رای الیوم:

ماجرای نزدیکی ناگهانی بین عربستان و سوریه چیست؟ / این موضوع چقدر به ایران ارتباط دارد؟

در عربستان سعودی هیچ حرکت دیپلماتیکی در قبال دولتهای عربی، بدون هماهنگی با عالی ترین مقامات سیاسی و بدون بررسی های عمیق و دقیق، صورت نمی گیرد .

ماجرای نزدیکی ناگهانی بین عربستان و سوریه چیست؟ / این موضوع چقدر به ایران ارتباط دارد؟

رای الیوم نوشت: دعوت عبدالله المعلمی، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل، از همتای سوری اش، بشار الجعفری، شروع انقلابی در سیاست عربستان در قبال سوریه و نشان دهنده ایجاد یک روزنه دیپلماتیک در روابط بین عربستان و سوریه است، که مبتنی بر بررسی های دقیق سعودی در راستای تلاش برای حل اختلافات بین دو کشور است.

در ادامه این مطلب آمده است: در عربستان سعودی هیچ حرکت دیپلماتیکی در قبال دولتهای عربی، بدون هماهنگی با عالی ترین مقامات سیاسی و بدون بررسی های عمیق و دقیق، صورت نمی گیرد و بعید نمی دانیم که موسسه سعودی حاکم، به دنبال رفع محاصره دیپلماتیک و سیاسی خود، از طریق گشایش در روابط با سوریه باشد، تا به این وسیله، زمینه را برای ورود به ائتلافی فراهم کند که بتواند با ائتلاف قطری ترکی، مقابله نماید. بویژه آنکه حالت آتش بس موقتی که در روابط بین ریاض و دوحه برقرار بود، با انتقاداتی که شبکه قطری الجزیره ار عربستان و سیاستهای آن کرد، فروپاشیده و بار دیگر اختلافات بین عربستان و قطر، اوج گرفته است.

نمی دانیم این غزلسرایی بین عربستان و سوریه به کجا می رسد؛ بویژه آنکه سه سال پیش، بن سلمان در جدّه، دیداری با بالاترین مسئول امنیتی در سوریه، علی المملوک داشت، که تحت نظارت ولادیمیر پوتین بود؛ اما منجر به نزدیکی واقعی بین این دو کشور عربی نشد. با این حال، با توجه به تغییر شرایط، بعید نمی دانیم که تحول اخیر، که قطعا با نظارت روسیه است، موجب نزدیکی بین سوریه و عربستان شود؛ به این دلیل که هر دو طرف به یکدیگر نیاز داشته و دشمن مشترکی دارند، که همان ائتلاف قطری ترکی است. علاوه بر این، سوریه برای شروع عملیات بازسازی، به اموال سعودی نیاز دارد و عربستان، با توجه به روابط متشنجی که با ایران دارد، شکست در جنگ یمن و از دست دادن حمایت آمریکا، به عمق عربی سوریه نیازمند است.

نباید این ارتباط دیپلماتیک بین عربستان و سوریه در سازمان ملل را کم اهمیت بدانیم؛ بویژه انکه سوریه در حال پس گرفتن نقش قدرتمند خود در جهان عرب است و احتمالا در روزهای آینده، کرسی خود در اتحادیه کشورهای عربی را باز پس می گیرد. این در حالی است که سعودیها نیز با معارضان سوری قطع رابطه کامل کرده اند.

منبع: انتخاب

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • علی فاتح
    0

    ماتاراج خاک وناموس واموال سوریه رانجات دادیم ومقاومت نقش بالایی دراین پیروزی داشته. الان نباید اجازه دهیم بعد ازشکست داعش یعنی همین سعودیها اینبار بعنوان دوست نقش آقرینی کنند.آنهاطرفداران وهابیت یعنی ضد بشریت هستند

    نظرات شما -
    • دلباز یاسوج
      0

      جناب فاتح نپرسیدی برای چه این کارها را در سوریه انجام دادیم! به کشورهای عربی اعتمادی نیست در پایان با عربستان هم پیمان خواهد شد. حالا سوریه چه دارد که بابت هزینه های ما پس بدهد و مضافا اینکه دوباره وزیر محترم آموزش و پرورش اعلام آمادگی برای ساخت ده هزار مدرسه سوریه را کرده در حالی که مدارس ایران ویرانه هستند. اگر بر فرض محال سوریه بخداهد بابت هزینه ها به ایران نفت بدهد که ایران نفت خودش روی دستش مانده.

  • جنوبی
    0

    گفته شد سوریه برای شروع بازسازی به پول سعودی نیاز دارد .حتما قبلا هم برای آزاد سازی کشورش به خون ایرانیان نیاز داشت .حالا مسئولین گوش به زنگند ببینندآینده برای خوشی چی نیاز دارن تا بفرستند. خدایا ملت ایران چقدر مظلومند.رفتار آنان طبیعی است هر کشوری روی خوش نشان دهد به سمتش روند.اگر شنیدیم روزی با اسراییل هم رابطه پیدا کرد نباید تعجب کنیم منافع کشورشان ایجاب میکند.سالیان پیش حافظ اسد در حالی که از طراف ایران حمایت میشد در شورای همکاری کشورهای عربی در مورد جزایر ایرانی به نفع امارات رای داد.همان زمان سفیرش را در تهران احضار و اعتراض کردند .

  • از جان سیر
    0

    تاریخ معلم خوبیست اگر از آن بیاموزیم وگر نه بی رحم است.سالها پیش عربستان گفته بود ایران در کشورهای ما چه میخواهد (عربی) حاصل این همه سال شده پیدایش بنیادگرایی اسلامی ودر مقابله با آن پیدایش داعش که نتیجه اش برای کل منطقه جز خون ریزی و نسل کشی ناامنی چیزی به ارمغان نداشته است .

  • مردم
    0

    به مردم چه ربطی داره که چه کشوری با چه کشوری نزدیک شده

  • نظر
    0

    البته نقش ایران به فرماندهی سردار عزیز شهید سلیمانی رضوان الله تعالی علیه در سوریه و نجات آن از داعش عالی بوده و کسی کتمان نکرده است. ولی الان تمامی شهرهای آن تبدیل به تلی از خاکستر شده و مردمانش بیچاره و دربه در شده اند. اگر کشوری کمک کند در ساخت آن تا از آن بی سر و سامانی نجات پیدا کند چه اشکالی دارد البته اگر قصد کمک باشد نه ویرانه کردن دوباره آن...

  • .
    0

    واقعا دفاع از اسد و حزب بحث این ارزش را داشته بود که ما خود را منفور ملت سوریه و ملت های عرب زبان بکنیم؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها