نگاهی به سبک زندگی حضرت زهرا (س) و امیر مومنان (ع)

یک کارشناس مذهبی در مورد زوایای مختلف سبک زندگی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) با وجود تمامی مصائب و سختی‌هایی که داشتند، توضیحاتی داد.

نگاهی به سبک زندگی حضرت زهرا (س) و امیر مومنان (ع)

زندگی حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) سراسر درس است و ورق زدن آن می تواند  راهگشای خوبی برای تمامی افراد به ویژه زوجین باشد.

یکی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین درس های  زندگی مشترک حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع)، سبک زندگی این دو معصوم(ع) است؛ به طوری که آن ها زندگی را آسان می گرفتند و از احترام و تکریم یکدیگر غفلت نمی کردند و نتیجه آن، تربیت فرزندانی شد که خورشید آسمان ولایت و امامت هستند.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی، کارشناس مذهبی، درمورد ویژگی‌های شخصیتی و سبک زندگی حضرت زهرا (س) بیان کرد: زندگی حضرت زهرا (س) و سبک زندگی بسیار ارزشمند ایشان و حضرت علی (ع) دارای زوایای بسیار ماندگاری است که می‌تواند تضمین کننده سعادتمندی انسان‌ها در طول تاریخ باشد و درواقع، اصولی که در سبک زندگی فاطمی دیده شده بر چند محور اصلی استوار است. اول، موضوع احترام متقابل میان زن و شوهر است که ضامن حلاوت و اعتماد به نفس میان زن و شوهر‌ها در زندگی است؛ به طوری که وقتی به زندگی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که زندگی این دو بزرگوار مرفه نیست، اما آن قدر محترمانه و ارزشمند پیش رفته است که وقتی برخی از کوفیان، سی سال پس از شهادت حضرت زهرا (س)، حضرت امیر مومنان (ع) را دیدند، متوجه شدند که حضرت (ع) محاسنشان را خضاب نکرده بودند و به همین دلیل، یکی از افراد به حضرت امیرمومنان (ع) گفت: یا ابالحسن (ع)! چرا محاسنتان را خضاب نمی‌کنید؟ حضرت (ع) فرمودند که مگر نمی‌دانی؟ من عزادار همسر جوانم، حضرت زهرا (س) هستم.

به گفته این کارشناس مذهبی، حضرت علی (ع) پس از گذشتن سی سال از شهادت حضرت صدیقه اطهر (س)، اظهار عزاداری برای همسر گرامی شان می کردند و این نشان دهنده حرمت گذاری‌ها و احترام متقابلی بوده است که میان این دو معصوم (ع) وجود داشته است. 

حجت الاسلام علم الهدی تصریح کرد: یکی دیگر از محور‌های زندگانی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) این است که وقتی حضرت (ع) در کنار بستر دختر پیامبر اکرم (ص) آمدند، به ایشان گفتند که یک درخواستی از من داشته باش تا کاری انجام دهم که حضرت زهرا (س) در پاسخ فرمودند: علی جان! من از خدای خودم حیا می‌کنم که از تو چیزی درخواست کنم که شاید در توان و قدرت تو نباشد و این نکته بسیار مهمی است که مطالبات حضرت زهرا (س) از همسر گرامی شان، حضرت علی (ع) تعریف شده است. برخلاف برخی از خانواده‌ها که مطالبات اضافی از یکدیگر دارند و این موضوع، پیامد‌های منفی به همراه دارد. 

او با اشاره به تربیت صحیح فرزندان حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) گفت: تربیت فرزند از دیگر محور‌های زندگی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) است که دختر پیامبر (ص)، فرزندان خود را به درستی تربیت کردند؛ به طوری که حضرت زینب (س) با وجود سن کم، مادری کردن را یاد گرفتند و از امامت دفاع کردند و این نشان می دهد حضرت زهرا (س) به حدی زیبا، اصول زندگی را به فرزندان خود یاد دادند که هر یک از آن ها، خورشیدی در مسیر هدایت و سعادتمندی مردم شدند. 

حجت الاسلام علم الهدی ادامه داد: عبادت و بندگی حضرت زهرا (س) یکی دیگر از زوایای مهم زندگی ایشان است؛ به طوری که وقتی ایشان وارد زندگی امیر مومنان (ع) شدند و تازه ازدواج کرده بودند پدر بزرگوارشان برای دیدن ایشان و حضرت علی (ع) وارد منزل آن‌ها شدند و از حضرت (ع) پرسیدند که زهرا را چگونه یافتی؟ و وقتی حضرت علی (ع) می خواستند زندگی سه روزه خود را برای پیامبر اکرم (ص) ترجمه و تفسیر و بیان کنند، فرمودند: کمک کار ارزشمندی برای طاعت خداوند است. یعنی حضرت زهرا (س) کمک کار امیر مومنان (ع) برای اطاعت و بندگی پروردگار متعال بودند و این نکته بسیار ارزشمند و مهمی است.

این کارشناس مذهبی افزود: همکاری حضرت زهرا (س) در اقتصاد خانواده از دیگر زوایای مهم زندگی ایشان است؛ به طوری که دختر پیامبر اکرم (ص) مطالبات خاصی از حضرت علی (ع) نداشتند. زیرا معتقد بودند که حضرت (ع) شاهد و ناظر بر امکانات داخل منزل هستند. از اینرو، حضرت زهرا (س) نمی‌خواستند که هیچ زمانی، عرق شرم امیر مومنان (ع) را بر جبین ایشان ببینند و به همین دلیل، فرمودند که من از خدای خود حیا می‌کنم که از حضرت علی (ع) چیزی بخواهم و به ایشان می فرمودند که شاید شما امکان انجام دادن آن را نداشته باشید و این همراهی حضرت زهرا (س) با امیر مومنان (ع) در مدیریت اقتصادی را نشان می‌دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    11

    سلام.
    عشق.واقعی اینها هستند....اگر دریابیم
    یا زهرا مادر عزیزمان

  • ناشناس
    11

    مادر جان دلم تنگ دلم میخواهد بیام پهلوی
    دلم از این روزگار بد گرفته چقدرچقدر انسان ها با هم
    بد شدند

  • زمان
    1

    يك كارمند حقوق ده ميلون ميگيره فرزندانش گوشي بيست ميليوني ميخاد ماشين ميخاد شما راه كار بدين

    نظرات شما -
    • بسیجی
      0

      اینا اگر کاری ازشون بر میومد واسه خودشون میکردن اون زمان که الان قبر مشخصی داشته باشن

  • ناشناس
    0

    اوضاع دینی و مذهبی رسانه های همگانی در سایه ی نظام دینی ایران چگونه است؟!
    ---
    هزار افسوس که پس از گذشت بیشتر از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ یک از جهت گیریهای رسانه های همگانی مجاز فرهنگ ساز در ایران وجود هیچ نشانه ای را از خدا شناسی توحیدی و از خدا پرستی قرآنی خرد گرا در حرفه ی خود به اثبات نمی رسانند!!!
    بهت آور ترین واقعه در این زمینه این است که وزارت مربوطه هیچ اقدام روشنگرانه و باز دارنده ی منطقی خدا پسندانه ی قرآنی و عقلی در باره ی این فاجعه ی حرفه ای شیطان پسند از خود بروز نمی دهد ؛ گو این که همه چیز در سایه نظام اسلامی مطابق با خواست خرد گرای قرآنی خداوند در ایران پیش می رود!!!
    مرجعیت دین شناسی و متولیان آموزش و تبلیغ دین و مذهب در کشور نیز در باره تحریفهای دین زدایی که بر سر حقایق قرآنی حیاتی شناختهای و هشدارهای محکم و مفصل توحیدی قرآن بویژه خدا شناس و پیامبر شناسی قرآن می آید مهر سکوت بر لب زده اند!!!
    افسوس که اکثریت مطلق این مراجع و متولیان در این زمینه به هیچ روشنگری قرآنی و عقلی که متدینان را به وظایف انسان ساز قرآنی و عقلی آنان آگاه می سازد اقدام نمی کنند .
    آیا این مراجع و این متولیان باور دارند که خداوند در این زمینه هیچ وظیفه ای را بعهده ی آنان نگذاشته است و نسبت به انحرافهای دینی و مذهبی که بعلت رواج روز افزون من در آوردیها و خرافات و جعلیات ضد قرآن و عقل متدینان دچار آن می شوند هیچ مسئولیتی ندارند؟؟؟!!!

  • ناشناس
    0

    بحکم قرآن بین خدا و بنده کی وام دار کیست؟!
    ---
    افتخارات دینی حضرت زهرا (س) بی هیچگونه تردید وامدار شناختهای فرهنگ اصیل الهی دین داری قرآنی است و ایشان یکی از سربازان طلایه دار و پرهیز کار و پارسای وفا دار نشر و تبلیغ این فرهنگ بی هیچ فزونی و بی هیچ کاستی بوده اند .
    این وام داری با هیچ دلیلی از قرآن و اصول منطق سلیم عقل بدلیل تفاوت غیر قابل مقایسه ی میان علم جهان شمول خداوند با دانش ناچیز سطوح و منزلتهای مختلف همه ی بشر ؛ هرگز روا نیست وارونه تبلیغ شود .
    بحکم بسیاری از آیات محکم و مفصل پیامبر شناسی و انسان شناسی قرآن هیچ یک از منزلتهای بشر آموزنده از پیامبران تا سایر بندگان مقرب ؛ هیچ سهمی در علم جهان شمول خداوند ندارند و هرگز با هیچ وسیله ای بدون وحی الهی نمی توانند حتی به اندکی از این علم جهان شمول دست رسی پیدا کنند .
    اعتقاد به چنین سهیم سازی بزرگترین ظلم و گناه نابخشودنی در حق یگانه ذات اقدس الهی است و حتی تصور آن جایز نیست ومحال است آفریده ای بتواند این تصور را به مرحله تصدیق و برهان قرآنی و عقلی قطعی برساند .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها