یک وکیل دادگستری:

گناه دادگستری در ماجرای قتل رومینا زیاد است

یک وکیل دادگستری گفت: دادگستری اگر همین مقررات موجود مثلا ماده 410 قانون آیین دادرسی کیفری را رعایت می‌کرد، نباید دختر را در شرایطی که پدر عصبانی است به او تحویل دهد و این اتفاق نمی‌افتاد.

گناه دادگستری در ماجرای قتل رومینا زیاد است

نعمت احمدی وکیل دادگستری در ارتباط با دلایل وقوع قتل در ایران گفت: قائل به این نیستم که قتل‌های ناموسی و عادی در ایران با قصد و تصمیم قبلی انجام می‌شود بلکه همه قتل‌ها از روی تصمیمات آنی و لحظه‌ای است و قتل‌های بسیار کمی وجود دارد که طرف بنشیند، با خودش فکر کند، تنظیم کند و قتلی را انجام دهد لذا این قتل‌ها در یک شرایط احساسی اتفاق می‌افتد و اتفاقا آمار این نوع از قتل‌ها (قتل‌های ناموسی) هم زیاد نیست و پرونده‌های کمی از این دست قتل‌ها وجود دارد که جای خوشحالی است.

وی افزود: قتل رومینا به این دلیل دیده شد که از یک وحشی‌گری خاصی برخوردار بود و فضای مجازی نیز به کمک دیده شدنش آمد. فضای مجازی به عنوان یک بلندگو حامی مردم یعنی کانال ارتباطی مردم با نظام‌های قضایی، سیاسی و اداری شده است و دیگر نمی‌توان در سکوت و چراغ خاموش حرکت کرد. این اتفاق در یکی از روستاهای تالش می‌افتد و انعکاس این چنینی دارد.

احمدی با بیان اینکه «در وقوع این‌گونه قتل‌ها عوامل متعددی دخیل است اما ما فقط پدر این دختر را به شلاق نقد می‌کوبیم که البته به حق هم است» ادامه داد: مثلا در این قتل باید به نقش آموزش و پرورش هم توجه کنیم، آیا اصلا بحث پرورش در دوره‌ای که این دختر بچه به مدرسه می‌رفت معنا و مفهومی داشته است؟ آیا در این دو سال که این دختر بچه با آن مرد در ارتباط بوده کوچک‌ترین تغییری در رفتارش دیده نشده است؟ مدرسه متوجه این تغییرات نشده است؟ پس نقش پرورش در سیستم آموزشی ما کجاست؟

وی با بیان اینکه «فصل ششم از قانون آیین دادرسی کیفری ما مربوط به ترتیب رسیدگی در دادگاه اطفال است» افزود: دعاوی مربوط به اطفال نباید در دادسرا رسیدگی شود و باید مستقیما به دادگاه بیاید. هم چنین قاضی دادگاه باید ابلاغیه‌ ویژه از رئیس قوه قضائیه داشته باشد. آیا این آقا ابلاغیه ویژه داشته است؟ هم چنین طبق قانون، قاضی باید حداقل 5 سال سابقه خدمت قضایی داشته باشد، آیا 5 سال سابقه داشته است؟ خب این آقا 5 سال سابقه را نداشته است.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: حالا تمام تقصیرها به گردن این شخص انداخته شده است که دخترش را کشته است که کار بدی هم کرده است و عالم و آدم هم از این قضیه ناراحتند اما عوامل دیگری هم دخیل بوده‌ است. چرا دادگستری مقررات شکلی قانون آیین دادرسی کیفری را برای رسیدگی به اتهامات اطفال را رعایت نکرده است؟

احمدی در رابطه با ادعای «آگاهی پدر رومینا به قصاص نشدن قبل از انجام قتل» نیز گفت: اگر اثبات شود که پدر با علم به قصاص نشدن قتل را انجام داده است تغییری در مجازات ایجاد نمی‌شود. ماده 301 قانون مجازات اسلامی صراحت دارد که «قصاص در صورتی ثابت می شود که مرتکب، پدر یا از اجداد پدری مجنیٌ علیه (کسی که جرمی به ضرر او واقع شده) نباشد» و ما جهل به قانون را رافع مسئولیت نمی‌دانیم.

احمدی با بیان اینکه «گناه دادگستری در ماجرای قتل رومینا زیاد است» خاطرنشان کرد: دادگستری اگر همین مقررات موجود، ماده 410 قانون آیین دادرسی کیفری می‌گوید «مشاوران دادگاه اطفال و نوجوانان از بین متخصصان علوم تربیتی، روان‌شناسی، جرم شناسی، مددکاری اجتماعی، دانشگاهیان و فرهنگیان آشنا به مسائل روانشناختی و تربیتی کودکان و نوجوانان اعم از شاغل و بازنشسته انتخاب می‌شوند» و رئیس دادگستری از بین 8 نفر واجد شرایطی که رئیس حوزه قضایی هر محل پیشنهاد می‌کند، 4 نفر را برای دو سال انتخاب می‌کند. خب اگر همین قانون رعایت می‌شد این هیئت 4 نفره می‌دانست که نباید دختر را در شرایطی که پدر عصبانی است به او تحویل دهند و این اتفاق نمی‌افتاد.

وی در رابطه با امکان اصلاح ماده قانونی «قصاص نشدن پدر یا جد پدری» گفت: من معتقدم همه قوانین را حتی قوانینی که اسلامی هستند را می‌شود اصلاح کرد؛ چون ما ولی فقیه و مجتهدینی داریم که باید از احکام ثانویه استفاده کند و اگر احکامی با شرایط جامعه همسویی ندارد آن‌ها را تغییر دهد مگر احکامی که به اصول مسلم اسلامی مربوط باشند که ما بنا براصل 4 قانون اساسی نمی‌توانیم آن‌ها را تغییر دهیم.

احمدی با اشاره به نقش و اهمیت مجمع تشخیص مصلحت نظام در این موارد، گفت: اگر مصوبه‌ای را مجلس تصویب کرد و شورای نگهبان مصوبه را مغایر با شرع دانست اما نمایندگان گفتند که مصلحت نظام این است که آن را تصویب کنیم اما شورای نگهبان تمکین نکرد، آن وقت مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده می‌شود و مجمع علی رغم این‌که شورای نگهبان تشخیص داده است که این مصوبه مغایر با شرع است، مجمع برای حفظ مصلحت نظام آن را تصویب می‌کند.

این وکیل دادگستری در پایان گفت: هیچ موقع قانون مانع انجام جرم نمی شود و اگر با قانون می‌شد جرایم را از بین برد از صبح تا شب قانون تصویب می‌کردیم و باید به عوامل دیگر توجه کرد.

رومینا اشرفی دختر ۱۴ ساله اهل روستای سفید سنگان لمیر استان گیلان بود که در خواب توسط پدرش کشته شد.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • علما
    0

    این عکس چیه که دوتا بال فرشته براش کشیدین. مگه این قهرمان ملی شهید شدن؟

  • ناشناس
    0

    ی جوری عکسشو کشیدین انگار قدیسه س . هزار تا عین این تو کل دنیا کشته میشن. اره بیاید قهرمان سازی کنید ک فردا هر دختری ب راحتی فرار کردنشو توجیه کنه.

    نظرات شما -
    • یک دانشجوی پسر phd
      0

      ما حق نداریم به مرده کسی توهین کنیم قضاوت با خداست ولی باید اینو بدونیم که اگه پدرومادر باسوادی میداشت هیچ وقت این حادثه رخ نمیداد به نظرم باید کارشناسان ذیربط اینو ریشه یابی کنند تا از بروز موارد مشابه ممانعت بشه

  • ناشناس
    0

    نه به اون20سال اول انقلاب که عاشقیت جرم نابخشودنی بود و نه توی این بیست سال دوم که آدم از هر چه عاشقیت حالش به هم میخوره.بچه مردم فکر کرده حالا چون عاشق دلباخته شده حتمآ امر مقدسی اتفاق افتاده و باید خودشو به آب و آتیش بزنه.سطح آگاهی جامعه نوجوان نسبت به عاشقیت و احتمال خطر و اشتباه آن خیلی کمه.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      برادر من این قانون که فقط روحانی می تونه عقد دونفر روجاری کنه باید جمع بشه واین یعنی انحصار که فساد میاره باید قانون اصلاح بشه که دونفر تاز مانیکه از هم شاکی نباشند می توانند عقد موقت روجاری کنند ؟ دیکه بنده خدا پدر این طفل مظلوم دیکه نمی تونست دخترش رو با طرح شکایت از پاسکاه تحویل بکیره ودر کل خیلی از دختران با پسران فرار می کنند و تشکیل زندکی می دهند و این یه رسم که زیشه در فرهنک ما داره و درکل قوانین ما مر بوط به 60 سال قبل یا ناقص اصلاح شده است .قوانین شرعی ما مخلوطی با قوانین مدنی ما با فرهنک پشت بامی ما که همه ماهواره بر سر سفره خود اورده اند جور در نمیاد .چند سال دیکه با این حجم از بیکاری و عدم ازدواج جوانان شاهد رخدادهای تلخی خواهیم بود وبهترین راهکار دولت اینکه برای هر ازدواج سالم به دونفر که عقد کرده اند یه شغل واکدار کنه تا شاهد جامعه پویا باشیم با اصلاح قوانین دادکستری انشاا....

    • یک دانشجوی phd
      0

      به نظرم اسلام بهترین دینه ومن اینو با مطالعه میگم ولی باید تمامی قوانین ان با توجه به نیاز فعلی جامعه ابدیت بشه مثلا مهریه خوبه واسه حفظ منافع زنان اما نباید اینقدر زیاد باشه که این همه طلاقو ایجاد کنه وحتی برخی پسرا اصلا بخاطر این موضوع ازدواج نکنن به نظربنده اگه ازدواج ها راحت باشه دیگه فساد و فرار هم کمتره بهتره تمام قوانین اسلام متناسب با زمان جدید بروز شود

  • امید
    0

    عامو برید جمعش کنید موقعی که تو بغل دوست پسرش خوابیده بود عکس سلفی میگرفت میفرستاد واسه پدر ش کسی نبود واسش پال بزاره

    نظرات شما -
    • احسان
      0

      عامو چی میگی ؟حیواااان با بچه خودش همچین کاری نمیکنه...انسانم آرزوست.

  • ایرانی
    0

    ای که انسانت ارزوست .ایا انسان بودن دراینه که ادمی از بچه ای که در14سالگی طاغی میشود ونافرمانی میکندازباباش و...رابه یه فرشته بیگناه

  • کاربر ناشناس
    0

    چرا بهمن کثافتاعدام ومقصرشناخته نمی شو دتادرسیبرای کثافتهاشودافسوس

  • لل
    0

    بابا ب جهنم ب درک اینجور دخترا هرچ سرش بیاد حقش همینا جوونا را هوایی کردن بدبخت کردن ب تیپش نگاه کنید مشکلات کشور تمام شده ک چسبیدید ب این

  • ناشناس
    0

    ما‌توخانواده‌هفتا‌دختر‌بودم‌اسم‌شوهر‌که‌می‌امد‌سه‌روز‌گریه‌میکردیم‌اینا‌دهنشون‌بو‌شیر‌میده‌‌‌فوری‌عاشق‌میشن‌

    نظرات شما -
    • یک دانشجوی phd
      0

      بخاطر اینکه با پیشرفت علم بلوغ جنسی از بلوغ فکری پیشی گرفته

  • ۰۰۰
    0

    این بنده خدا رو ول کنید الان معلوم نیست اون دنیا چی جواب میده میخوادبه خدا چی بگه ازخدا مغفرت بایدبراش خواست .

  • محمود
    0

    تا جایی که من میدونم فرشته هادرمحضر خدا هستند این دیگه چه فرشته ای هست که شما کشیدین یعنی فرشته ها هم از این کارا میکنن,حالمونو بهم زدین با این قهرمان سازیهای مسخره

  • کاربر ناشناس
    0

    بچه های ما توی مدرسه چه چیزی یاد میگیرن چهارتا کتاب حفظ میکنن که تا پاییز سال بعد یادشون رفته .خدایش ایااموزش وپرورش چیز به درد بخوری به بچه هامون یاد داده.ایا بچه ها امادگی درست زندگی کردن رو دارن.چه فایده داره وقتی فارغ التحصیل میشه ولی هیچی بلد نیستی.بلد نیستی کارپیدا کنی. بلد نیستی کار کنی. بلد نیستی با اجتماع درست برخورد کنی. بلد نیستی خودتووخلاقیت تو کشف کنی. بلد نیستی معتاد نشی. بلد نیستی تنبل نباشی .بلد نیستی چگونه فکر کنی .بلد نیستیهای زیاد ،که پراز استرس واضطرابه.ووقتی به خودت میایی میبینی تمام پلهای جلو روتو خراب کردی ودیگه برای ساختن اینده ی خوب دیر شده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها