از شایعه تا واقعیت «لک‌لکی در کار نیست»/ بهره‌برداری سیاسی از یک کتاب بدون مجوز

مدیران وزارت‌خانه‌های ارشاد و آموزش و پرورش با تکذیب صدور مجوز برای کتابی به نام «لک‌لکی در کار نیست»، تاکید کردند انتشار ترجمه فارسی این کتاب، غیرقانونی بوده که توسط مسئولان در حال پیگیری است.

از شایعه تا واقعیت «لک‌لکی در کار نیست»/ بهره‌برداری سیاسی از یک کتاب بدون مجوز

در روزهای اخیر که جامعه در حال و هوای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به سر می‌برد، خبری در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در حال دست به‌دست شدن است که کتابی به نام «لک لکی در کار نیست» منتشر شده و قرار است 9 هزار نسخه از آن در مهدکودک‌ها و مدارس تدریس شود.

اما در واقعیت، چنین کتابی از وزارت ارشاد مجوز نشر نگرفته است و پخش نسخه‌های غیر قانونی آن هم بارها از سوی مسئولان مورد پیگیری قرار گرفته است. با این‌حال، انتشار غیر قانونی این کتاب، به دستمایه‌ای برای برخی کاندیداها و رسانه‌های همسو با آن‌ها برای تضعیف دولت تبدیل شده است.

این کتاب که با هنجارهای جامعه ایران و فرهنگ آن همخوانی ندارد، نوشته روبی هریس، نویسنده‌ای غیر ایرانی است که موضوعش چگونگی تولد و فرزندآوری است.

پیگیری وزارت ارشاد برای برخورد قضایی با عوامل انتشار

چندی پس از انتشار این خبر، پایگاه اطلاع رسانی دولت از قول سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این خبر را تکذیب کرد و اعلام کرد که عوامل انتشار این شایعه را تحت پیگرد می‌گیرند.

پایگاه اطلاع رسانی نوشت: «وزیر ارشاد در واکنش به شایعه صدور مجوز چاپ کتاب غیر اخلاقی «لک لکی در کار نیست» گفت: «همانگونه که معاون فرهنگی وزارت ارشاد بارها اعلام کرده هیچ گونه مجوزی برای چاپ این کتاب و عناوین مشابه که حاوی نکات غیر اخلاقی است صادر نشده. پیش از این نیز وزارت آموزش و پرورش صدور مجوز کتاب مذکور را تکذیب نموده بود. شایسته نیست آقایان برای دستیابی به چند رای اخلاق و شرافت انسانی را زیر پای بگذارند. عوامل انتشار این شایعه از سوی مراجع قضایی تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.»

بارها گفته‌ایم که به این کتاب مجوز نداده‌ایم

سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد هم در گفت‌وگویی که با خبرآنلاین داشت، صدور مجوز برای این کتاب را رد کرد و گفت: «این کتاب در یک سال اخیر چند باری به عنوان کتابی که دارای مجوز است مطرح شده٬‌ اما ما بارها اعلام کرده‌ایم این کتاب دارای مجوز نیست و نشر آن به صورت غیرقانونی صورت گرفته است.»

او با تاکید براینکه نشر این کتاب تخلف محسوب می‌شود و حتما نسخه‌های مشاهده شده جمع‌آوری می‌شود٬ در مورد بهره‌گیری‌های سیاسی از این کتاب گفت: «برخی با بهره‌گیری‌هایی این کتاب را با سند ۲۰۳۰ پیوند زده‌اند٬ اما حقیقت آن است که همانطور از ناحیه دوستان در توسعه کتابخوانی اعلام شده این کتاب دارای مجوز نیست و باز هم اعلام می‌کنم هیچ‌گونه مجوزی به این کتاب داده نشده است و هر جا که دوستان نظارتی با این کتاب مواجه شوند به عنوان کتاب بی‌مجوز با آن برخورد می‌کنند.»

«لک لکی در کار نیست» هرگز قابل تأیید برای مدارس نیست

محمد ناصری، مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی خبر انتشار 9 هزار نسخه این کتاب برای تدریس در مدارس را تکذیب کرد و گفت: «شورای ساماندهی کتاب تاکنون چنین کتابی را دریافت نکرده است. گرچه مجوز اولیه چاپ هرگونه کتاب با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما هر کتابی برای ورود به مدرسه باید مجوز دبیرخانه ساماندهی کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی را کسب کند.»

او همچنین گفت: «دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به عنوان تنها مرجع صلاحیت‌دار برای صدور مجوز ورود کتاب‌های کمک آموزشی به مدارس است.»

بهرام محمدیان، رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش هم ضمن رد این خبر، گفت: «در فضای مجازی مطلبی منتشر شده مبنی بر اینکه کتاب «لک لکی در کار نیست» جزو کتاب‌های درسی است، که این مطلب به هیچ وجه صحت ندارد. مترجمان به صورت انتخابی آن را چاپ و در فضای مجازی منتشر کرده‌اند.»

نشر اکاذیب در ایام انتخابات برای تخریب جبهه مقابل

ایام منتهی به انتخابات همیشه فرصتی برای نامزدها و اطرافیانشان ایجاد می‌کند تا با نشر اکاذیب و اخبار غیرواقع به تخریب چهره نامزد مخالف‌شان بپردازند تا بتوانند رای خود را افزایش دهند. نکته اساسی این است که در این شرایط نباید به هر خبری اعتماد کرد.

منبع: خبرآنلاین

27

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها