شباهت های قیام حضرت عیسی(ع) و امام زمان(عج) / حضرت عیسی(عج) درتشکیل حکومت امام زمان(عج) او را یاری می‌نماید

در این مقاله نقش حضرت عیسی(ع) در تشکیل حکومت جهانی اسلامی امام زمان(عج) را بیان می‌کنیم.

شباهت های قیام حضرت عیسی(ع) و امام زمان(عج) / حضرت عیسی(عج) درتشکیل حکومت امام زمان(عج) او را یاری می‌نماید

حضرت عیسی مسیح(ع)، پیامبر اولوالعزم الهی، همراه با امام زمان(عج)، ظهور می‌کنند، که فرود حضرت مسیح(عج) از آسمان، علاوه بر اینکه موجب گرایش غربی‌ها و مسیحیان جهان به اسلام و انعقاد پیمان صلح می‌گردد، به برخی از شبهات پیرامون امام عصر(عج) نیز پاسخ داده می‌شود.

ولادت حضرت عیسی مسیح

حضرت عیسی بن مریم(ع) پیامبر بزرگ الهی و اولوالعزم، در روز 25 دسامبر سال اول میلادی، 622 سال قبل از هجرت پیامبر بزرگ اسلام(ص)، در بیت لحم واقع در سرزمین فلسطین به دنیا آمد. حضرت عیسی(ع) به فرمان خداوند، به گونه‌ای اعجازآمیز از مادری باکره و مقدس متولد شد و سپس در گهواره شروع به سخن گفتن کرد و پیامبری خود را بشارت داد.

حضرت مریم اضطرابی عجیب درونش را فرا گرفته بود؛ امّا گامهایش را محکم و استوار برمی‌داشت، کودکی را که در آغوش داشت به نزد قومش آورد. گفتند: «ای مریم، کار بسیار عجیب و بدی انجام دادی! ای خواهر هارون! نه پدرت مرد بدی بود و نه مادرت زن بدکاره ای!»؛ مریم، که روزه سکوت داشت به کودکش اشاره کرد؛ یعنی از او بپرسید.

گفتند: «چگونه با کودکی که در گاهواره است سخن بگوییم؟!»، ناگهان کودک زبان به سخن گشود و گفت: «من بنده خدایم، او کتاب (آسمانی) به من عطا کرده و مرا پیامبر قرار داده است و مرا هرجا که باشم موجودی پر برکت خواسته و تا زمانی که زنده‌ام، مرا به نماز و زکات امر فرموده است. سلام خدا بر من، در آن روز که متولد شدم و در آن روز که می میرم و آن روز که زنده برانگیخته خواهم شد».

هم‌چنین آمده است که گروهی از مسیحیان به شهر مدینه آمدند و به حضور پیامبر رسیدند. آنان در گفتگو با پیامبر(ص)، ولادت بدون پدر حضرت عیسی(ع) را نشانه الوهیت او عنوان می‌کردند. در این هنگام آیه نازل شد و جواب آنان را این چنین بیان نمود: «ولادت و خلقت حضرت عیسی ابن مریم(ع) همانند خلقت حضرت آدم(ع) [و بلکه خلقت آدم مهم تر و والاتر] است»؛ یعنی اگر دلیل الوهیت ولادت بدون پدر باشد، پس درباره حضرت آدم که خلقت وی بدون پدر و مادر بوده نیز باید قائل به الوهیت شویم و حال آنکه کسی چنین نگفته است.

معجزات فراوان، تبیین مسائل اخلاقی به همراه مثال‌ها، شفای بیمارانِ علاج‌ناپذیر و بالاخره پافشاری بر اطاعت از شریعت و پرستش خدای یکتا باعث شد تا تعداد زیادی گرد وی جمع شوند.

عروج حضرت مسیح

قرآن کریم در آیه 157 سوره نساء، بر پندار قوم یهود و عقیده بعضی از فِرق مسیحیت درباره مرگ حضرت عیسی خط بطلان می‌کشد. در این آیه آمده است: «گفتند که ما مسیح، پیامبر خدا، را کشتیم. بلکه آنها او را نکشتند و دار نزدند؛ بلکه امر بر آنها مشتبه شد. آنان که درباره انتقال حضرت مسیح به عالم بالا اختلاف و گفت و گو می‌کنند در شک و تردیدند. یقیناً عیسی کشته نشده است؛ بلکه خداوند او را نزد خود برد که او قادر و داناست».

همچنین در سوره آل‌عمران، اینگونه آمده است:«به یاد آر آن گاه را که خداوند فرمود: ای عیسی، من تو را به قرب خود بالا می برم و از معاشرت کافران پاک می گردانم».

این آیات شریفه، مؤید این هستند که حضرت عیسی(ع) کشته نشد، بلکه به آسمان رفت. یهودیان مدعی قتل عیسی(ع) بودند و مسیحیان نیز گمان می‍‌کردند یهود، عیسی(ع) را با دار زدن، کشته‌اند و پس از قتل، خداوند او را از میان قبر به سوی آسمان برده است. ناگفته نماند بر اساس آنچه از ظاهر آیات قرآن برمی‌آید، حضرت عیسی(ع) در نزد خداوندِ متعال زنده است و نخواهد مرد تا همه اهل کتاب به او ایمان آورند.

در روایتی از امام باقر(ع) آمده است: «حضرت عیسی به حواریون گفت: خدای تعالی به من وحی کرده است که مرا در این ساعت نزد خود خواهد برد. کدام یک از شما حاضرید جان خود را فدا کنید و در بهشت با من باشید؟ جوانی از بین آنان برخاست و اعلام آمادگی کرد. پس خدا او را شبیه عیسی کرد و یهود او را دستگیر کرد و به دار آویخت.»

شباهت امام زمان(عج) و عیسی مسیح(ع)

مهدی(عج) و مسيح(ع) نوادگان دختری «يسّی»

حضرت عيسی(ع) نواده دختری «يسّی» است. مهدی(ع) نيز از جانب مادرش، نرجس خاتون، نواده دختری «يسّی» است، زيرا او دختر يشوعا، پسر قيصر، شاه روم و از نسل داود پيامبر(ع) بوده و مادرش از اولاد يكی از حواری‌های عيسی(ع) به نام شمعون صفا، وصی حضرت عيسای مسيح است، كه وی نيز نواده عيسی(ع) است.

شباهت در تولد

آن‌گونه كه از ظاهر برخي آيه‌ها و روايت‌ها بر می‌آيد، هنگامی كه حضرت مسيح(ع) به دنيا آمد، خداوند متعال ولادت او را پنهان نگاه داشت و به مريم دستور داد به مكان «قصّی» رفته و در آنجا پناه گيرد. سپس زكريا و همسرش، خاله مريم، در پی او روان شده و او را يافتند. پس از آن، حضرت عيسی(ع) معجزه‌‌آسا به سخن آمده و خود را معرفی نمود.

در مورد امام زمان(ع) نيز خداوند بزرگ، حمل مادر و هنگام ولادتش را مخفی داشت و پس از به دنيا آمدن هم، جز حكميه و مادرش، و بعدها گروهی اندک از ياران ويژه، كسی آگاه نشد. البته از حديث‌های رسيده استفاده می‌شود كه در شرايط مناسب، امام عسكری(ع) او را به برخی از مردم ديگر نيز معرفی كرده است. امام زمان(ع) پس از وفات امام حسن عسكری(ع) و نماز بر پيكر آن حضرت، طولی نكشيد كه از طريق سرداب مقدس، در پس پرده غيبت قرار گرفت.

شباهت سیمای مهدی(عج) به مسیح(ع)

نقل شده است که مهدی قائم آل محمد(ع) از نسل علی بن ابی‌طالب(ع) است. وی در اخلاق، اوصاف، شکلف سیما، شکوه و هیبت، چون عیسی بن مریم است؛ خداوند به همه پیامبران هر چه داده، به او نیز داده با اضافاتی.

و عامه نیز روایت کرده‌اند: آن جناب شبیه‌ترین مردم است به عیسی بن مریم. هر چند ابن عربی گوید: «موعود منتظر(ع) در آفرینش چون رسول اکرم(ع) و در اخلاق یک درجه پایین‌تر از اوست، زیرا بدیهی است که کسی نمی‌تواند در سطح پیامبر اکرم(ع) باشد»، ولی از روایات شیعه استفاده می‌شود که آن بزرگوار، شبیه پیامبر خاتم (ع) هستند.

شباهت‌های اندام مهدی(عج) به مردان قبيله مسيح‌(ع)

حذيفه فرزند يمان، از پيامبر اكرم(ص) روايت كرده است: «المهدی ولدی وجهه كالقمر، واللون منه لون عربی، والجسم جسم اسرائيلی، ميلا الارض عدلا كما ملئت جورا، يرضي بخلافته اهل السماوات و الارض والطير في الجو»، پيامبر اكرم(ع) فرمود: «مهدی از نسل من است. سيمايش چون ماه تابان، رنگش عربی(گندم گون) و جسمش اسرائيلی است(يعنی قامت رشيد، راست و قوی دارد)، زمين را از عدل و داد پر می‌كند، همان گونه كه از جور و ستم پر شده است. به خلافت او، اهل آسمان‌ها و زمين و حتی پرنده هوا رضايت مي‌دهند».

ابو امامه باهلی گويد: رسول خدا (ع) فرمودند: «ميان شما مسلمانان و روم، چهار بار صلح نامه منعقد می‌شود؛ چهارمين آن به دست مردی از نژاد هرقل است كه تا هفت سال دوام خواهد داشت». مستور بن غيلان، از تيره عبدالقيس، پرسيد: «يا رسول‌الله، امام و رهبر مردم در آن روز چه كسی است؟»، فرمود: «مهدی كه از نسل من است (از نظر قوت و قدرت) چهل ساله است، گويا صورتش چون ستاره درخشان و در گونه راستش خايل سياه و بر دوش او دو عبای قطوانی و مانند مردان بنی‌‍اسرائيل (قوي، پر قدرت و رشيد) است؛ همه گنج‌ها را بيرون می‌آورد و دروازه‌های شركت به رويش گشاده مي‌شود».

توضيح: اسرائيل در لغت به معنای قوت و قدرت آمده است، بعضی گفته‌اند: اسرائيل، نام دوم يعقوب است. مرد شامی از اميرالمومنين(ع) پرسيد: «شش نفر از پيامبران دارای دو اسم هستند، آنان كدام‌اند؟»، آن حضرت در جواب فرمود: «يوشع بن نون (وصي حضرت موسي (ع)) كه همان ذوالكفل است؛ يعقوب كه همان اسرائيل است؛ حضر كه نام ديگرش حلقيا (در نسخه بحارالانوار «تاليا») است؛‌ يونس كه اسم دومش ذوالفنون است؛ عيسی كه نام دومش مسيح بوده و محمد، كه احمد نيز ناميده شده است». و بعضی ديگر آن را لقب می‌دانند.

ياری و تأييد شدن از سوی جبرئيل

«جبرئيل» كلمه‌ای است عبرانی، به معنای «بنده خدا»، و نام فرشته وحی و از بزرگان ملائكه است كه بر همه انبيا يا بر اولوالعزم از آنان و يا بر بعضي از پيغمبران الهی نازل شده و وحي خدا را به آن‌ها ابلاغ می‌كرده است. نقل شده كه وی حدود بيست و چهار هزار بار بر حضرت محمد (ع) و ده بار بر عيسی مسيح (ع) فرود آمده است. رسول گرامی اسلام‌(ع) فرموده‌اند: «جبرئيل از همه فرشتگان برتر است.» خداوند متعال در قرآن حكيم می‌فرمايد: «وَآتَيْنَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ الْبَيِّنَاتِ وَأَيَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ»؛‌ يعنی عيسی بن مريم را با معجزه‌ها و به وسيله جبرئيل تقويت نموديم.

امام ششم(ع) فرمودند: «نخستين كسی كه با قائم(ع) بيعت می‌كند، جبرئيل(ع) است»، همچنين امام صادق(ع) می‌فرمايد: «زمانی كه خداوند به قائم آل محمد(ع) اجازه خروج دهد، رخداوند جبرئيل را می‌فرستد تا نزد او بيايد. جبرئيل در حجر اسماعيل نزد آن حضرت می‌آيد و می‌گويد: «چه چيز مردم را می‌خوانی؟»، حضرت دعوت خود را به او خبر می‌دهد. جبرئيل می‌گويد: «من نخستين كسی هستم كه با تو بيعت خواهم نمود.»

قش حضرت عیسی(ع) در حکومت جهانی امام زمان(عج)

رهبر حکومت جهانی اسلامی، حضرت مهدی (عج) است و عیسِی بن مریم (ع)، این پیامبر اولوالعزم الهی به همراه آن حضرت در راه جهانی شدن ارزشهای قرآنی، ایشان را یاری می‌نماید. یکی از عوامل تاثیرگذار در پیشرفت انقلاب جهانی مهدوی و برقراری حاکمیت جهانی اسلامی در سراسر جهان، حضور این پیامبر الهی در کنار قائم آل محمد(ص) است.

در زمان ظهور آن حضرت، مسیح(ع) نزول خواهند کرد و در رکاب آن بزرگوار و پشت سر آن بزرگوار اقامه نماز خواهند نمود و این به مفهوم خاتمیت و خاتم الاوصیاء بودن آن بزرگوار است؛ و در روایت آمده که آن بزرگوار به حضرت مسیح(ع) احترام نموده و مسیح(ع) گوید: «کسی را نرسد که بر ائمه اهل البیت(ع) تقدم بجوید و حق تقدم با شماست».

در روایتی از پیامبر اکرم (ص) آمده است: «سوگند به آن کسی که مرا مژده آور راستین قرار داد، اگر از عمر جهان، جز یک روز نمانده باشد، خداوند همان یک روز را آن قدر طولانی می‌کند، تا فرزندم مهدی خروج کند. پس از خروج او، عیسای روح الله فرود می‌آید و در پشت سر وی نماز می‌گزارد، آن گاه زمین با فروغ پروردگار خویش روشن می‌شود و حکومت مهدی به شرق و غرب گیتی می‌رسد».

از آن جا که در این دوران عده بسیار زیادی از مردم را پیروان حضرت عیسی(ع) تشکیل می‌دهند و ایشان، آن حضرت را به عنوان منجی و مصلح جهانی می‌دانند، با دیدن این صحنه و به پیروی از پیامبر خود به حضرت مهدی (عج) علاقه مند شده و به حضرتش گرایش و ایمان می‌آورند و این مطلب، خود یکی از اسباب پیروزی آن حضرت، در این حرکت و قیام عظیم جهانی او است.

نخستین نتیجه سیاسی فرود حضرت عیسی(ع)

با توجه به آیه «قرآن» که: «هیچ کس نیست؛ مگر اینکه به او ایمان آورد.»؛می‌توان گفت، که همه ملل مسیحی و یهودی پس از نزول مسیح به او ایمان می‌آورند. شاید فلسفه عروج او به آسمان و طولانی شدن عمرش برای ایفای نقش بزرگی است که در مرحله حساس و تاریخی ظهور امام زمان(عج) بر عهده می‌گیرد تا مسیحیان عالم که احتمالاً بزرگ ترین قدرت جهانی و جدّی‌ترین مانع برپایی حکومت و تمدن الهی حضرت مهدی(عج) هستند، ایمان بیاورند.

از این رو، طبیعی است که با ظهور مسیح (ع)، جهان مسیحیّت خرسندی عمیق خود را ابراز نماید و فرود عیسی(ع) را برای خود در برابر ظهور مهدی(عج) برای مسلمانان، موهبتی الهی پندارند و طبیعی است که حضرت مسیح (ع) از کشورهای مختلف آنان دیدار کند، و خداوند نشانه‌ها و معجزه‌هایی را به دست او آشکار سازد و جهت هدایت تدریجی مسیحیان به اسلام در درازمدت اقدام نماید. در نتیجه، نخستین نتایج سیاسی فرود مسیح (ع) کاهش دشمنی حکومت‌های غربی نسبت به اسلام و مسلمانان و به گفته روایات، انعقاد پیمان صلح و آتش بس بین آنها و حضرت مهدی(عج) خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    خداوند مهربان!!! ما را ازاین بیغوله ی تاریک قرآن گریز شبهات که سکوت بی منطق دین شناسان در آن قرار می دهد رهایی بخش.آمین

  • ناشناس
    0

    دخالت بشر در دین خداوند چه پیامدهایی دارد؟ --- خداوند دانا و حکیم مطلق در زمینه اتمام حجت به بشر در اثبات حقانیت دین الهی سادگی و آسانی و قابل درک و اثبات پذیر بودن احکام و اعتقادات این دین را در قرآن کریم دلیل خود قرار داده ؛ بنا بر این هر اعتفاد دیگری که بر خلاف عوامل فوق این دین را بغرنج و غیر قابل درک و اثبات ناپذیر کند نمی تواند بعنوان حجت در دین مطرح شود و جزو دین الهی به شمار آید. شیوه همیشگی بشر پس از فوت هر پیامبری این بوده که دین ساده الهی خداوند را با بازگشت و واپس گرایی به اندیشه های منحرف بشری ذهن ناتوان آبا و اجداد خود پیرامون دین ، آورده های وحیانی آن پیامبر را دو باره به انحراف بکشانند و در همین زمینه قرآن به مسلمانان هشدار داده (آیه 144 سوره آل عمران) از سوق یافتن به شیوه ی انحرافی پیروان پیامبران سابق پرهیز کنند و دین الهی اسلام محمدی را از آلوده شدن به اندیشه های ناقص بشر مصون نگه دارند. ویژگی که اسلام محمدی بر سایر ادیان دارد وعده ی خداوند به مصون نگه داشتن کتاب آسمانی این دین از هرگونه انحراف بشری است با تاکید بر این که شناخت درستی و نادرستی اعتقدات غیر قرآنی که بنام دین و مذهب به مسلمانان می رسد با عرضه به داده های رسا و گویای شناختهای فرهنگ اصیل دین داری قرآنی و اصول متین استدلال عقلی امکان پذیر است. بی توجهی به تاکید مذکور که قرنها است رواج یافته دین الهی را با آلوده شدن به اندیشه های بشری ، که با فرهنگ مذکور ناهمگن و ناهماهنگ اند ، بغرنج و غیر قابل درک و اثبات ناپذیر ساخته و ویژگی الهی بودن دین خداوند را به بشری شدن تبدیل ساخته و موجبات گمراهی دین داران و سر درگم شدن خرد ورزان را فراهم کرده است. بشر با جانشین کردن اندیشه های ناقص و محدود حدس و گمانی ذهن ناتوان خود بجای علم و حکمت بی حد و مرز و بی نقص خداوند ، در زمینه ی ابتکار احکام و اعتقادات بنام دین و مذهب بنا به تاکید قرآن ظلم عظیم و گناه نابخشودنی در حق این دین مرتکب می شود که وزر و وبال پاک نشدنی آن بگونه ای هلاکت بار دنیا و آخرت بشر را فرا می گیرد و بشر را هرگز رها نمی کند. هشدار مستقیم خداوند به پیامبران که مبادا خود به این وزر و بال گرفتار شوند نشانه بی نهایت فجیع و بزرگ بودن این گناه دین زدا است. بشر اگر با تامل خرد گرا پیش از مرگ از این دخالت تحریف زا در دین خداوند دست بر ندارد و توبه نکند عاقبت اخروی خود را بگونه ای جبران ناپذیر تباه کرده و بنا به تاکید خداوند در قرآن هیچ راه رهایی از این تباهی در قیامت نخواهد یافت.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها