توزیع متادون در داروخانه ها یا مرکز درمان اعتیاد؟

معاون درمان وزارت بهداشت درباره وضعیت توزیع متادون نیز گفت: فعلا تصمیم ستاد مبارزه با مواد مخدر این است که متادون به مراکز ترک اعتیاد داده شود و به داروخانه‌ها ارائه نمی‌شود.

توزیع متادون در داروخانه ها یا مرکز درمان اعتیاد؟

دکتر سعید کریمی درباره وضعیت توزیع داروی متادون در مراکز MMT و همچنین تعیین روش‌های جدید درمان و ترک اعتیاد، ‌ گفت: در گذشته به مراکز درمان اعتیاد MMT ( MAITANANC THARPY METHADON) می‌گفتند، نام‌گذاری این مراکز به نوعی بود که گویا وظیفه این مراکز تنها این است که به صورت مداوم متادون تجویز کنند. این درحالی است که ماموریت این مراکز فراتر از این است و باید به سمتی روند که تعدادی از مبتلایان به اعتیاد را ترک دهند. البته برای تعدادی از معتادین نیز کاهش خطر وجود دارد، اما بسته خدماتی‌شان متنوع بوده و داروهایی که دارند، فقط متادون نیست، بلکه انواع و اقسام داروست. بنابراین نام این مراکز به SUD که مخفف (Substance Use Disorder) است، تغییر یافت.

وجود حدود ۸۰۰۰ مرکز درمان اعتیاد در کشور

وی با بیان اینکه حدود ۸۰۰۰ مرکز ترک اعتیاد در کشور وجود دارد، گفت: ۲۰ سال است که این مراکز کار می‌کنند و تغییر آنچنانی در آن‌ها نبوده است. بر این اساس طبق تصمیمات ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت وظیفه داشت که تمام دستورالعمل‌های این مراکز را بازبینی کند که این اقدام انجام شد، طی دو دستورالعمل که یکی برای مراکز و یکی درباره نحوه درمان و روش‌های جدید درمان است، ‌ابلاغ و در معاونت درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شد و اقدامات مربوط به آن انجام شده است. بعد از بررسی و جمع‌آوری نظرات همه اعضا، از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز ابلاغ و نهایی می‌شود.

ابلاغ ۲ دستورالعمل جدید درمان اعتیاد از سوی وزارت بهداشت

وی با بیان اینکه دستورالعمل مربوط به روش‌های جدید درمان اعتیاد مجموعه‌ای ۸۰ صفحه‌ای بوده و روش‌های متعدد و جدیدی مطرح شده، افزود: تعرفه‌های این روش‌های درمانی جدید برای ترک اعتیاد نیز تقریبا مشخص شده است. در عین حال اعلام شده که مراکز چه ویژگی‌هایی باید باشند که بعد از نهایی شدن، اعلام می‌شود.

توزیع متادون در داروخانه‌ها یا مرکز درمان اعتیاد؟

کریمی درباره وضعیت توزیع متادون در مراکز ترک اعتیاد، گفت: فعلا تصمیم ستاد مبارزه با مواد مخدر، این است که متادون به مراکز ترک اعتیاد داده شود و به داروخانه‌ها ارائه نمی‌شود. زیرا متادون دارویی نیست که مردم به راحتی از داروخانه دریافت کنند. باید جایی باشد که تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شوند. فعلا طبق نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر، مراکز درمان اعتیاد متادون را تحویل گرفته و تحت نظارت پزشک تجویز و مصرف می‌شود. البته در دنیا لزوما به این صورت نیست و در داروخانه‌ها هم در شرایط خاصی توزیع می‌شود.

نحوه پیشگیری از نشت متادون

وی درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از نشت متادون از مراکز ترک اعتیاد، گفت: اتفاقا در این زمینه اقدامات جدیدی انجام شده است؛ به طوری که تجویز متادون باید در یک سامانه الکترونیک انجام شود و با کد ملی ثبت شود که مشخص باشد که دارو به چه کسی داده شده و به چه میزان بوده است. پیش از این سامانه‌ای که در این زمینه وجود داشت، خیلی قابلیت گزارش‌گیری و داشبورد نداشته است. حال در سامانه جدید الکترونیک که به زودی ابلاغ می‌شود، به سمت شفافیت می‌رویم و کاملا قابل ردیابی است که چه مقدار دارو و متادون، برای چه کسی تجویز شد و مصرف یک فرد به تدریج کم شد یا زیاد شد و چند بیمار داشتند و ... همه مشخص می‌شود.

کریمی درباره سهمیه متادون مراکز نیز گفت: در حال حاضر یک سهمیه ۱۰۰ تایی به مراکز درمان اعتیاد داده می‌شود. زیرا معمولا ۱۰۰ بیمار دارند. با این حال بعد از راه‌اندازی سامانه الکترونیک، به راحتی میزان مصرف مراکز احصاء شده و سهمیه بر اساس میزان مصرف به مراکز داده می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • رابی
    0

    متادون که هیچ ،هروئین و تریاک و مواد مخدر صنعتی مثل نقل و نبات در کشور ریخته است و هیچ اراده‌ ای برای مقابله با آن در حکومت وجود ندارد‌.
    برای دستگاه‌های امنیتی شناسایی و دستگیری عمده فروشان مواد مخدر مثل آب خوردن است‌.اما ظاهرا مواد مخدر با سیاست گره خورده است.

  • ولمون کنید بابا
    0

    من متادون مصرف میکنم
    خونمون پرند هست
    توی پرند کلا چهار تا مرکز درمان هست و تموم پرند میرن تهران چون گنجایش و ثبت نام ندارن اینا
    آخه پرند یا بیش از ده هزار مصرف کننده متادون باید چهارصدنفرو بتونن پذیرش کنن؟
    هربار میرم مثل گداها میشینم دلشون میسوزه و سه برابر قیمت اصلی بهم میدن پنجاه سی سی
    همشو دکترا میدزدن و به مریض نمیدن
    هیچیتون درست نیست،متادون خ‌ودش تبدیل به بیزینس و صنعت شده در ایران
    توسط دکترا و زد و بند با عطاری ها،از گلوی مریض میزنن و چند برابر میفروشن به عطاری و عطاری چند برابر میفروشه به معتاد
    بدبختمون کردید بخدا

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      شما وقتی نمیفهمید ک برای چند شیشه متادون ک تحویل پزشک میدهند برای صد بیمار چقدر پزشکان ادیت میکنند حرف نزن ...اصلا متادون مگر چند شیشه میدهند ک دکتر بخواد بفروش ازاد !!؟؟؟ احمق نباشید لطفا نشتی متادون ب عطاری و بازار ازاد از کارخونه ن مراکز درمان ک ماهانه برای صد بیمار کمتر از صد شیشه بهشون میدهند انهم با هزار دردسر و ثبت نسخه در سامانه و امار دهی و....

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها