مقایسه انواع سمپاش های دستی و شارژی

صحبت کردن از سمپاش کار ساده ای است، اما وقتی قصد خرید یک سمپاش مناسب را داشته باشید متوجه تنوع بسیار زیاد این محصول می شوید.

مقایسه انواع سمپاش های دستی و شارژی

ما در این مطلب سعی کردیم توضیح کوتاه و مختصری از انواع سمپاش ها بهتون ارائه بدیم تا بتونید یک انتخاب مناسب برای یک خرید خوب داشته باشید.

شما همچنین می توانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص ادوات کشاورزی نظیر انواع قیچی باغبانی ، انواع سمپاش، بستر کشت و انواع کود، بذر و ده ها مقاله تخصصی در مورد کشاورزی وارد وب سایت کشاورزینه شوید.

سمپاش های تلبمه ای

برای سمپاشی باغچه های کوچک حداکثر 100 متر میتوان از سمپاش های 5 لیتری تا 11 لیتری که همگی با تلمبه شارژ میشوند استفاده نمود.

قدرت پرتاب مایع درون سمپاش در این نوع سمپاش ها حدودا 6 متر می باشد.

از محاسن این سمپاش ها وزن کم و قیمت ارزانتر نسبت به سمپاش های دیگر می باشد.

از معایب این سمپاش ها علاوه بر مخزن کوچک این است که حتما برای پر کردن مخزن آن باید سمپاش را بر روی زمین قرار داد، و ایراد بزرگتر از آن این است که به هر مقداری که مایع درون سمپاش کم میشود برای تامین پرتاب مایع درون آن باید تلمبه ی بیشتری زده شود و این کار باعث خستگی کاربر میگردد.

سمپاش های کتابی

گنجایش مخزن سمپاش های بزرگتر از 11 لیتری معمولا بین 16 تا 20 لیتر می باشد که بر خلاف سمپاش های کوچکتر به صورت استوانه نیستند بلکه به شکل چهار گوش یا اصطلاحا کتابی هستند.

سمپاش های کتابی بر روی پشت کاربر به وسیله کمربند قرار میگیرند و با اهرمی که از پشت به سمت جلوی کاربر قرار دارد کار تلمبه زدن انجام میشود و در این صورت برای شارژ کردن باد که نیروی محرکه سمپاش می باشد نیازی به پایین آوردن و بالا بردن سمپاش از پشت کاربر نمی باشد و در همان حال که سمپاش بر روی پشت کاربر قرار دارد عمل شارژ کردن باد انجام میگیرد و از مزایای دیگر آن این است که با این که قسمت تلمبه در قسمت درونی مخزن می باشد، قسمت تلمبه ی آن با قسمت مخزن کاملا مجزاست و با کم شدن مایع درون مخزن نیازی به تعداد دفعات بیشتر در تلمبه زدن ندارد.

سمپاش های کتابی در 4 نوع میباشند:

1. سمپاش کتابی ساده

2. سمپاش های کتابی شارژی تک کاره

3. سمپاش های کتابی شارژی دو کاره

4. سمپاش های کتابی موتوری

سمپاش کتابی ساده

نسبت به سمپاش های کتابی دیگر وزن کمتری دارند و سبک تر میباشند و از نظر قیمت نیز قیمت پایین تری دارند. این سمپاش ها معمولا برای باغچه های بین 100 تا 300 متر مورد استفاده قرار میگیرند چون اگر بخواهیم آن ها را در باغچه های بزرگتر مورد استفاده قرار دهیم با توجه به اینکه برای شارژ کردن باد آن نیاز به تلبمه زدن زیاد و متوالی دارد کاربر را خسته میکند.

قدرت پرتاب مایع درون سمپاش در این نوع سمپاش ها حدودا 7 متر می باشد.

سمپاش های کتابی شارژی تک کاره

باطری این سمپاش ها با 5 ساعت شارژ معمولا حدود 4 ساعت کار میکنند. این سمپاش ها برای باغچه های 300 الی 3000 متر توصیه میشود. این سمپاش ها از نظر کیفیت پاشش با سمپاش های کتابی ساده اختلاف چندانی ندارند ولی چون نیروی محرکه آن برق می باشد غیر از حمل آن که در همه سمپاش های کتابی ایجاد خستگی میکند، هیچ گونه خستگی دیگری برای کاربر ایجاد نمیکند.

قدرت پرتاب مایع درون سمپاش، در این نوع سمپاش ها حدودا 7 متر می باشد.

سمپاش های کتابی شارژی دو کاره

مشخصات فنی و دیگر مشخصات این نوع سمپاش دقیقا مثل سمپاش های کتابی شارژی تک کاره می باشد با یک اختلاف فاحش که دو کاره بودن آن است یعنی به غیر از کار کردن به وسیله برق، به صورت دستی نیز قابلیت استفاده دارد، به این معنی که در صورت تمام شدن شارژ باطری میتوان به راحتی از اهرمی که از پشت کاربر به سمت جلو قرار گرفته است استفاده کرد.

استفاده از قسمت دستی آن، در جایی که بخش کمی از کار سمپاش باقی مانده است و شارژ کردن آن مستلزم زمان چند ساعته می باشد و شاید عدم دسترسی به برق برای َشارژ آن دچار مشکل است بسیار کارا می باشد.

قدرت پرتاب مایع درون سمپاش در این نوع سمپاش ها حدودا 7 متر می باشد.

سمپاش های کتابی موتوری

نیروی محرکه این نوع سمپاش ها به وسیله موتور دو زمانه تامین میشود، مخزن آن ها معمولا 20 لیتر می باشد و قدرت پایه درون آن مثل سمپاش های شارژی حدودا 7 متر است.

مقایسه سمپاش ها شارژی و موتوری

سمپاش های پشتی موتوری نسبت به سمپاش های شارژی دارای وزن بیشتری میباشند که این مسئله باعث خستگی زود هنگام کاربر میگردد از معایب دیگر این دستگاه، این است که چون موتور آن ها دو زمانه می باشد یعنی در مخزن سوخت آن روغن و بنزین باید ترکیب شوند علاوه بر دود و صدای زیادی که دارد، به علت نزدیکی موتور به صورت کاربر، باعث سرگیجه و سردرد ناشی از دود و صدا میگردد و دیگر اینکه به علت سنگینی روغن که با بنزین در مخزن سوخت مخلوط گردیده است روغن در کاربرات موتور ته نشین میگردد و این مسئله روشن کردن دستگاه را با مشکل روبرو میکند و اصطلاحا موتور دائما خفه میکند، که این مشکلات یعنی مشکل دود و صدا و سختی روشن کردن در سمپاش های شارژی وجود ندارد.

و از محاسن سمپاش های شارژی نسبت به سمپاش های موتوری قیمت مناسب تر آن می باشد.

میتوان گفت تنها حسن سمپاش های موتوری پشتی نسبت به سمپاش های شارژی عدم نیاز آن ها به نیروی برق می باشد که آن هم با توجه به اینکه تقریبا در همه جای ایران نیروی برق در دسترس می باشد به شکلی منتفی است.

برای دیدن مطالب بیشتر و آشنایی با ادوات کشاورزی، نظیر انواع قیچی باغبانی، انواع سمپاش، بستر کشت، بذر، کود و ... با کشاورزینه، فروشگاه تخصصی محصولات کشاورزی همراه باشید.

3931

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها