ورودی دانشگاه‌ها حد نصاب مشخصی داشته باشد

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان گفت: ورودی دانشگاه‌ها باید حد نصاب مشخصی داشته باشد.

ورودی دانشگاه‌ها حد نصاب مشخصی داشته باشد

به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، پروفسور علی رمضانی در آیین اختتامیه سومین جشنواره انتخاب دانشجویان پژوهشگر برتر استان که در سالن اجتماعات شهید نوری مجتمع جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، اظهار کرد: پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های ما رقم بزرگی دارد و با توجه به کاهش جمعیت باعث شده تا حتی دانشجویانی که به لحاظ علمی وضعیت خوبی ندارند وارد دانشگاه شوند و خروجی آن را به عنوان نمونه در احداث ساختمان‌هایی که با اندکی زلزله فرو می‌ریزد، می‌بینیم.

وی با اشاره به اینکه با این شرایط خروجی دانشگاه‌های ما در آینده خروجی خوبی نخواهد بود، تصریح کرد: مگر در این جامعه چقدر مدرک دانشگاهی نیاز است و وقتی به هر دلیل نتوانستیم ‌شرایطی را فراهم کنیم که افراد به دنبال علاقه شغلی خود بروند شاهد این وضعیت خواهیم بود که این مسئله نیاز به تدوین قانون در مجلس دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان تصریح کرد: در یک جامعه بیش از 50 درصد مشاغل به مدارک دیپلم و زیر دیپلم نیاز دارد و مقدار بسیار کمی به فوق لیسانس و دکترا نیاز دارد. کشوری مثل آلمان که جمعیت بیشتری نسبت به ما دارد در کل 25 هزار دانشجوی PHD دارد، این در حالی است که در انتهای سال قبل دانشجویان ما در این مقطع 50 هزار دانشجو بودند که یا شغل متناسب ندارند یا بیکار هستند.

وی افزود: برای ورودی دانشگاه‌ها باید حد نصاب تعیین شود تا زمینه‌ای باشد که افراد به دنبال علاقه‌مندی خود بروند. در کشورهای خارجی این مسئله مورد توجه قرار دارد، هر چند توجه به مسائل تامین اجتماعی در این کشورها لحاظ می‌شود و ما نیز باید این امر را مورد اهتمام قرار دهیم.

رمضانی به پدیده مهاجرت دانشجویان اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی افرادی که شایستگی دریافت مدرک ندارند وارد دانشگاه می‌شوند صدمه آن متوجه دانشجویان نخبه می‌شود و در برخی از دانشگاه‌ها تعداد قابل توجهی پس از اخذ لیسانس کشور را ترک می‌کنند که یکی از دلایل آن بی‌توجهی به حد نصاب ورودی دانشگاه‌ها است که ضروری است مجلس شورای اسلامی توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان تاکید کرد: اگر هر فرد بر اساس علاقه خود وارد دانشگاه شود می‌توان فضای خالی برخی از دانشگاه‌ها را برای پذیرش دانشجویان خارجی اختصاص داد.

وی با انتقاد از تبلیغ کنکور در رسانه ملی گفت: ما به دنبال چه چیزی هستیم. برخی از کارها اصلا مولد نیست، این در حالی است که برخی از موسسات کنکور گردش مالی بسیار بالایی دارند. این‌ها در واقع اشکالات کار ما هستند در حالی که رسانه ملی باید با کارشناسی ایجاد انگیزه کند و اگر جلوی این کارها را نگیریم و مدرک را به کسانی بدهیم که شایستگی آن را ندارند شاهد اتفاقات بدتری از زلزله اخیر خواهیم بود.

رمضانی گفت: در مواردی هم مشاهده شده افرادی که مدرک گرفته‌اند با نفوذ اجتماعی زیادی که دارند جایگاه‌هایی را هم اشغال کرده‌اند و افرادی که شایستگی دارند چاره‌ای جز اینکه مملکت را ترک کنند، ندارد.

این استاد نمونه کشوری با بیان اینکه معتقدم آموزش‌ها وضعیت بدی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: به طور عمومی قدرت خلاقیت و تجزیه و تحلیل در بین دانشجویان پایین آمده و حتی در مواردی مباحثی که مطرح می‌شود دانشجو متوجه نمی‌شود و این‌ها خطر بزرگی است و با این کیفیت آموزشی باید انتظار روزهای بد داشته باشیم.

وی افزود: کشورهایی مثل چین، کره و ژاپن برای ورود دانشجو به شدت سخت‌گیری می‌کنند و تناسب بین مقاطع تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس وجود دارد، در حالی که بسیاری از دانشجوهای ما به رشته تحصیلی خود علاقه‌ای ندارند و می‌گویند اگر دانشگاه نیاییم چه‌کار کنیم.

رمضانی در خصوص ارتباط صنعت با دانشگاه گفت: این ارتباط با کدام اعتبار باید ایجاد شود. اعتبار دانشگاه‌های کارآفرین در دنیا رقم بسیار بزرگ و در حدود 15 هزار میلیارد تومان است و خیرین و واقفان حضور جدی در حمایت از دانشگاه‌ها دارند و بخشی نیز از طریق صنعت و با حمایت‌هایی که دولت برای ارتباط با دانشگاه برای واحدهای صنعتی به‌ویژه در تخفیف‌های مالیاتی در نظر گرفته تامین می‌شود این در حالی است که اگر بودجه بهترین دانشگاه ما تحقق پیدا کند رقم بسیار کوچکی در مقایسه با این خواهد بود.

پرفسور رمضانی از سال 1369 تاکنون دروس متنوع شیمی را در دانشگاه‌های کشور در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری تدریس کرده و بارها به عنوان استاد نمونه دانشگاه، پژوهشگر نمونه دانشگاه، پژوهشگر نمونه و ممتاز استان و استاد نمونه کشور انتخاب شده است.

اجرای ده‌ها طرح پژوهشی، بنیادی و کاربردی، انتشار بیش از 265 مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی ISI با بیش از سه‌هزار ارجاع، چاپ سه مقاله بین‌المللی پر استناد دانشگاه زنجان، چاپ سه مقاله مروری بین‌المللی، ثبت بیش از 10 اختراع و ارائه صدها مقاله در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی، بخشی از تلاش‌های پژوهشی این عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان به‌شمار می‌رود.

منبع: ایسنا

58

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها