تعداد روزهای آلوده قم دو برابر شده است/ خشکی ممتد دریاچه نمک وضعیت وخیمی ایجاد می کند

مدیرکل مدیریت بحران قم گفت: عدم حل مشکلات زیست‌محیطی و خشکسالی در دریاچه نمک قم، این دریاچه را به معضلی جدی برای کشور تبدیل خواهد کرد.

تعداد روزهای آلوده قم دو برابر شده است/ خشکی ممتد دریاچه نمک وضعیت وخیمی ایجاد می کند

محسن اروجی امروز در «نشست علمی آموزشی آلودگی هوا، اثرات بهداشتی و چالش‌های اجرای قانون هوای پاک در استان قم»، باذکر این مطلب که برخلاف بسیاری از کلان‌شهرهای کشور، هوای شهر قم به دلیل اقداماتی که صورت گرفته یا مقاومت‌هایی که در کارگروه‌های مختلف بوده است، وارد فازهای بسیار آلوده نشده است، گفت:روزهایی که در کلان‌شهرها بسیار آلوده است، هوایی به نسبت خوب در قم داریم.

وی افزود: در شهر قم منابع آلوده‌کننده چندانی نداریم، ولی تعداد روزهای آلوده نسبت به سال‌های قبل ۲ برابر شده است.

وی با اشاره به انواع آلودگی هوا در شهر قم، خاطرنشان کرد: آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی و صنعت و آلودگی‌های گردوخاک ۲ نوع آلودگی هواست که در شهر قم با آنها مواجه هستیم.

اروجی ادامه داد: در نیمه اول سال از اردیبهشت‌ماه تا اوایل مهرماه وزش بادها در استان قم به طور عمده از شرق به غرب و در نقاطی که بیشترین بیابان و دریاچه نمک قرار دارد، اتفاق می‌افتد.

 اگر خشک‌سالی به این صورت ادامه یابد، دریاچه نمک به معضلی برای کشور تبدیل و مشکلاتی همانند معضلات دریاچه ارومیه را باعث می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری نشست‌های علمی و بررسی راهکارهای علمی، معضل دریاچه نمک حل شود. آلودگی‌های صنعتی نیز در شهر قم به طور عمده در ۶ ماه دوم سال در بازه زمانی ۱۵ آذرماه تا پایان دی‌ماه اتفاق می‌افتد.

وی گفت: آماری از میزان افزایش تعداد بستری‌های مرتبط با آلودگی هوا نداریم و از دانشگاه علوم پزشکی انتظار می‌رود در این زمینه تحقیق و بررسی داشته باشد. از بیمارستان‌ها و جامعه پزشکی نیز انتظار می‌رود بررسی بیشتری در این زمینه داشته باشند تا خلاهای موجود رفع شود.

اروجی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری نشست‌های علمی بتوان دستاوردهای خوبی در راستای اجرای قانون هوای پاک داشته باشیم که منجر به جامعه سالم شود و روزهای آلوده کاهش یابد.

منبع: ایسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها