آیا ادرار بعد از ارضا شدن ضروری است؟

احتمالا شنیده‌اید که جهت جلوگیری از ابتلا به عفونت مجاری ادراری، زنان باید بعد از رابطه جنسی به دستشویی بروند.

در این مقاله توضیح می‌دهیم که چه زمانی رفتن به دستشویی الزامی است.

عفونت مجاری ادراری
درست است که عفونت مجاری ادراری در زنان رایج است و زنان فعال‌تر از نظر جنسی احتمال بیشتر ابتلا به آن را دارند. عفونت مجاری ادراری زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها از مجرای مثانه حرکت کرده وارد مثانه شوند و در آنجا به رشد و تکثیر بپردازند. آناتومی بدن زنان و کوتاهتر بودن مجاری ادراری باعث می‌شود باکتری‌ها فاصله کوتاهتری برای رسیدن به مثانه طی کنند و به همین دلیل است که احتمال ابتلا به انواع عفونت‌های مجاری ادراری در زنان شایع‌تر است. رابطه جنسی اغلب با نوعی عفونت مجاری ادراری به نام سیستیت در ارتباط است، این باکتری در حین رابطه تولید شده و می‌تواند از طریق مجاری ادراری به مثانه راه یابد.

ضرورت ادرار بعد از ارضا شدن
دفع ادرار پس از نزدیکی به شما کمک می‌کند تا باکتری‌های احتمالی تولید شده حین رابطه را قبل از ورود به مثانه و مجاری ادراری دفع نمایید. اما باید خاطر نشان کرد برای این امر زمان مطلقی موجود نیست. به عقیده متخصصان ادرار کردن پس از رابطه جنسی میزان ابتلا به عفونت‌های مجاری ادراری را به حد چشمگیری کاهش می‌دهد، اما انجام فوری و بلافاصله آن پس از ارضا شدن بی اساس است و بنابراین ضرورتی موجود نیست که برای انجام آن عجله کنید. با این حال نباید آن را به مدت بسیار طولانی و بیش از ۷ ساعت پس از رابطه به تعوبق انداخت.

ضرورت ادرار برای افراد مستعد عفونت‌های مجاری ادراری
برخی از افراد ممکن است فاکتور‌هایی دارا باشند که آن‌ها را به انواع عفونت‌های ادراری مستعدتر کند. از جمله این عوامل می‌توان دیابت، سنگ کلیه و یا ناهنجاری‌های دستگاه ادراری را نام برد. اگر بیش از دوبار طی مدت شش ماه و یا بیش از سه بار در سال به عفونت مجاری ادراری مبتلا می‌شوید، خود را مستعد ابتلا به این بیماری بدانید. با این حال باز هم بین ادرار کردن پنج ثانیه بعد از اتمام نزدیکی و یا ۳۰ دقیقه پس از آن تفاوتی موجود نیست.

علائم ابتلا به عفونت ادراری در اثر رابطه جنسی چیست؟
علائم این عفونت ممکن است شامل التهاب مکرر ادرار، تیره شدن یا خونریزی پوست و احساس سوزش در هنگام ادرار باشد. در صورت دیدن چنین علائمی در اولین فرصت با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمان و دارو‌های پیشگیرانه مشورت کنید.

راه های درمان
درمان معمولا تجویز آنتی بیوتیک می‌باشد که عموما در چند روز اولیه می‌توان نتایج آن را مشاهده نمود و تقریبا با گذشت ده روز علائم بیماری کاملا از بین می‌روند.

منبع: آکاایران

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها