وزیر ارتباطات: تا ۱۴ بهمن یک گوشی دیگر شامل رجیستری می شود

وزیر ارتباطات در حاشیه نشست هماهنگی با دستگاه های اجرایی برای توسعه ارتباطات روستایی درباره ابهامات طرح رجیستری گوشی تلفن همراه توضیح داد.

وزیر ارتباطات: تا ۱۴ بهمن یک گوشی دیگر شامل رجیستری می شود

به گزارش خبر فوری و به نقل از مهر، وزیر ارتباطات گفت: به هیچ عنوان افزایش قیمت گوشی متأثر از اجرای رجیستری تلفن همراه را قبول ندارم و آن را تکذیب می کنم.

آذری جهرمی با بیان اینکه فاز جدید اجرای این طرح پس از دو مرحله موفقیت آمیز ثبت و شناسه دار کردن گوشی های آیفون، بلک بری، موتورولا و گوگل پیکسل از ۱۴ بهمن ماه اجرایی می شود، خاطرنشان کرد: در این زمینه یک مدل از گوشی های آسیایی که سهم بالایی در بازار تلفن همراه کشور دارد مشمول این طرح خواهد شد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه در زمان آغاز طرح رجیستری قیمت دلار ۳۹۰۰ تومان بود گفت: هم اکنون دلار ۴۵۰۰ تومان است و قیمت گوشی بر مبنای نرخ دلار محاسبه می شود. از سوی دیگر ارز مبادله ای واردات حذف شده است و این موضوعات بر روی قیمت گوشی تأثیرگذار است. این به این معنا نیست که اجرای طرح رجیستری روی گوشی موبایل تأثیرگذار شده باشد.

وی با تأکید بر اینکه برخی به دلیل آنکه موضوع رجیستری روی اهدافشان تأثیر منفی دارد، نسبت به ایجاد برخی شائبه ها در این فضا اقدام می کنند، افزود: هم اکنون که نوبت گوشی هایی که بیشترین سهم را در بازار دارد رسیده است ایجاد این جو سازی و فضاسازی ها از سوی برخی که سودشان در قاچاق است طبیعی به نظر می رسد اما با قاطعیت طرح رجیستری را پیش می بریم و این جو سازی ها خدشه ای در اجرای این طرح نخواهد داشت.

آذری جهرمی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر افزایش درآمد وارد کنندگان رسمی موبایل تأکید کرد: مسلما این موضوع یکی از اهداف طرح رجیستری است و موفقیت این طرح را نشان می دهد چرا که در صورتی که وارد کنندگان اذعان می کنند که درآمدشان بالا رفته است این موضوع نشان می دهد که سود حاصل از شبکه قاچاق تلفن همراه هم اکنون به کانال رسمی بازگشته است و هم وارد کننده و هم دولت از این طرح منتفع شده اند.

وی درخصوص پیشنهاد مطرح شده برای صدور مجوز به فروشگاه های آنلاین برای عرضه گوشی های تلفن همراه تصریح کرد: این موضوع در دست بررسی است تا عرضه گوشی های موبایل به صورت آنلاین نیز با مجوز فروش انجام شود.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه این طرح اشکالاتی داشته و با انعکاس اشکالات از سوی فعالان این بخش و رسانه ها و مردم، این انتقادات مورد رسیدگی قرار گرفت و همچنان تلاش می کنیم اشکالات رجیستری را رفع کنیم.

وی افزود: یک ریال از هزینه رجیستری به جیب وزارت ارتباطات نمی رود بلکه هزینه مالی اجرای این طرح برعهده وزارت ارتباطات بوده و از بعد مسئولیت پذیری نیز ما مصمم به ساماندهی این بازار شده ایم.

آذری جهرمی تضمین سلامت گوشی و جلوگیری از سرقت گوشی را از جمله منافع اجرای رجیستری برای مردم عنوان کرد و اظهار داشت: در همین حال منافع ریالی از بازار گوشی تلفن همراه به نظام درآمدی دولت باز می گردد و تمام مجموعه های دولت در تلاشند که این طرح را تا انتها به سرانجام برسانند.

وزیر ارتباطات همچنین در مورد پوشش کیفی خدمات ارتباطی در روستاها و تکالیفی که اپراتورهای ارتباطی بنابر تعهداتشان در این زمینه دارند، گفت: باید وضعیت پوشش خدمات و کیفیت سرویس دهی در حوزه ارتباطات در روستاها برای مردم شفاف سازی شود. بر این اساس از سازمان تنظیم مقررات خواسته ایم که با راه اندازی سامانه ای وضعیت این خدمات و میزان رضایت مندی مشترکان از این سرویس ها را در مناطق مختلف کشور و روستاها اعلام عمومی کند.

وی اظهار داشت: این سامانه مبتنی بر GIS اطلاعات را در سطوح تعهدات اپراتورها و انطباق آن با خدماتی که به مردم ارائه می شود بررسی و اطلاع رسانی کند.

آذری جهرمی گفت: بخش اعظمی از خدمات ارتباطی در جاده های کشور وجود دارد اما در نقاطی از جاده ها نیز دچار ضعف ارتباطی هستیم که بخشی از آن به شبکه های سایر دستگاه ها از جمله شبکه برق سراسری مربوط می شود.

وی تأکید کرد: با این حال ارتباطات امروز ضرورت حمل و نقل جاده ای است و لازم است که تمامی مناطق حادثه خیز، گردنه ها و نقاط کوهستانی تحت پوشش کامل این شبکه قرار گیرد.

آذری جهرمی افزود: در ۶ ماه گذشته و بنا بر پیگیری های صورت گرفته بالغ بر ۱۰۰ نقطه حادثه خیز جاده ای، اصلاح پوشش ارتباطی شده است و برای سایر نقاط نیز به زودی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

آذری جهرمی اظهار داشت: موضوع ارتباط رسانی به روستاها در راستای توسعه پایدار در دستور برنامه قرار دارد و بر این اساس در کارگروهی موضوع این توسعه از طریق ایجاد شبکه دسترسی فیبر نوری در مناطق روستایی را بررسی می کنیم.

وی یادآور شد: بر مبنای جمع بندی جلسه ای که با نمایندگان دستگاه های دولتی برای خدمات رسانی ارتباطی در مناطق روستایی داشته ایم، مقرر شد تمامی دستگاه ها اطلاعات مربوط به وضعیت زیرساختی و خدماتی خود را تا ۱۵ بهمن ماه به وزارت ارتباطات اعلام کنند تا پس از آنالیز این اطلاعات، اولویت توسعه خدمات ارتباطی در روستاهایی که این خدمات کامل نشده است، اجرایی شود. همچنین مقرر شد ابتدای اسفندماه جلسه مجددی با نمایندگان دستگاه های اجرایی برای پیشبرد اهداف مدنظر داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بر مبنای قانون برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات باید زیرساخت لازم برای ارائه ۴ خدمت اساسی الکترونیکی در ۸۰ درصد روستاها و اتصال پرسرعت ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را فراهم کند. در این زمینه یکی از مطالبات جدی، توسعه ارتباطی مناطق کم برخوردار است تا بتوانیم با توسعه خدمات زیرساختی و افزایش سطح دسترسی روستاها، ارائه خدمات الکترونیک در روستاها را اجرایی کنیم.

وزیر ارتباطات یادآور شد: هم اکنون وضعیت ۶۴ هزار روستا پایش شده است و طبق پیش بینی ها طی ۱۸ ماه به اهداف برنامه ششم توسعه در این بخش خواهیم رسید و پس از آن تا پایان برنامه ششم اهداف مربوط به سند توسعه خدمات الکترونیک در روستاها را اجرایی خواهیم کرد.

آذری جهرمی درخصوص بلاتکلیفی کارگزاران مخابرات روستایی از دستور پیگیری این موضوع برای تعیین تکلیف مشکل کارگزاران مخابرات روستایی خبر داد و گفت: قرار شده است که جلسه ای با حضور رگولاتوری، پست، پست بانک و شرکت مخابرات ایران برگزار شود تا وضعیت نیروهایی که در دفاتر مخابرات روستایی فعال هستند مشخص شود.

وزیر ارتباطات گفت: در همین حال وضعیت ۴ هزار دفتر توسعه خدمات ارتباطی هنوز مشخص نیست و با وجود این که برنامه ششم توسعه به ما اجازه داده است که دو هزار مجوز جدید برای این دفاتر صادر کنیم اما هنوز وضعیت دفاتر قبلی با اشکالاتی همراه است بر این اساس قصد داریم با برگزاری جلسات هم اندیشی به یک فرمول واحد برای حل مشکلات دفاتر توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیز تعدد و موازی کاری سایر دفاتر دستگاه های اجرایی در این زمینه برسیم تا بتوانیم گره از کار مشکلات این بخش باز کنیم. در این خصوص با سازمان امور استخدامی و شورای عالی اداری برای استفاده از ظرفیت های صدور مجوز، بحث هایی را پیش برده ایم.

وی همچنین از عدم اجرای شبکه علمی دانشگاه ها انتقاد کرد و تصریح کرد: شبکه علمی هنوز به تعهدات خود عمل نکرده و باید دوستان در این زمینه توضیح دهند که وضعیت اتصال دانشگاه ها به کجا رسیده است و تنها با امضای تفاهم مشکلی حل نمی شود. در همین حال در همین جلسه مقرر شد که وضعیت اتصال و امکان ارتباط ۱۸ هزار خانه بهداشت روستایی و افزایش کیفیت سه هزار مرکز بهداشت روستایی مطابق با خواسته وزارت بهداشت فراهم شود.

33

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها