رونمایی از ۱۳ برنامه مسکن دولت/ تکمیل مسکن مورد حمایت دولت تا پایان سال ۱۳۹۶ / شفاف‌سازی حمایت دولت در بخش مسکن

نیاز بحرانی سالانه کشور به مسکن 550 هزار واحد مسکونی است که در صورت عدم تامین از سمت عرضه، به افزایش اجاره و قیمت مسکن منجر خواهد شد.

رونمایی از ۱۳ برنامه مسکن دولت/ تکمیل مسکن مورد حمایت دولت تا پایان سال ۱۳۹۶ / شفاف‌سازی حمایت دولت در بخش مسکن

به گزارش خبر فوری به نقل از خبرآنلاین، بر اساس سرشماری سال 1395 کل موجودی مسکن حدود 25.4 میلیون واحد رسیده است. از این تعداد، حدود 22.8 میلیون واحد مسکونی دارای سکنه است و حدود 2.6 میلیون واحد خالی مانده است.

تعداد کل خانوارها در این سال 24 میلیون خانوار بوده که با ملاحظه واحدهای مسکونی در حال استفاده شاخص تعداد خانوار در هر واحد مسکونی 1.06 است و به بیان دیگر، حدود 1.2 میلیون خانوار فاقد مسکن مستقل هستند.

بررسی تعداد واحدهای تکمیل شده بهار امسال و واحدهای شروع شده سال قبل نشان می‌دهد که تعداد واحدهای تکمیل شده در سال 1395 به حدود 400 هزار واحد می‌رسد.

براساس گزارش عملکرد 100 روزه دولت، برآورد نیاز سالانه مسکن در کشور با احتساب واحدهای نیازمند نوسازی، سالانه حدود 800 هزار واحد مسکونی است.

از این میزان، با فرض امکان ایجاد تاخیر در نیازهای نوسازی، حداقل تعداد واحدهای جدید مورد نیاز که باید به خانوارهای جدید اختصاص یابد تا شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی در سطح فعلی حفظ شود، حدود 550 هزار واحد است. به این ترتیب، نیاز بحرانی سالانه کشور به مسکن، 550 هزار واحد مسکونی است که در صورت عدم تامین از سمت عرضه، ضمن افزایش تراکم خانوار در واحد مسکونی، به افزایش اجاره و قیمت مسکن منجر خواهد شد.

پیش‌بینی روندهای آتی مسکن

با توجه به روندهای پیش‌بینی شده، بخش مسکن در سال 96 و 97 به ترتیب با افزایش اجاره و سپس افزایش قیمت مسکن ناشی از کمبود عرضه مواجه خواهد بود، بنابراین مناسب است دولت تمهیداتی برای اصلاح سمت عرضه مسکن صورت دهد؛ در حالی که طی چند سال اخیر سیاست‌های دولت در حوزه مسکن بیشتر بر تحریک تقاضا متمرکز بوده است.

بنابراین دولت درصدد است با تشویق نوسازی در بافت‌های فرسوده از طریق پرداخت یارانه سود تسهیلات نوسازی و نیز کمک به احداث واحدهای مسکونی اجتماعی یا ملکی گروه‌های کم درآمد ضمن انجام بخشی از وظایف دولت در این حوزه‌ها نسبت به کاهش تبعات ناشی از کمبود عرضه در سال‌های آینده اقدام کند.

دولت روحانی برای مسکن چه کرد؟

براساس گزارش 100 روزه عملکرد دولت دوازدهم ، پیگیری اجرایی شدن طرح مسکن اجتماعی و حمایتی، شفاف‌سازی حمایت دولت در بخش مسکن با تامین منابع از محل قانون هدفمند کردن یارانه‌ها برای پرداخت بخشی از یارانه سود تسهیلات مسکن زوج‌های جوان، اقشار آسیب‌پذیر، مسکن روستایی و مسکن حمایتی (شامل مسکن در بافت فرسوده و مسکن مهر)، از جمله اقدامات صورت گرفته در دولت دوازدهم بوده است.

همچنین دولت در سه ماهه امسال رقمی بالغ بر 106 هزار و 200 میلیون تومان در قالب اسناد خزانه برای زیرساخت مسکن‌مهر و همچنین در خصوص تخفیف عوارض پروانه، حمایت‌های مالی و تراکم و ایجاد تاسیسات عمومی مبلغی بالغ بر 85 میلیارد تومان اسناد خزانه تامین اعتبار کرده است. در همین حال، در سه ماهه اخیر با وجود محدودیت‌های مالی، اعتباری بالغ بر 151 میلیارد و 593 میلیون تومان معادل 24 درصد به بهبود بافت‌های ناکارآمد شهری تخصیص یافته است.

برنامه‌های آتی مسکن چه خواهد بود؟

در این میان، سیاست‌ها و برنامه‌هایی در دولت دوازدهم برای آینده بخش مسکن طراحی و برنامه‌ریزی شده است.در همین راستا، در گزارش اخیر دولت به 13 برنامه اشاره شده است.
به این ترتیب، برنامه‌هاي آينده بخش مسکن در چارچوب برنامه و اولويت‌هاي ابلاغي ریيس‌جمهور به این شرح اعلام شده است:
راه‌اندازی برنامه مسکن اجتماعی و حمایتی به کمک بخش خصوصی، تکمیل مسکن مورد حمایت دولت (مسکن‌مهر) تا پایان سال 1396 و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی آن، حمایت از بهسازی و نوسازی بافت فرسوده با تامین تسهیلات بانکی، افزایش سقف فردی تسهیلات طرح ویژه به سبب پوشش افزایش قیمت مصالح و دستمزدها، نوسازي و بهسازي مسكوني روستایي،تهیه طرح مسکن پیشگام با رویکرد نوسازی بافت فرسوده و نوسازی مسکن با اولویت در 55 هکتار در بافت فرسوده شهر تهران ، شناسايي محدوده‌ها و محلات هدف بر اساس مطالعات انجام شده در ۴۹۵ شهر، تهيه طرح و برنامه بهسازي و توانمندسازي، تهيه طرح و مطالعات 183 پروژه، اجراي پروژه‌هاي نوسازي و توسعه خدمات و زيرساخت‌هاي شهري، اعمال سياست بودجه‌ريزي اهرمي در راستاي اهداف اقتصاد مقاومتي، نهادسازي با تاكيد بر دو جريان اصلي، نهاد تسهيل‌گر و نهاد توسعه‌گر، تمرکز بر اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری و اجرای پروژه‌های محرک توسعه در بافت‌های فرسوده و حاشیه‌ای و استفاده از مصالح سازگار با اقلیم و شرایط بومی منطقه از جمله این برنامه ها خواهد بود.

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • پدر
    0

    موفقیت در اکثر طرح های ارئه شده ؛ بر روی کاغذ و در کلام و تبلیغ و سمینار و مجادلات سیاسی بنظر تضمین شده می آید.ولی در مقام عمل ؛ نتیجه و موفقیتی که گفته و نوشته شده بود حاصل نمیشود. آیا تا کنون بررسی شده که ضعف و عوامل شکست ساز در طرح های کلان چه هستند؟ بغیر از رقابت های سیاسی و جناحی ؛ یکی از مهمترین عوامل موثر در ناکامی ها ؛ ضعف مدیریت و نبودن بازرسی و نظارت درونی بر حسن اجرای کار و روابط مربوطه است. برای تائید؛ در ادامه نمونه ای از تخلف در مسکن مهر ؛ که میتوانست از همان ابتدا بررسی و جلوگیری شود آورده میشود. آسیب ها به جوانان و خانواده ها ؛ در اثر نبودن مسئول و مرجع رسیدگی در درون تشکیلات اینگونه طرح های بزرگ؛ میتواند بسیار شکننده و غیر قابل برگشت باشد. قصه دردناک تحویل (بظاهر) واحدی از مسکن مهر به فررند خانه اولیمان از جمله تخلفاتی است که جنبه های خدمتی مسکن مهر را به خیانتی روانکاه بر خانواده ای ایرانی بدل کرده است: چند روز قبل؛ بعد از گذشت سه سال و نیم ؛ پیمانکار شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس به فرزند خانه اولیمان اطلاع داده که واحد ساخته شده توسط آنها در فاز 3 آماده تحویل است. شرکت سرمایه گذاری که سازنده اصلی است؛ در خیال واگذاری واحدی لخت و بدون کابینت و بدون تجهیزات 67 متر مربعی به ایشان هستند که برای آن ؛ بیش از 100 میلیون تومان در سه و نیم سال پیش ؛ با ترفندی خاص؛ هزینه گرفته بودند. پولی که فرزندمان علاوه بر وام موجود ؛ با قرض وامهای بانکی در 4 سال قبل تامین و اکنون هزینه خرید با احتساب بهره های بانکی پرداخت شده برای این واحد مهر 25 میلیونی برای ایشان از مرز 150 میلیون گذشته است. در نهایت بی انصافی؛ تحویل واحدی زمان خورده در فضای باز و کهنه شده مورد نظر مسکن مهر است که پس از بیش از 6 سال رهاشدنش؛ درصد بالایی از عمر مفیدش گذشته و زندگی در آن مطمئن بنظر نمیرسد. این شرکت محترم سرمایه گذاری سازنده میخواهند واحدی تحویل دهند که بخاطر ملاحظات مدیریتی شرکت ؛ اصلا متعلق و مورد نظر و خرید فرزند ما نبوده و میخواهند این واحد ناخواسته را به ایشان بدهند. این تخلف در حوزه مسکن مهر را به آقای وزیر محترم ؛ انجمن محترم انبوه سازان؛ شخصیت های مرتبط ؛ همکاران و معتمدان انبوه سازی ؛ برای جلوگیری از تضییع حق جوانی فعال در این سرزمین که از طریق مسکن مهر مورد ظلم قرار گرفته و برای یافتن راه حلی منصفانه منعکس کرده ایم ولی تا امروز مشکلی از ایشان حل نشده و حقی برنگشته و کماکان حقوق فرزند تلاشگر ما صرف تخلف و اشتباه ذینفعان سازنده مسکن مهر در فاز 3 پردیس شده و میشود ما قضاوت و اقدام و احقاق حق فرزندمان را ؛ ابتدا؛ از درون تشکیلات مسکن مهر و از همراهی وجدانهای بیدار در بین مسئولین مرتبط؛ انتظار داریم. مستندات این قصه تلخ؛ که اثرات آن نا امیدی جوانانمان را سبب شده است ؛ قابل ارائه است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها