رفتن زاکانی از شهرداری به دولت صحت ندارد
عضو شورای اسلامی شهر تهران توضیحاتی درباره پروژههای توسعه محلی، برنامهها برای پروژههای بزرگمقیاس، اعتبارات پیشبینیشده برای پروژهها و ماجرای رفتن زاکانی از شهرداری و ... ارائه داد.
انتخابات شورای ششم شهر و روستا ۲۸ خرداد سال گذشته برگزار شد. این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت ۲۱ نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششم در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت.
اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود «علیرضا زاکانی» را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند. پس از یک ماه حکم علیرضا زاکانی توسط وزیر کشور دولت رئیسی ابلاغ شد و ۱۱ شهریور به صورت رسمی کار خود را در شهرداری تهران آغاز کرد.
حدود 9 ماه از فعالیت مدیریت شهری جدی میگذرد و در این مدت شهرداری در حوزه های مختلف از جمله آسیبهای اجتماعی و تامین مسکن به ویژه در مناطق جنوبی و مرکزی تهران ورود یافته است و همواره مدیران شهری میگویند در جهت بهبود وضعیت شهر تهران به ویژه مناطق جنوبی و محروم برنامههای مفصلی دارند و اقداماتی هم در این راستا آغاز شده است.
درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله رضایتمندی و ارتقای کیفیت زندگی در پایتخت، پروژههای توسعه محلی، تعداد پروژه مستمر و غیرمستمر در دستور کار شهرداری تهران، معیار تعریف پروژهها، برنامه ها برای پروژههای بزرگمقیاس، اعتبارات پیشبینیشده برای پروژهها و ماجرای رفتن زاکانی از شهرداری با میثم مظفر، عضو شورای شهر تهران به بحث و گفت وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.
2 رویکرد مهم در بودجه ۱۴۰۱ مدیریت شهری
رضایتمندی و ارتقای کیفیت زندگی در محلات شهر تهران چگونه مد نظر قرار گرفته و برنامه ها در این راستا چگونه است؟
رضایتمندی و ارتقای کیفیت زندگی در محلات شهر تهران 2 رویکرد مهم در بودجه ۱۴۰۱ مدیریت شهری است که بخش مهمی از این رویکرد با تعریف 1759 پروژه توسعه محلی در برنامه و بودجه ۱۴۰۱ شهرداری تهران پیش بینی شده است .
3هزار میلیارد تومان در بودجه امسال شهرداری برای پروژههای توسعه محلی
امسال برای پروژههای توسعه محلی چقدر بودجه اختصاصدادهشده است؟
پروژههای توسعه محلی در مدتزمان کوتاه سبب رضایتمندی و بهبود کیفیت زندگی شهروندان میشود و به همین دلیل سعی کردیم نگاه ویژهای به این موضوع داشته باشیم و حدود 3هزار و 300میلیارد تومان در بودجه امسال شهرداری برای پروژههای توسعه محلی پیشبینیشده است.
پروژههای توسعه محلی براساس چه معیاری به مستمر و غیرمستمر تفکیک شدهاند؟
این تفکیک باتوجهبه مدتزمان اجرای پروژهها انجام شده است. به این معنا که برخی از پروژهها در قالب اقدامات و خدمات ذاتی شهرداری تعیین شدهاند؛ مانند اقدامات اصلاح هندسی و دوربرگردان در حوزه ترافیکی و ... که زمانبر نیستند و با انجام آنها بخش زیادی از مشکلات شهر و شهروندان حل میشود. به این پروژهها مستمر گفته میشود. پروژههایی که یک تا 2سال زمان میبرند هم در گروه غیرمستمر دستهبندی شدهاند. این پروژهها اغلب به حوزه فنی و عمران مربوط میشوند.
هزار و 316 پروژه مستمر و 443 پروژه غیرمستمر برای شهرداری تهران
امسال چه تعداد پروژه مستمر و غیرمستمر در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد؟
حدود هزار و 316 پروژه مستمر و 443 پروژه غیرمستمر برای شهرداری تهران تعریف شده است که برای پروژههای مستمر هزار میلیارد تومان و پروژههای غیرمستمر هم 2هزار و 300میلیارد تومان اختصاص دادهایم.
نیاز محلهها در طرح رصد شناسایی شد
معیار تعریف این پروژهها چه بوده است؟
نیاز محلهها در طرح رصد و با مشارکت مردم، شورایاران، نخبگان و با مشورت شهرداران محلهها شناسایی و بر اساس همین مطالبات پروژهها در بخش مستمر و غیرمستمر تعریف و به شهرداری ابلاغ شده است. همچنین هفته آینده دبیرخانه پایش پروژههای توسعه محلی راهاندازی میشود که از این طریق میتوان بر فرایند پروژهها نظارت کرد. درواقع اهتمام برای اجراییشدن این پروژه یکی از ملاکهای ارزیابی شهرداران مناطق خواهد بود و قصد داریم با این اقدام اجراییشدن پروژهها را تسریع کنیم.
تهران برای توسعه نیاز به پروژههای بزرگمقیاس دارد
برنامهای برای پروژههای بزرگمقیاس دارید؟
بههرحال تهران برای توسعه نیاز به پروژههای بزرگمقیاس دارد و باورمان این است عملیاتی شدن پروژههای توسعه محلی و بزرگمقیاس توأمان میتواند اتفاقات خوبی را در پایتخت رقم بزند؛ بنابراین تکمیل حلقههای بزرگراهی مانند یادگار امام، شهید شوشتری، بروجردی و نجفیرستگار در دستور کار شهرداری تهران قرار دارد و بودجههایی هم برای این پروژهها پیشبینیشده است. علاوهبرآن، توسعه خطوط مترو و افزایش واگنها و بهبود وضعیت اتوبوسرانی هم در قالب پروژههای بزرگمقیاس موردتوجه مدیریت شهری خواهد بود.
پیشنیاز تحقق و اجراییشدن پروژهها
آیا اعتبارات پیشبینیشده برای این پروژهها، تأمین شده است؟
صرفاً تصویب پروژه و بودجه به عهده شورای شهر تهران است و تأمین اعتبارات باید توسط شهرداری تهران صورت گیرد. پیشنیاز تحقق و اجراییشدن پروژهها این است که شهرداری تهران بتواند بودجه امسال (50هزار و 370 میلیارد تومان) را محقق کند.
باگذشت 3 ماه از تصویب و ابلاغ بودجه شهرداری تهران، فرایند تحقق بودجه قابلقبول است؟
گرچه هنوز آمار و مستندات مربوط به تحقق بودجه در 3 ماه اول سال را دریافت نکردهایم، اما شخصاً معتقدم شهرداری در این مورد باید سرعت و جدیت بیشتری داشته باشد؛ چرا که به نظر میرسد شهرداری از آنچه در تحقق بودجه پیشبینیشده بود، عقب است و باید تدابیری بیندیشد تا نظام درآمدی دچار مشکل نشود.
رفتن شهردار تهران به دولت صحت ندارد
درباره ماجرای رفتن علیرضا زاکانی شهردار تهران به دولت و حواشی این موضوع در فضای مجازی چگونه است؟
این موضوع در حد گمانه زنی سیاسی در شبکههای اجتماعی است و هیچ منشأ و منبع موثقی ندارد. البته آقای رئیسی در ابتدای دولت به آقای زاکانی برای حضور در دولت پیشنهادهایی داده بودند اما آقای زاکانی برای شهرداری تهران کاندیدا و با رای اعتماد شورا انتخاب شدند. نمایندگان مردم در شورای شهر بر همین مبنا موافق تغییر در سطوح ارشد مدیریت شهر نیستند و مجموعه شهرداری و شورای شهر خود را بخشی از جبهه بزرگ خدمترسانی به مردم و در کنار دولت خدمتگزار میدانند.
زاکانی به درد مدیرعاملی آرامستان بهشت زهرای تهران می خورد! شهرداری تهران برای او بزرگ و زیاد است!
وسط جمع بی سوادان فارغ ااتحصیل از اکابرخانه امام صادق در دولت جای دکتر سهمیه ای با سه ترم مشروطی کم هست!
اول تکذیب می کنند ،بعدا تایید ....دروغ گویی را که زبانش را نمی برند
بدبختانه مملکت برای عده ای فرصت طلب کلاس کارآموزی شده است.زاکانی با سهمیه رزمندگان و با هزار بدبختی و ناتوانی در پاس کردن واحدهای دانشگاه یک مدرک پزشکی گرفته است.بفکر رفع مشکلات مردم که نیستند