تورم خوراکی‌ها نزولی شد/ رشد قیمت ماهانه 1.4 درصدی مسکن + جدول

آمارهای رسمی از نزولی شدن نرخ تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها خبر می‌دهد که در صورت ادامه یافتن این روند کاهش نرخ تورم را نوید می دهد.

تورم خوراکی‌ها نزولی شد/ رشد قیمت ماهانه 1.4 درصدی مسکن + جدول

براساس آ‌مارهای رسمی شاخص کل قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای کشور در 12 ماه منتهی به خرداد ماه نسبت به دوره قبل 37.6 درصد گزارش شد.

طبق گزارش مرکز آمار، تورم خرداد نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز به 50.4 درصد رسیده است. یکی از نکا ت بسیار مهم و حائز اهمیت در آمار تورم این ماه کند شدن آهنگ رشد قیمت کالاها و خدمات نسبت به ماه قبل (اردیبهشت) است. در این ماه 0.8 درصد تورم ثبت شد.

با توجه به آ‌نکه طی ماه‌های گذشته ماهانه حدود 3 تا 5 درصد افزایش قیمت کالا و خدمات تجربه شده بود این کاهش نشان از افت آ‌هنگ رشد قیمت‌ داشته که می‌توان امیدوار بود در ماه‌های آینده نرخ تورم سیر نزولی به خود بگیرد.

تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در خرداد نسبت به اردیبهشت منفی 0.2 بوده و البته نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد 97) به رقم 74.1 درصد افزایش یافته است.

تورم زیرگروه خوراکی و آشامیدنی‌ها

در گروه نان و غلات رشد 4.5 درصدی نسبت به اردیبهشت تجربه شده و پس از آن محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده و گروه چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و ‌آبمیوه 3.1 درصد افزایش دارد.

* نسبت به مشابه سال قبل

در این بخش بالاترین میزان افزایش قیمت‌ها مربوط به محصولات خوراکی طبقه‌بندی نشده با 123.1 درصد، سبزیجات با 109.3 درصد و گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن با 96.4 درصد به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار می‌گیرند.

در بخش غیر خوراکی‌ها،‌ دخانیات با 0.9 درصد افزایش نسبت به ماه قبل و نیز نسبت به خرداد 97 (نقطه به نقطه) تورم 109.6 درصدی را تجربه کرده است.

پوشاک و کفش با 2.5 درصد افزایش ماهانه تورمی بالغ بر 61.3 درصد نسبت به خرداد سال گذشته دارد.

تورم نقطه به نقطه مسکن،‌ آب، برق،‌گاز و سایر سوخت‌ها 26.6 درصد و با تورم 1.3 درصدی ماهانه گزارش شد. در زیرگروه این بخش تورم ماهانه مسکن ماهانه 1.4 درصد و نقطه به نقطه آن 26 درصد است.

در شاخص‌های غیرخوراکی سرفصل مبلمان و لوازم خانگی و نگهداری در میان دیگر شاخص‌ها بالاترین تورم ماهانه یعنی 2.6 درصد و نقطه به نقطه 83 درصد را داشته است.

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • کاربر ناشناس
    0

    تنها راه کنترل تورم واردات و رونق تولید داخل است هر کس با پول خودش نه با دلار 4200بخواهد هرچیزی وارد کند نباید مانعش بشن زیرا هم نقدینگی تو بازار کم میشه و به تبع آن تورم از بین می رود و یکی هم رونق تولید آزاد . اکثر نسئولین و نمایندگان کارخانه و کارگاه دارن تا یه حرفی میزنند حمایت از تولید داخل میاند و یارانه های هزار میلیاردی تصویب میکنند و میدن به کارخانه های خودشون !تولید اگر بدست عامل باشد صرفه اقتصادی هم دارد کارگاههای کوچک برای کارگران و جوانان ایجاد کنید و هیچ حمایتی نکنید تا تولید داخل رونق پیدا کند محصول با کیفیت و بدون کیفیت در مواد اولیه و هزینه ها یکسان هستند اگر کار از خودشان باشد انگیزه پیدا میکنند تولید داخل رو رونق بدهند . اینهم تورم را خواهد شکست . و سومین عامل تورم باننننننننننکککککککککککهههههههها هستند بانکهای ربوی و دلال و محتکر و ......

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها