اقتصاد ایران چه زمانی تورم تک نرخی را تجربه می کند؟

کارشناس اقتصادی گفت: اقتصاد ایران با رشد اقتصادی صفر درصد و نقدینگی بالا روز به روز شرایط را برای به وجود آمدن تورم محیا می‌کند.

اقتصاد ایران چه زمانی تورم تک نرخی را تجربه می کند؟

عبداللهی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گویی در خصوص تک نرخی و راهکارهای موجود برای رسیدن به این نرخ تورم، گفت: در صورتی که ما بتوانیم رشد اقتصادی متناسب با رشد نقدینگی داشته باشیم, تورم کاهش پیدا می کند. تولید, نقدینگی را پوشش می دهد. یعنی پول نقد منتشر شده پاسخگوی تولید خواهد بود.

وی ادامه داد: اقتصاد ایران با رشد اقتصادی صفر درصد و نقدینگی بالا روز به روز شرایط را برای به وجود آمدن تورم محیا می کند. عوامل دیگری مانند تحریم ها از یک سو موجب کاهش تولید و افزایش نقدینگی می شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: کاهش تولید منجر به قیمت گذاری با قیمت های بالاتر شده و در نهایت تورم را به وجود می آورد. در صورتی که بتوانیم نقدینگی را متناسب با تولید هدایت کنیم, مانع به وجود آمدن تورم در کشور شدیم.

عبداللهی بیان کرد: سیاست گذاری های کشور های اروپایی, آمریکایی و شرق آسیا به گونه ای است که متناسب با تولید رشد می کند و تورم در این کشورها پایین است. در کشور ما, کسری بودجه و نیاز های موجود به نقدینگی موجب به وجود آمدن تورم درکشور می شود.

وی در پاسخ به این سوال که" تورم صفر درصد خوب است یا خیر؟" گفت: ثبات در نرخ های پایین مقوله مهمی در اقتصاد کشور است. تورم صفر خوب نیست زیرا در این صورت تولیدکنندگان انتظار افزایش سودآوری در تولیدات خود را ندارند. وقتی انتظار افزایش قیمت همزمان با افزایش تولید را داشته باشند, علافه مند به افزایش تولید خود می شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • کاربر ناشناس
    0

    انشاالله بعد مردن

  • کاربر ناشناس
    0

    با مغزهای متفکر و با سواد وبا ایمانی که مدیریت کشور رو به عهده گرفتن مردم ایران اون دنیا تورم تک نرخ رو تجربه میکنن

    نظرات شما -
    • رجبی
      0

      ایران به این بزرگی و نعمت به وفور و دروازههای کشور به این پهنا ، جای سوال است که چرا سفره مردم وکارگر جمائت اینقدر کوچک است

  • محمود
    0

    فیلهای سفید در زمان های گذشته چند نسل نادر از فیل‌ها زندگی می‌کردند که سفید رنگ بودند. فیل‌های سفید ارزش زیادی داشتند و به عنوان هدیه‌های دیپلماتیک گرانبها بین کشورها رد و بدل می‌شدند و پادشاهان در سفرهایی که داشتند این فیل را به عنوان هدیه به پادشاه کشور میزبان می‌دادند. هزینه نگهداری و تغذیه این فیل‌ها بسیار زیاد بوده است، زیرا نوع خاصی از گیاهان را مصرف می‌کردند، در ساعات خاصی شستشو داده می‌شدند، محل نگهداری‌ آن ها ویژگی‌های خاصی داشت و … حتی گاهی بخشی از دربار را برای نگهداری این فیل‌ها به کار می‌گرفتند. مشکل زمانی به وجود می‌آمد که کشور به دلایلی مثل قحطی، سیل، جنگ و … دچار کمبود منابع می‌شد. با وجود گرسنگی مردم و دربار دیگر دلیل منطقی وجود نداشت که پادشاهان بخواهند از فیل‌ها نگهداری کنند ولی به دلیل این که در گذشته هزینه‌های زیادی را صرف این فیل‌ها کرده بودند ترجیح می‌دادند بازهم هزینه کنند تا دستاوردهای قبلی آن ها از بین نرود. و گاهی حتی زنده ماندن این فیل را به زنده ماندن مردم ترجیح می‌دادند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها