دبیر تخصصی آمادگی دفاعی در دانشگاه فرهنگیان تربیت نمی شود

معاون سازمان بسیج دانش آموزی گفت: دبیر تخصصی درس آمادگی دفاعی در دانشگاه فرهنگیان تربیت نمی شود و دبیر این درس را در سطح دانشگاه فرهنگیان نداریم.

دبیر تخصصی آمادگی دفاعی در دانشگاه فرهنگیان تربیت نمی شود

احد فتوحی معاون سازمان بسیج دانش آموزی نیز در برنامه تلویزیونی پرسشگر که شب گذشته روی آنتن رفت، درباره اهداف درس آمادگی دفاعی گفت: درس آمادگی در راستای دفاع همه جانبه، تحقق ارتش بیست میلیونی، افزایش روحیه مسوولیت پذیری و همیاری و همکاری در برنامه های گروهی طراحی شده است.

وی افزود: با تیزبینی که قانون گزار داشت تصویب کرد که این درس پس از دوران دفاع مقدس وارد نظام برنامه درسی شود. مباحثی چون ایمنی و سوانح، فرهنگ دفاعی، پدافند غیر عامل و... در این درس دیده شده و سبقه بیش از ۳۰ ساله دارد. در آن زمان تصویب شد که یک ساعت از درس حرفه و فن کم و یک ساعت به درس آمادگی اضافه شود، اما از سال ۷۷ با مصوبه مجلس شورای اسلامی تدریس دو ساعت در هفته در متوسطه اول و سه ساعت در متوسطه دوم پیشنهاد شد.

معاون سازمان بسیج دانش آموزی با بیان اینکه در پایه نهم یک روز و در پایه دهم سه روز اردوی عملی این درس را داریم و دانش آموزان مشتاق شرکت در دوره های عملی هستند گفت: مهارت های غیرنظامی درس آمادگی دفاعی به بحث پدافند غیرعامل برمی گردد و آمادگی در برابر زلزله، امداد و نجات، اطفای حریق و... را آموزش می‌دهد. در سوئیس دو سه روز دانش آموزان در پناهگاه ها می خوابند تا در مواقع بحران آماده باشند.

وی با بیان اینکه یکی از چالش های ما عدم تربیت دبیر تخصصی این درس است گفت: دبیر تخصصی این درس در دانشگاه فرهنگیان تربیت نمی شود و دبیر آمادگی دفاعی را در سطح دانشگاه فرهنگیان نداریم.

فتوحی ادامه داد: از سال قبل شروع به نامه نگاری با آموزش و پرورش کردیم. از سال ۹۲ برای تدریس این درس از معلمان رشته های مرتبط چون علوم اجتماعی و علوم تربیتی و جغرافیا با گذراندن دوره های ضمن خدمت استفاده می شود. اما معمولا دبیران اول دروس موظفی خود را تکمیل میکنند و ابلاغ میگیرند و بعد به درس آمادگی میروند و هر سال مشکل کمبود داریم.

وی با بیان اینکه آنچه ابلاغ شده باید تدریس دبیران دفاعی کمتر از ۱۲ ساعت نباشد ولی بالای ۵۰ درصد دبیران زیر این عدد تدریس می کنند گفت: ما ظرفیتی را برای آموزش و پرورش فراهم کردیم تا سرمربیان ما که از بازنشستگان سپاه اند دوره های آموزشی این درس را تدریس کنند و قرار است کارگروهی شکل بگیرد.

فتوحی درباره هزینه اردوهای راهیان نور گفت: شرکت در این اردواختیاری است. هر استان یک قرارگاه دارد و هزینه جزیی بابت کمک هزینه دریافت می شود که بین ۳۰ تا ۵۰هزار تومان برای یک اردوی ۵،۶ روزه است. البته مشکلات بودجه ای وجود دارد. سال قبل رقمی حدود ۵۰ میلیارد تومان از سوی سازمان بسیج برای اردوها کمک شد ولی آموزش و پرورش عددی که باید، نیاورد. ما راضی نیستیم حتی یک ریال از دانش آموزان گرفته شود ولی خب باید بودجه محقق شود.

منبع: مهر

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها