شورای نگهبان در سال ۸۸ با قاطعیت مانع از ابطال انتخابات شد

شورای نگهبان در سال ۸۸ با قاطعیت مانع از ابطال انتخابات شد

سیامک ره پیک عصر امروز در همایش ناظران هیئت نظارت بر انتخابات تبریز که در مسجد دانشگاه تبریز برگزار شد، با تاکید بر اینکه نقش نظارت در ارکان جمهوری اسلامی کار بی بدیلی است، اظهار داشت: کیفیت نظارت بر انتخابات کیفیت کاملاً خاص و ویژه است که مبنای آن با مبانی جمهوری اسلامی در اسلامیت و مردمیت مطابقت دارد.

وی با اشاره به اینکه مجموعه هیئت‌های نظارت خیل عظیمی از نظارت‌کنندگان را در اختیار دارد که ویژگی بارز آن، نظارت مردمی توسط افراد معتقد به اسلام و نظام است، افزود: این، رمز بقای جمهوری اسلامی است.

معاون اجرایی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه هر جا در جمهوری اسلامی سطوح مدیریتی و تصمیم‌گیری دو مبنای اسلامیت و مردمی را با هم لحاظ کردند، تصمیم موفقی بوده و نتایج ارزشمندی داشته است، ابراز داشت: باید از این ظرفیت مردمی نظام در کنار اسلامیت برای پیشبرد آرمان‌ها و اهداف نظام اسلامی به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.

ره پیک با اشاره به اینکه نتیجه نظارت شورای نگهبان بر انتخابات و سایر تصمیمات قانون‌گذاری، تأیید صلاحیت‌ها و... این است که مناصب در اختیار افراد درستی قرار گیرد و مسیر انقلاب اسلامی و قدرت و اقتدار آن از مسیر اصلی منحرف نشود، گفت: اگر نظارت نباشد، نمی‌توان تضمین کرد که در حوزه قانون‌گذاری و قدرت، اهداف جمهوری اسلامی محقق خواهد شد یا نه، ولی نظارت صحیح باشد، اطمینان می‌یابیم که قوای مقننه و مجریه در مسیر درست حرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه امنیت، اقتدار، مشارکت و تولید قدرت در کشور به شدت به انتخابات وابسته است، تصریح کرد: انتخابات امن با مشارکت بالا تهدیدات و آسیب‌های داخلی و خارجی را از بین می‌برد.

این حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به اینکه با هر حضور مؤثر مردم کشور در صحنه، تا مدتی لحن دشمنان انقلاب اسلامی تغییر می‌کند و در مقاطعی نیز نقش تعیین‌کننده‌ای در کشور داشته است، خاطرنشان کرد: مشارکت پرشور هم آثار قدرت بسیاری در عرصه بین‌الملل دارد و تهدیدات خارجی‌ها را رفع می‌کند چراکه وقتی می‌بینند کشور متکی به مشارکت آگاهانه مردم است، می‌دانند که تهدیدات اثر ندارد.

معاون اجرایی شورای نگهبان افزود: اینکه در مبارزه با تروریسم، ایران نقش اول را ایفا کرده و پنجه در پنجه قدرت‌های دنیا می‌اندازد و آمریکا هم اذعان دارد که برخی مسائل منطقه بدون ایران حل نمی‌شود، اگر به پشتوانه اسلحه و توپ و تانک باشد، طرف مقابل بیش از ما دارد، هر چند مؤثر است ولی راه را برای مبارزه فراگیر و مؤثر باز نمی‌کند بلکه آنچه اهمیت دارد، وقتی می‌بینند مجموعه‌ای معتقد، عمیق و با پشتوانه مردم پا به میدان گذاشته، آن را مبارزه جدی می‌پندارند.

ره پیک با تاکید بر اینکه دشمن از سلاح و نیروی انسانی آموزش دیده ترسی ندارد ادامه داد: دشمن از اعتقادات و مردم می‌ترسد.

وی در ادامه با اشاره به اقدامات عده‌ای برای خدشه وارد کردن به انتخابات به عنوان قدرت برجسته نظام اسلامی، ابراز داشت: عده‌ای در داخل کشور خطایی کردند و کشور را تا مرز براندازی و تسلط بیگانگان بردند که به همت مردم و عنایت خداوند دفع شد امروز آشتی ملی را مطرح می‌کنند.

معاون اجرایی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه اگر سرمایه ملی مردم را حفظ کنیم، مردم دنبال ارزش‌ها هستند و با جریانات سیاسی کاری ندارند، تصریح کرد: ولی مردم با کسانی که کشور را تا مرز براندازی و سلطه بیگانگان پیش بردند آشتی نمی‌کنند و حتی اگر توبه کنند دلیل هم ندارد امکان حضور در مناصب را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه انتخابات آینده انتخابات حساسی است، اظهار داشت: مردم باید بدانند که تک تک آرا در سرنوشت کشور تأثیر دارد. در انتخابات گذشته هم تعداد رایی که باعث تعیین سرنوشت ریاست جمهوری شد، نیم درصد بود که حدود 200 هزار رأی بود.

ره‌پیک گفت: این 200 هزار رأی یعنی حدود 300 صندوق از 50 هزار صندوق کشور که ممکن است در دوره‌ای با 100 هزار، 10 هزار و یا اختلاف کمتری برنده شود، بنابراین تک‌تک رأی‌ها اهمیت دارد و باید از آنها حفاظت و حراست و نظارت شود چرا که حق الناس است و یک رأی سرنوشت کشور را عوض کند.

وی با بیان خاطره‌ای از انتخابات 92 ریاست جمهوری، ابراز داشت: وقتی آرای نفر اول به 49.9 درصد رسید، اعضای ستاد انتخاباتی وی می‌گفتند که اکنون چگونه می‌توان این نتیجه را به طرفداران اعلام کرد، برخی فکر کردند که شورای نگهبان شعبده بازی می‌کند و... ولی بعد از نماز صبح وقتی دوباره آخرین صندوق‌ها رسید، به صورت جزئی از 50 درصد عبور کرد که این یعنی حفاظت از حق‌الناس.

این حقوق‌دان شورای نگهبان ادامه داد: در سال 88 هم همین شورای نگهبان و نظارت دهان منتقدانی که به دنبال تغییر نتایج و ابطال و حضور ناظران بین‌المللی بودند را با حراست از رأی مردم و حق الناس بست که مقام معظم رهبری گفتند که ابطال امکان ندارد و مردم رأی داده‌اند و این به معنی دموکراسی واقعی است. شورای نگهبان حتی یک صندوق را با شجاعت گفت که بدون دلیل باطل نمی‌کند و هر درصدی را تقاضا کردند بازشماری می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در داخل کشور اینها فشار می‌آوردند و در خارج هم سازمان‌ها و کشورهای مختلف خواستار تغییر نتایج بودند، گفت: این جرات را اعتمادی که به مجموعه نظارت و عملکرد کم نقص هیئت‌های نظارت وجود دارد داد.

ره پیک در پایان بر بی‌طرفی، پایبندی به اخلاق، قاطعیت و استقلال ناظران در انتخابات تاکید کرد و گفت: باید با بی‌طرفی حق الناس را حفاظت کرده و بر حفظ اعتبار و آبروی شورا تلاش کرد.

منبع: تسنیم

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها