تلاش برای سیاسی‌کردن مساله اقتصادی و تجاری با شکست روبرو می‌شود

رادیو بین المللی چین در گزارشی سخنان اخیر معاون رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اینکه «آمریکا خواهان آسیب دیدن بازار چین نیست» را ریاکارانه، پوچ و سیاسی کردن مساله ای اقتصادی و تجاری توصیف کرد.

تلاش برای سیاسی‌کردن مساله اقتصادی و تجاری با شکست روبرو می‌شود

رادیو بین المللی چین در گزارشی به سخنان اخیر مایکل پنس معاون رییس جمهور آمریکا درباره اختلافات تجاری با چین پرداخته است که متن آن به این شرح است:

مایکل پنس معاون رییس جمهور آمریکاروز دوشنبه ۲۸ مرداد (۱۹ اگوست) در سخنرانی خود در باشگاه اقتصادی دیترویت ادعا کرد: آمریکا «به مردم چین بسیار احترام می گذارد» و خواهان آسیب بازار چین نیست، اما اگر آمریکا و چین به توافق اقتصادی و تجاری برسند، چین باید تعهدات مختلف را اجرا کند، از جمله آن که بر اساس بیانیه مشترک چین و انگلیس که در سال ۱۹۸۴ امضا شده، به تمامیت قوانین هنگ کنگ احترام بگذارد.

این سخنان مایکل پنس ریاکارانه و پوچ و بی معناست و نوعی عملکرد سیاسی کردن مساله اقتصادی و تجاری و دخالت در امور داخلی چین به شمار می رود. این نشان می دهد که آمریکا با هدف بسیار مغرضانه خواستار افزایش امتیازات خود در اعمال فشار به چین و پیشگیری از توسعه چین است.

با مرور رویدادها در بیش از یک سال گذشته پس از آغاز رایزنی اقتصادی و تجاری چین، هر بار که رایزنی دو طرف دچار مشکلات شده، ناشی از عهدشکنی و عدم اجرای تعهدات آمریکا بوده است. آمریکا از یک طرف از چماق تعرفه گمرکی استفاده می کند که به هر دو طرف آسیب رسانده، از سوی دیگر به دروغ ادعای احترام مردم چین و عدم قصد برای آسیب رساندن به بازار چین را بیان کرده که این بسیار ریاکارانه است.

در حقیقت، مایکل پنس باید درس تاریخ را بازآموزی کند و ببیند سخنانش درباره هنگ کنگ چقدر مسخره و دارای تضاد است، به نحوی که بیانیه مشترک چین و انگلیس که در سخنرانی پنس به آن اشاره شده، سندی سیاسی است که در سال ۱۹۸۴ بین چین و انگلیس به منظور احیای حق مالکیت چین بر هنگ کنگ و اجرای برنامه هایی در دوران انتقالی امضا شد. پس از بازگشت هنگ کنگ به چین از یکم ژوییه سال ۱۹۹۷، تمامی اختیارات و وظایف قید شده در این بیانیه انجام شده و این سند از اعتبار افتاده و به سند تاریخی تبدیل شده است. دولت چین بر اساس قانون اساسی خود و قانون اصلی هنگ کنگ حق حاکمیت خود بر هنگ کنگ را اجرا کرده است. مایکل پنس به عنوان معاون رییس جمهوری آمریکا با استفاده از یک سند تاریخی از اعتبار افتاده در امور داخلی چین دخالت می کند که خود را به مسخره جهانی تبدیل کرده و آبروی ملی آمریکا را برده است.

از پیوند دادن موضوع هنگ کنگ با توافق نامه اقتصادی و تجاری چین و آمریکا، تا اعلام فروش جنگنده‌های F-۱۶V به ارزش ۸ میلیارد دلار به تایوان و مسدود کردن حسابهای توییتر و فیس بوک که از موضع دولت مرکزی چین در مساله هنگ کنگ حمایت کرده ، مجموعه ای از اقدامات اخیر آمریکا، حجاب دروغین به اصطلاح تجارت برابر و آزادی بیان را پاره کرده است. چرا آن ها با این اقدامات ناشیانه بر چین فشار می آورند، عصبانی شدن آن ها به خاطر ناکامی دراز مدت در جنگ تجاری با چین و نگرانی از افزایش بحران رکود اقتصادی آمریکا است.

اما حقیقت در بیش از یک سال گذشته نشان داد که فشار حداکثری برای چین هیچ فایده ای ندارد و از سوی دیگر مشکل حل مسایل را افزایش خواهد داد. چین مایل است بر اساس اصل برابری و احترام متقابل با آمریکا رایزنی کند، اما هرگز در مورد موضوعات اصولی مهم حتی یک قدم هم عقب نشینی نخواهد کرد. در روزهای اخیر در مقابله با افزایش ده درصدی تعرفه گمرکی متوجه ۳۰۰ میلیارد دلار کالای چینی توسط آمریکا، چین نیز ناچار به در پیش گرفتن تدابیر بازدارنده شده و باردیگر با اقدامات عملی عزم قاطعانه خود را در دفاع از منافع اصلی کشور و مردم نشان داد.

چین به قیمت ضرر منافع کشورهای دیگر، خود را توسعه نمی دهد و از منافع قانونی خود صرف نظر نخواهد کرد. هرگونه تلاش برای سیاسی سازی مساله اقتصادی و تجاری به طور حتم شکست خواهد خورد.

منبع: مهر

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها