تاخت و تاز کرونا در تهران/پایتخت در آستانه وضعیت قرمز

وضعیت بستری بیماران کرونایی در تهران، باعث شده تا این کلانشهر در آستانه قرمز شدن قرار بگیرد.

تاخت و تاز کرونا در تهران/پایتخت در آستانه وضعیت قرمز

اوج گیری دوباره بیماری کرونا در برخی از استان های کشور، باعث شده تا مسئولان وزارت بهداشت از وضعیت موجود ابراز نگرانی کنند. این در حالی است که بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، از ۱۵ تیر ماه ۹۹، استفاده از ماسک در مکان های پرتجمع، اجباری خواهد شد.

در همین حال، ۱۴ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند که تهران نیز فعلا در لیست استان هایی است که در شرایط هشدار قرار دارند.

بر اساس آنچه که سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، اعلام کرده است، تا روز گذشته ۱۴ استان در وضعیت قرمز و هشدار قرار داشته اند. این در حالی است که میزان بیماران کرونایی بستری در تهران، ظرف روزهای اخیر به شکل عجیبی افزایش یافته و تقریبا ظرفیت تخت های کرونایی بیمارستان های استان تهران، پر شده است.

بابک عشرتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در روزهای اخیر و به دنبال بازگشایی ها و انجام مسافرت ها، شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا هستیم.

وی با اشاره به عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی برخی از هموطنان، افزود: این وضعیت منجر به افزایش موارد بستری و مرگ و میر می شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، تاکید کرد: از مردم درخواست می کنیم همچون ایام عید، به رعایت پروتکل های بهداشتی پایبند باشند.

وی افزود: نکته مهم در این روزها، استفاده از ماسک است که درخواست می کنیم بدون ماسک از خانه بیرون نیایید. همچنین، شستن دست ها را مرتب انجام دهید و تا حد امکان به سفر نروید.

در همین حال، علی رضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، نسبت به وضعیت ایجاد شده ابراز نگرانی کرد و گفت: اگر همین وضعیت ادامه داشته باشد، قطعا با مشکل مواجه خواهیم شد. بنابراین، لازم است که در خصوص برخی تصمیمات قبلی برای لغو محدودیت ها، تجدید نظر شود.

وی با انتقاد از کسانی که بیماری کرونا را شوخی گرفته اند، افزود: این بیماری، با کسی شوخی ندارد و اگر مراقب نباشیم، کشنده است.

علی رضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از افزایش موارد ابتلا به کرونا در تهران ابراز نگرانی کرد و گفت: مردم باید همچون ماه های گذشته، نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی، جدی باشند.

در همین حال، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، از ابلاغ محدودیت های کرونایی به استانداران ۱۱ استان کشور خبر داد و افزود: اقدامات محدودیتی برای مقابله با کرونا به استانداران استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان ، هرمزگان، بوشهر، فارس، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی ، کرمان، تهران و البرز ابلاغ شده است.

وی گفت: عمده مشکلات ما مراسم جشن، ترحیم و دورهمی ها است و همین باعث شیوع بیشتر کرونا شده است. به طوری که خوزستان یک سوم بستری‌ها و فوتی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

محمودرضا صالحی متخصص بیماری های عفونی، با عنوان این مطلب که در یک هفته گذشته در اکثر بیمارستان‌های دانشگاهی، تعداد بیماران در تهران رو به افزایش است، گفت: رفتار کرونا با دیگر ویروس‌هایی که تاکنون مشاهد شده است همخوانی ندارد. تعبیر ما این بود که با تغییر فصل شاهد کاهش بیماری باشیم، اما این بیماری هنوز هم در حال غافلگیر کردن ماست.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاکید کرد: کرونا درمان قطعی ندارد و بالقوه کشنده است.

منبع: مهر

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • مهدی
    0

    چرا از 15چرا ازروزهای اول اجباری نبودتوی کشورهای اروپایی وعربی جریمه سنگین برای افراد خاطی ازقانون قاءل میشن مردم ما بایدزوربالا سرشون باشه چرامن راننده اسنپ الان ازگلودردبایدخودمونفرین کنم کاش نمیرفتم برای کارتاکی باید چوب ندونم کاری های یک مشت آدم لجبازوبی فرهنگ روبقیه که رعایت میکنن بخورن.

  • خلیل
    0

    جناب دکتر فرمایشات شما متین هست ما هم رعایت میکنیم متاسفانه سالهاست در کلانشهر تهران مواجه با مشکل روشویی و ابخوری بودیم الان که جنابعالی و همکاران شستشوی دستها را تاکید می‌فرمایید بنظر شما چند تا تو سطح شهر روشویی داریم که بموقع دستها را شستشو دهیم بجای توصیه خشک و خالی بهتر هست در این کلانشهر کاری عملی صورت گیرد دوستان دانشمندان بجای فناوری های نوین روشویی های سیار درست کنند که من نوعی وقتی از این سر شهر تا اون سر مجبورم برای ما اداری بروم توی مسیر بتونم رعایت بهداشت فردی را هم داشته باشم الان یک عدد روشویی برای صرف دست شستن تو تهران تو فضاهای بیرون به من ادرس بدهید؟ متاسفانه نیست هیچ کجای تهران نیست داخل ادارات هم برای ارباب رجوع نیست فقط استفاده پرسنل هست اگر توصیه به شستن دست ها می‌فرمایید روشویی بگذارید هزینه کنید که مردم فرهنگ بهداشت فردی شأن بالا برود فقط حرف بدون عمل میشه سخنرانی تشکر

  • فرید
    0

    بنظر من یکی از علت های مهم استفاده نکردن ماسک توسط مردم . فرهنگ سازی غلط مسئولین در آغاز ویروس کرونا بود . اگر یادتان باشد روزهای آغازین کرونا در کشور مردم هجوم می آوردند برای تهیه ماسک . اما مرتب مسئولین میگفتند استفاده ازماسک در مبتلا نشدن تاثیری ندارد و این فرهنگ استفاده نکردن ازماسک را برای مردم جا انداختن . خب از اول مردم فرهنگ استفاده از ماسک را داشتند اما مسئولین این فرهنگ را تخریب کردند. نتیجه اش این شد که مردمی که برای استفاده ازماسک له له میزدند حالا در استفاده از آن بی تفاوت شده اند . حالا چطوری توقع هست که مردم دوباره برگردند به فرهنگ قبلی استفاده ازماسک. این نتیجه فرهنگ سازی غلطی است که در ابتدای ورود کرونا به کشور برای مردم جا انداختند. وحالا کار بجایی رسیده که پویش استفاده از ماسک میگذاریم. خشت اول را چون نهد معمار کج / تا ثریا میرود دیوار کج بله جانم اینجور یاست.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها