روحانی: وعده های امروز یادآور دولتی است که دیدیم مردم چه مشکلاتی داشتند

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‎جمهوری گفت:وعده های امروز یادآور دولتی است که دیدیم مردم چه مشکلاتی داشتند. دیدیم در بیمارستانها بر مردم چه میگذشت و تورم چگونه بود.

روحانی: وعده های امروز یادآور دولتی است که دیدیم مردم چه مشکلاتی داشتند

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرفوری حسن روحانی نامزد دوازدهیمن دوره انتخابات ریاست‎جمهوری به عنوان ششمین نفر در مناظره انتخاباتی پشت تریبون رفت.

روحانی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه وجه تمایز سبک زندگی ایرانی اسلامی با زندگی غربی چیست؟ جنابعالی چه برنامه‌ای برای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و تحکیم خانواده و ارتقای فرهنگ عمومی جامعه دارید اظهارکرد:مسأله فرهنگ و سبک زندگی جامعه یک مسأله بنیادین است و در این زمینه تلاش‌های بسیار خوبی شده و ما امروز شاهد آن هستیم که مردم احساس آزادی بیشتری می‌کنند.

وی افزود: این جلسه، جلسه فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی است، باید بدانیم که چگونه می‌خواهیم با مردم رفتار کنیم، آیا می‌خواهیم مردم را در همه زمینه‌ها توانمندتر کنیم یا اینکه می‌خواهیم در زندگی مردم بیشتر مداخله کنیم؟

روحانی تاکید کرد:این چیزی است که امروز پیش‌روی مردم است. باید انتخاب کنند دولتی که اتکایش به مردم است و دولتی که همه چیز را از طریق کمک مردم می‌خواهد حل کند و دولتی که از طریق مداخله و انحصار می‌خواهد در جامعه مسائل را حل و فصل کند.

وی خاطرنشالن کرد: آمار و ارقامی که این روزها داده می‌شود برای مردم ما بسیار جالب است، مجدداً یادآور آن روزهایی است که افرادی به مردم وعده و وعید می‌دادند و دیدیم پایان آن دولت‌ها که مردم به چه روزگاری افتادند. این وضع تورم چگونه شد، دیدیم که وضع بهداشت و درمان چگونه شد و هنگامی که مردم به بیمارستان می‌رفتند حتی ملافه و دمپایی هم باید از بیرون خریداری می‌کردند.

***هاشمی‌طبا در پاسخ به اظهارات روحانی اظهارکرد:فکر می‌کنم سبک زندگی ما از همین تریبون‌ها شکل می‌گیرد، سبک زندگی عالمانه و صادقانه یا سبک زندگی پر حرارت مصنوعی و بدون واقع‌بینی و بنا کردن یک امارت بر روی آب.ما سنت‌ها را بعضی وقت‌ها با اسلام گره زدیم.
اینکه فقط بگوییم سبک زندگی اسلامی، این کفایت نمی‌کند.

وی افزود: صداقت و همه درست‌ها را گفتن باعث ایجاد سبک زندگی مناسب در جامعه می‌شود.ما یک قراردادی در کشور به نام کرسنت داشتیم که به خاطر آن ۱۴.۵ میلیارد دلار جریمه شدیم. کرسنت بد، اما ما به خاطر عدم اجرایش در دولت نهم جریمه شدیم.

***جهانگیری در پاسخ به اظهارات روحانی تاکید کرد:سبک زندگی اقتصادی از نقاط بسیار مهمی است که مقام معظم رهبری هم مطرح کردند و در دستور ارگان‌ها قرار گرفته است.مصرف آب در کشور ما از کشورهای پرمصرف است.ما در کشوری هستیم که از نظر زندگی، تنوع قومی در ایران وجود دارد.

وی تصریح کرد: باید بپذیریم تنوع قومی در ایران تهدید و یک فرصت است.فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف کشور ما را رنگارنگ کرده است.در ایران هیچ قومی از قوم دیگری ایرانی‌تر نیست.باید کاری کنیم که هر قومی زبان خود را بیاموزد و آن را زنده نگه دارد که ما در بخش‌هایی این کار را کردیم.

***رئیسی در نقد اظهارات روحانی خاطرنشان کرد:مصرف منابع حداکثری، تولید سودآور و گسست‌های اجتماعی به ویژه در خانواده از ویژگی‌های زندگی غربی است.در زندگی اسلامی آنچه هست عمران و آبادانی، مصرف بهینه منابع، وحدت و انسجام، ایثار، فداکاری و گذشت و به دیگران توجه داشتن است.

وی تاکید کرد:روزنامه‌هایی که آقای جهانگیری می‌فرمایند اصلاح‌طلب هستند، چقدر از اساتید دانشگاه و ... عملکرد این دولت را نقد کردند؟آیا وعده‌هایی که دولت داد عمل شد یا نه؟ من کرمانشاه و کردستان رفتم. مردم اشک می‌ریختند.برنامه جامع دولت کار و کرامت داریم، محرمانگی در دولت ما نخواهد بود.

***قالیباف در نقد سخنان روحانی تصریح کرد:فرهنگ حتماً دستوری نیست، باید به مردم اعتماد کرد و فرهنگ را به دست خود مردم سپرد و اولین تکریم اهالی فرهنگ واگذاری امور فرهنگ به خودشان است.اگر از یکی از هنرمندان موسیقی بطور ابزاری نام می‌بریم خب این خوب نیست. بگوییم برای موسیقی چه کردیم؟

وی تاکیدکرد:ما خانه موسیقی را در شهر تهران ترتیب دادیم و به همه مجموعه ده‌ها میلیارد کمک شد، و همینطور اقتصاد سینما در شهر تهران.چندین هزار صندلی سینما، خانه هنرمندان، خانه سینما و خانه تئاتر و خانه موسیقی؛ ما ۱۲ سال توفیق خدمت به آنها را داریم.شعار ندهیم بگوییم ما برایمان مهم است ولی برای آنها کاری نکنیم.

قالیباف خاطرنشان کرد: چرا مردم را از جنگ می‌ترسانیم؟ اگر کسی قدر صلح را بداند، بنده و امثال بنده‌ایم، که در جنگ بودیم و عزیزان و برادر خودمان را از دست دادیم. ما قدر صلح را می‌دانیم.این را هم می‌دانیم که اگر قدرت نداشته باشیم عزتمان را زیر پا می‌گذارند.مردم را از جنگ نترسانید و این زیبنده ملت ایران در طول تاریخ نیست.اگر وعده‌ای جناب‌عالی دادید و نتوانستید عمل کنید، به دیگران ربط ندهید.

***میرسلیم در نقد سخنان روحانی گفت:آقای روحانی در دوران شما شاهد رشد دنیاطلبی، رشد حقوق‌های نجومی و شاهد مفاسد سرسام‌آور هستیم.شما می‌بینید که کاخ‌ها ساخته می‌شود و در زباله‌دان‌های آنها عده‌ای دنبال غذا می‌گردند، این است سبک زندگی شما؟در دوران شما طلاق رشد پیدا کرده و ازدواج کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد:آیا سبک زندگی اسلامی-ایرانی اصالت را به اشتغال نمی‌دهد؟ به کار نمی‌دهد؟در دوران شما رکود سراسر کشور را فرا گرفته است.در دوران شما دروغگویی، عدم صداقت و عدم پاسخگویی در دولت رشد کرده است.

روحانی در بخش پایانی صحبت‌های خود تاکیدکرد:یک نکته را اشاره کنم راجع به کرسنت که گفتند ۱۴ میلیارد که همچین چیزی نیست. کرسنت در داوری است و هنوز به اتمام نرسیده. رقم‌ها هم این رقم‌هایی نیست که در شایعه‌هاگفته می‌شود.

وی افزود:مسئله مهم این است که ما می‌خواهیم چه کار کنیم امروز؟ می‌خواهیم برگردیم به قبل از سال ۹۲ یا راهی که ملت ایران با همه زحمت و تلاش خود در این سه سال انجام داده ادامه داده و به اتمام برسانیم. ما الان وسط راه هستیم.برنامه ۵ ساله نوشته شده، رفته در مجلس بحث شده و تصویب شده و اگر خوب تلاش کنیم می‌توانیم در ۵ سال آینده رشد ۸ درصدی داشته باشیم که خواسته مقام معظم رهبری نیز بوده است.

روحانی خاطرنشان کرد:آیا کسانی که رشد ۲۶ درصدی به مردم وعده می‌دهند شدنی است یا یک وعده تو خالی است؟ کجای دنیا توانسته ۲۶ درصد رشد اقتصادی داشته باشد که ما داشته باشیم؟ واقعیت‌ها را به مردم بگوییم.

وی تاکید کرد:موسیقی و هنر، ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی که سال‌ها تعطیل کرده بودند را چه کسی احیا کرد؟ سینماها و اهل هنر را کدام دولت بود که امیدوار کرد؟این راه امید را باید ادامه دهیم و نباید بگذاریم بذر یأس پاشیده شود.وعده دادیم در کنار اجرای برجام هم سرمایه خارجی می‌آوریم، هم مدیریت لازم در فناوری کسب می‌کنیم.نمونه‌اش یک اتومبیل با فرانسوی‌ها با هم می‌سازیم که من چند روز پیش برای رونمیی‌اش رفتم؛ چند ماه پیش در بازار فرانسه آمده و برای این کار ۲۷۰ میلیون دلار سرمایه خارجی آمده است. و به مرور دصد ما افزایش می‌یابد.

روحانی تصریح کرد: ما وعده ندادیم به مردم، ما عمل می‌کنیم و می‌آییم به مردم گزارش دهیم.مردم عزیز! امروز دو راه در پیش دارید یا شعار و وعده و یا عمل و اجرا؛ یا یک دولت و مدیریت عامرانه یا یک دولت مردم‌سالار.

28

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها