ابتکار خبر داد

تهیه‌ لایحه‌ای درباره حضانت مادران

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری مطرح کرد: لایحه‌ای را مطرح کرده‌ایم؛ چراکه مطالبه زنانی بوده است که یا همسران خود را از دست داده‌اند و یا برای حل و فصل مسائل بسیار ساده فرزندان خود نیازمند موافقت ولی فرزند هستند.

تهیه‌ لایحه‌ای درباره حضانت مادران

معصومه ابتکار در نشست مجازی «بررسی فقهی حقوقی سقوط حق حضانت مادر در صورت ازدواج» اظهار کرد: به نظرم هنوز با زاویه دید قرآنی، نبوی و علوی در مورد جایگاه زنان و خانواده فاصله زیادی داریم؛ به ویژه شرایطی که امروزه در جامعه و در دادگاه‌ها با آن مواجه هستیم، نشان‌دهنده این است که مباحث ما صرفاً انتزاعی نیست، بلکه این مسائل در کف جامعه وجود دارد.

وی افزود: لذا ما باید به عنوان بخشی از حاکمیت و شما به عنوان منابع علمی، دینی و دانشگاهی راه‌حل‌های مؤثر ارائه دهید که در عین انطباق با شرع مقدس، کارایی و اثربخشی لازم را در جامعه داشته باشد و فاصله جامعه را با اسلام ناب کم کند و جامعه احساس کند که برای معضلات مختلف فردی و اجتماعی راه حل وجود دارد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری مطرح کرد: در زمینه حضانت، لایحه‌ای را مطرح کرده‌ایم؛ چراکه مطالبه زنانی بوده است که یا همسران خود را از دست داده‌اند و یا برای حل و فصل مسائل بسیار ساده فرزندان خود همانند گرفتن کارنامه یا حق بستری کردن فرزند خود برای یک امر درمانی نیازمند موافقت ولی فرزند هستند و این مشکل حتی برای همسران شهدا هم پدید آمده است؛ لذا تشکر می‌کنم که جنبه‌های فقهی و حقوقی این قضیه را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهید. ان‌شاء‌الله فقه پویای شیعه در این زمینه، با همکاری و تلاش‌های شما کارساز باشد.

ابتکار خطاب به آیت‌الله محمد عندلیب‌همدانی _استاد درس خارج حوزه علمیه قم_ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابوالفضل موسویان _استادیار دپارتمان الهیات دانشگاه مفید_ و محمدمهدی مقدادی _عضو هیئت علمی دانشگاه مفید_ که در این نشست حضور داشتند و به سخنرانی پرداختند، گفت: مباحث شما به ویژه در زمینه حق حضانت زنان بسیار مهم است و سیاست ‌و رویکرد دولت هم این است که از این مباحث حمایت کند و امیدواریم این همکاری‌ها را تا پایان دولت کنونی داشته و از نظرات اساتید و صاحب‌نظران استفاده کنیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ادامه داد: در خواستم این است که جنبه کاربردی قضیه را در نظر بگیریم. نماینده معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در این نشست‌ها نیز سرکار خانم سجادی خواهند بود که مباحث را می‌شنوند؛ لذا در هر جا لازم باشد جنبه‌های کاربردی و مطالبات زنان را نیز مطرح خواهیم کرد.

شهناز سجادی _ دستیار ویژه معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری_ نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از موانع حق حضانت فرزندان برای مادران، ازدواج مجدد آن‌ها پس از طلاق است؛ یعنی اگر زن جوانی که بر اساس حقوق و قانون دادگاه، دارای حضانت فرزندش است ازدواج نمی‌کند یا ازدواج پنهانی انجام می‌دهد عواقب سوءاجتماعی برای وی دارد.

وی ادامه داد: در سال ۹۱ در قوانینی که در این زمینه تصویب شد، مصلحت طفل را منبع تصمیم دادگاه برای حق حضانت تشخیص دادند؛ لذا بر اساس این قانون، مادر می‌تواند ازدواج کند، اما مواردی که در مواد ۴۱ تا ۴۵ مطرح شده به طور مشخص بیان نشده که آیا این قانون مادران ازدواج کرده را نیز شامل می‌شود یا خیر؟

به گفته سجادی، علی‌رغم اینکه رویکرد قانون، مصلحت کودکان شد، اما همچنان ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی برای ما مورد بحث است و در مجموع این ماده یک مزاحم برای مواد قانون حمایت از خانواده است که مصلحت کودک را ملاک قرار می‌دهد. معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز با چنین افرادی مواجه می‌شوند که بعد از طلاق دوباره ازدواج کرده‌اند و پدر، کودک را استرداد می‌دهد. بنابراین دغدغه معاونت در درجه اول شفافیت قانون و رفع ابهام از آن و سپس حذف تبعیضات علیه زنان است؛ چراکه اگر پدری ازدواج مجدد کند، حق حضانت وی ساقط نمی‌شود و این تبعیضی بین حق مادرانه و حق پدرانه است.

براساس گزارش مرکز اطلاع رسانی معاونت زنان، سجادی در انتها گفت: این در حالی است که تجربه ثابت کرده است که کودکان در طول تاریخ بیشترین آسیب را از نامادری دیده‌اند و بعضاً شکنجه‌ها و قتل‌هایی در این زمینه رخ داده است؛ لذا در حال امکان‌سنجی فقهی هستیم که این ماده را حذف کرده و محور همان مصلحت کودک باشد و تهدیدی برای زنانی که پس از طلاق دوباره ازدواج می‌کنند، وجود نداشته باشد.

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • کاربر ناشناس
    0

    یکی نیست که بگه توی که از دیوار سفارت آمریکا میرفتی بالا و الان بچه هات در همون آمریکای جهان خار هستند این همه فکرهای خوب خوب داری اون نون مفت خورا رو چرا برنمیگردونی اسکل

  • کاربر ناشناس
    0

    آقا یه دیوار بالا رفتن چقدر نون کرد براش

  • بنده خدا
    0

    بااحترام به سرکارخانم ابتکار.. میفرمایدفرزندان ازنامادری آسیب میبینند .. البته بیشترآسیب هاازناپدری خیلی ازفرزندان به نابودی کشانده چون ناپدری دروهله اول 90درصدمعتادهستن توکودک مجبورمیکنندبه جای درس بکارمیگمارند. وزخم زبان. بفرزندان. پدرت نونت نداده میخوای من نونت بدم ووووولذا نظرشمایکطرفه نباشه. اکثرآسیب فرزندان ازناپدری است نه ازنامادری چون فرزندمشکل داشته باشه به پدرش میگویدوپدرمرداول خانه است .. الرجال قوامین علاالنساء قران گفته. پس چون شمازن هستیدطرفداری نکنید. وقرآن وفرمایشاتش راپشت سرنگذارید ..باتشکر

  • بی نام
    0

    بابا سالهاست دارن به ریش من و تو می‌خندن، یه مشت شعار توخالی برای عوام ویه عمرعشق وحال برا خودشون التماس تفکر تفکر تفکر

  • ناشناس
    0

    این قانون هیچیش درس نیس .ناپدری از نامادری خیلی بدتر عمل میکنه.پدر میتونه جلوی خیلی تنشهارو بگیره و اجازه نده نامادری ظلمی بکنه .ولی بعضی از خانوم ها برای گرفتن نفقه بچه و استفاده از امتیازات بچرو به پدر نمیدن و قانون هم حق حضانت رو به مادر میده در حالی که اصلا بعضی از خانومها صلاحیت نگهداری از فرزند رو ندارن مخصوصا فرزند پسر که حضانتشو تا ۷ سال به مادر میدن و این فرزند ذکور پایه و شکل گیریش اشتباه رقم میخوره.چون ۷ سال بچگی همه زندگی بچرو می‌سازه.بچه تو تنشها وبودن ناپدری .یه آدم ضعیف و بی ثبات و حتی خشن بار میاد.البته خانومهایی هم هستن که خییلی مرد هستن و به نحو عالی از فرزند نگهداری میکنن ولی این برای همه صدق نمیکنه متاسفانه .این قانون که پسر رو تا ۷ سالگی به مادر می‌سپارند برای خیلی از خانومها اشتباس.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها