هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۵۵۰ هزار تومان حق بیمه می‎پردازد

در کارنامه صنعت بیمه نمره های مختلفی وجود دارد که نشان از عملکرد این صنعت در حوزه ها و حوادث مختلف است.

هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۵۵۰ هزار تومان حق بیمه می‎پردازد

صنعت بیمه برای رشد و توسعه باید از میان خانواده‌ها عبور کند". این جمله را می‌توان نقشه راه صنعتی دانست که در آستانه هشت دهه فعالیت و بیش از چهار دهه نظارت، باید در معادلات کلان پولی و مالی کشور، نقش تاریخی خود را ایفا کند.

صنعت بیمه به این واقعیت تعیین کننده و حیاتی، پی برده که با بهره گیری از ابزارهای فرهنگسازانه و ساده سازی مفاهیم پیچیده بیمه برای کودکان و نوجوانان، می تواند ضریب نفوذ بیمه را به خصوص در رشته بیمه‌های زندگی به استانداردهای جهانی نزدیک کرده و با سرمایه گذاری هوشمندانه و ورود منطقی به بازار سرمایه، مسیر تازه‌ای را پیش پای این صنعت مادر قرار دهد.

در کارنامه صنعت بیمه نمره های مختلفی وجود دارد که نشان از عملکرد این صنعت در حوزه ها و حوادث مختلف از جمله زلزله ها، سیل ها و حوادث دیگر طبیعی است؛ مورد مهم دیگر که برای ارزیابی عملکرد بیمه ها به کار می آید، رویارویی این شرکت ها با تحریم های ناجوانمردانه است.

عملکرد درست و اصولی بیمه ها می تواند به کمک تولیدگران و سرمایه گذاران، بیاید و در نهایت به آرامش بازار و فضای کسب و کار ختم شود. در این گزارش مروری خواهیم داشت به عملکرد یکساله ی صنعت بیمه در حوزه های مختلف.

آمار عملکرد صنعت بیمه در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال قبل، به شرح زیر است.

بر اساس آمار سال ۱۳۹۷، مقدار حق بیمه تولیدی شرکت‌های بیمه مستقیم به حدود ۴۵.۴ هزار میلیارد تومان رسیده است که در مقایسه با سال گذشته حدود ۳۳.۵ درصد رشد نشان می‌دهد. طبق آمار سال ۱۳۹۷، میزان حق بیمه تولیدی بازار بیمه کشور با رشد ۸.۸ درصدی (بر پایه دلار) در مقایسه با سال گذشته، به حدود ۱۰.۸ میلیارد دلار (۴۵۴.۴ هزار میلیارد ریال) رسیده است. بر اساس آخرین آمارهای منتشره در نشریه بین المللی زیگما، صنعت بیمه کشور از منظر حق بیمه تولیدی در جایگاه سی و نهم ایستاده است. همچنین جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای «منطقة چشم ­انداز» جایگاه سوم را کسب کرده است .

بر اساس آمار سال ۱۳۹۷، حق بیمه سرانه (نسبت حق ‌بیمه تولیدی بازار بیمه به جمعیت کشور) به ۵.۵ میلیون ریال رسیده است. بدین ترتیب، شاخص مذکور نسبت به سال گذشته بیش از یک میلیون ریال افزایش یافته است. شاخص حق بیمه سرانه درکشور طی سال‌های‌ اخیر روند صعودی داشته است. با این وجود، مقدار حق بیمه سرانه در دنیا به مراتب از کشور ما بالاتر بوده و حق بیمه سرانه در کشور ما به مقدار منطقه نزدیک تر است. بر اساس آخرین آمارهای بین المللی، جایگاه بین المللی کشور از حیث شاخص حق بیمه سرانه رتبه ۶۴ و در منطقه حائز رتبه ۸ بوده است.

طبق آمار نشریه زیگما، اگر چه میزان ضریب نفوذ بیمه در دنیا به مراتب از کشور ما بالاتر است (۲.۶ برابر در سال ۱۳۹۷) اما میزان این شاخص در کشور ما، به ویژه طی چند سال اخیر از سطح منطقه بالاتر رفته است. جایگاه کشور ما از حیث ضریب نفوذ بیمه طی دو سال اخیر، با ۳ پله صعود از رتبه ۵۷ به رتبه ۵۴ صعود کرده است.

طبق آمار سال ۱۳۹۷، حق بیمه­‌های رشته زندگی در کشور طی دو سال اخیر ۱.۲ برابر شده است. سهم از پورتفوی بیمه زندگی در بازار بیمه، نسبت سال قبل حدود ۰.۹ واحد افزایش نشان می دهد.

منبع: تسنیم

38

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها