تجدید ساختار دفاعی استرالیا در بحبوحه افزایش تنش‌ها با چین

استرالیا امروز (چهارشنبه) یک استراتژی دفاعی جدید و قاطعی را اعلام کرد که به ظرفیت‌های جنگی درازمدت این کشور و تلاش‌ها در جهت جنگ سایبری، در بحبوحه تنش‌ها با چین، قدرت می‌بخشد.

تجدید ساختار دفاعی استرالیا در بحبوحه افزایش تنش‌ها با چین

ببه نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اسکات موریسون نخست‌وزیر استرالیا، ۲۷۰ میلیارد دلار استرالیا (۱۸۵ میلیارد دلار آمریکا) به ظرفیت‌های ارتقایافته دفاعی دهه آینده اختصاص داده است (نزدیک به ۴۰ درصد افزایش) و اظهار کرد که نیروی دفاعی استرالیا، به طور قابل توجهی تمرکز خود را به ایجاد قدرت نظامی در سراسر هند و اقیانوسیه، معطوف می‌کند.

استرالیا به دنبال خرید موشک‌های دوربرد برای حفاظت از نیروهای خارجی متحدان و کشور در برابر تهدیدها از جمله چین است.

این کشور همچنین سرگرم بررسی امکان دستیابی به موشک‌های جدید دوربردی است که قابلیت پرتاب از زمین را دارد مثل موشک‌های فراصوتی که ۵ برابر سرعت صوت حرکت می‌کنند.

موریسون طی یک سخنرانی عمدتاً سیاسی، با نگاهی به پایان هژمونی قطعی آمریکا و ظهور چین با قاطعیت فزاینده، گفت: "ما باید با این واقعیت مواجه شویم که وارد دوره استراتژیک و کم‌خطرتری شده‌ایم".

وی افزود: حتی زمانی که از خانه نظاره‌گر بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ هستیم، باید خودمان را برای جهان پساکرونا که فقیرتر، خطرناک‌تر و بی‌نظم‌تر است، آماده کنیم.

دولت استرالیا متعهد شده است که دست‌کم ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به امور دفاعی اختصاص دهد، هم‌زمان با اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز با عصبانیت از متحدان خود خواستار تحقق این موضوع شده، و برنامه دارد تقریباً ۴۰ درصد بیشتر نسبت به برنامه امور دفاعی‌اش در سال ۲۰۱۶، بابت سیستم‌های تسلیحاتی هزینه کند.

نخست‌وزیر استرالیا پس از تأیید این موضوع که کشورش با ۲۵ میلیون نفر جمعیت، با رقبایش در منطقه تطابقی ندارد- چین به طور رسمی برنامه دارد تنها در سال ۲۰۲۰، ۱۷ میلیارد دلار به امور دفاعی اختصاص دهد- استرالیا را به قدرت منطقه‌ای تشبیه کرد که به "حاکمیت هند و اقیانوسیه رها از اجبار و سلطه" متعهد است.

با وجود آنکه موریسون اظهار کرد استرالیا به آمادگی خود برای اعزام نیروها به نقاط دوردست، "در جایی که به نفع منفعت ملی ما باشد" ادامه می‌دهد، تأکید کرد این موضوع ممکن است به بهای پاسخ این کشور به تهدیدها، از محل زندگی ساکنان خود آن تمام شود.

استرالیا در تمام جنگ‌های مهم قرن گذشته، اغلب در نقاطی دوردست از سواحل خود، در کنار آمریکا جنگیده است. این اعلامیه، تغییر مهمی در وضعیت دفاعی استرالیاست و به طور گسترده به عنوان تلاشی برای مقابله با تأثیر فزاینده پکن در منطقه، دیده می‌شود.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها