تصاویری از یک خانواده شهدخوار در خوزستان

یک پرنده‌نگر اخیرا تصاویری زیبا از یک خانواده شهدخوار در اهواز به ثبت رساند.

تصاویری از یک خانواده شهدخوار در خوزستان

کرامت حافظی، فعال محیط زیست به تسنیم می‌گوید: شهدخوارها پرندگانی زیبا، کوچک و پر جنب‌و‌جوش هستند که شهد گلها را می‌نوشند. منقار آنها باریک و بلند و متناسب با نوع گلی است که از آن شهد می نوشند. خمیدگی منقار آنها برای جست‌وجوی شهد گلها سازگار شده است. این پرندگان بسیار کوچک که با حرکت تند بال می‌زنند به سختی قابل مشاهده هستند و آشنایی با صدایشان به تشخیص بهتر آنها کمک می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: شهدخوارها انرژی زیادی مصرف می‌کنند و ضربان قلب بالایی دارند، به همین دلیل می‌بایست مرتبا برای نوشیدن شهد گل‌ها از این شاخه به آن شاخه بپرند. حیات آنها به شهد گلها وابسته است و چنانچه گلها و درختان شهددار در زیستگاهشان از بین برود، بقایشان با در معرض تهدیدی جدی قرار خواهد گرفت.

حافظی با بیان اینکه در ایران تنها یک گونه شهدخوار وجود دارد که با نام (Purple Sunbird) شناخته می‌شود می‌گوید: جنس نر شهد خوارهای ایران در تابستان و فصل زادآوری جلایی از بنفش و سبز دارند و پس از همرنگ ماده‌ها یعنی تقریبا خاکستری می‌شوند با این تفاوت که زیر بدن نواری تیره و منقطع دیده می شود و روی تنه به رنگ قهوه ای مایل به سبز است.

وی یادآور می‌شود: شهدخوار (Purple Sunbird) در ایران در استان های فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان پراکنش دارد و مشاهده آن در سایرمناطق برای پرنده شناسان حائز اهمیت است. سال گذشته برای اولین بار در خوزستان، این پرنده در 6 اسفند 96 مشاهده و ثبت تصویر شده و به فهرست پرندگان خوزستان افزوده شد.

این پرنده‌نگر درباره تصاویری که اخیرا از یک خانواده شهدخوار ثبت کرده می‌گوید: برای مشاهده شهدخوارها به همان مکانی که سال گذشته در اهواز، فقط جنس نر شهدخوار را مشاهده کرده بودم رفتم و از زندگی یک روز یک خانواده شهدخوار تصاویری ثبت کردم. در آغاز روز و پس از طلوع آفتاب درختی که شهد گل داشت را انتخاب کردم و منتظر ماندم.درختی به نام شیشه شور(Bottlebrushes) با گلهای قرمز و گیاهانی مانند استبرق (Calotropis Procera)که در استان بوشهر می روید مورد علاقه شهد خوارها و پرندگان دیگری مانند انواع سسک‌ها، بلبل‌های خرما و حتی گنجشک‌ها هستند.

وی ادامه می‌دهد: ابتدا از روی آواز زیبای شهدخوار نر این پرنده زیبا و کوچک را مشاهده کردم و سپس متوجه شدم که یک جوجه نابالغ هم دارد. کمی بعد جوجه دوم را در حال تغذیه از شهدی که مادرش فراهم کرده بود مشاهده کردم و در آخر جوجه سوم را. شهدخوار نر و ماده حدودا به مدت ده دقیقه برای جوجه‌ها شهد آوردند و آنها را تغذیه کردند. صحنه‌ای زیبا که حکایت از زادآوری و بقای نسل این پرنده در خوزستان دارد.

........

منبع: تسنیم

منبع: تسنیم

18

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها