود افشانی، معاون فعلی وزیر کشور و همچنین حسینی مکارم، سرپرست فعلی شهرداری تهران. تلاشی از نوع کارشکنی و البته همراه با نوعی نوآوری که هرچه باشد، عمل کردن به برنامه‌ی از قبل تعیین و ابلاغ شده نیست. برنامه‌ای که ظاهرا برخی از اعضای شورا خود را مقید به اجرایش نمی‌دانند و ترجیح می‌دهند منویات شخصی خودشان را پیگیری نمایند.

موضوعی که موجب شده برخی افراد نزدیک به شورا، چه اعضای سابق این نهاد و چه افراد سرشناس سیاسی و رسانه‌ای که از نزدیک دستی بر آتش شورا دارند و فعالیت هایش را رصد می‌کنند، نسبت به وقوع آن هشدار داده و با هرگونه تغییری در برنامه‌ی از قبل تعیین شده، به شدت مخالفت کنند. مخالفت‌هایی از جنس مخالفت با نفوذ تفکرات بیرون از شورا در پروسه انتخاب شهردار تهران که می‌بایست امروز پایان بیابد.

انتخابی که اگر امروز به هر دلیل صورت نگیرد، می‌بایست ریشه آن را در زد و بند‌های فراوان شورا و احیانا رای‌های سفیدی دانست که برخی برایش برنامه ریزی کرده‌اند. آرایی که امیدواریم با درج اسم افشانی یا حسینی مکارم به گلدان انداخته شود تا پایتخت بعد از مدت‌ها بلاتکلیفی شهردارش را بشناسد نه اینکه به سیر تسلسلی گرفتار آید که هدف از آن هرچه باشد، انتخاب مدیر ارشد شهری تهران نیست!

با رأی اکثریت اعضای شورای شهر تهران محمدعلی افشانی شهردار پایتخت شد

پس از رای گیری با 19 رأی اعضای شورای شهر، سیدمحمد علی افشانی، شهردار تهران شد.

محمدعلی افشانی در حالی با رأی اکثریت آراء بر روی صندلی بهشت تکیه می زند

افشانی برنامه های خود را در قالب 14فصل با شعار "شهر زیست پذیر، شهروند مشارکت پذیر" به شورای شهر ارائه کرد و امروز توانست با کسب 19 رأی از رقیب خود یعنی سمیع الله حسینی مکارم دیگر گزینه تصدی شهرداری تهران، پیشی بگیرد.

آغاز فعالیت رسمی شهردار جدید تهران پس از ابلاغ حکم وزیر کشور خواهد بود.

35

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها